Modelism - RHC Forum: Unsoare ( vaselina) - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Unsoare ( vaselina) Ax flexibil

#1 Useril este offline   marian.dumitru74 

• ENID
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3965
  • Inregistrat: 13-December 09
  • Interests:RC-ul

Postat 26 February 2012 - 09:33 PM

Salut , ce tipuri de unsorii folositi pentru ungerea unui ax flexibil ? cautand pe net am asit unsoare marina produsa de ROTZ , costa vreo 20 lei si are 700gr , am mai gasit si ceva pe baza de teflon dar momentan nu il au in stoc , costa tot 20 lei dar are 200gr , voi pe care ati merge ?
Cu stima
0

#2 Useril este offline   Zue 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1495
  • Inregistrat: 05-January 07

Postat 26 February 2012 - 09:48 PM

Vezi postareamarian.dumitru74, la 26 February 2012 - 09:33 PM, a spus:

Salut , ce tipuri de unsorii folositi pentru ungerea unui ax flexibil ? cautand pe net am asit unsoare marina produsa de ROTZ , costa vreo 20 lei si are 700gr , am mai gasit si ceva pe baza de teflon dar momentan nu il au in stoc , costa tot 20 lei dar are 200gr , voi pe care ati merge ?
Cu stima

fiecare din noi folsim vaselina propie, sunt unii care isi fac amestecul, iar putini folosesc vaselina care o tot recomanda magazinele de hobby ca fiind vaselina marina. Eu pesonal imi fac singur vaselina: vaselina cu lithiu (alba luata din benzinarie)in care am pus DuraLube. O schimb ~20 minute de functionare.
tel.0745026562
0

#3 Useril este offline   ARU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1427
  • Inregistrat: 15-February 08
  • Interests:aero

Postat 26 February 2012 - 10:00 PM

poti folosi si vaselina care se utilizeaza la ungerea rulmentilor de la roti, a autotransport !
0

#4 Useril este offline   marian.dumitru74 

• ENID
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 February 2012 - 05:55 PM

Vezi postareaZue, la 26 February 2012 - 09:48 PM, a spus:

fiecare din noi folsim vaselina propie, sunt unii care isi fac amestecul, iar putini folosesc vaselina care o tot recomanda magazinele de hobby ca fiind vaselina marina. Eu pesonal imi fac singur vaselina: vaselina cu lithiu (alba luata din benzinarie)in care am pus DuraLube. O schimb ~20 minute de functionare.

Doar 20 minute ? o sa incerc ceva cu teflon , tot este laudat produsul asta ,o sa iti dau si tie sa imi spui cum este produsul , eu sa dau cu el pe axul flexibil cu teflon iar ca si umplutura ( vorbesc de motorul nitro ) o sa ii bag pana la refuz vaselina marina sa vad daca o spala apa
0

#5 Useril este offline   RC1 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 453
  • Inregistrat: 25-July 08

Postat 16 March 2012 - 11:47 PM

Vaselina pt motoare de barci 1:1 e buna. Eu folosesc de la Mercury - Quicksilver
0

#6 Useril este offline   marian.dumitru74 

• ENID
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 17 March 2012 - 03:39 AM

Vezi postareaRC1, la 16 March 2012 - 11:47 PM, a spus:

Vaselina pt motoare de barci 1:1 e buna. Eu folosesc de la Mercury - Quicksilver

Si de unde pot lua asa ceva , am incercat prin mogosoaia unde ese unde magazin de barci 1/1 dar nu aveau , mai nou am gasito vaselina de la RONTZ se numeste unsoare marina rezista de la -20 la +140 din cate imi amintesc , o sa incerc sa vad despre ce este vorba
0

#7 Useril este offline   CornelP 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 538
  • Inregistrat: 13-June 09

Postat 17 March 2012 - 07:14 AM

Eu folosesc in continuare vaselina Proboat (de la Galati...). N-am avut inca probleme cu ea, rezista la apa bine si e destul de vascoasa.
0

#8 Useril este offline   usulica 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 13-April 09
  • Interests:modelism ( navo , auto ) , arte martiale , calatorii , colectii , carti , filme

Postat 17 March 2012 - 10:54 AM

Vezi postareaCornelP, la 17 March 2012 - 07:14 AM, a spus:

Eu folosesc in continuare vaselina Proboat (de la Galati...). N-am avut inca probleme cu ea, rezista la apa bine si e destul de vascoasa.

Din cite stiu, vaselina trebuie sa fie cit mai putin vascoasa pt a opune rezistenta cit mai mica la frecare in asamblul tub / ax flexibil sau fix ... daca e prea vascoasa atunci pe linga incetinirea rotatiei axului se produce si multa caldura prin frecare , ceea ce nu ne dorim! :)
Daca in schimb axul flexibil nu atinge turatii mari ( < 20-25.000 rpm ) , poti folosi vaselina mai vascoasa , dar pt viteze mari si implicit turatii mari ( > 30-35.000 rpm ) atunci vaselina trebuie sa fie cit mai putin vascoasa spre lichida ... eu personal folosesc ulei de mecanisme fine cu succes pe Foki , unde turatiile ajung in mod curent pe la 50.000 rpm si nu am avut decit rar mici probleme , cind mai uitam sa-l schimb!
Only performance matters!!!
0722733067 / 0744977799 / 0768740960 / 0771661458
YM: cbanica1 , MSN: cbanica
0

#9 Useril este offline   dily 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1383
  • Inregistrat: 03-September 06

Postat 17 March 2012 - 11:09 PM

Vezi postareausulica, la 17 March 2012 - 10:54 AM, a spus:

Din cite stiu, vaselina trebuie sa fie cit mai putin vascoasa pt a opune rezistenta cit mai mica la frecare in asamblul tub / ax flexibil sau fix ... daca e prea vascoasa atunci pe linga incetinirea rotatiei axului se produce si multa caldura prin frecare , ceea ce nu ne dorim! :mellow:
Daca in schimb axul flexibil nu atinge turatii mari ( < 20-25.000 rpm ) , poti folosi vaselina mai vascoasa , dar pt viteze mari si implicit turatii mari ( > 30-35.000 rpm ) atunci vaselina trebuie sa fie cit mai putin vascoasa spre lichida ... eu personal folosesc ulei de mecanisme fine cu succes pe Foki , unde turatiile ajung in mod curent pe la 50.000 rpm si nu am avut decit rar mici probleme , cind mai uitam sa-l schimb!

Fratilor aste e solutia.....uleiul de mecanisme fine :rofl: :rofl: ....e bun si ala de masina de cusut, nu uitati sa faceti schimbul de ulei ca pierdeti garantia la motor - eu folosesc unul full sintetic si il schimb la 10.000 de km ( la doua schimburi de ulei musai schimb si filtrul)
Acum caut un service, atelier, eventual sa ne spuna si noua Usulica cum face el schimbul la uleiul din tub.
Apropo, nu aruncati uleiul uzat la chiuveta....el trebuie predat unor firme care colecteaza acest ulei...
nr. de telefon......
0744.35.25.89
0727.88.75.46
0

#10 Useril este offline   marian.dumitru74 

• ENID
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 March 2012 - 06:59 PM

Salut, zilele acestea o sa imi cumpar vaselina marina RONTZ si sper sa am ocazia sa va spun cat mai curand um sta treaba cu ea , o voi folosi ca si '' umplutura '' in sistemul de transmisie al unui motor termic outbord , daca se dezgheata IOR-ul la sfarsitul saptamanii sunt acolo
Cu stima
0

#11 Useril este offline   RC1 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 453
  • Inregistrat: 25-July 08

Postat 20 March 2012 - 08:09 PM

Vezi postareamarian.dumitru74, la 17 March 2012 - 03:39 AM, a spus:

Si de unde pot lua asa ceva , am incercat prin mogosoaia unde ese unde magazin de barci 1/1 dar nu aveau , mai nou am gasito vaselina de la RONTZ se numeste unsoare marina rezista de la -20 la +140 din cate imi amintesc , o sa incerc sa vad despre ce este vorba

Gasesti la service de barci nu la showroom . E unul pe linia de centura. Pot sa-ti aduc si eu la prima iesire 10ml.Tuburile intregi sunt cam mari.. La prima vedere seamana cu ce de la Proboat
0

#12 Useril este offline   marian.dumitru74 

• ENID
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 March 2012 - 07:24 AM

Vezi postareaRC1, la 20 March 2012 - 08:09 PM, a spus:

Gasesti la service de barci nu la showroom . E unul pe linia de centura. Pot sa-ti aduc si eu la prima iesire 10ml.Tuburile intregi sunt cam mari.. La prima vedere seamana cu ce de la Proboat

Merci , daca poti ,primesc bucuros , o sa cumpar si eu vaselina respectiva sa iti dau sa vadem si parerea ta despre ea , mai au una cu teflon dar nu este pe stoc momentan
Cu stima
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro