Modelism - RHC Forum: Echipament FPV 5,8 GHz - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 20 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Echipament FPV 5,8 GHz Recomandari pentru inceput.

#361 Useril este offline   blackwind 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 283
  • Inregistrat: 06-October 08
  • Interests:cnc ,modelism

Postat 02 September 2013 - 08:01 PM

Vezi postarearenatoa, la 31 August 2013 - 06:53 PM, a spus:

Si se poate lua mai ieftin din alta parte ;)

Se poate spune unde se gaseste in alta parte? sau pe plaiuri europene la pret decent Boscam 5.8Ghz 200mw FPV Wireless AV Tx & Rx Set
0

#362 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1356
  • Inregistrat: 12-November 09
  • Interests:aeromodelism

Postat 04 September 2013 - 02:06 PM

Vezi postareaCiprian97, la 01 September 2013 - 09:29 PM, a spus:

La sistemul de mai sus,pana la urma cum se alimenteaza tx-ul?Pe HK sunt impartite opiniile,si ultimul lucru care-mi trebuie acum e sa imi ard tx-ul.
Este asa:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uploads/447830924X653464X52.jpg

Sau e asa:manual

Sistemul meu de pe HK are "+" exact ca in imaginea postata de tine.
0

#363 Useril este offline   xstranger 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 19-October 07

Postat 19 September 2013 - 02:36 PM

Salutare domnilor

am nevoie de parerea voastra,am citit toate paginile acestui forum,putin cam tarziu,deja imi comandasem antenele si echipamentul. Din fericire antenele cred ca sunt dintre cele mai bune,astept parerea voastra.Sa va detailiez:

- 1 x 5.8 GHz Circular Wireless Long Range Antenna Combo
- 1 x 5.8 GHz HELIAXIAL58 (5645-5945 MHz) RCHP 12dBic Helical Antenna ( dupa ce am lansat comada si a fost trimisa,am sesizat ca antena de receptie este in combo-ul achizitionat mai sus,drept urmare am 2 bucati antene receptie ) Exista vreo varianta sa le pot folosi pe amandoua in acelasi timp?
- 1 x Fat Shark AttitudeSD VGA Video Glasses
- 1 x 600mW 5.8GHz A/V Transmitter
- 1 x Turnigy Micro FPV Camera 600TVL (PAL)
- 1 x Arkbird Autopilot System w/OSD (GPS/Altitude Hold/Auto-Level)
- 1 x EPP-FPV 1.8M X-Large EPP & Carbon Fiber R/C Plane

Ce parare aveti despe ce am ales eu,cam care ar fi raza maxima la care as avea video pt sistemul luat de mine?

Ulterior am vazut ceva si mai puternic aici:
- OneDrone 5.8 GHz 8 ch 2000 mW Video TX + RX kit

Ce parere aveti de kit-ul gasit la onedrone. Telul meu este sa ating un 10 km range. Stiu ca mai trebuie sa-mi fac upgrade la statia rc inainte de a atinge aceste limite si anume:

1 x Turnigy 9X 9Ch Transmitter
1 x RMILEC TS4047 10CH 2.5W UHF Module System

Se merita acest modul,sau pt o raza de 10-12 km am si alta varianta. Astept cu mare interes parerile voastre.

Aceasta postare a fost editata de xstranger: 19 September 2013 - 02:40 PM

0

#364 Useril este offline   Florinelu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 982
  • Inregistrat: 04-May 10
  • Interests:Da' ce nu ma intereseaza!

Postat 19 September 2013 - 02:58 PM

Antenele sunt bune, ma rog de tipul care trebuie mai bine zis dar costa nejustificat de mult. Nu conteaza insa cat ai dat pe ele daca banii nu sunt o problema. Nu este paguba daca o sa ai 2 antene SPW pentru ca le poti folosi la zborurile pe distante scurte, 1-2km. Aceste antene sunt omnidirectionale, nu au nevoie de reorientare pentru a imbunatati receptia. Helixul comandat de tine, ca orice antena directionala, iti va asigura range video la 10km fara prea mari probleme (daca este corect executat si tunat pe frecventa) dar trebuie indreptat tot timpul spre avion (iar la distante mai mari, 4-5km+ trebuie sa fie foarte exact indreptat spre acesta).
Despre ochelari nu pot sa iti zic prea multe dar din cate stiu eu sunt un fel de Dominator dar cu o carcasa noua, reglaj IPD si un FOV confortabil pentru ochi. Am Dominator si pot sa zic ca sunt unii dintre cei mai buni si mai confortabili pentru FPV.
Emitatorul video de 600mW este OK (era mai bine sa fi avut ceva de la Boscam) nu vad insa sa fi luat receptor video separat de cel al ochelarilor, sa infigi antena helix in ochelari nu prea este o idee buna pentru zburat long range.
Camera video este cam slaba, nu ai WDR cum au de ex. Pixim Seawolf 960TVL sau Sony 600TVL.
Kitul video mentionat de tine este supradimensionat pentru atingerea celor 10km.

Aceasta postare a fost editata de Florinelu: 19 September 2013 - 02:59 PM

Cand eram mic, nu erau din astea... acum recuperez :)
0

#365 Useril este offline   xstranger 

• Incepator
  • PipPip

Postat 19 September 2013 - 03:57 PM

Vezi postareaFlorinelu, la 19 September 2013 - 02:58 PM, a spus:

Antenele sunt bune, ma rog de tipul care trebuie mai bine zis dar costa nejustificat de mult. Nu conteaza insa cat ai dat pe ele daca banii nu sunt o problema. Nu este paguba daca o sa ai 2 antene SPW pentru ca le poti folosi la zborurile pe distante scurte, 1-2km. Aceste antene sunt omnidirectionale, nu au nevoie de reorientare pentru a imbunatati receptia. Helixul comandat de tine, ca orice antena directionala, iti va asigura range video la 10km fara prea mari probleme (daca este corect executat si tunat pe frecventa) dar trebuie indreptat tot timpul spre avion (iar la distante mai mari, 4-5km+ trebuie sa fie foarte exact indreptat spre acesta).
Despre ochelari nu pot sa iti zic prea multe dar din cate stiu eu sunt un fel de Dominator dar cu o carcasa noua, reglaj IPD si un FOV confortabil pentru ochi. Am Dominator si pot sa zic ca sunt unii dintre cei mai buni si mai confortabili pentru FPV.
Emitatorul video de 600mW este OK (era mai bine sa fi avut ceva de la Boscam) nu vad insa sa fi luat receptor video separat de cel al ochelarilor, sa infigi antena helix in ochelari nu prea este o idee buna pentru zburat long range.
Camera video este cam slaba, nu ai WDR cum au de ex. Pixim Seawolf 960TVL sau Sony 600TVL.
Kitul video mentionat de tine este supradimensionat pentru atingerea celor 10km.

fa-mi te rog o recomadare in privinta kit-ului video. Cu ce am ales eu cam care este raza de siguranta pt un video cat de cat bun?
0

#366 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 19 September 2013 - 05:34 PM

Un receptor RC832 ar fi cea mai buna varianta, ai si sensibilitatea vechiului RC305, si suporta si Tx-ul tau video actual.
Cu antenele omni ar trebui sa ai 5km, daca 200mW asigura 3km.
Cu helix-ul, peste 10. S-au facut 12km de voie cu un asemenea helix, bine tunat, 200mW si un receptor ca cel de mai sus.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 19 September 2013 - 05:35 PM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#367 Useril este offline   xstranger 

• Incepator
  • PipPip

Postat 19 September 2013 - 06:26 PM

Vezi postarearenatoa, la 19 September 2013 - 05:34 PM, a spus:

Un receptor RC832 ar fi cea mai buna varianta, ai si sensibilitatea vechiului RC305, si suporta si Tx-ul tau video actual.
Cu antenele omni ar trebui sa ai 5km, daca 200mW asigura 3km.
Cu helix-ul, peste 10. S-au facut 12km de voie cu un asemenea helix, bine tunat, 200mW si un receptor ca cel de mai sus.

Ar creste range-ul tx-ul acesta BOSCAM 5.8G 2W 2000mw 12Ch impreuna cu receptorul RC832 mentionat de tine? Merita?
0

#368 Useril este offline   Florinelu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 September 2013 - 07:20 PM

Eu zic sa testezi ceea ce ai comandat deja si daca nu esti multumit sa iti iei cei 2000mW. Intrebarea mea este, ai mai zburat FPV si mai ales long range? Nu de alta dar zborul FPV nu se rezuma doar la mW si la echipamente, trebuie sa vezi si zgomotul radio din zona unde zbori, sa vezi cum zboara avionul ales de tine, cum iti va merge mana sa zbori FPV etc.
Echipamentul comandat iti ajunge sa faci cei 10 km teoretic daca totul este interconectat corect. Inca o data iti zic, ai rabdare sa probezi tot ce ai comandat si apoi mai vezi daca ajustezi ceva. Pentru moment concentreaza-te si asupra link-ului RC. Si la final, gandeste-te ca toate device-urile astea vor sta gramada pe un avion si ca se pot influenta unul pe celalalt si astfel performantele lor sa fie afectate.

Aceasta postare a fost editata de Florinelu: 19 September 2013 - 07:23 PM

0

#369 Useril este offline   xstranger 

• Incepator
  • PipPip

Postat 19 September 2013 - 07:53 PM

Nu am mai zburat FPV,dar asta nu inseamna ca o sa zbor din prima la limita semnalului video,o sa o iau treptat. Ideea mea era sa am in range de 10 km cu o imagini cat de cat ok.Daca tu spui ca echipamentul comandat de mine imi asigura range-ul asta,atunci o sa mai astept,desi am o vaga senzatie ca rx-ul din ochelari nu o sa se ridice la asteptarile mele. Am vazut ca voi folositi helicoidala offset. Imi puteti spune si mie unde pot gasi discul acela de cumparat?Mai mult ca sigur sporeste performantele antenei. Precizez ca eu am din greseala 2 antene helicoidale, le pot folosi cumva pe amandoua in avantajul meu,sau nu ma ajuta si de una va trebui sa scap?

De zburat o sa zbor in locuri nepopulate. De asemenea imi poti recomanda un set-up pt RC tx?

Aceasta postare a fost editata de xstranger: 19 September 2013 - 07:54 PM

0

#370 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 September 2013 - 07:57 PM

Ca o completare la Florinelu, 10km FPV inseamna 20km de zbor, asta ar fi cam jumatate de ora daca ai avea o viteza de croaziera constanta de 40km la ora, pare putin la prima vedere :)
Asa ca intreb si eu... cu avionul de care dispui acum esti in stare sa stai in aer jumatate de ora continuu in raza vizuala ? Sa il invarti pe sus asa ... de placere :)

In rest, de acord cu florinelu, un Tx video de 2W ar putea sa iti consume mai mult decat motorul chiar, si sa iti usuce bateria fara sa ai idee de asta... si 600mW e mult daca nu ai un RC pe masura.

PS: scriam la asta in timp ce ai postat tu, vezi timpii, asa ca nu au legatura ;)

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 19 September 2013 - 07:58 PM

0

#371 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3619
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 19 September 2013 - 08:08 PM

De ce sa consumi bateria cu un emitator video de 'nspemii de watii cand cu unul de 200mw se poate zbura lejer si 15 km cu antene tunate bine in frecventa.
Nu va mai aruncati la puteri mari degeaba, folositi antene cat mai bune.
Eu am reusit sa zbor cu un VTX de 100mw 900mhz pina la 5km si aviem imagine buna, asta cu o antena facuta exact pe frecventa de emisie (1010mhz), cu antena lui originala mai mult de 800m nu am reusit sa merg.
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#372 Useril este offline   Florinelu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 September 2013 - 08:09 PM

Receptorul ochelarilor nu e rau deloc, din cate am retinut, sper sa nu ma insel, este cu chipsetul ala nou care are si sensibilitate -90db si cele 32 de canale. Partea care nu e buna este ca receptorul ochelarilor nu este pentru long range pentru ca nu poti sa stai cum trebuie orientat spre avion cand zbori daca infigi un helix ei. Daca pui o antena omni sunt foarte buni si simplifica mult echipamentul de la sol. Cu alte cuvinte montezi avionul, pui ochelarii cu antena si baterie pe cap si la zbor, nu mai esti legat de un trepied / receptor prin fire.
Parabolica gasesti la orice magazin care vinde antene satelit.
Legat de linkul RC ... nu am experiente prea multe cu 433mHz pentru long range. Eu am folosit FrSky(2,4Ghz) pana acum in combinatie cu un booster de 1W si o antena cu castig (biquad). Nu m-a lasat niciodata, am ajuns si la 24km distanta si mergea excelent, in respectivul zbor nu am avut niciun glitch.

Aceasta postare a fost editata de Florinelu: 19 September 2013 - 08:11 PM

0

#373 Useril este offline   xstranger 

• Incepator
  • PipPip

Postat 19 September 2013 - 08:13 PM

La asta m-am gandit si eu,tocmai de aceea ma gandesc la un trepied pe care sa montez antena pe care o voi conecta printr-un cablu de ochelari. Daca e ok rx din ochelari e un lucru pozitiv,eu credeam ca e slab si mi-ar trage din range..
0

#374 Useril este offline   Florinelu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 September 2013 - 09:40 PM

Cred ca cel mai bine ar fi sa vezi cu ochii tai cu ce se mananca FPV-ul inainte de toate. Nu zic ca nu te-ai descurca si singur dar din pacate investitia este mai mare decat la un avion RC obisnuit iar in plus mai este si riscul sa pierzi cu totul tot echipamentul in caz de probleme la cativa km. Completeaza-ti profilul sa stim de unde esti si se va gasi careva sa iti faca un demo la ce inseamna FPV pe viu.
0

#375 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 September 2013 - 11:16 PM

Total de acord cu ce a postat @Florinelu, daca te uiti pe forum cam toti cei care practicam FPV am pierdut cel putin cate un model.

FPV is not a crime!

FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

0

#376 Useril este offline   xstranger 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 September 2013 - 01:39 AM

Vezi postarearenatoa, la 19 September 2013 - 07:57 PM, a spus:

In rest, de acord cu florinelu, un Tx video de 2W ar putea sa iti consume mai mult decat motorul chiar, si sa iti usuce bateria fara sa ai idee de asta... si 600mW e mult daca nu ai un RC pe masura.

La lucrul asta nu m-am gandit,este de luat un calcul....

Vezi postareaFlorinelu, la 19 September 2013 - 08:09 PM, a spus:

Legat de linkul RC ... nu am experiente prea multe cu 433mHz pentru long range. Eu am folosit FrSky(2,4Ghz) pana acum in combinatie cu un booster de 1W si o antena cu castig (biquad). Nu m-a lasat niciodata, am ajuns si la 24km distanta si mergea excelent, in respectivul zbor nu am avut niciun glitch.

Imi poti da niste linkuri de unde pot lua modulul plus receptorul si tot ce mai am nevoie?
0

#377 Useril este offline   Florinelu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 20 September 2013 - 07:22 AM

Modul emisie si receptor - ttp://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__14355__FrSky_DF_2_4Ghz_Combo_Pack_for_JR_w_Module_RX.html. Iti mai trebuie un booster in 2.4, ia legatura cu userul Costin_n, ce folosesc eu este creatia lui.
Ce ti-am recomandat eu este cu telemetrie adica avionul transmite informatii inapoi la sol printre care taria semnalului RC (RSSI). In combinatie cu boosterul treaba asta nu mai merge insa te ajuta la gasirea avionului in caz de aterizare fortata (intrepti antena directionala catre zona respectiva si niste bipuri emise de modulul de emisie iti zic daca este pe directia cea buna sau nu)

Aceasta postare a fost editata de Florinelu: 20 September 2013 - 07:24 AM

0

#378 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 September 2013 - 07:26 AM

Dar poti incepe cu un patch, fara booster, te va duce la 4-5km, exact in range cu antenele floricica omni, asta oricum este raza in care va trebui sa stai o vreme ca sa iti faci mana. Si in faza asta poti zbura fara trepied, cu antena pe ochelari.
Dupa care pui booster numai cand schimbi si antena pe heli si adaugi trepiedul, se leaga toate una de alta, sa pui helix fara booster pe RC, sau invers, nu are nici un rost.
Inca un argument pentru abordarea asta in doi pasi, este ca in momentul cand ai pus boosterul pierzi telemetria de care vorbea mai sus Florin, in faza aia ar cam trebui sa fii cand nu mai pierzi avioane :D

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 20 September 2013 - 07:28 AM

0

#379 Useril este offline   Florinelu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 20 September 2013 - 07:30 AM

Sa- dus editul... rectific, Costi_n
Cred ca deja esti un pic bulversat, foarte multa informatie de la toata lumea, ia o pauza, asteapta sa vina ce ai comandat, iti montezi avionul, vezi cum merge si apoi mai cumperi ce mai trebuie http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/wink.gif
0

#380 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 September 2013 - 07:31 AM

De la mine se vede ca scrisesei bine si mai sus :)
0

#381 Useril este offline   xstranger 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 September 2013 - 12:36 PM

Vezi postareaFlorinelu, la 20 September 2013 - 07:30 AM, a spus:

Cred ca deja esti un pic bulversat, foarte multa informatie de la toata lumea, ia o pauza, asteapta sa vina ce ai comandat, iti montezi avionul, vezi cum merge si apoi mai cumperi ce mai trebuie http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/wink.gif

Nu sunt bulversat,in teorie stiu cum sta treaba :),urmeaza cum ai spus si tu,partea practica,asa o sa fac.....,pe viitor cand o sa-mi montez helix-ul ma bate gandul sa pun un sistem de antena tracker...se merita? Folositi un astfel de sistem?

Aceasta postare a fost editata de xstranger: 20 September 2013 - 12:37 PM

0

#382 Useril este offline   Florinelu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 20 September 2013 - 12:45 PM

Antena tracker nu merita cumparat, cu un helix este suficient sa mai misti un pic de maneta trepiedului si reorientezi cat trebuie antena atunci cand este nevoie si ai semnal OK. Cand te afli la 10km distanta de tine nu o sa ajungi in partea opusa a campului de zbor in cateva zeci de secunde si sa fie nevoie de miscarea cu 180 de grade a antenei in niciun caz. Parerea mea este ca antena tracker a fost inventat pentru francezihttp://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/happy.gif ca ei zboara cu puteri mici de emisie (10mW) si au nevoie de antene de receptie sensibile si orientate tot timpul spre avion :).

Ca o gluma...pari prea calat pe acesti 10km si pe achizitionarea rapida si la fix a echipamentului, vrei sa faci contrabanda cu ceva peste granita? http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif

Aceasta postare a fost editata de Florinelu: 20 September 2013 - 12:45 PM

0

#383 Useril este offline   xstranger 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 September 2013 - 12:50 PM

Vezi postareaFlorinelu, la 20 September 2013 - 12:45 PM, a spus:

Ca o gluma...pari prea calat pe acesti 10km si pe achizitionarea rapida si la fix a echipamentului, vrei sa faci contrabanda cu ceva peste granita? http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif

Asta a fost buna :))))...ideea ca nu prea imi place sa comand de 10 ori lucruri de care ma lovesc pe parcurs,pentru ca nu-mi face prea mare placere "negocierea" la vama cand vine coletu. Aici la noi e ceva de genu ca atunci cand te opreste politia,face sa para situatia atat de grava incat tu esti multumit si ai impresia ca ai facut o afacere cand "l-ai cinstit" pe domnu politits cu ceva......Asta este motivul pentru care as vrea sa mi le pun pe toate necesare pe hartie si sa le comand pe toate odata

Aceasta postare a fost editata de xstranger: 20 September 2013 - 12:51 PM

0

#384 Useril este offline   Florinelu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 20 September 2013 - 01:11 PM

Da, stiu cum e sa astepti cate o luna dupa cine stie de maruntiruri de prin China sau US http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/dry.gif.
Uite de unde sa iti iei o camera potrivita pentru FPV http://www.securityc...om/FPV/fpv.html. Eu am PZ0420 si PZ0512, merg excelent.
0

#385 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 September 2013 - 01:36 PM

E bine sa te antrenezi cu zboruri in locatii cunoscute si sa nu duci aeromodelul la distanta prea mare de tine, la inaltime reperele care le vedeai la sol se imputineaza. Este foarte important sa ai si un spooter echipat cu binoclu pentru urmarirea avionului.

Aceasta postare a fost editata de adioperator: 20 September 2013 - 01:41 PM

0

#386 Useril este offline   xstranger 

• Incepator
  • PipPip

Postat 20 September 2013 - 04:11 PM

Vezi postareaadioperator, la 20 September 2013 - 01:36 PM, a spus:

E bine sa te antrenezi cu zboruri in locatii cunoscute si sa nu duci aeromodelul la distanta prea mare de tine, la inaltime reperele care le vedeai la sol se imputineaza. Este foarte important sa ai si un spooter echipat cu binoclu pentru urmarirea avionului.

Ma gandesc ca in momentul in care imi echipez modelul cu un OSD care are GPS e cam greu sa te pierzi,plus ca daca o fac,OSD-ul care l-am ales eu are si functia RTH,tocmai de asta am ales un astfel de autopilot,pt a zbura mai relaxat :)
0

#387 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 September 2013 - 05:09 PM

As spune ca esti echipat cam de orice situatie neprevazuta, dar totdeauna este bine sa fii prevazator ;)
0

#388 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 September 2013 - 05:19 PM

Si eu si Florinelu&comp am pierdut modele in situatii in care nici un rth nu te mai salva. Vanturi prea puternice la inaltimi mari, in timp ce la sol nu misca frunza, baterii pe terminate, Murphi nu doarme...

Mult mai important este sa stii unde a cazut, si pentru asta coordonatele afisate pe ecran si inregistrarea zborului sunt musai. Pentru ca stim, iarasi din experienta directa si dureroasa, cand ai intrat in panica momentelor finale, nu mai tii minte nici un detaliu al regiunii unde erai...
0

#389 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 September 2013 - 05:49 PM

Are dreptate Renato, eu in vara asta am pierdut un EZ cu toata aparatura de FPV, vreo 1200 lei.
Nici un RTH nu il mai aducea inapoi, jos vant 0 si sus la 600m batea calumea. Stiu zona unde a cazut dar problema este ca este intr-o padure deci sanse de recuperare aproape 0.
Prin triangulare a semnalului video am gasit zona de crash dar nu aveam coordonatele gps, modelul cazut invers in coronament, astept sa cada frunza si mai fac o expeditie de cautare in zona.

FPV is not a crime!

FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

0

#390 Useril este offline   costi_n 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 338
  • Inregistrat: 30-November 10

Postat 20 September 2013 - 06:40 PM

Dragilor, nu mai speriati omul, RTH-ul e bine sa il ai (daca e setat bine). Pentru primele zboruri FPV incearca sa zbori pe distante scurte fara osd, obijnuieste-te sa folosesti repere de la sol in zone cunoscute apoi treci si la "instrumente"(care de multe ori mai rau te deruteaza).
Avionul trebuie sa il faci sa zboare cat mai stabil fara autopilot, full manual. Fa totul treptat.
La modelul tau, care este generos ca spatiu, nu as fi optat pentru 5.8ghz pe video. O sa vezi singur ca nu este asa de usor de lucrat cu antene de gain mare respectiv un unghi mic de acoperire. O sa ai o grija in plus :)
0

Arata acest topic

• 20 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis