Modelism - RHC Forum: Echipament FPV 5,8 GHz - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 20 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Echipament FPV 5,8 GHz Recomandari pentru inceput.

#331 Useril este offline   adi elicopter gl 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1170
  • Inregistrat: 07-March 09

Postat 12 November 2012 - 03:29 PM

Vezi postareacosti_n, la 12 November 2012 - 01:23 PM, a spus:

Acum stiu de unde erau bruiajele la mine :)

Clar si eu m am prins , nu mai trebuie sa zbuarm in acelasi timp ca ne bruiem reciproc :rofl:
ma uitam pe zborul tau, de dungile alea era vb pe la momentul 3.47-4.00 apar la tine

Aceasta postare a fost editata de adi elicopter gl: 12 November 2012 - 03:30 PM

www.fotofilmaerian.ro
0

#332 Useril este offline   adi elicopter gl 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 November 2012 - 04:15 PM

Vezi postareaadioperator, la 12 November 2012 - 10:47 AM, a spus:

Ieri am zburat si eu FPV cu 5.8 Ghz, la distanta de aproximativ 800 metri semnalul este bun cu antenute tip "petala" bine inteles construite Florinelu :rofl:. Din pacate nu am nici recorder si nici vreo poza sau filmulet prin care sa se vada calitatea recepriei, am doar o inregistrare de pe camera montata pe EZ*2.

P.S. Ma cam gandesc la o antena tip "spira" directionala pentru receptie :D

e ok spirala numai sa zbori intr-o anumita directie!
daca e orientata cu spatele la avion la 300 m pierzi video :)
cistig mare ai la calitatea imaginii , eu am una de la costi cu 5 spire si la 3 km 150-180 altitudine se vede cristal
www.fotofilmaerian.ro
0

#333 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1356
  • Inregistrat: 12-November 09
  • Interests:aeromodelism

Postat 12 November 2012 - 05:20 PM

Care ar fi unghiul de receptie al antenei "spira" ?
0

#334 Useril este offline   Florinelu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 982
  • Inregistrat: 04-May 10
  • Interests:Da' ce nu ma intereseaza!

Postat 12 November 2012 - 06:15 PM

Gogoasa de receptie este alungita si nu poti vorbi de un unghi anume decat de la o distanta apreciabila (cativa km). Poti zbura cu ea pana in distanta asta ( nu cu calitatea buna dar suficient sa iti dai seama ca nu esti pe directie) si avand avionul in lateralul antenei. Depinde de multi factori, pozitia avionului pe timpul zborului, posibile ecranari etc. Ideea principala este ca nu "se face noapte" dintr-o data daca nu esti pe directia antenei. Chiar si la distante mari poti limitele laterale ale receptiei sunt graduale, daca pierzi orientarea catre avion nu e ca si cum ai cauta pe cer cu un pointer laser. Cred ca o estiamare corecta ar fi 60-40 grade in care ai semnal folosibil la 8-10km.

Aceasta postare a fost editata de Florinelu: 12 November 2012 - 06:18 PM

Cand eram mic, nu erau din astea... acum recuperez :)
0

#335 Useril este offline   costi_n 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 338
  • Inregistrat: 30-November 10

Postat 15 November 2012 - 07:37 AM

Vezi postareaadi elicopter gl, la 12 November 2012 - 04:15 PM, a spus:

e ok spirala numai sa zbori intr-o anumita directie!
daca e orientata cu spatele la avion la 300 m pierzi video :drinks:
cistig mare ai la calitatea imaginii , eu am una de la costi cu 5 spire si la 3 km 150-180 altitudine se vede cristal

Bah...a ta e cu 4 spire. A naibi chimie...
0

#336 Useril este offline   adi elicopter gl 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 15 November 2012 - 02:42 PM

Vezi postareacosti_n, la 15 November 2012 - 07:37 AM, a spus:

Bah...a ta e cu 4 spire. A naibi chimie...

plm cine crezi ca a stat sa numere de cite ori ai infasurat tu sirma aia.
rezultatele conteaza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aceasta postare a fost editata de adi elicopter gl: 15 November 2012 - 02:42 PM

www.fotofilmaerian.ro
0

#337 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 April 2013 - 09:12 PM

Conform specificatiilor, TX-ul are nevoie de minim 7volti pentru a functiona. Ar fi sufucient sa-l alimentez dintr-un LiPo 2s 350mah pentru a asigura o ora de functionare?
0

#338 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 01 April 2013 - 09:43 PM

Vezi postareaadioperator, la 01 April 2013 - 09:12 PM, a spus:

Conform specificatiilor, TX-ul are nevoie de minim 7volti pentru a functiona. Ar fi sufucient sa-l alimentez dintr-un LiPo 2s 350mah pentru a asigura o ora de functionare?

Teoretic da, practic merge si la 5V, au aflat altii conectandu-l din greseala la un ESC in loc de pack direct.
Dar eu tot as face un test, lasat o descarcare completa, cu monitorizarea starii celor 2s, ca sa stiu concret cat ma poate servi cu pack-ul cu care va zbura pe bune. Ce te costa ?
... cu picioarele pe pamant ...
0

#339 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2013 - 09:00 AM

Corect, asa este.
Ideea este ca vreau sa renunt la alimentarea TX-ului din pack-ul folosit la propulsie. Tx-ul va fi amplasat sub una din aripi cu antena orientata in jos iar pe cealalta acumulatorul pentru a echilibra.
Acesta ar fi acumulatorul vizat.
0

#340 Useril este offline   Florinelu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2013 - 10:06 AM

Eu am folosit un acumulator de 1000 2S si am probat la avionul ala pierdut mai demult. A mers o ora dar din el alimentasem si camera, un Pixim 690TVL. Mai tinea sigur dar scazuese tensiunea sub 7 si nu mai mergea camera.
De ce vrei sa alimentezi emitatorul separat, ai bruiaj de la motor? Este posibil sa fie nevoie sa alimentezi si camera separat in acest caz.
0

#341 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2013 - 12:06 PM

Nu as spune ca am bruiaj, vreau doar sa elimin posibilitatea ca la un momentdat acesta sa apara. Camera (Boscam HD09) are alimentarea proprie si nu-mi fac griji in aceasta privinta.
0

#342 Useril este offline   costi_n 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 02 April 2013 - 07:42 PM

Vezi postareaadioperator, la 02 April 2013 - 12:06 PM, a spus:

Nu as spune ca am bruiaj, vreau doar sa elimin posibilitatea ca la un momentdat acesta sa apara. Camera (Boscam HD09) are alimentarea proprie si nu-mi fac griji in aceasta privinta.

Sa nu te complici prea mult. O sa ai mai multe chestii de bifat pe "preflight checklist"
Baterie camera
Baterie VTX
Baterie propulsie.
Eu am obsesia de a avea o singura baterie la tot sistemul iar senzorul de curent sa imi monitorizeze consumul general. E doar o chestie de preferinta. Fiecare face cum vrea
Bateria separata pe video nu isi are rostul decat daca ai bruiaje de care nu poti scapa mai elegant

Aceasta postare a fost editata de costi_n: 02 April 2013 - 07:44 PM

0

#343 Useril este offline   Florinelu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2013 - 08:02 PM

Vezi postareaadioperator, la 02 April 2013 - 12:06 PM, a spus:

Nu as spune ca am bruiaj, vreau doar sa elimin posibilitatea ca la un momentdat acesta sa apara.

Vor aparea de la inceput sau nu vor fi deloc, nu exista "vor aparea pe parcurs". Si eu eram fan baterie separata ptr video, am renuntat, prea multe mufe / fire. Sa puna Costin o poza cu locasul bateriei de la EZ, zici ca nu este avion FPV.
0

#344 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 April 2013 - 02:29 PM

Nu stiu ce or crede unii... dar ma bine ma autocenzurez :)
0

#345 Useril este offline   costi_n 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 11 April 2013 - 02:31 PM

Vezi postarearenatoa, la 11 April 2013 - 02:29 PM, a spus:

Nu stiu ce or crede unii... dar ma bine ma autocenzurez :)

asta e din gama "sa ii prostim pe prosti"
0

#346 Useril este offline   SerjuRO 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 887
  • Inregistrat: 23-July 09
  • Interests:Familia, aero, navo...

Postat 11 April 2013 - 02:41 PM

Si eu sunt de aceeasi parere dar ...............stiti ca taxele sunt mari, statul ia o groaza de impozite, ce mai......
Le doresc succesuri ........
0

#347 Useril este offline   Mihai Oprescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 666
  • Inregistrat: 03-October 08
  • Interests:Aero

Postat 13 April 2013 - 08:53 AM

Vezi postareacosti_n, la 11 April 2013 - 02:31 PM, a spus:

asta e din gama "sa ii prostim pe prosti"

Costy .. arata bine, nu stii cum e romanul, sa vada ca ai echipament care arata profi nu antene facute in casa. :-)

Aceasta postare a fost editata de Mihai Oprescu: 13 April 2013 - 08:54 AM

0

#348 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 April 2013 - 09:15 AM

...si inauntru... leopardu...

Problema este ca din considerente de productie la banda, aceste antene nu sunt facute din sarma rotunda cum ar trebui ca la carte, ci tabla stantata, mult mai simplu tehnologic si "elegant" intradevar, orice instalatie de facut capace borcane conserve poate fi adaptata pentru asa ceva, se stanteaza "floricica" si nu mai ai decat sa indoi petalele la 45 grade si gata.
Doar ca tabla care are o latime si grosime mult diferite de o sectiune rotunda, face ca aceste antene sa aiba caracteristici nu tocmai optimale, si, ce este cel mai important, foarte diferite intre "fata" si "spate", cea mai intalnita problema la ele fiind ca daca fortezi range-ul la maxim, pana incep sa apara pureci, poti avea surpriza ca la intoarcere sa pierzi semnalul de tot !
0

#349 Useril este offline   worms 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1345
  • Inregistrat: 20-November 06

Postat 13 April 2013 - 09:32 AM

Vezi postarearenatoa, la 13 April 2013 - 09:15 AM, a spus:

cea mai intalnita problema la ele fiind ca daca fortezi range-ul la maxim, pana incep sa apara pureci, poti avea surpriza ca la intoarcere sa pierzi semnalul de tot !

pai priviti si partea pozitiva ce rezulta din acest fapt: se pot folosi baterii mult mai usoare pentru ca fpv-ul nostru va fi one-way ,doar dus si necesarul de curent va fi redus la jumatate :) . fara gluma acum am si eu acest tip de antene de la dji si pot spune ca merg ok maxim 700m . ele au fost fabricate pentru "brute" ca mine care mai calca pe antena, mai da cu ea de pereti accidental etc . parerea mea e ca sunt destinate multicopterelor in general acolo unde nu ai nevoie de distanta mare, maxim 500m . la long fpv nu ai ce cauta cu asemenea antene.

Aceasta postare a fost editata de worms: 13 April 2013 - 09:36 AM

0

#350 Useril este offline   Florinelu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 14 July 2013 - 10:36 PM

Din ciclul "Mi-am facut singur ....." vreau sa ma laud si eu cu o creatie autohtona si anume un ground station diversity RX in 5.8gHz, cu 2 canale. Principiul de functionare l-am vazut la IBCrazy dar acolo era intr-o stare incipienta si culmea, nici nu functiona, a recunoscut si IBC cel plin de entuziasm. Asa ca am pus mana pe creion, hartie si pe softul de proiectat cablaje si vreo jumate de an am tot clocit o varianta proprie. Eu am incercat sa fac nu doar un sistem diversity ci un ground station cu tot ce vrea un FPV-ist inrait:
- totul compact pe o singura placa, fara prea multe fire de interconectare intre diverse module
- muuuulte iesiri video - 4 bucati, sa fie :)
- alarma de baterie slaba, reglabila ca nu se stie daca folosesc un LiPo 3S obosit sau un Pb acid numai bun de incarcat de cate ori am chef
- 2 receptoare incorporate in 5.8 (pai cum altfel, am zis ca voiam sa fie fara fire inca de la primul punct http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/dry.gif)
- am zis ca imi doream si un semnal sonor sa stiu cand comuta antenele, bip-bip? nu am zis dar am pus si din ala
- inca o chestie care ma enerva la receptoarele chinezesti era faptul ca se incingeau astfel ca eram obligat sa le alimentez vara la 2S iar toamna - iarna - primavara la 3S. Asa ca am pus sursa in comutatie sa fie eficiență și răcoare :) ( ma rog, partea cu racoare este putin relativa, adica modulele de receptie se incalzesc chiar el putin chiar daca am eliminat eu alte surse de caldura)
- si pentru ca atunci cand esti in zbor se poate intampla orice neplacut am pus un comutator ca sa stabilesc eu ce receptor sa fie activ pe calea video ca poate RSSI-ul nu decide cum trebuie (de exemplu cineva pe langa mine poate sa zboare intr-o frecventa apropiata de a mea si astfel in baza RSSI mai puternic voi culege semnalul vecinului si e clar ca avionul meu aflat la km distanta nu va mai avea nicio sansa de a fi receptionat. Comutand manual pe antena directionala am sanse sa culeg semnalul care trebuie.
- am mai pus si niste posibilitati de reglaj al nivelului de la care sa se comute intre cele 2 receptoare, cu alte cuvinte cand am fluctuatii foarte dese de semnal sa nu comute in draci ci doar la diferente mai mari de nivel RSSI.
- si ultima gaselnita... cate un semireglabil pentru reglarea nivelului video care iese din modulele de receptie, am descoperit ca acestea pot avea diferente intre ele, in ceea ce priveste semnalul video dar si voltajul RSSI.

La mine, nevoia de diversity s-a nascut mai ales din 2 situatii:
- dupa ce faceam zboruri lungi, nu neaparat de record, doar lungi, venind triumfator acasa depindeam de cineva sa imi orienteze helixul ca sa pot da turul de onoare si prin spatele acestuia lucru care era foarte enervant.
- cand zburam fix deasupra capului erau niste zone de radiatie nula tot asa, deranjante dar care s-au rezolvat cu o antena orientata la 90 grade. Diversity comuta astfel intre cele doua alegand semnalul cel mai bun.

A iesit o placa de 7 x 10cm cu tot ce trebuie incorporat, mai putin alimentarea pe care am facut-o cu pini 2.54 si SW pentru comanda manuala care va fi prins pe viitorul panou frontal care lipseste momentan. Sper sa pun si un video cu functionarea GS-ului, trebuie sa le combin cu ce "vedea avionul, cu ce era la sol, cu ce filma Costin... deci mai dureaza un pic.

Imagine atasata: diversity-GS.jpg

Aceasta postare a fost editata de Florinelu: 14 July 2013 - 10:37 PM

0

#351 Useril este offline   old-boy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 887
  • Inregistrat: 13-June 03

Postat 15 July 2013 - 07:35 AM

Felicitari pentru proiect, sper ca dupa ce-l termini poti face si pentru frecventele intregi in 5800, voi zburati parca in cele care se termina cu 5 (5705,5865 etc)
Tot mai bine pe picioare cand te sprijini pe pamant
0

#352 Useril este offline   Florinelu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 15 July 2013 - 09:13 AM

Eu folosesc module RX5808, cu -90 db sensibilitate. Stiu ca aceste module se pot mesteri relativ simplu ca sa mearga si pe frecventele Airwave - ImmersionRC. Da, uite ca la asta nu m-am gandit, ar fi fost inca un feature in plus. La urmatoarele variante de cablaj poate fac si asta http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/wink.gif( trebuie inca 2 pini la switch-ul de schimbat canale). Desi, cam departe perspectiva asta, eu l-am cam terminat din punctul meu de vedere.

Aceasta postare a fost editata de Florinelu: 15 July 2013 - 09:14 AM

0

#353 Useril este offline   Florinelu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 July 2013 - 07:59 AM

Un filmulet asa cum ziceam. Problema este ca nu prea pot sa zbor suficient de aproape de ground station incat sa se vada si avionul in acelasi cadru cu ledurile indica comutarea diversity deoarece este nevoie sa zbor suficient de departe cat sa am semnal mai slab si sa aiba rost diversity. Poate mai fac un zbor cu un atenuator ceva, montat la emisie. Pana atunci asta e tot ce am. O sa vedeti pe parcurs si o decolare automata ;).

Mai relevant a fost testul cu antene baston, diferenta de polarizare la viraje face diversity sa se manifeste din plin, la CP mai interesant a fost la zborul deasupra capului cand erau zonele alea de nul de deasupra, antena orizontala a preluat bine gaura de semnal.
Data viitoare o sa fac un zbor cu WP (ca sa reproduc traseul exact) si o sa il fac de 3 ori: o data comutat pe antena A, o data pe antena B si apoi pe automat.
0

#354 Useril este offline   Mihai Oprescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 666
  • Inregistrat: 03-October 08
  • Interests:Aero

Postat 16 July 2013 - 08:04 AM

Vezi postareaFlorinelu, la 14 July 2013 - 10:36 PM, a spus:

Salutare Florineluuuu ! S-a mai nascut un chinez destept !!! Felicitari pentru inovatie !
0

#355 Useril este offline   Florinelu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 16 July 2013 - 08:11 AM

Am avut colaborare si cu chinezii, mi-au manufacturat cablajele :p

Aceasta postare a fost editata de Florinelu: 16 July 2013 - 08:11 AM

0

#356 Useril este offline   Florinelu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 July 2013 - 10:43 PM

Am revenit cu alte bunatati in 5.8gHz :rolleyes: . Un vTX 200mW cu tot ce trebuie pe el:
- sursa in comutatie filtrate si pe deasupra reglabila ca pentru un overclock ocazional :pardon:
- micro SW pentru schimbat canale
- microfon cu preamplificator si reglare volum + intrare mixata LINE IN pentru ceva gen DOSD (OSD-ul asta are vario audio)
Intr-un cuvant cam tot ce are vTX-ul similar de la HK. Insa toate astea la doar 9 grame! (si un set de cutite inclus :lol: ) si avand dimensiunile 38x22x11 mm.

Inca nu l-am scos la aer dar din testele de prin casa facute cu dummy load in bot se comporta cam ca ce am mai folosit pana acum.
Imagine atasata: general.jpgImagine atasata: verso.jpgImagine atasata: cantar.jpgImagine atasata: lateral.jpgImagine atasata: PCB.jpg

Cam atat pentru moment, urmeaza un breakout board pentru GPS-urile mici de la MTK, un kit de lumini de navigatie (3 canale de leduri, alimentate la 12V, comanda dintr-un canal RC, are mai multe "melodii") ceva mai destept si un RC switch mai mic decat cele precedente.
Costi_n pregateste si el ceva bun ;) , dar in 2.4gHz, un booster de 1W RC.

Aceasta postare a fost editata de Florinelu: 19 July 2013 - 10:44 PM

0

#357 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 July 2013 - 01:06 PM

Vezi postareaFlorinelu, la 15 July 2013 - 09:13 AM, a spus:

Eu folosesc module RX5808, cu -90 db sensibilitate. Stiu ca aceste module se pot mesteri relativ simplu ca sa mearga si pe frecventele Airwave - ImmersionRC. Da, uite ca la asta nu m-am gandit, ar fi fost inca un feature in plus. La urmatoarele variante de cablaj poate fac si asta http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/wink.gif( trebuie inca 2 pini la switch-ul de schimbat canale). Desi, cam departe perspectiva asta, eu l-am cam terminat din punctul meu de vedere.

Nu este asa simplu, si nu doar hardware, daca te gandesti la acel strap, canalele trebuie reprogramate firmware pe SPI.
Din fericire, a aparut noul receptor universal de 32 canale RC832, care foloseste acelasi modul sensibil de la skyRF, si acopera si frecventele airwave. La 40$ fata de 25 cat este RC805, cred ca i s-a cam dus vremea ultimului.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 22 July 2013 - 01:07 PM

0

#358 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3948
  • Inregistrat: 19-August 12

Postat 31 August 2013 - 03:46 PM

Pentru zburat aproape de 1:1,fara gps,fara osd si altele de genul,fara pretentii de distanta mai mare de 1km(defapt cat rangeul sistemului frsky DFT),se preteaza acest sistem?Din ce am citit in acest topic cu niste antene deocheate se poate.Camera asta se preteaza sau se merita ceva mai ieftin/bun?
Suportul acesta se preteaza pentru montarea camerei de sus,impreuna cu un profil L din tabla de 1,5mm?Camera si TX video se pot alimenta dintr-un pack lipo 3s(poate cel de propulsie?)

Pentru monitor(nu pot folosi ochelari speciali din cauza strabismului,defect de vedere corectabil doar cu ochelari,nu am dioptrii),ce diagonala a ecranului este cea mai ok?Eventual un link de unde se poate cumpara un monitor decent,alimentat dintr-un 3s(sa vin cu generatorul la camp nu prea imi convine)?

Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 31 August 2013 - 03:48 PM

0

#359 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 August 2013 - 06:53 PM

Se preteaza sistemul, doar s-au facut 24km cu el... :p
Si se poate lua mai ieftin din alta parte ;)
Camera, mai pui 10$, in parte economisiti de la sistem, si iei pz0420-ul, e cea mai buna la 45$ cat costa cu transport cu tot, plus ca iti aduce si posibilitatea de zbor de noapte.
Monitoare... 5" la 38$, 8" la 80$, cam pe aici te invarti daca vrei unul SVGA ca lumea, nu din alea de 480x280...

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 31 August 2013 - 06:55 PM

0

#360 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3948
  • Inregistrat: 19-August 12

Postat 01 September 2013 - 09:29 PM

La sistemul de mai sus,pana la urma cum se alimenteaza tx-ul?Pe HK sunt impartite opiniile,si ultimul lucru care-mi trebuie acum e sa imi ard tx-ul.
Este asa:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uploads/447830924X653464X52.jpg

Sau e asa:manual
0

Arata acest topic

• 20 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14