Modelism - RHC Forum: Din nou mare problema cu moartea unui servo - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Din nou mare problema cu moartea unui servo Multiplex nano S

#31 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8333
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 20 April 2012 - 08:25 PM

Dan ai dreptate, ce am vrut noi sa spunem e ca statiile clasice in FM de modelism au fost folosite cu succes zeci de ani si merg binisor; da, mai apar interferente, da mai sunt crashuri dar tehnologia era matura si se zbura absolut acceptabil.

Sunt sanse foarte mici ca acest Cularis sa fi picat din cauza statie.

La masinute se foloseste alta banda, 27 Mhz, interferentele sunt mult mai multe, mai ales in oras (unde noi nu zburam), producatorii nu se streseaza cu calitatea.

Sunt crashuri destule si in 2,4Ghz caci o lipitura rece e la fel de nociva in plus daca partea radio are buguri in firmware surprizele pot fi foarte urate.

Peste asta si receptorele analogice moderne au diverse protectii la interferente, unele destul de sofisticate.

Peste asta chiar si in FM se zbura de ceva vreme digital, si anume cu modulatie PCM care era aproape la fel de robusta precum in 2,4Ghz.

Toate astea acum nu mai conteaza caci nu se mai produc, tot ce mai exista sunt stocuri vechi care vor disparea incet, incet.

Asteptam filmul cu crashul, poate ne lamurim.

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 20 April 2012 - 08:27 PM

0

#32 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1551
  • Inregistrat: 22-July 11
  • Interests:computere, electronica, rc

Postat 20 April 2012 - 08:55 PM

Si ca sa lamurim un pic treaba cu analogic vs digital (nu cred ca tine de fizica, mie imi suna mai mult a electronica si telecomunicatii). Stiu ca nu stiu sa explic, ata ete.

Pentru simplitate luam doar un canal.

Analogic inseamna ca folosesc ca semnal modulator de ex. un tren de impulsuri a caror latime e direct proportionala cu pozitia mansei. Nu exista nici un mecanism prin care receptorul sa poata determina daca un impuls e perturbat (modificata latimea) din motive de interferente sau semnal slab, decit daca latimea aia iese din limitele min/max prestabilite.

Digital inseamna sa aproximez pozitia mansei printr-un numar intreg, intre o valoare minima si o valoare maxima (ex. 0..255 pentru 8 biti - lucram in binar), sa convertesc numarul ala intr-un semnal modulator - ex. fiecare bit devine un impuls, mai ingust daca-i 0 si mai lat daca-i 1, mai adaugam o suma de control (crc) pe citiva biti si inainte de toti bitii astia mai punem citiva care sa marcheze inceput de transmisie. Si uite asa obtinem un cadru (frame). Receptorul poate verifica daca l-a primit corect (crc valid) si daca nu il ignora.

In ambele cazuri purtatoarea e modulata de un semnal dreptunghiular/ttl/cum vreti sa-l numiti, dar ce reprezinta el sint chestii total diferite.
USER BANNED BY ADMIN
0

#33 Useril este offline   passion 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 658
  • Inregistrat: 10-September 03

Postat 21 April 2012 - 06:26 PM

a aparut si filmarea, va rog sa ignorati partea audio si persoanele din jur.

multumesc!
Nu ma cãuta!
0

#34 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8333
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 21 April 2012 - 11:24 PM

M-am uitat cu atentie dar nu m-am prins ce s-a intamplat. Poate cineva mai dibaci vine cu o idee.
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro