Modelism - RHC Forum: HMCS Snowberry - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

HMCS Snowberry Conversie de la static la RC

#31 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 02 May 2005 - 09:27 PM

Pai e deja RC. Puntea e acoperita cu hirtie si banda adeziva in vederea vopsiri bordurilor. In ea sint doua deschideri pentru acces la acumulatori, motor si servo. Nu si la cirma dar sper sa nu am probleme caci am facut echeea si transmisia de la servo destul de fiabile.
Probabil ca voi mai practica o deschidere sub cabina fata pentru ca din probe si calcule a reiesit ca trebuie sa o lestez cu 1,5Kg de plumb pe care nu l-as concentra la mijloc ci l-as distribui in fata, mijloc si spate.

Parca in poza "fixarea puntii spate" se vad cele doua deschideri in punte.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 02 May 2005 - 09:39 PM

0

#32 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 02 May 2005 - 09:35 PM

Cit despre vibratia axului, ea aproape ca nu exista. Ori ca e perfect drept, cu rulment inspre motor si cu lagar spre elice, ori ca nu are turatie prea mare, nu vibreaza aproape deloc. De fapt nici nu am nevoie de turatie mare caci repet, nu e barca de curse ci macheta 1/72 a unei corvete cu motor cu aburi din Razboiul II Mondial si care nu mergea mai repede de 16 noduri (cca 30 km/h).

0

#33 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 03 May 2005 - 09:08 AM

OK.Cu ce o motorizezi?
...tabula crasa, mortua est!
0

#34 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 03 May 2005 - 12:31 PM

Cu un motor elvetian Escap 26 de 12V dar subalimentat cu un pack de 8 celule. Are diametru 26mm si lungimea de cca 45mm, e coreless (fara miez), are randament foarte ridicat, da moment mare la curent absorbit mic. Deci autonomie mare.

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-4-1115116289.gif

0

#35 Useril este offline   ALIENS 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 13-May 05

Postat 16 May 2005 - 01:29 PM

Sti pe unde gasesc si eu un kit dar de la cuirasatu YAMATO.Eu am cautat si nu am gasit.
0

#36 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 16 May 2005 - 02:46 PM

Ai citeva posibilitati:
1) Apelezi la o cunostinta care merge pe dincolo (preferabil Europa si cu masina mica caci pachetul e cam mare, poate 80cm) si care e dispus sa te ajute.
2) Dai anunt la CUMPARARI, unde poti avea surpriza sa gasesti pe cineva care sa ti-l aduca (probabil la un pret cu niste procente in plus).
3) Avind net bun de acum incolo ( :) ), cauti mai intii pe acest forum informatii despre cum se comanda din strainatate un articol (de pe magazine "on-line") si apoi iti iei inima-n dinti si ... comanzi. Atentie! Provoaca obisnuinta si dependenta ! :D

Ti le-am spus in ordinea crescatoare a pretului.

Foloseste Google cu cuvintele cheie " yamato tamiya 350 ". Atentie, Tamiya parca face si un Yamato la scara 1/700. Ala e doar de 37 cm , mic si ieftin.

Poate am mai pomenit, dar si eu eram (si am ramas) foarte interesat de acest Yamato, dar negasindu-l repede, m-am apucat de Snowberry zicind ca-mi fac incalzirea. Poate am luat teapa ca asta e foarte dificila avind 1003 piese dar dupa ce o termin, daca mai am vlaga (ma lupt mult cu cei doi copilasi ai mei care inca n-au respect pentru astfel de preocupari :D ), am sa fac si Yamato 1/350, indiscutabil RC.

P.s. sa continuam subiectul pe postarea ta "Aliens Piratul, in sfirsit..." sau pe alta.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 16 May 2005 - 03:01 PM

0

#37 Useril este offline   Crios 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 616
  • Inregistrat: 08-September 03

Postat 31 May 2005 - 01:45 PM

@ navigator, cum arata vaporasul ala pe care ziceai ca te duci sa dai cu pensula? :D
Bafta!

Am uitat! De unde ai frumusetea aia de menghina?

Aceasta postare a fost editata de Crios: 31 May 2005 - 01:54 PM

0

#38 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 31 May 2005 - 02:21 PM

Am inteles aluzia daca era una. O sa pun o poza ca ma tot bat la cap prietenii.

Menghina e a unei masini de gaurit de banc, cu coloana luata din Metro, aia mai mica ca-s doua.

0

#39 Useril este offline   Crios 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 31 May 2005 - 02:24 PM

Asa este! Era una (aluzia) :D si multumesc de raspuns.
Bafta!
0

#40 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 31 May 2005 - 02:52 PM

:D

Deocamdata e in stadiul asta:

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-4-1117543948.jpg

0

#41 Useril este offline   Crios 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 31 May 2005 - 03:06 PM

Nu e rau stadiul si nici lucrarea nu arata rau.
Poate ne-o mai arati si (cel putin) cand va fi gata.
Sau este gata si ma pacalesc pe mine culorile din poza.
Felicitari si spor la treaba.
Bafta!

PS si cand te gandesti ca Stamy zicea ca nu mai lucreaza nimeni :D

Aceasta postare a fost editata de Crios: 31 May 2005 - 03:15 PM

0

#42 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 31 May 2005 - 03:29 PM

Sincer, doream sa pun mai putine poze din stadiile intermediare. In schimb la final o sa pun cu siguranta poze cu ea atit inainte de botez cit si pe apa. :D

Scopul subiectului era in special sa arat ca se poate converti o macheta statica in una RC (cu modelul asta nici nu e greu).

Si ar mai fi un motiv mic, mic de tot, ca merge treaba asa de incet: pe linga ca trebuie sa tin cont de compromisul lipire "strong" vs. aspect estetic mai misuna si doi copilasi pe linga mine taman cind lipesc, vopsesc si iar lipesc. :lol:

Multumesc.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 31 May 2005 - 09:25 PM

0

#43 Useril este offline   kno3 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1081
  • Inregistrat: 02-December 02
  • Interests:Motoare cu aburi, vapoare etc

Postat 18 June 2005 - 11:19 PM

Cum mai merge proiectul? L-am urmarit cu interes de la inceput . Sper ca o sa ne arati si o poza cu modelul pe apa ;-)
0

#44 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 19 June 2005 - 10:33 PM

Inaintez incet ca merge mai greu cu vopsitul (nici nu sint avansat, nici n-am scule bune, trebuie sa folosesc vopsele rezistente la apa dar si mate si colac peste pupaza mai trebuie sa iasa si foarte bine :lol: ).
In plus am mai modificat pe ici pe colo, adica in locul pakului de acumulatori am pus un lingou de plumb ce cintareste 1,2Kg iar acumulatorii i-am distribuit de o parte si de alta a motorului. Am renuntat la tuburile alea albe (pacat caci erau etanse si asigurau contact foarte bun intre acumulatori) si acum folosesc doua suporturi pentru cite 4 acumulatori AA (cele livrate impreuna cu statiile, pentru alimentarea receptoarelor). Si ca sa nu ajunga apa la ele (in cazul ca totusi am infiltrari), le-am construit cite o cutie din plastic, lipite cum am mai spus, de o parte si alta a motorului.

0

#45 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 01 July 2005 - 01:33 PM

Zilele astea nu mi-a mers netul asa ca am progresat ceva la vaporas ;)

Catargul e pus provizoriu ca trebuie sa-l vopsec in 3 culori. De asemenea si chioscul radarului (cel di fata catergului) care mai necesita piese si vopsire).
Sper ca intr-o saptamina s-o pun pe lac (ca pe apa in cada am pus-o deja) http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif

Imagini atasate

• Imagine atasata: post-4-1120217592.jpg

0

#46 Useril este offline   Crios 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 01 July 2005 - 06:06 PM

Frumos, frumos, n-am ce zice.
Stai si tu saptamana viitoare fara net ca s-o vedem gata peste doua saptamani. :lol:
Bafta si felicitari!
0

#47 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 01 July 2005 - 06:12 PM

navigator, la 1 Jul 2005, 13:33, a spus:

Zilele astea nu mi-a mers netul asa ca am progresat ceva la vaporas :lol:

De unde rezulta ca si lipsa net-ului poate genera lucruri bune! Felicitari! :lol:

Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#48 Useril este offline   kno3 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 July 2005 - 01:11 PM

Domnu navigator,

Felicitari pentru progresele facute. Dar ce sunt triunghiurile alea verzi pe barcuta? Arata foarte avangardist :-)

Cand duci barca pe lac si unde?
0

#49 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 02 July 2005 - 02:05 PM

Multumesc pentru felicitari la toti cine mi le-a adresat.
Kaboom, triunghiurile sint absolut conforme cu schema de originala de camuflaj a corvetei de excorta Canadiene H.M.C.S. Snowberry.
Eu sper ca in 8 zile s-o pun pe un lac din capitala. Crios (un tinar foarte realist de altfel, dar si cu experienta atit in constructii cit si in forumul asta :) ) mi-a dat 2 saptamini cu conditia sa ramin iar fara net. :(

Acum ca ma asteapta un superb avion Stuka sa-l montez (dar nu inainte sa termin cu Snowberry) cred ca o sa ma straduiesc sa-l contrazic pe Crios. :lol:

0

#50 Useril este offline   Butterfly 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 275
  • Inregistrat: 28-April 04

Postat 04 July 2005 - 06:41 AM

Anunta din timp (doo zile macar) cand iesi cu ea, ca as veni sa o vad in carne si ... ma rog, in plastice.

Merci
Lac sa fie .... ca broaste sunt destule !
0

#51 Useril este offline   Crios 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 04 July 2005 - 08:31 AM

@Navigator, din ce ai scri tu, doua lucruri mi-as dori:
1 Sa mai fim tineri http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/wink.gif
2 Sa am timp sa pot veni si eu la lansarea la apa.
Spor la treaba si ...
Bafta!

Aceasta postare a fost editata de Crios: 04 July 2005 - 09:05 AM

0

#52 Useril este offline   scristi 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 86
  • Inregistrat: 20-January 05

Postat 04 July 2005 - 09:00 AM

forte frumos lucrata si mai ales ingrijita, felicitarile mele http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/biggrin.gif
0

#53 Useril este offline   Puiutzu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 316
  • Inregistrat: 26-May 03

Postat 04 July 2005 - 09:26 PM

Am si eu doua intrebari legate de corveta.
Chiar are 2000 piese ? Pe site am vazut ca zice de mai putine.
Ce tip de vopsea ai folosit la ea si daca nu ataaca plasticul.
ma intereseaza si pe mine o vopsea mata sau semimata dar care sa tina la apa.
Si inca ceva . Dupa o plutire modelul se mai murdareste . Vopseaua asta se curata sau sunt sanse sa se imbacsesca cu reziduuri de orice fel la care sa nu le mai scoti fata ?. Poate cineva sa lovit deja de problema asta. Vopseaua lucioasa stiu ca se sterge .
There are more planes in the ocean than submarines in the sky
0

#54 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 05 July 2005 - 11:15 PM

Mii de sabii si de bombe! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic_02.gif http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic_13.gif :lol: (dar nu si fulgere !)
Nu stiu cine a vrut mai mult sa n-am net ca sa iasa bamporul mai repede (eu sau altcineva) dar stiu ca nea Ilie a ascultat si a dat cu fulgerul in cablul de net dintre blocuri. Am scapat ieftin (doar cu placa de retea pirlita) dar nici tihna la construit n-am avut ca a trebuit in final sa-mi repun sistemul si numai eu stiu cite programe de trebuinta am avut de instalat si ce greu a fost fara net (ceva in genul "nu-mi gasesc ochelarii ca nu-i am"). Ba am pierdut si o zi pina m-am prins de o setare proasta in firewal.
Dar tot am mai lipit ceva piese caci chiar vreau s-o termin saptamina asta.

Puiutzu, nu are 2000 piese (scuze daca am afirmat asta ) ci 1003 piese din care nu se folosesc zece sau douazeci, in functie de varianta de corveta aleasa: Snowberry = Canada ; Saucy = SUA; si parca Blue Bell = tot SUA. Nu le-am numarat :lol: dar ii cred pe cuvint pe nemtii de la Revell, plus ca judecind dupa aparente e posibil sa fie atitea.

Pentru corp am folosit un primer nemtesc pe baza de tiner care ataca foarte putin (daca nu dau ca nehalitul) si vopsele "auto" la spray care banuiesc c-or sa reziste la apa ca deaia-s "auto". Negrul-carbon si griul-deschis sint mate dar triunghiurile alea au iesit semilucioase din pacate (o sa vad cum le pot matui daca e posibil).

Cu murdarirea m-ai cam pus pe ginduri. Sper ca vopseaua asta auto o fi avind bunul simt sa nu se impregneze cu stiu eu ce mizerii plutesc pe apele romane. Si daca nu, o sa fac haz de necaz si o sa zic ca e patina timpului. :lol:

Aceasta postare a fost editata de navigator: 06 July 2005 - 06:18 AM

0

#55 Useril este offline   domnu_doctor 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3218
  • Inregistrat: 11-April 05

Postat 06 July 2005 - 06:49 PM

@navigator

In primul rand felicitari pt corveta! :D
In al doilea rand am o sugestie pt matuirea vopselei!

Eu am aplicat-o si a dat rezultate incredibil de bune! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/rolleyes.gif

Am folosit vopsea auto normala si in primele minute dupa ce am aplicat vopseaua am suflat cu ceva de imprastiat praf de talc uniform peste toata zona, careia am vrut sa-i "rad" luciu'! Si ai si avantajul ca poti realiza zone mate si zone lucioase, daca-ti este util la ceva! Eu am scos niste efecte deosebite cu solutia asta!
Toata traba este sa te misti repede dupa aplicarea vopselei!

Stima,
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
0

#56 Useril este offline   Puiutzu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 06 July 2005 - 10:09 PM

Nu neaparat 2000....ziceam daca are mai multe piese decat se pretinde pe site , ca acolo zice doar de 200. Si eu m-am mirat ..200 la ditamai dihania....cam putin !
De vopsele....sunt sigur ca rezista la apa . Ziceam doar de murdarie. Eu am ceva machete care in timp au fost jegosite numai de la pus mana pe ele. ( si cat m- am ferit!! )
Cel mai afectat a fost bleu-ul de la camuflaj ( cam la fel cu Snowberry da la o ganganie mica de tot - Admiral Graf Spee/Italeri ) da nici cu wood-ul de pe punte nu mi-e rusine.
Le-am spalat ( am incercat ) da nu le-am mai scos fata.
E drept ca vopselele au fost M. Master mate. DAR in amintirile mele exista perioada de dupa joaca pe balta cind curatam jegul de pe vopsea.Atunci foloseam DUCO
Daca tot ti-a iesit lucioasa las'o mai bine asa , nu o mai chinui, mai ales ca a iesit frumos , decat sa incerci sa o retusezi si sa o festelesti..........

Da' asta e ! Daca prinde ceva care nu se ia ( sper sincer sa nu )....=patina timpului si uzura din misiuni !!!!
Doar a fost o corveta care a dus greul nu yacht regal sau nava de protocol !!!
E foarte interesanta ideea cu pudra de talc .
In alta ordine de idei as dori sa iau si eu un kit de plastic pe care sa-l fac RC
Sunt obsedat de ideea Sovremenny de la Trumpeter . As fi curios daca a facut cineva un kit de la Trumpeter----impresii vis a vis calitate/corectitudine.
A si desigur de unde ar fi cel mai avantajos sa-l comand.
In poze , facut de altii , arata binisor . 78 cm lung , cca 800 piese, doua motoare , nava militara eleganta....sovietica.......aproape exact pe gustul meu , dar pozele facute de la distanta sunt inselatoare si nu pre imi dau seama foarte bine cum arata de foarte aproape.
Ma rog, vad eu.Poate vine cineva cu o idee referitor la un dealer sau la kit de la Trumpeter
Toate bune!
0

#57 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC

Postat 07 July 2005 - 08:37 AM

Pentru mine e prea tirziu sa mai pun pudra de talc. ( :D :rolleyes: )

Pai cam 260-290 piese mai sint pe cele 5 rame ce mi-au mai ramas (si cind te uiti la ele par pustiite). 4 rame sint deja curatate. Pe cutie scrie clar in 4 limbi ca sint 1003 piese.
Deci e clar ca cei din Romania n-au vrut sa sperie cumparatorii. :)

Trebuie avuta grija la cumpararea vopselelor caci scrie pe ele daca sint mate, semimate, lucioase, etc. Sau, la unele, chiar culoarea capacului te poate informa.

Bune mi s-au parut primerul si vopselele "Faust" luate din Praktiker. Uscare rapida si vopsea mata si rezistenta la final.

Foarte proaste cele Duplicolor. Se usuca extrem de incet si nu par rezistente. Cum naiba or fi bune la retusari la automobile (cum scrie pe ele) ?

De asemenea atentie la lipiciuri. Am fost foarte dezamagit de "Bizon- plastic" care ca sa-l caracterizez l-as asemana cu albusul de ou. A trebuit sa relipesc cu "Uhu - allplast" care e mai bun (se rupe piesa dar nu se deslipeste).

Puiutzu nu stiu nimic de Sovremenny de la Trumpeter dar si mie mi-a placut intotdeauna arhitectura navala sovietica/ruseasca. Cautind cu google pe ro, am dat de un subiect deschis de Z-mare pe "Forumul machetistilor" in care se pomenea de "d-nul Pavel" ca sursa, dar si de ciudatenia materialului plastic folosit de Trumpeter si anume ca nu se lipeste cu lipici obisnuit (poate nu e cazul la distrugatorul asta).

Mi-a spus scristi ca Revell mai are unu-doua cuirasate americane din WWII, scara 1/350, care se pot face usor RC (sint livrate chiar cu batiu de motor si poate si cu reductor, in cutie). Poate-ti da el detalii caci tatal lui tocmai construieste unul.

0

#58 Useril este offline   Crios 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 07 July 2005 - 08:51 AM

navigator, la 7 Jul 2005, 08:37, a spus:

.., am dat de un subiect deschis de Z-mare pe "Forumul machetistilor" in care se pomenea de "d-nul Pavel" ca sursa, dar si de ciudatenia materialului plastic folosit de Trumpeter si anume ca nu se lipeste cu lipici obisnuit (poate nu e cazul la distrugatorul asta).

Corect se scrie "Raposatul forum al machetistilor".
Nu stiu despre kitul din discutie, dar Z-mare are dreptate. Trumpeter lucreaza cu doua feluri de plastice din care unul este PVC ceea ce este destul de neplacut la montare/lipire asa ca atentie la materialul din care este facut kitul.
Bafta!
0

#59 Useril este offline   Puiutzu 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 07 July 2005 - 11:08 PM

Sa-i ia ......tracu !!!!! Nu am de unde sa stiu ce material folosesc la kitu asta . Ideea e ca sunt doua . Proiect 956 care a fost primul kit si proiect 956 E ( nr catalog 3613)care zic ei ca a fost imbunatatit la capitolu calitate .
Am vizionat doua trei kituri trump la magazinul dl.Craciunoiu ( Su 27 la 1:32 parca si un Spitfire tot la 32 si un blindat ...nu am retinut) Mi-au placut la prima vedere .
Am vorbit cu dl Craciunoiu pentru comanda dar se pare ca din diverse motive nu doreste sa se incurce .
Acum caut un dealer prin tarile vecine. daca gaseste cineva poate 'mi da si mie o veste
De alte kituri......Nu prea as vrea. daca tot e sa dau ceva bani ........ macar sa gasesc ceva care imi place cu adevarat.
daca as sti ca mai scot trompetii vreo nava sovietica la 1 :200 !!!! Si asa pe multe magazine on line pe unde am cercetat era sold out ! Semn ca a avut succes. Sper sa le vina ideea sa mai produca ceva nou
Toate bune
0

#60 Useril este offline   kno3 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 05 August 2005 - 02:49 PM

Ce mai face vaporashu?