Incepem cu batranul HK500.
L-am cumparat de la HK in primul val, cel mai ieftin. A avut servo MG930 bune dar lente. Intre timp e o combinatie intre HK500 plastic (care nu mai exista) si HK500 GT. Configuratia este urmatoarea (totul e de la HK):
- frame HK500 GT
- coada plastic
- Head RJX FBL
- pale coada plastic
- pale principale fibra de 14 USD
- canopie fibra HK (primita cadou)
- servo HKS 9257 platou + Futaba 9257 coada
- ESC Turnigy Sentry 60A
- Motor HK500 1600 KV, pinion stoc de 12 parca
- unitate FBL TAROT ZYX + receptor Orange de 6 USD
Arata frumusel:
ESC-ul e pus sub baterie, bateria e de 2200 mah 25-50 nanotech
alte detalii:
receptorul este ascuns in frame dar nu pare sa fie probleme, coada e de plastic, cu cea de metal nu m-am inteles.
Heli zboara foarte bine, e calm, turatia e 2200 la 80% si 2400 la 100%, bratele la servo sunt scurte. Motorul si ESC-ul vin jos abia caldute chiar si vara, e printre cele mai eficiente. Masa fara baterie e de 1350g. In 5 minute de zbor consuma 1100-1300 mah. A avut un singur crash la sol (m-am tot jucat pana l-am bagat in idle-up la sol)
Cea mai mare problema au fost vibratiile. Ultima descoperire a fost ca pinionul motorului era descentrat si baga vibratii (care influentau unitatea FBL). Acum merge bine dar tot mai sunt niste sunete in plus, banuiesc ca de la rotile ce asigura transmisia la curea. Daca luati un astfel de heli bugetati 20-50 USD in piese de schimb Align.
O astfel de configuratie e in jur de 300 USD la HK (fara baterie)
500 EFL PRO de la Align e clar superior dar costa aproape 800 USD.
Aceasta postare a fost editata de stiganas: 23 March 2012 - 07:13 AM