Pastrarea machetelor statice Cum si unde ?
Postat 31 March 2005 - 10:44 AM
Am realizat citeva machete (avioane) si am probleme cu pastratul si/sau expusul. Praful invadeaza detaliile si imbicseste abtibildurile. Din cind in cind cu o pensula foarte fina le mai curat dar chiar si asa nu am acces peste tot, praf raminind pe ici si colo. Ca sa nu mai spun ca am mai si rupt o antena...
Ideal ar fi sa gasesc niste semisfere perfect transparente - plexi sau sticla - sub care sa le "ascund".
Sint convins ca si voi v-ati lovit de aceasta problema. Ce solutii ati ales?
Tocmai am terminat un Me-109G-6 cu insemne romanesti 1:48, Hasegawa, o minunatie de model la care nu ma mai satur sa ma uit si mi-e teama ca in timp se va degrada. Voi reveni cu poze, bineinteles.
K.
Postat 31 March 2005 - 01:12 PM
ideea cu cupole de plexiglas ar fi super dar de unde asa ceva?
Postat 31 March 2005 - 02:04 PM
Dar cu vitrina deja intru intr-un razboi de transee pe durata nedeterminata cu consoarta...
O sa caut niste lac antistatic special pt machete din plastic si care nu ataca nici abtibildurile.
K.
Postat 31 March 2005 - 05:01 PM
Citeaza
Cred ca e mai putin important daca distorsioneaza la colturi decat sa se umple de praf.
Partea cu ca sa reduci efectul in cazul plexi, muchiile trebuiesc trase la perie ca sa devina perfect lucioase.
Bafta!
Postat 31 March 2005 - 05:11 PM
Solutia cea mai buna ar fi realizarea de "cupole" din stica, dar la scara 1/48 e destul de difici si ar costa foarte mult....
Cutiile din plexy ar fi o solutie, daca imbinarile s-ar face cu un lipici special, transparent.
Ar mai fi solutia termoformarii unor cupole din plastic "de capac de iaurt"
Dar, cea mai ieftina si simpla solutie este lacuirea finala a machetelor si spalarea lor din cind in cind. Eu folosesc lac Maimeri cu rezultate foarte bune.
Postat 31 March 2005 - 05:16 PM
Z-mare, adu-ti aminte de tunul meu naval antiaerian. Pe ala n-am cum sa-l spal ca se duce dr.. cu in proporie de 50% adica cat este pe el altceva decat plastic si metal. Sta in cutia aia de plexic de peste 15 ani si n-am avut nevoie nici macar o data sa-l curat de pref.
Bafta!
Postat 31 March 2005 - 09:45 PM
Postat 04 April 2005 - 01:50 PM
http://www.herpa.de/shop/extra/(3cnfqcrqaf...76-702afabf494c
K.
Postat 08 April 2005 - 12:49 PM
Deteriorarile se produc cind incerci sa le stergi (din an in paste) de praf: zboara ba o antena, ba un volet, ba o jamba sau contragreutate....
Ai incercat sa stergi o macheta cu un tampon de vata (bat de bagat in urechi in loc de deget!) unezit cu nitel detergent? Te sperii de ce rezulta!!!
Postat 09 April 2005 - 02:40 AM
Am avu un pikup Tesla ....NAD....si nu mai stiu cum...o nebunie...doza magnetica....brat armat cu fibre de carbon....amortizor cu ulei...Va dau amanuntele sa vedeti ca nu era un jaf. Dar capacul nu inchidea etans asa cum as fi crezut eu sa nu se puna praf pe disc. PE LATERALE era inaltat fata de restul aparatutui cu ~3 mm. Special. Cat timp l-am avut m-am minunat de ce nu intra praful inauntru.
Care o fi secretul ?
Postat 10 April 2005 - 01:08 AM
Postat 01 November 2012 - 09:09 AM
Avion:Cirrus Sr22(sc:500,electric)
Heli:Falcon450-Bell206 (sc:450,electric)
Heli:Ikarus Eco7-Bell206(sc:500,electric))
Auto:LRP (sc:1:10 Monster Truck-electric)
Auto Blaze RH502 (sc:1:5,benzina.Truggy /Monster-Offroad)