Modelism - RHC Forum: tot gramatica - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

tot gramatica subiect pe care l-au mutilat altii

#1 Useril este offline   Flying Kettle 

• Adevaratul ceaun zburator!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2498
  • Inregistrat: 17-December 02

Postat 08 August 2005 - 10:51 AM

Redeschid (pentru a inchide) subiectul cu rugamintea de a scrie corect:
Va rog sa faceti tot posibilul sa scrieti corect gramatical. Mor cand vad "membrii", "metrii" "va-m"si alte alea. Daca e greu, luati o carte de gramatica sau intrebati pe cineva care se pricepe.
Pe acelasi plan de rugaminte e sa incercati sa urmati cateva reguli simple, care in final dau sens exprimarii:
-puneti punct dupa fraze sau propozitii, ca sa se inteleaga unde incepe si unde se termina o idee.
-despartiti corect propozitiile, eventual prin virgule (unde e cazul), ca sa mai intelegem cate ceva
-incercati sa va comunicati ideile clar, sistematizati-va putin ideile si expuneti-le clar.
De la o vreme constat ca multi tind sa confunde acest forum cu un mirc, de unde graba de a scrie, iar greselile vin imediat.
-recititi-va mesajul inainte de a-l trimite si puneti-va in postura unuia care nu stie nimic despre ceea ce vreti sa spuneti: fiti clari in exprimare.
Multumesc.

Ideea si rugamintea mea e sa scriem cat de cat corect gramatical. Nu m-am aruncat la discutii de genul celor purtate de onor Pruteanu, nici la filosofii ieftine asupra neologismelor, cuvintelor adoptate, etc. Am dorit sa avem un limbaj cat de cat natural.
Nu mancati de pe jos! Dauneaza grav sanatatii !

Dragi bikeri, ingrijiti-va sanatatea! Cineva are nevoie de organele voastre.
0

#2 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6866
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 06 February 2009 - 12:16 PM

dezgrop un subiect uitat demult,datr tot de actualitate.
si o sa incep cu o poveste citita undeva pe un blog:

Kpra coo 3 Yezi
Era o data o kpra haladita ce avea ksa in Pipera. Si 3 yezi. Mari bulangii. 1 mai fraer ca altu. Doolcik de kpra le zice intr o buna zi yezilor:
-Dragii mey, eu merg la mall sa iau ceva tzoale, ca s-a lansat colectia de toamna-iarna. Incuiati usha si activati sistemul de alarma, sa nu vina loopul la voi. kand ma intorc, va kant la usha:
"3 yezi bulangii, fug akum la D &G,
Si va aduce mama voo okelari cu rama noua
Ktarama de metal cat zabala de la cal,
Si trei blooze cu sclipici, si adidasi cu "arici"
Un mobil de la Vertu , k sa ti moara dooshmanu'"
- Ati bagat la mansarda, mici fraeri cokliti ce sintetzi?
- Da, mamook. Tu doote la mall, avem noi grija! Hai, paaaaa, te poooop, kisses :x:x:X
Si kpra pleaca. Loopool era insa dupe zid. Smekerul, kre era numa figuri plin cluburi, moorea de foame. Si le puse gand rau celor 3 yezi. Si-a dres vocea si a inceput sa kante la usha:
- 3 yezi bulangii, ma imbrak la D &G….
Yedool mare, bocna de fraer, a sarit sa deschida usha. Lui ii ajunsese ca cineva zicea "D&G" la usha. Restul nu mai konta. Ceilalti doi i-au zis insa:
- Frate, fratiorul meu, nu auzi k vocea de la usha e groasa??? Mama are voce doolcik.
Nervos, loopul a mers la tuning sa-si dea mai incet bashii la voce. Si s-a intors. Si a inceput din nou sa kante.
Fraerul mare iar a sarit ff horatat sa deschida usha. Probabil de pliktysealaaaaa. Ceilati doi, si-au dat seama orikat de fraeri ar fi fost, k ala mare traieste in loomea lui. Si s-au askuns. Unul in semineu, celalat sub patul kprei, batut in kristale swarovsky.
Ala mare a deskis usha, loopool nu a stat pe ganduri si l-a mankt. Apoi s-a pus pe pat. Sa-si faca digestia. Dar de la un flok de blana ce i-a intrat in nas, l-a luat stranutul. Yedool mijlociu, askuns sub pat, i-a zis:
Hey, buah, snoof snoof, ai grije d tne!
Loopool l-a extras binishor de sub divan si l-a mankt si pe el. Apoi le-a looat kptatzanile si le-a pus in geam. Sa o fraereasca pe kpra. si a plekt.
Vine kpra de la mall. Incepe sa knte, ala mic ii deschide si-i zice ce s-a intamplat. Kpra se enerveaza maxim, ii cad dekt kateva lakrimi si spune:
- Ii iau glanda la bulangiu!
Il soona pe mobil si-i spune:
- Loopoole, sti k te ioob3sk ff mooooolt, hai sa bem ceva, vreau sa traiesk klipa cu tine! Mercic!
Loopool vroia de moolt sa o fak pe kpra, ashea ca nu a mai stat pe gandoori. Si a fugit la vila ei din Pipera.
Kpra i-a deskis usha, l-a invitat sa stea pe canapeaua cu swarovsky si a dat drumul l-a super skoola audio din living. Loopool a inceput sa askoolte, apoi sa urle, sa-i dea sangele pe nas si a murit in kinuri. De ce?

Capra, dragii mosului, ii pusese un cd cu versiunea originala a povestii lui Ion Creanga. Care suna cam asa:"…Ticalosul si mangositul! Ei las' ca l-oiu invata eu minte. Inca se ranjea la mine catodata si-mi facea cu maseaua. Apoi doar eu nu-s de-acelea de care crede el. N-am sarit peste garduri niciodata. Ei taci, cumatre, ca te-oiu dobzala eu! Cu mine ti-ai pus boii in plug? Apoi tine minte, ca ai sa-i scoti fara coarne!"

Mult peste puterea de concentrare a hapsanului lup. Creierul lui nu a facut fata avalansei ce se revarsa neindurator din boxe. Si a crapat.

Da, stimabililor. Asa sunau povestile odata ca niciodata. Cam cum e fragmentul ce l-a ucis pe lup. Iar pentru viitor au nesansa de a fi scrise cam ca inceputul povestii mele. Asta in cazul in care povestile mai au un viitor.
flying is my life...
0

#3 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3574
  • Inregistrat: 04-February 08

Postat 06 February 2009 - 06:53 PM

Nu, nu mai au.
0

#4 Useril este offline   harrina 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 530
  • Inregistrat: 26-July 05

Postat 06 February 2009 - 07:32 PM

da silviu,ai dreptate.
multe persoane nu cunosc limba si gramatica romana,
multe persoane o ignora,
multe persoane prefera limbajul "mirc"/
eu am cont si pe un forum auto,
acolo chiar este dezastru.
sper sa nu se ajunga la asemenea nivel.
si totusi se invirte !
0

#5 Useril este offline   SILVIU66 

• Site Admin
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Admin
  • Postari: 6866
  • Inregistrat: 03-February 04
  • Interests:Flying

Postat 06 February 2009 - 07:34 PM

Vezi postareaAG-74-HESS, la Feb 6 2009, 06:53 PM, a spus:

Nu, nu mai au.

bah,io kreka dah . shi sper.
doar un pit de trotel.

p.s. sper sa nu ajung sa pun acest subiect "sticky" in fiecare subforum.
flying is my life...
0

#6 Useril este offline   Abburo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1317
  • Inregistrat: 02-June 07

Postat 06 February 2009 - 08:48 PM

Am si eu o ruda mai tinerica... care la fel le zice pe mess... trebuie sa citesc de 2 ori cel putin ca sa inteleg ce zice...

Mie mi se pare ca aceasta "noua gramatica mondiala" este genul de afisare al teribilismului... insa are exact acelasi efect ca si manelele :)) ! Din pacate cei care o practica chiar nu isi dau seama... iar daca li se atrage atentia raspund cu ceva de genul ca ei scriu mai rapid asa...oare?
URGENT !!! schimb Caiet A4 cu Audi acelashi model….rog seriozitate!!!
0

#7 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2468
  • Inregistrat: 11-June 07

Postat 06 February 2009 - 09:02 PM

scuza cu eu scriu mai rapid e doar un paravan. Defapt se urmareste infigurantirea textului de dorul smecheriei.

Sunt si persoane care au grave si repetate greseli gramaticale (cratima e una) dar si cuvinte pocite (Io, si pa - a se citi pă - chiar in regulamentul unui concurs :)) dar care pot fi oarecum trecute cu vederea. De asemenea ma dispera prescurtarea cuvintelor extrem de scurte... k? Ce-ai castigat? un A? Dar ce e si mai aberant e i-grec-ificarea i-urilor din nume... asa de smekerie... Klyn, Yonik etc...

Aviz amatorilor.

0

#8 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 07 February 2009 - 09:44 AM

Vezi postareaSILVIU66, la Feb 6 2009, 07:34 PM, a spus:

bah,io kreka dah . shi sper.
doar un pit de trotel.

p.s. sper sa nu ajung sa pun acest subiect "sticky" in fiecare subforum.

Nu cred ca va ajuta daca subiectul va fi "sticky" peste tot pentru ca oricum va fi citit de prea putini si in nici un caz de cei vizati. Mai degraba acordarea cu generozitate de warn-uri...
Auzi scuza : "gramatica nu e punctul meu forte" - asta poate sa vina doar din partea unui pustan a carui singura lectura este cel mult eticheta de pe sticla de bere la pet.
0

#9 Useril este offline   sebi_p 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 156
  • Inregistrat: 18-June 08

Postat 07 February 2009 - 11:07 AM

Fiecare dintre noi poate gresi, dar persistenta in greseala se numeste altfel si eu cred ca numai cu warn-uri poate fi lecuita.

Aceasta postare a fost editata de sebi_p: 07 February 2009 - 11:09 AM

0

#10 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 07 February 2009 - 02:43 PM

La warn pe baza de gramatica ar fi bine si un "compliment" de o zi pauza, poate are timp sa isi revizuiasca gramatical postul precedent.
Este o problema ajunsa internationala, din cauza ca in multe parti este acceptat acest limbaj "mIrc".
Daca se continua in acest pas, intr-un deceniu, nu stiu daca o sa mai am sanse sa inteleg ce vorbesc tinerii, ca am observat si in vorbire tendinta de a prescurta.

Cu respect,

Catalin C.

PS: Sunt destul de tanar (23 ani), dar sunt de stil vechi, cand inca se vorbea si scria intreg totul. Timp exista, bunavointa sa fie de a scrie corect.

Aceasta postare a fost editata de protheus: 07 February 2009 - 02:45 PM

"Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

#11 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 07 February 2009 - 07:18 PM

...yo's d'akord, tre' mazilitzi dom'le!!! :)
...tabula crasa, mortua est!
0

#12 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 February 2009 - 01:19 PM

http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?show...t=0&start=0
0

#13 Useril este offline   nch 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1121
  • Inregistrat: 13-September 07

Postat 08 February 2009 - 03:50 PM

Intr-adevar la unii se mai strica tastatura cand sunt piliti :wub: . Propun avertisment! Iar pentru cei cu limbaj de mirc asemenea! Sau ceva mai rau.
0745.356.013

Bucuresti/Rahova
0

#14 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 08 February 2009 - 08:21 PM

Vezi postareaAG-74-HESS, la Feb 8 2009, 01:19 PM, a spus:

Hopa, nici n-am stiut ca legea a trecut la vot si a fost promulgata. Din acest moment... :rolleyes:

0

#15 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 21 February 2009 - 09:55 PM

Multora dintre noi ne place sa subliniem greselile altora (in special moderatorilor) uitand de puterea propriului exemplu. Asa ca, pentru omiterea repetata (si subliniez REPETATA) a folosirii literei MARI la inceputul propozitiei / frazei, SILVIU66, ai 1 warn! La mai mare, maestre! (si un pit de trotel sau reverser ai thortle - ce preferi)
0

#16 Useril este offline   AG-74-HESS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 February 2009 - 07:47 AM

Vezi postarearad_gaby, la Feb 21 2009, 09:55 PM, a spus:

Multora dintre noi ne place sa subliniem greselile altora (in special moderatorilor) uitand de puterea propriului exemplu. Asa ca, pentru omiterea repetata (si subliniez REPETATA) a folosirii literei MARI la inceputul propozitiei / frazei, SILVIU66, ai 1 warn! La mai mare, maestre! (si un pit de trotel sau reverser ai thortle - ce preferi)

Sunt sigur ca toti facem greseli: mancam litere, incepem fraze cu litera mica, nume proprii cu litera mica, punctuatie aiurea, etc. Uneori mai scriem intentionat un cuvant gresit sau acorduri aiurea; cu un anume folos in contextul dat. Smecheria este ca unii o fac din graba, sau au degetele mai groase :rolleyes: , iar altii o fac din prostie si din dusmanie fata de limba romana care se incapataneaza sa nu fie emo. Probabil nu adora moda.
Daca fiecare dintre noi am pescui cate un warn la 5 greseli, acum am avea cca 2009 warn.
Oricum, stai cu ochii pe el; daca mai greseste il banam direct! :D

Aceasta postare a fost editata de AG-74-HESS: 22 February 2009 - 07:55 AM

0

#17 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1784
  • Inregistrat: 13-March 04

Postat 22 February 2009 - 11:14 AM

Cred ca mai educativ ar fi sa se instaureze un regulamnet prin care oricine sesizeaza o greseala la un coleg de forum, sa faca corectia de rigoare, eventual si cu argumente. In acest mod invata toata lumea, iar cel vizat nu are voie sa se supere. Ce spuneti de asta?
Invata repede si aplica...tot repede!
0

#18 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1010
  • Inregistrat: 13-December 07

Postat 23 February 2009 - 01:24 PM

Vezi postareaRadu_, la Feb 22 2009, 11:14 AM, a spus:

Cred ca mai educativ ar fi sa se instaureze un regulamnet prin care oricine sesizeaza o greseala la un coleg de forum, sa faca corectia de rigoare, eventual si cu argumente. In acest mod invata toata lumea, iar cel vizat nu are voie sa se supere. Ce spuneti de asta?

Asta ar insemna ca toata lumea sa aiba privilegii de moderator. Iti dai seama ce balamuc ar rezulta de aici?

Eventual daca observi ceva, sa anunti moderatorul, desi la cate... ciudatenii vad zilnic numai in sectiunea de Aeromodelism (ca p-aici imi fac veacul, plus tehnice si vademecum, dar in acestea doua apar orori mai rar) ar trebui un moderator angajat cu norma intreaga DOAR ca sa corecteze limbajul de mirc folosit de unii. Mai bine avertizare pentru cei care pocesc / slutzesc limba romana, mi se pare mai eficient. Si poate - POATE - or pune mana pe o carte de ortografie, desi DOOM-ul s-ar putea sa le produca unora hernie de disc...
Ave
0

#19 Useril este offline   Radu_ 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1784
  • Inregistrat: 13-March 04

Postat 23 February 2009 - 02:19 PM

Nu trebuie un moderator, ci doar sa lasam orgoliile (din partea celor corectati) si sa avem spirit de dascal (din partea celor care observa)
Poate nu s-a inteles bine, doream sa spun ca cel ce are bunavointa sa invete, sa-si insuseasca fara a fi ofensat, iar cel care are bunavointa sa invete si pe altii, sa scrie doua vorbe. Simplu, la obiect si fara "aere".
Invata repede si aplica...tot repede!
0

#20 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2009 - 05:48 PM

uff, ce idealist... imi aduci aminte de mine acum cativa ani... :rolleyes:

ok, uite, lumea mai baga un ochi si pe-aici. Incep eu cu un "breviar" de greseli DES, da' DES intalnite:
- voi veti ... (nu ve-ti, ca nu sunt doua cuvinte!);

Damn, sunt in criza de inspiratie... Sper sa avem parte de oameni care sa priceapa ca nu e corect cum "zice" ei, ci cum "zice" altii, vezi academia (si nu incepeti o discutie pe tema asta ca dublam baza de date a forumului!). Eu unul incerc sa le dau de inteles macar pe privat, inainte de a da in public. Ok, unii merita direct in public - genul care nu pune semne de punctuatie ever, litere mari la inceput de propozitie (cei-i aia?!?!) si altele de genul.

Bafta la incercat, o sa ai nevoie (apropo de partea cu orgoliile). URAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!
Ave
0

#21 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2009 - 06:00 PM

continui si eu, putin fortat :)

Limbaj de MIRC e impropriu zis, mIRC e un client de IRC, corect e limbaj de IRC http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif

io e impropriu, se zice EU (Florine Florine :rolleyes:) dar nu e asa grav ca:
ie = pt e. Total gresit, Ana e figuranta, nu Ana ie figuranta...

0

#22 Useril este offline   Red Sky 

• Gold Member
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 935
  • Inregistrat: 15-March 06

Postat 23 February 2009 - 06:15 PM

"io" e regionalism, nu e mIRC-ism.
Pe la noi prin centru tarii asa se vorbeste, cu "io".

no, io ashe zac
www.redsky.ro
0

#23 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2009 - 06:44 PM

am zis impropriu nu gresit :rolleyes: In plus incercam sa scriem literar pe cat se poate, nu? :)

Si io zic la fel..

0

#24 Useril este offline   Valteras 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3077
  • Inregistrat: 29-May 02

Postat 23 February 2009 - 08:17 PM

Vezi postareaRed Sky, la Feb 23 2009, 06:15 PM, a spus:

"io" e regionalism, nu e mIRC-ism.
Pe la noi prin centru tarii asa se vorbeste, cu "io".

no, io ashe zac

La faza asta, io nu poci decat pentru ca sa tin cu Red Sky!
Si io mi-s de la centru!

In rest, aprob prin sustinere pozitiva demersul. Si io am tot sesizat aspecte asemanatoare!

Sictir!

PS:

Astia care nu avem la PC tastatura mapata cu diacritice, putem scrie cu tz, sh, etc., cand evitarea unor ambiguitati ar impune-o?
Orice pas inainte e un shut in fund!
0

#25 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2009 - 08:56 PM

Vezi postareaValteras, la Feb 23 2009, 08:17 PM, a spus:

Astia care nu avem la PC tastatura mapata cu diacritice, putem scrie cu tz, sh, etc., cand evitarea unor ambiguitati ar impune-o?

Eu chiar sugerez varianta asta, exact cum spuneai, ca sa evitam ambiguitatile. Din pacate majoritatea userilor de Windows XP (si anterioare, daca mai sunt) nu si-au pus update-ul cu diacriticele corecte, de asemenea nu stiu daca DB-ul foloseste encoding UTF-8, asa ca ma abtin si eu de la diacritice (nu că n-aș putea folosi, dar nu e frumos pentru cei ce nu pot / nu știu să-și configureze sistemul de operare). Dar, desigur, numai cand e necesar pentru a evita ambiguitatile.

Sugestii:
sh - n-are nevoie;
tz - idem;
ah - pentru "ă" (sper să apară bine... :))
” shi â nu cred ca au nevoie.

Aaaaaa, inca una "adevarata": uniil la articolul hotarat, pun o liniuta inainte de "l" sau de "ul": motoru-l sau motor-ul. Domnilor, in limba romana articolul face parte integranta din cuvantul pe care-l determina: motorul!

Respecte!

Aceasta postare a fost editata de ave: 23 February 2009 - 08:58 PM

Ave
0

#26 Useril este offline   ave 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2009 - 08:59 PM

Si tocmai am - mi-am... - demonstrat ca editorul rapid de pe forum face varza diacriticele. Eh, nu-l mai folosesc - sau nu mai folosesc diacritice, totuna...
Ave
0

#27 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 23 February 2009 - 09:17 PM

...cica a fost odata si asa va ramane ,din cocos nu faci gaina ,nici din tarfa gospodina, tot asa si cu topicul asta, de cate ori am corectat ceva tot de atatea ori a venit un moderator sinistru care a sters postarea mea; cati vor pune mana pe gramatica sa-si corijeze deficientele? - fix nimeni!!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#28 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2009 - 09:39 PM

Vezi postareaipsihi, la Feb 23 2009, 09:17 PM, a spus:

...cica a fost odata si asa va ramane ,din cocos nu faci gaina ,nici din tarfa gospodina, tot asa si cu topicul asta, de cate ori am corectat ceva tot de atatea ori a venit un moderator sinistru care a sters postarea mea; cati vor pune mana pe gramatica sa-si corijeze deficientele? - fix nimeni!!!

Aceste cuvinte ne doare!
0

#29 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2009 - 10:10 PM

Eu am observat că doar dacă se editează ulterior postul, encodingul utf-8 e dat peste cap. Dacă se postează din prima, textul arată foarte bine şi cu diacritice... Sau mă inşel?

Îî Ăă Ââ Şş Ţţ

0

#30 Useril este offline   Calin 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2009 - 10:11 PM

un ultim test, pe care-l voi edita ulterior:

Ââ Ăă ÃŽ” Şş Ţţ

Aşa e, encodingul este cel general iar această textarea interpretează cum poate textul utf8 introdus înainte de controlul WYSIWYG. LE: Dar textul introdus inainte cu această textarea, e tratat bine totuşi.

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> 
<html xml:lang="en" lang="en" xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />

Aceasta postare a fost editata de Kriminel: 23 February 2009 - 10:17 PM

0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro