Modelism - RHC Forum: p 51d mustang giant scale 1.6m wing - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

p 51d mustang giant scale 1.6m wing sfaturi motorizare

#31 Useril este offline   bogdan777 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 40
  • Inregistrat: 17-March 12

Postat 23 March 2012 - 08:23 PM

Si scuze de comfuzie TEO
0

#32 Useril este offline   Teo-Costin 

• T.C.I.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1399
  • Inregistrat: 13-June 07

Postat 23 March 2012 - 09:48 PM

Bogdan777, nu stiu ce planuri ai tu pentru P51 ..... eu am niste planuri foarte misto dar iese la anvergura de 2.5 metri iar nervurile sunt din balsa de 3mm, planurile sunt foarte misto, daca le vrei da-mi o adresa de email.
Parerea mea este sa-l faci usor caci altfel poti sa pui si motor cu turbina ca tot nu o sa zboare.
Planurile mele sunt in PDF, le poti importa in Corel si le poti reduce la scara care o vrei tu.
La anvergura ta, motorul pe care l-am recomandat este super OK si crede-ma ca aceste Magnum, ASP, PH nu merg prost deloc doar ca nu o sa te tina cat un OS dar iti spun ca va rezista motorul mai mult decat avionul.
Take the first step in faith. You don't have to see the whole staircase, just take the first step.
0

#33 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1784
  • Inregistrat: 13-March 04

Postat 23 March 2012 - 10:03 PM

Sunt tare curios daca acest avion exista cu adevarat, macar in faza de constructie. Dar tare mi-e frica sa nu fie doar in proiect.

P.S.
Mamaaa ca carcotas sunt :)
Invata repede si aplica...tot repede!
0

#34 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 23 March 2012 - 10:22 PM

Vezi postareaRadu_, la 23 March 2012 - 10:03 PM, a spus:

Sunt tare curios daca acest avion exista cu adevarat, macar in faza de constructie. Dar tare mi-e frica sa nu fie doar in proiect.

P.S.
Mamaaa ca carcotas sunt :)

Exista .... pe youtube ca de acolo se invata !
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#35 Useril este offline   flaviu p 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 452
  • Inregistrat: 21-February 11
  • Interests:tel. 0723940142

Postat 23 March 2012 - 11:18 PM

Din acest motiv am renuntat sa mai postez. Exista si posibilitatea sa fie ceva fabulos dar inca nu se vede nimic.
0

#36 Useril este offline   bogdan777 

• Incepator
  • PipPip

Postat 24 March 2012 - 12:04 AM

Poate ma destupa si pe mine cineva cum dreac sa fac sa pun niste poze de pe pc.?
0

#37 Useril este offline   bogdan777 

• Incepator
  • PipPip

Postat 24 March 2012 - 12:05 AM

Ma chinui de o zi sa pun poze si de pe tableta si de pe pc si tot nimic helpppppp
0

#38 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 24 March 2012 - 07:51 AM

Nu te mai osteni - pastreaza energia pentru " scheletarie " !
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#39 Useril este offline   Teo-Costin 

• T.C.I.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 March 2012 - 12:27 PM

Vezi postareabogdan777, la 24 March 2012 - 12:05 AM, a spus:

Ma chinui de o zi sa pun poze si de pe tableta si de pe pc si tot nimic helpppppp

In primul rand trebuie sa micsorezi pozele, de exmplu 1024x780 ceva de genul acesta, dupa care, cand scrii un post sau dai reply, mai jos de zona in care scrii texul tau, ai sectiunea "Attachments" in care apare butonul "Browse" care te ajuta sa selectezi de pe calculatorul tau poza ce vrei sa o postezi.
Dupa ce alegi poza folosing butonul "Browse" ai butonul "Attach This File" si cu asta ai reusit sa pui o poza in postul tau.
Take the first step in faith. You don't have to see the whole staircase, just take the first step.
0

#40 Useril este offline   bogdan777 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 March 2012 - 05:54 PM

Fisier atasat  1327164552642.jpg (142.78K)
Number of downloads: 136

Fisiere atasate

0

#41 Useril este offline   bogdan777 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 March 2012 - 05:56 PM

[quote name='bogdan777' timestamp='1332690879' post='557056']
Fisier atasat  1327164552642.jpg (142.78K)
Number of downloads: 136
[/quotea
sunt poze de inceput mai am si poze cu prpiectul un pic mai avansat
0

#42 Userul este online   MUGUREL. 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 744
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 25 March 2012 - 06:38 PM

Salut Bogdan,

planul e ok, acolo ai tot, motorizare, materiale, dimensiuni. Acel plan trebuie respectat cu strictete, inclusiv la greutate. Dupe pe site la Top-Flite si o sa gasesti si manualul modelului, chiar daca e mai vechi. Daca iese prea greu nu va zbura ok sau deloc.
Deci sfatul meu este uita de placaj de 4mm(mai putin la panoul de foc) si incepe sa construiesti modelul din nou cu materialele din plan. Daca nu intelegi dimensiunile din plan ca sunt in inch masoara pe plan(e facut la scara) grosimile cu un subler si aproximeaza in minus. Cel inceput pune-l la pastrare. Iar daca nu ai mai zburat pana acum ai ales modelul gresit pentru inceput.

Multa bafta
Mugurel
0

#43 Useril este offline   bogdan777 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 March 2012 - 06:40 PM

si astea mai sunt si restul de poze , proiectul este la 50 % , aripile au si flapsuri , iar in momentul de fata toata constructia ( metalica) are 1,8 kg , cineva ma sfatuit sa maresc un pic anvergura de la 1,4m la 1,6m ce spuneti????

Fisiere atasate

0

#44 Useril este offline   bogdan777 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 March 2012 - 06:45 PM

zbor de un an si zumatate , am inceput cu un trainer super cub , apoi un yak , dupa care m-am mai jucat cu modele hand made
0

#45 Useril este offline   bogdan777 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 March 2012 - 07:10 PM

toata lumea se sperie cand aude de placaj de 4 mm , am ales un placaj de brad , care este cu o densitate mai mica deci mai usor , am si spus ca in momentul de fata toata chestia are 1,8 kg pe mine ma intereseaza chesti de genul: ce fel de servouri ce motorizare ca si CC ,
0

#46 Useril este offline   bogdan777 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 March 2012 - 07:23 PM

bine inteles ca si criticile sunt canstructive , criticile legate de scheletarie , ramforsari batiu, tren de aterizare.etc.
0

#47 Useril este offline   flaviu p 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 25 March 2012 - 09:35 PM

Trimite-mi planul pe mail si am sa marchez zonele de ramforsare, am si eu 4 planuri de P51 dar nu seamana cu al tau. Daca tot ce se vede in poze are 1,8kg nu este chiar asa de rau si se mai poate usura (decupa in anumite zone unde nu necesita o rezistenta deosebita, din cate vad la stabilizator ai material plin, cred ca ar fi bine sa faci ceva desupaje in el. Modelul are botul scurt si daca ai coada grea va trebui sa pui ceva plumb in fata, eu nu as face asta mai bine reduci la maxim greutatea din spate. Cat despre servo......depinde cati bani vrei sa bagi in el. Tin mortis sa-ti reamintesc un lucru cae l-au spus si altii: nu este un model pentru incepatori. Respect dorinta ta de a construi apreciez faptul ca ceri parerea altora (desi era bine sa o faci inainte de a pune traforajul pe material) dar sa sti ca ar fi mare pacat sa dai cu el de pamant. Poti fi apreciat ca si constructor nu neaparat ca si pilot. Nici eu nu am o experienta prea multa in aeromodelism, nici ca si constructor, nici ca pilot si nu ma simt in stare sa ridic un model facut de mine decat dupa ce la zburat unul cu experienta. Succes in continuare.
0

#48 Useril este offline   bogdan777 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 March 2012 - 09:49 PM

Sal flaviu, stabilizatoarele au scheletarie din balsa si sunt acoperite cu ca material de 2mm, si sa sti ca m-am gandit sa mai scobesc cu un dril scheletaria aripi si fuselajul pe ici pe colo, in legatura cu planul sa sti ca nu il am in format electronic, am facut rost de ia de la un inginer in aeronautica
0

#49 Useril este offline   flaviu p 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 25 March 2012 - 09:58 PM

Poza 20120325_183626-1.jpg si inca cateva cu detaliile din partea de jos a planului daca le faci la rezolutie mai buna si-mi trimiti este ok.
0

#50 Useril este offline   bogdan777 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 March 2012 - 10:07 PM

Am intrat acum pe www.hangar9.com am vazut un p51d aceleasi dimensiuni, greutate, marime a aripi, si au pus un 26 cc , ce ziceti.????
0

#51 Useril este offline   bogdan777 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 March 2012 - 10:17 PM

Pot sa fac poze la toata schita de vreo 4-5 ori, in ceea ce priveste rezolutia ,,, daca fac la o rezolutie mai mare nu mai pot sa incarc poza pe forum, mai mult de 500kb i-mi da eroare ce am facut am facut cu tel ca sa le pot face mici,da vb eu cum fac
0

#52 Useril este offline   flaviu p 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 25 March 2012 - 10:18 PM

Vezi postareabogdan777, la 25 March 2012 - 10:17 PM, a spus:

Pot sa fac poze la toata schita de vreo 4-5 ori, in ceea ce priveste rezolutia ,,, daca fac la o rezolutie mai mare nu mai pot sa incarc poza pe forum, mai mult de 500kb i-mi da eroare ce am facut am facut cu tel ca sa le pot face mici,da vb eu cum fac

Pe mail (gasesti mailul meu la profil)
0

#53 Useril este offline   bogdan777 

• Incepator
  • PipPip

Postat 25 March 2012 - 10:26 PM

Poti sa trimiti ceva pe bogdantocaci@yahoo.com sau gmail.com
0

#54 Useril este offline   Teo-Costin 

• T.C.I.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 March 2012 - 11:56 PM

Deci pina la urma ce anvergura va avea al tau ca numai inteleg nimic, la care din ce doua modelele P51D 60 ARF sau 150 ARF te referi ca motorizare 26cc caci eu vad ca 26cc este sugerat pentru 150 ARF care are anvergura de 2032mm?

In alta ordine de idei, poti intreba 1000 de ani ce motorizare sa pui pe al tau caci nimeni nu va sti sa-ti raspunda din moment ce tu il construiesti diferit ca si materiale fata de planuri, atita timp cat nu stim ce greutate finala va avea nu iti va putea spune nici "mama-omida" ce motor sa pui.

Asa cum a spus si Mugurel, apuca-te de la inceput asa cum trebuie si respecta planurile iar daca nu ai mai zburat un warbird care mai are si flaps-uri ..... eu personal nu te vad bine dar cine stie poate ai "in sange" chestia asta si atunci bravo tie.

Chestia cu "zbor de un an si jumatate", sincer, nu reprezinta nimic, uite ..... eu zbor de 4 ani dar tot praf sunt pentru ca nu stiu daca am zburat de 10 ori cap-la-cap si nu as avea curaj sa zbor un warbird din acesta.

O alta chestiune ..... mai ieftin era daca il cumparai ARF, si ca sa ma crezi pe cuvant, pune pe hartie costurile la ce faci tu si la sfarsit mai vorbim.

Spor la constructie.
0

#55 Useril este offline   flaviu p 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 26 March 2012 - 12:05 AM

Vezi postareaTeo-Costin, la 25 March 2012 - 11:56 PM, a spus:

Deci pina la urma ce anvergura va avea al tau ca numai inteleg nimic, la care din ce doua modelele P51D 60 ARF sau 150 ARF te referi ca motorizare 26cc caci eu vad ca 26cc este sugerat pentru 150 ARF care are anvergura de 2032mm?

In alta ordine de idei, poti intreba 1000 de ani ce motorizare sa pui pe al tau caci nimeni nu va sti sa-ti raspunda din moment ce tu il construiesti diferit ca si materiale fata de planuri, atita timp cat nu stim ce greutate finala va avea nu iti va putea spune nici "mama-omida" ce motor sa pui.

Asa cum a spus si Mugurel, apuca-te de la inceput asa cum trebuie si respecta planurile iar daca nu ai mai zburat un warbird care mai are si flaps-uri ..... eu personal nu te vad bine dar cine stie poate ai "in sange" chestia asta si atunci bravo tie.

Chestia cu "zbor de un an si jumatate", sincer, nu reprezinta nimic, uite ..... eu zbor de 4 ani dar tot praf sunt pentru ca nu stiu daca am zburat de 10 ori cap-la-cap si nu as avea curaj sa zbor un warbird din acesta.

O alta chestiune ..... mai ieftin era daca il cumparai ARF, si ca sa ma crezi pe cuvant, pune pe hartie costurile la ce faci tu si la sfarsit mai vorbim.

Spor la constructie.

Asa este, iese mai ieftin dar ia in calcul dorinta si placerea de a construi.
0

#56 Useril este offline   Teo-Costin 

• T.C.I.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 26 March 2012 - 12:27 AM

Este frumos si laudabil sa construiesti ceva de la zero, mai ales o macheta din aceasta dar atunci o faci cum trebuie .....
0

#57 Useril este offline   bogdan777 

• Incepator
  • PipPip

Postat 26 March 2012 - 08:04 PM

Deci pana la urma modelul este cel de 1,6 m, 5kg, motor 20cc, suprafata portanta portanta 0,472 m
0

#58 Useril este offline   bogdan777 

• Incepator
  • PipPip

Postat 26 March 2012 - 08:08 PM

A si FLAVIU poza modelului pe care mi-ai trimis sau mai bine zis modelul arata super, tare asi vrea sa vad cum zboara
0

#59 Useril este offline   flaviu p 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 26 March 2012 - 08:20 PM

Nu am avut timp sa arunc o privire peste pozele trimise de tine, sper sa reusesc in seara asta cat despre model ai toate sansele sa-l vezi daca vi la un zbor (poate si la RR). De unde esti?
0

#60 Useril este offline   bogdan777 

• Incepator
  • PipPip

Postat 26 March 2012 - 08:24 PM

Primul meu model cu care am zburar a fosr unul hand made, o replica a unui messerschmith ( sper ca am scris bine) si nu stiu ce dreac am facut " gresir" ca a zburar, bine inteles nu din prima, au trebuit facute mici ajustari a centrului de greutate, bine inteles pana la aceasta patanie am stat cu baieti pe chitila, pe you tube, am urmarit multe filmulete, din pacate nu a fost nimeni langa mine sa-imi de un sfat
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

23 useri citesc topicul
0 membri, 23 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro