Modelism - RHC Forum: RR 2012 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 16 Pagini +
  • « Prima
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Ultima »

RR 2012

#331 Useril este offline   shogi 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 2753
  • Inregistrat: 08-March 06
  • Interests:pussy

Postat 02 May 2012 - 01:08 PM

Maaama cata balacareala.Da,ce sa zic,pentru mine RR a fost,este si o sa fie unul din principalele motive pentru care pastrez aeromodelismul in sange.Nu exista descriere pentru respectul care il am pentru Big & companiei, nu cred ca aveti idee cate sacrificii s-au facut.Inca nu imi vine sa cred cate vaicareli am citit.Bai oamenilooor, este o intalnire LIBERA ! Trebuia sa fiti constienti de asta cand v-ati pus in plan sa participati.E foarte normal ca din marea aia de oameni sa se gaseasca cativa care sa nu pot fie tinuti in frau.Avand in vedere reputatia intalnirii in decursul anilor stiati la ce sa va asteptati.

RR este o aventura si trebuie tratata ca atare.
O poza din albumul lui Huffy, cu dedicatie pentru pretenasu` Marian de la Galati city :

Un` te-ai dussss tu rascaleeteeee asa tinerel http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/rofl.gif

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: rascal.JPG

Aceasta postare a fost editata de shogi: 02 May 2012 - 01:10 PM

0

#332 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5157
  • Inregistrat: 16-December 10

Postat 02 May 2012 - 01:15 PM

nasoala poza....uitati-va si la fetita din poza...parca plange...!!!

Sa dea Dumnezeu sa nu mai vedem niciodata poze dinastea....dor al dracului de tare!!!
0

#333 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2652
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 02 May 2012 - 02:46 PM

Cu privire la reguli:

Observatii sociale:
Dupa razboi, tot felul de scirtari (zburatori de scirturi), se gasesc sa faca reguli in gradina lui Big. Chiar mai mult, zburatorii respectivi vor sa clarifice cu elicopterele si planoarele, nu vin cu propuneri de interzicere a scirturilor (jucariilor)... Faceti voi o intilnire acasa, cind e buna si de succes, poate importam ceva reguli subtile, mie asa mi s-ar parea mai corect.

Observatii individuale:
Cind sunt mai multi prezenti e mai greu, si sa pilotezi din cauza stresului, si sa faci pe nebunu cu spuma in mina (cu succes). Luati-va modele, zburati-le superb si veti fi apreciati. Eu cred ca spatiul si timpul a fost acelasi pentru toti. Unii au putut si nu se pling defel.

Observatii locale:
Vreti reguli ? vreti disciplina de zbor ? perfect, la circa 15 km de ripa este o intilnire care are reguli si disciplina. Sunteti evident bine primiti. (statistica prezentei ne arata ce preferam nu ce afirmam)

Observatii aritmetice:
Nu discut metoda de organizare (ca tragem la sorti, ca tombola, ca-ti aloca timp la inscriere....) oricum a-ti face socoteala ies sase-sapte modele pe ora. Asta daca toate merg snur de la inceput pina la sfirsit, nu ploua, nu bate nici un vint trei zile, si toti respecta programarea de zbor. Daca o-m fi fost vre-o suta inscrisi, fiecare cu doua modele, nu le puteam zbura prectic nici macar un singur zbor. Iar climatul ar fi fost ca la meci, unul in teren, restul guitind in tribuna.

Eu cred ca RR are farmecul ei (asa e acolo). Daca eu nu-l restrictionez pe Ion sau Gicu cind cit unde sau ce sa zbore, mi s-ar parea adevarat si reversul medaliei, atita timp cit ne respectam/toleram reciproc.
Din pacate indiferent ca vrem sau ne place, de la majorat fiecare raspundem de pagubele produse tertilor. Fiind mai multi, sunt mai multe incidente.
0

#334 Useril este offline   too late? 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 153
  • Inregistrat: 27-April 12

Postat 02 May 2012 - 03:55 PM

Vezi postareaMihai Oprescu, la 02 May 2012 - 09:10 AM, a spus:

Salut ! Eu am făcut fotografia. Aparține lui Eugen de la Pitești ... din păcate nu are cont pe RHCforum. Iau legătura cu el și discutăm.

Toată stima !

M+

Multumim Mihai...asteptam cu interes... :drinks:
0

#335 Useril este offline   too late? 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 153
  • Inregistrat: 27-April 12

Postat 02 May 2012 - 03:56 PM

Vezi postareatoo late?, la 02 May 2012 - 03:55 PM, a spus:

Multumim Mihai...asteptam cu interes... :drinks:

Asta e un alt "miracol"al RR...eu personal am intalnit vreo 3 oameni care nu au cont pe RHC...si totusi erau acolo, cu avioane, drone FPV-uri... :drinks:
0

#336 Useril este offline   Huffy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 811
  • Inregistrat: 30-July 08
  • Interests:Aeromodelism si automodelism...mai rar

Postat 02 May 2012 - 04:28 PM

Aceasta postare a fost editata de Huffy: 02 May 2012 - 04:31 PM

Bondar cu 4 elici
Discus
Easy Star 2
HEPTAD 2200
Easy Glider
Diamond 2500-resuscitat si zburat
0722.464.922. - 0744.100.626.
http://www.youtube.com/my_videos
http://www.vimeo.com...r2400545/videos
Resoftari Logan 1.4-1.6 si Solenza 1.4
Programari chei Logan
- http://www.rhcforum....970#entry476970
Poze Rapa Rosie 2012 - https://picasaweb.go.../RapaRosie2012#
Poze Rapa Rosie 2013 : https://picasaweb.go...7/RapaRosie2013
Poze Rapa Rosie 2014 : https://picasaweb.go...7/RapaRosie2014
0

#337 Useril este offline   danny_39 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2022
  • Inregistrat: 06-September 06

Postat 02 May 2012 - 06:19 PM

Vezi postareavlad1, la 02 May 2012 - 02:46 PM, a spus:

Cu privire la reguli:

Observatii sociale:
Dupa razboi, tot felul de scirtari (zburatori de scirturi), se gasesc sa faca reguli in gradina lui Big. Chiar mai mult, zburatorii respectivi vor sa clarifice cu elicopterele si planoarele, nu vin cu propuneri de interzicere a scirturilor (jucariilor)... Faceti voi o intilnire acasa, cind e buna si de succes, poate importam ceva reguli subtile, mie asa mi s-ar parea mai corect.

Observatii individuale:
Cind sunt mai multi prezenti e mai greu, si sa pilotezi din cauza stresului, si sa faci pe nebunu cu spuma in mina (cu succes). Luati-va modele, zburati-le superb si veti fi apreciati. Eu cred ca spatiul si timpul a fost acelasi pentru toti. Unii au putut si nu se pling defel.

Observatii locale:
Vreti reguli ? vreti disciplina de zbor ? perfect, la circa 15 km de ripa este o intilnire care are reguli si disciplina. Sunteti evident bine primiti. (statistica prezentei ne arata ce preferam nu ce afirmam)

Observatii aritmetice:
Nu discut metoda de organizare (ca tragem la sorti, ca tombola, ca-ti aloca timp la inscriere....) oricum a-ti face socoteala ies sase-sapte modele pe ora. Asta daca toate merg snur de la inceput pina la sfirsit, nu ploua, nu bate nici un vint trei zile, si toti respecta programarea de zbor. Daca o-m fi fost vre-o suta inscrisi, fiecare cu doua modele, nu le puteam zbura prectic nici macar un singur zbor. Iar climatul ar fi fost ca la meci, unul in teren, restul guitind in tribuna.

Eu cred ca RR are farmecul ei (asa e acolo). Daca eu nu-l restrictionez pe Ion sau Gicu cind cit unde sau ce sa zbore, mi s-ar parea adevarat si reversul medaliei, atita timp cit ne respectam/toleram reciproc.
Din pacate indiferent ca vrem sau ne place, de la majorat fiecare raspundem de pagubele produse tertilor. Fiind mai multi, sunt mai multe incidente.

Da, sant de acord cu ce spui,si la urma urmei daca e "inghesuiala"in aer cui nu ii place,sau nu vrea ,coboara...restul -ne descurcam.
Bineinteles cu acceptarea unor minime reguli...scrise sau nescrise. :drinks:,erau zeci de minute in care erau 1-2 aeromodele in aer,asa ca timp si loc a fost berechet-aveam locul de campare cu vedere spre pista.
Parerea mea.

Aceasta postare a fost editata de danny_39: 02 May 2012 - 06:23 PM

Toate aeromdelele sant iubite de Terra,diferenta o face viteza cu care se apropie...sau o face tipul ala cu statia?
0

#338 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 May 2012 - 08:29 PM

...daca am deranjat pe cineva cu comentariile mele, legate de nesiguranta zborului de la RR, imi cer scuze. Mie mi-a placut, fiind la prima participare. Chiar daca am condus mai bine de 1000 de km (via Cluj-Napoca) am zburat, ce-i drept in formatie"dezordonata" cu spume,...dar..per total, am cunoscut oameni, si am schimbat pareri..si mai mult..am zburat...

Asteptam RR 2013..sa vedem ce si cum.
Numai bine pana atunci.

Ps - locul ala de sub padure - puteti sa-l considerati ocupat!.
0

#339 Useril este offline   dan1972 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1453
  • Inregistrat: 03-December 11

Postat 02 May 2012 - 10:55 PM

Am citit cu interes cele scrise aici si imi "permit" sa dau o sugestie...
...Cred ca nu se poate pune problema unor interdictii drastice, pt. ca exact cum a spus cineva...este o intalnire libera...
Totusi cred ca ar prinde bine niste reguli de zbor si de convietuire acolo...Pt. ca altfel nici securitatea zborului nu e asigurata (si fereasca Domnul sa se intample...)...vor exista si nemultumiti pt. ca nu prind loc de zbor...etc...etc...etc...

1 - Cred ca ar trebui sa existe o ordine de decolare/aterizare, in ordinea sosirii
2 - Cei care zboara sa nu zboare exact la pista (ai ridicat avionul...du-l frate putin mai departe si vei avea suficient spatiu...nu te va mai deranja nimeni...)...Nu inteleg de ce trebuie sa se zboare numai la pista si sa se tina astfel pista ocupata...!?! Zona pistei trebuie folosita doar pt. decolare/aterizare !!!
3 - Zborul modelelor aflate in aer, sa se desfasoare pe un oval imaginar (un culuar de zbor) in fatza pistei (lasand astfel liber spatiul de deasupra pistei pt. decolari/aterizari...)
4 - Cel care se pregateste de decolare sau aterizare sa strige ca vrea sa faca acest lucru...
5 - Elicopterele pot zbura undeva in afara pistei, pt. ca nu au nevoie de pista de decolare/aterizare cum e cazul avioanelor...Dar nu langa public...corturi...masini...
6 - Sa existe anumite pauze de zbor la pista de 1...2 ore-fiecare, pt. show...moment in care nu mai zboara nimeni...toti stau si se uita la show (sau merg sa faca gratarul...daca nu-i intereseaza...Pauze in care cei care vor sa-si etaleze "dibacia" in manevre acro, o pot face...

...Uitati-va pe YouTube cum se zboara "afara" si o sa vedeti ca exista reguli stricte (de bun simt as zice...) pe care toata lumea le respecta...Si am observat ca toata lumea le respecta (fara sa se supere sau sa se simta ingraditi...pt. ca sant absolut necesare...)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
...Pana cand nu se vor face astfel de reguli, oamenii se vor certa...vor exista in permanentza nemultumiti...etc...Si mai rau...fereasca Domnul de vre-un accident !!! Personal nu as sta prin preajma unui acrobat de 3 m pe benzina, care face hower....sau pe langa un elicopter care zboara doar in ricoseuri (cum am vazut pe filmari...)!!!...Fereasca Dumnezeu sa-l scape in multime dintr-o simpla neatentie...pt. ca asta chiar se poate intampla!!!...Greseala e umana...
...Daca aceste reguli vor fi adoptate, veti vedea ca se va putea zbura in formatie...va fi si suficient spatiu de decolare/aterizare pt. toti participantii...etc...si nu vor mai exista nemultumiti si atmosfera tensionata...
...Nu inteleg de ce trebuie sa zboare unul singur, exact deasupra pistei si sa faca acrobatie, tinand astfel pista ocupata pana descarca un rezervor...Probabil ca exista anumite persoane care vor sa demonstreze cu orice pret cat sant de "dibaci", fara sa le mai pese de ceilalti...
...Cu regulile propuse de mine, nu va mai conta ca unul zbara o spuma de 400 RON, si altul un avion de 2000 EUR...DACA SE ELIBEREAZA PISTA SI SPATIUL DE DECOLARE/ATERIZARE SI SE RESPECTA CULUARUL DE ZBOR...Si in aviatia reala, aceste reguli sant absolut necesare si toata lumea le respecta !!! Uitati-va cum se zboara la inalnirile aero de afara ...Nu o sa vedeti pe nimeni zburand haotic, sau facand acrobatie in spatiul pistei (sau mai rau peste corturi si masini...)...
...In felul acesta, veti vedea ca nici nu o sa va mai enerveze/deranjeze galagia facuta de motorul altui aeromodel (pt. ca va fi mai departe...) si veti putea sa va auziti propriile motoare...
...Daca aceste reguli vor lipsi, veti vedea ca din ce in ce mai putina lume va veni cu avioane la RR...Toti vor prefera fie sa zboare doar spume ieftine...fie sa nu zboare si sa vina acolo doar sa se intalneasca cu ceilalti...fie nu vor mai veni la editiile urmatoare...Aceasta tendintza o observ la editia de anul acesta...si ma surprinde acest lucru !!! Chiar e pacat de acest eveniment !!!
Eu consider ca scopul acestei intalniri anuale, este acela ca toata lumea sa vina cu avioane cat mai multe, mai frumoase, mai valoroase... toata lumea sa poata zbura cat mai mult...si toti sa aiba astfel ocazia de a vedea la sol si in aer avioane cat mai diverse...
Daca toata lumea va veni doar cu spume care mai de care mai carpite si mai nevaloroase si se va sta numai la masutza la barfe, care va mai fi scopul intalnirii acesteia si pt. ce sa mai bati 500...1000 km pana la RR ???????????????????
...Si...mai mult veti risca sa se intample ce s-a intamplat la o manifestatie auto-moto de la Galati, cand o motocicleta a scapat in public, chiar dupa start, omorand o fetitza de 8 ani !!!...Nu trebuie mult sa se intample...(Doamne-Fereste!)...La avioane chiar e mai probabil sa se produca evenimente, decat la auto-moto !!!
........................
Uitati-va la intalnirile aero de afara !!!:
1 - Nimeni nu zboara peste public, corturi, masini
2 - Exista un culuar de zbor pe care avioanele sant pilotate in aer...Nimeni nu zboara in contra sau de-a curmezisul !!!
3 - Exista un loc unde sta publicul...departe de pista...eventual dupa un gard de protectie...sau macar dupa un sant si niste cauciucuri ingropate jumate...Dar nu pe pista sau chiar pe marginea ei ....de nu mai poti vedea nimic...
4 - Pt. ca se respecta culuarul de zbor, se poate zbura in formatie...Am vazut zburand de-o data (aripa la aripa) 4-5 warbird-uri de 3 m si nu au existat acroshaje...Exista o ordine in care cei 4-5 au aterizat...etc...Nu se poate zbura dupa cum il taie capul pe fiecare !!!...pt. ca pe unii ii duce capul mai mult, pe altii mai putin ...!!!
Pe instalatia de sonorizare se pot face chiar si comentarii in legatura cu evolutia aeriana a avioanelor...
........................
Auzeam pe fundalul unui filmuletz manele date la MAX !!!...Fratilor !!!...Nici macar la intrunirile aero nu putem scapa de manelisti si cocalari ?!? Acestia ar trebui luati pe sus, impachetati si expediati cu un mare SUT IN FUND de acolo !!!...Pt. ca nu au ce cauta intre aeromodelisti !!!...Bine ca nu au dansat si "Pinguinu'" sau "Brasoveanca" ...ca la nunta...CE CAUTA AIA ACOLO ?!? CE CAUTA AIA ACOLO ?!? DE CE II TOLERATI ????!!!???
Pai ce facem ?!? ...Atunci vin si eu cu masina, scot 4 boxe de 1 m fiecare pe cupola masinii si "ascult" Heavy-Metal la max...Ma intreb...de ce oare trebuie sa-i fortam si pe cei de langa noi sa asculte "muzica" pe care ne tresalta noua inima...?!? In felul acesta fiecare va da muzica mai tare si va invinge cel care are WATI mai multi in portbagaj...Dar....Unde este BUNUL SIMTZ ????!!!????...Unde ajungem ?!? Facem si aceasta intalnire ca o mare manea?!?
Nu vuiesc destul oare padurile si pajistile de pe langa toate orasele, pe week-end???...Nu-si etaleaza muschii destul "baietzasii" tatuati si fara creier ??? Mai trebuie sa suportam asta si la RR ??? Daca ar fi dupa mine, le-as pune cate o bomba sub masini !!! :D ...Poate macar asa vom scapa de manelisti !!!!
........................
Consider ca prezentza instalatiei "oficiale" de sonorizare, cu concursul de karaoke si focul de tabara este bine-venita si de bun simt !!! ...Altfel veti auzi de prin masini, muzica de toate genurile...si iar nu o sa va placa !!!...Nu puteti condamna toti oamenii sa stea in liniste sublima, ca la manastire !!!...Asa...cel putin exista o singura muzica, banuiesc ca nu s-a auzit decat pana la o anumita ora, la care probabil nimeni nu doarme...Iar cei care nu vor sa asiste la karaoke, se pot campa mai departe...
........................
Cred ca aceste reguli ar trebui sa fie aduse la cunostintza tuturor, iar cei mai batrani in bransa, ar trebui sa ii traga de maneca pe cei care nu le respecta (eventual sa-i excluda)...Pt. ca este clar ca FARA REGULI IESE HAOS !!!...Se pare ca nu se poate miza pe bunul simtz al tuturor...Sa ma scuzati, dar asta e realitatea!!!
Sant multi oameni, cu obiceiuri diferite, din zone diferite...Daca nu exista reguli in locul in care toti acestia se strang, e imposibil sa nu iasa certuri si haos !!!
Consider ca aceste reguli sant elementare...rudimentare...bazice... si nu sant de natura sa-i faca pe participanti sa se simta ingraditi !!! Din contra !!!...Veti vedea ca se vor disciplina lucrurile si activitatea aero de la RR se va desfasura fara incidente!!!
Messersmitt ME 109 G - Parkzone - 1100mm
Magister-MULTIPLEX - 1630mm
Ryan NY-P - 1600mm
Piper Cub J3- 2310 mm - 28cc benzina
Diamond 1800mm
P40-Warhawk mini (645mm)
.......................
W-Fly-Flaspeed 2,4 GHz
0

#340 Useril este offline   Huffy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 03 May 2012 - 08:24 AM

Bondar cu 4 elici
Discus
Easy Star 2
HEPTAD 2200
Easy Glider
Programari chei Logan
0

#341 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2862
  • Inregistrat: 30-May 09
  • Interests:aero

Postat 03 May 2012 - 08:55 AM

pe domnul care a zburat FUN JETUL ULTRA i-l cunoaste cineva ?sau daca ne vede as vrea sa-l contactez..
0

#342 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 May 2012 - 10:36 AM

niste poze si de la mine..RR
0

#343 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 May 2012 - 08:07 PM

....post oftopic...scuze...

Aceasta postare a fost editata de Mihai_supy: 03 May 2012 - 08:07 PM

0

#344 Useril este offline   tokragua 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 14-September 11

Postat 03 May 2012 - 09:18 PM

@incepatoru. Eu eram cu Funjet Ultra. Ai primit linkul ce l-am trimis cu motorul ?
0

#345 Useril este offline   Huffy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 03 May 2012 - 10:01 PM

Vezi postareaMihai_supy, la 01 May 2012 - 09:47 PM, a spus:

ce aveti fratilor cu aveonul ala urat?.....Huffy a stat langa mine..a facut cam 4 zboruri, si in rest a facut poze... pe unele le-ati vazut.

eu unul am vazut toate zborurile lui. Chiar nu va inteleg...

Ps - modelul ala e atat de urat ca nici nu poate ateiriza - caci nu-l mai primeste pamantul inapoi!!!

Totusi a existat unul mai urit decit al meu,dar care am vazut ca zboara la fel de bine sau il respige pamintul la fel de tare :drinks:
La un moment dat,am auzit ceva de genul "gramada de lemne de foc si resturi de polistiren".
Tot respectul pentru cel care a facut asa ceva sa zboare.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG_5044.JPG

Aceasta postare a fost editata de Huffy: 03 May 2012 - 10:05 PM

Bondar cu 4 elici
Discus
Easy Star 2
HEPTAD 2200
Easy Glider
Programari chei Logan
0

#346 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 03 May 2012 - 11:20 PM

Din cate am vazut eu in modelism se zboara fix deasupra pistei, in special 3d, acrobatie si heli - singura exceptie o constituie planoarele. Era haios sa fuga Camil sau Cristi cu YAK-ul undeva peste rapa sa faca loc si celorlati sa zboare.

Nu am urmarit toate filmuletele dar eu nu am auzit manele ci mai degraba populara. Peste asta si manelele sunt tot un gen popular asa ca nu vad ce aveti cu ele. Mie imi plac. In filmuletul meu urechea mea neexperta in genuri zice ca e vorba de populara.

Expertii in genuri muzicale sa vina cu o opinie avizata. Sigur ca nu era la max. caci cum bine zic Spinal Tap: This one goes to eleven - asta nu era la eleven

Vezi postareadan1972, la 02 May 2012 - 10:55 PM, a spus:

2 - Cei care zboara sa nu zboare exact la pista (ai ridicat avionul...du-l frate putin mai departe si vei avea suficient spatiu...nu te va mai deranja nimeni...)...Nu inteleg de ce trebuie sa se zboare numai la pista si sa se tina astfel pista ocupata...!?! Zona pistei trebuie folosita doar pt. decolare/aterizare !!!

Auzeam pe fundalul unui filmuletz manele date la MAX !!!...Fratilor !!!...Nici macar la intrunirile aero nu putem scapa de manelisti si cocalari ?!? Acestia ar trebui luati pe sus, impachetati si expediati cu un mare SUT IN FUND de acolo !!!...Pt. ca nu au ce cauta intre aeromodelisti !!!...Bine ca nu au dansat si "Pinguinu'" sau "Brasoveanca" ...ca la nunta...CE CAUTA AIA ACOLO ?!? CE CAUTA AIA ACOLO ?!? DE CE II TOLERATI ????!!!???

Consider ca aceste reguli sant elementare...rudimentare...bazice... si nu sant de natura sa-i faca pe participanti sa se simta ingraditi !!! Din contra !!!...Veti vedea ca se vor disciplina lucrurile si activitatea aero de la RR se va desfasura fara incidente!!!

0

#347 Useril este offline   dan1972 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 May 2012 - 05:15 AM

Vezi postareastiganas, la 03 May 2012 - 11:20 PM, a spus:

Din cate am vazut eu in modelism se zboara fix deasupra pistei, in special 3d, acrobatie si heli - singura exceptie o constituie planoarele. Era haios sa fuga Camil sau Cristi cu YAK-ul undeva peste rapa sa faca loc si celorlati sa zboare.

Nu am urmarit toate filmuletele dar eu nu am auzit manele ci mai degraba populara. Peste asta si manelele sunt tot un gen popular asa ca nu vad ce aveti cu ele. Mie imi plac. In filmuletul meu urechea mea neexperta in genuri zice ca e vorba de populara.

Expertii in genuri muzicale sa vina cu o opinie avizata. Sigur ca nu era la max. caci cum bine zic Spinal Tap: This one goes to eleven - asta nu era la eleven

.....................................
Da-mi voie sa te contrazic! La intalnirile aero, de afara, unde sant mai multi zburatori simultan la pista, se zboara un pic in laterala pistei...tocmai...pt. ca spatiul destinat decolarii si aterizarii sa fie disponibil in orice moment si sa nu se intersecteze traiectoriile avioanelor aflate in aer, cu cele care decoleaza !!!...Abia dupa ce modelul ajunge la inaltimea de zbor, intra pe culuarul de zbor (oval)...Nicaieri unde sant in aer mai multe avioane in acelasi timp, nu se zboara decat pe un culuar oval (imaginar) !!!...Trecerile pe langa pista se fac la inaltime mai joasa, in vreme ce pe cealalta parte a ovalului se urca si se zboara mai sus.
...Sigur...ma refer aici la zborul "scale"
2 - Zborul 3D...e clar ca nu se poate desfasura dupa acest traseu !!!...Dar daca ai urmarit ce am scris eu, propuneam acele pauze de zbor o data la 1 ora...la 2 ore...tocmai... pt. show...In aceste pauze, pasionatii de 3D se pot "desfasura"
Identic si pt. elicoptere...Altfel, cat tzine rezervorul modelului 3D, pista va fi ocupata si veti auzi numai injuraturi !!!...Asta ca sa nu mai vorbim de situatia in care e un planor sau avion FPV, care a fost mai departe si la aterizare, gaseste pista ocupata, cu cineva care face acrobatie...Treaba asta chiar nu e in regula !!!
E clar ca zborul 3D e pt. show !!! Deci se poate desfasura in acele pauze de show, de care spuneam mai sus...
3 - Elicopterele pot zbura oriunde, pt. ca nu sant conditionate de pista...De ce ar trebui sa tina un elicopter spatiul din zona pistei, cand nu e nevoie de acest lucru ?!? :D Iar daca cineva vrea sa faca o demonstratie de maiestrie, o poate face in pauzele pt. show...
.................................
Daca nu se vor face niste reguli de zbor, va fi haos (cum inteleg ca a fost anul acesta) vor exista multe nemultumiri si Doamne-fereste de mai rau !!! :good:
Crede-ma...am studiat atent cum se zboara "afara" si chiar nu vorbesc prostii !!! Am vazut zburand 4-5 warbird-uri mari in acelasi timp si nimeni nu tine pista ocupata !!! Se zboara mai sus...se zboara un pic in laterala pistei !!!
...Am vazut zburand in acelasi timp un trainer termic + un Mustang P51-1800 mm + inca cateva avioane, da in permanentza pista era libera...NIMENI NU ZBOARA LA PISTA !!!...Pt. ca pista trebuie sa fie libera in orice moment, in caz de ceva neprevazut !!! :good:
................................
Probabil ca exact din acest motiv (HAOS)...anul acesta, multi aeromodelisti ori nu au zburat nimic...ori au venit cu modele ieftine din spuma dupa care sa nu le para rau...ori, cei care au riscat un model mai scump, ori au riscat modelul pur si simplu, ori l-au facut praf (cum am si vazut 2 cazuri) din cauza galagiei de la pista...a aglomeratiei...etc...etc...etc...
...Privind in urma, pot spune ca la intrunirea de anul trecut, au fost mult mai multe modele frumoase/scumpe decat anul acesta...Iar criza financiara era si anul trecut...
...Nu sant un specialist si nu incerc sa ma dau a tot cunoscator, dar cred ca aceste reguli de zbor, nu vor face pe cineva sa se simta ingradit...Din contra...Cred ca in felul acesta, fiecare va putea sa se desfasoare, fara sa-i streseze pe ceilalti...
Cat despre manele si muzica populara...da-mi voie sa nu mai comentez !!! Personal nu gasesc nici o legatura intre aceste genuri de "muzica" si zbor !!!...Dar e doar parerea mea... :rolleyes:
Sper sa fi deranjat cat mai putina lume cu comentariile mele !!! Scopul era unul constructiv...
Ryan NY-P - 1600mm
Diamond 1800mm
P40-Warhawk mini (645mm)
.......................
W-Fly-Flaspeed 2,4 GHz
0

#348 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 May 2012 - 05:53 AM

reguli..si iarasi reguli.
fiind prima adunare moelistica la care am participat in Romania mi-am dat seama de ce adunarea de la Rapa e mai aparte pentru ca, asa cum zicea cineva...woodstock...si avea dreptate. Fiecare face ce vrea, zboara pe unde vrea, fara nici cel mai mic stres pentru el...(poate pentru altii).
Eu am facut cateva iesiri la pista, si bineinteles ca mi-am cautat alta pista, mai la vale, langa rau. Nu am inteles de ce nu se striga cand se vine la aterizare, si mai rau nu se pastraza directia la decolare. Fiecare decola pe toate directiile, chiar am vazut, in timp ce zburam, o aruncare de planor perpendicular pe pista. Stiam totusi ca asa se va intampla...
Toata lumea a putut zbura..pe un a vrut - si cred ca asta e farmecul, chiar daca au fost unele nemultumiri, pentru ca orice spatiu aerian aglomerat si necoordonat....dar ajunge...

Multumim organizatorilor. Asteptam RR2013. Numai sa fim sanatosi si in putere sa venim...
0

#349 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 May 2012 - 06:00 AM

Vezi postareatokragua, la 03 May 2012 - 09:18 PM, a spus:

@incepatoru. Eu eram cu Funjet Ultra. Ai primit linkul ce l-am trimis cu motorul ?

pai asta era ideea nu l-am primit ...bafta
0

#350 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 04 May 2012 - 06:25 AM

Faceam glume, in principiu ai dreptate da e destul de improbabil sa se schimbe prea multe, si pana la urma mie imi place intalnirea asa cum e.

Eu vin in primul rand pentru modelisti si mai putin pentru modele.

Anii trecuti erau discutii nesfarsite legate de carlige, cei mai tineri cred ca nici nu stiu ce sunt carligele astea.

Vezi postareadan1972, la 04 May 2012 - 05:15 AM, a spus:

Da-mi voie sa te contrazic! La intalnirile aero, de afara, unde sant mai multi zburatori simultan la pista, se zboara un pic in laterala pistei...tocmai...pt. ca spatiul destinat decolarii si aterizarii sa fie disponibil in orice moment si sa nu se intersecteze traiectoriile avioanelor aflate in aer, cu cele care decoleaza !!!...Abia dupa ce modelul ajunge la inaltimea de zbor, intra pe culuarul de zbor (oval)...Nicaieri unde sant in aer mai multe avioane in acelasi timp, nu se zboara decat pe un culuar oval (imaginar) !!!...Trecerile pe langa pista se fac la inaltime mai joasa, in vreme ce pe cealalta parte a ovalului se urca si se zboara mai sus.
...Sigur...ma refer aici la zborul "scale"
2 - Zborul 3D...e clar ca nu se poate desfasura dupa acest traseu !!!...Dar daca ai urmarit ce am scris eu, propuneam acele pauze de zbor o data la 1 ora...la 2 ore...tocmai... pt. show...In aceste pauze, pasionatii de 3D se pot "desfasura"
Identic si pt. elicoptere...Altfel, cat tzine rezervorul modelului 3D, pista va fi ocupata si veti auzi numai injuraturi !!!...Asta ca sa nu mai vorbim de situatia in care e un planor sau avion FPV, care a fost mai departe si la aterizare, gaseste pista ocupata, cu cineva care face acrobatie...Treaba asta chiar nu e in regula !!!
E clar ca zborul 3D e pt. show !!! Deci se poate desfasura in acele pauze de show, de care spuneam mai sus...
3 - Elicopterele pot zbura oriunde, pt. ca nu sant conditionate de pista...De ce ar trebui sa tina un elicopter spatiul din zona pistei, cand nu e nevoie de acest lucru ?!? :D Iar daca cineva vrea sa faca o demonstratie de maiestrie, o poate face in pauzele pt. show...
.................................
Daca nu se vor face niste reguli de zbor, va fi haos (cum inteleg ca a fost anul acesta) vor exista multe nemultumiri si Doamne-fereste de mai rau !!! :good:
Crede-ma...am studiat atent cum se zboara "afara" si chiar nu vorbesc prostii !!! Am vazut zburand 4-5 warbird-uri mari in acelasi timp si nimeni nu tine pista ocupata !!! Se zboara mai sus...se zboara un pic in laterala pistei !!!
...Am vazut zburand in acelasi timp un trainer termic + un Mustang P51-1800 mm + inca cateva avioane, da in permanentza pista era libera...NIMENI NU ZBOARA LA PISTA !!!...Pt. ca pista trebuie sa fie libera in orice moment, in caz de ceva neprevazut !!! :good:
Probabil ca exact din acest motiv (HAOS)...anul acesta, multi aeromodelisti ori nu au zburat nimic...ori au venit cu modele ieftine din spuma dupa care sa nu le para rau...ori, cei care au riscat un model mai scump, ori au riscat modelul pur si simplu, ori l-au facut praf (cum am si vazut 2 cazuri) din cauza galagiei de la pista...a aglomeratiei...etc...etc...etc...
...Privind in urma, pot spune ca la intrunirea de anul trecut, au fost mult mai multe modele frumoase/scumpe decat anul acesta...Iar criza financiara era si anul trecut...
...Nu sant un specialist si nu incerc sa ma dau a tot cunoscator, dar cred ca aceste reguli de zbor, nu vor face pe cineva sa se simta ingradit...Din contra...Cred ca in felul acesta, fiecare va putea sa se desfasoare, fara sa-i streseze pe ceilalti...
Cat despre manele si muzica populara...da-mi voie sa nu mai comentez !!! Personal nu gasesc nici o legatura intre aceste genuri de "muzica" si zbor !!!...Dar e doar parerea mea... :rolleyes:
Sper sa fi deranjat cat mai putina lume cu comentariile mele !!! Scopul era unul constructiv...

0

#351 Useril este offline   lipitorul 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 381
  • Inregistrat: 29-December 07
  • Interests:Playing cards

Postat 04 May 2012 - 07:18 AM

Nu sant un specialist si nu incerc sa ma dau a tot cunoscator

Nea Dane, atunci nici nu te da...
Du-te macar o data la intalnirile "de afara" pe care le lauzi, vin-o macar o data la Rapa Rosie si dupa aceea da-ti cu parerea si elaboreaza cate seturi de reguli doresti.
Asista macar o data la zborurile lui Cristi si Andrei si vei realiza ca nu sunt demonstratii ci pur si simplu asa zboara ei si ca noi doi impreuna nu avem ore de zbor "pe oval" cate au fiecare dintre ei in hower la 10 cm de pamant.
0

#352 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 04 May 2012 - 07:53 AM

Bravo, balcanismul sa traiasca si sa triumfe !

Am fost si eu macar o data si afara si la RR, asa ca parerea mea e urmatoarea:

Daca ar fi dupa mine nu as permite nici o decolare / aterizare de planor de pe pista si nici zborul lor peste masini, dar probabil ar trebui sa imi iau pusca si sa dobor cateva ca sa inteleaga lumea... zau ca nu pricep ce cautau planoarele la joasa inaltime deasupra pistei tunse, cand avea tot spatiul aerian numai pentru ele si pot ateriza oriunde !!!

Iar pentru heli, sincer, eu le-as baga in tzarc ! Adica in spatele corturilor, poligonul acela imprejmuit cu gard... nu e pacat de atata spatiu sa stea nefolosit ?

Iar aceste reguli ar trebui tiparite pe un A4 si puse de un comitet de intampinarea pe parbrizul fiecarei masini care soseste la RR cu obligativitatea sa il aiba la vedere pe bord pe toata durata sederii.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 04 May 2012 - 07:56 AM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#353 Useril este offline   Mihai Oprescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 666
  • Inregistrat: 03-October 08
  • Interests:Aero

Postat 04 May 2012 - 08:18 AM

li de zbor, va fi haos (cum inteleg ca a fost anul acesta) vor exista multe nemultumiri si Doamne-fereste de mai rau !!! :good:

Să înțeleg că nu ați fost la Râpa Roșie ?!?! hmm ....
0

#354 Useril este offline   Mihai Oprescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 666
  • Inregistrat: 03-October 08
  • Interests:Aero

Postat 04 May 2012 - 08:19 AM

Vezi postarealipitorul, la 04 May 2012 - 07:18 AM, a spus:

Du-te macar o data la intalnirile "de afara" pe care le lauzi, vin-o macar o data la Rapa Rosie si dupa aceea da-ti cu parerea si elaboreaza cate seturi de reguli doresti.
Asista macar o data la zborurile lui Cristi si Andrei si vei realiza ca nu sunt demonstratii ci pur si simplu asa zboara ei si ca noi doi impreuna nu avem ore de zbor "pe oval" cate au fiecare dintre ei in hower la 10 cm de pamant.

:good:
0

#355 Useril este offline   lipitorul 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 381
  • Inregistrat: 29-December 07
  • Interests:Playing cards

Postat 04 May 2012 - 08:26 AM

Vezi postarearenatoa, la 04 May 2012 - 07:53 AM, a spus:

ar trebui sa imi iau pusca si sa dobor cateva ca sa inteleaga lumea...

Corect! Dar e pacat de model, plus ca isi poate face omul altul, asa ca cel mai bine tragi in pilot, in felul asta rezolvi problema in mod sigur. Poti lua in calcul si varianta ghilotinarii, spanzurarii, arderii pe rug, gazarii cu Cyclon B, etc.
0

#356 Useril este offline   ady23 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 724
  • Inregistrat: 06-October 07

Postat 04 May 2012 - 08:43 AM

Prezenta la Rapa Rosie nu e obligatorie. Cum zice si Stefan : am venit pentru prieteni.Acasa fiecare poate zbura in oval, patrat, triunghi sau dreptunghi ......dar la Rapa nu sint reguli. Eu personal particip din 2008 dar atatea prostii scrise pe forum nu au fost pana acum.

Aceasta postare a fost editata de ady23: 04 May 2012 - 08:43 AM

0

#357 Useril este offline   Iamzoli 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 815
  • Inregistrat: 08-January 10

Postat 04 May 2012 - 09:38 AM

de acord...dint toate editile la care am participat acum sau trezit catva sa vina cu reguli...e Woodstock iar spuma e obligatorie...vrei sa vii cu modele mari si scumpe riscul TAU...vrei sa zbori dupa reguli meri la HF ...nu stiu ce e cu atat tam tam ... a fost un RR obisnuit ...la fel de frumos ca si in restul anilor...cu modele rupte ca si in restul aniilor ... cu reguli de zbor ca si in restul anilor...eu ma bucur oricum ca s-au redus numarul de crashuri si cred e din cauza statiilor 2.4

Din pct meu de vedere...nu trebuie schimbat nimic...

Aceasta postare a fost editata de Iamzoli: 04 May 2012 - 09:39 AM

....in Thrust we trust....
Flying Vampires Arad
0

#358 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 04 May 2012 - 11:19 AM

Vrei aglomeratie, haos si adrenalina maxima. Mergi la HF si participa la vanatoarea de panglici.

Vezi postareaIamzoli, la 04 May 2012 - 09:38 AM, a spus:

vrei sa zbori dupa reguli meri la HF

0

#359 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 May 2012 - 02:51 PM

as dori (daca il stie cineva) pe tipul care a zburat Edge-ul socki vopsot galben cu rosu, si acel quadcopter verde cu rosu (care era sa ne lase fara curent noaptea!!!)...sa ma contacteze. Nu mai am datele lui de contact, si as vrea sa mai vorbim...
Merci
0

#360 Useril este offline   dan1972 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 May 2012 - 12:55 AM

Vezi postarealipitorul, la 04 May 2012 - 07:18 AM, a spus:

.......................
Salutare nenea!!! :rofl: Nu am pus nici un moment la indoiala aptitudinile si experientza celor 2 piloti si a altor piloti "3D" sau "Hely"...ci doar am propus niste reguli, vazand ca au existat multe nemultumiri...M-am gandit ca in felul acesta s-ar putea elimina aceste neajunsuri, fara ca oamenii sa se simta ingraditi...Nu cred ca e mare lucru sa se zboare un pic lateral, pt. ca pista sa ramana in permanentza libera...Nu cred ca e mare lucru ca aeromodelistii sa nu-si mai zboare modelele peste corturi...etc.etc.etc...Iar daca demonstratiile de zbor 3D s-ar efectua in acele perioade (suficient de lungi) destinate lor, le-ar putea urmari toata lumea !!!
...Dar repet...Au fost doar niste propuneri...!!! Daca publicul si organizatorii nu sant interesati de ele, nu e nici o problema pt. mine!!!
Ryan NY-P - 1600mm
Diamond 1800mm
P40-Warhawk mini (645mm)
.......................
W-Fly-Flaspeed 2,4 GHz
0

Arata acest topic

• 16 Pagini +
  • « Prima