Am facut un esc cu bec 5 v fara revers din servo necesar ptr.jucariile nepotelului meu insa acceleratia e prea brusca .Exista posibilitatea de a mari cursa pentru o acceleratie mai lenta ????
Ma ajuta cineva ?
Poate mai e si altcineva interesat de acest lucru .
Stima
Pagina 1 din 1
Esc din servo Intrebare
Postat 26 February 2012 - 11:05 AM
Hurloi Grigore, la 23 February 2012 - 03:48 PM, a spus:
Am facut un esc cu bec 5 v fara revers din servo necesar ptr.jucariile nepotelului meu insa acceleratia e prea brusca .Exista posibilitatea de a mari cursa pentru o acceleratie mai lenta ????
Ma ajuta cineva ?
Stima
Ma ajuta cineva ?
Stima
Principial se poate rezolva aceasta problema. Cand spuneti ca acceleratia e brusca va referiti ca in momentul in care mansa e actionata mototrul se tureaza brusc sau lungimea mansei e prea "scurta" si astfel acceleratia e prea rapida fara a exista un control fin?
O solutie si mai simpla ar fi realizarea unui microregulator de turatie, dar daca vreti neaparat sa modificati ceea ce ati realizat pana acum, dati-mi detaliile cerute mai sus si voi incerca sa va ajut.
Tel : 0768080180
Postat 26 February 2012 - 01:31 PM
Am facut acest regulator pentru ca este foarte simplu si aveam un servo cu probleme la pinioane.(pentru jucarii cred ca merita )
Singurul lucru neplacut e ca motorul se accelereaza foarte repede fara control mai fin la vitezei mici a modelului.La un sfert din cursa mansei din TX ( sau chiar mai putin ),motorul sjunge la turatia maxima.
Se poate face ceva ??
Singurul lucru neplacut e ca motorul se accelereaza foarte repede fara control mai fin la vitezei mici a modelului.La un sfert din cursa mansei din TX ( sau chiar mai putin ),motorul sjunge la turatia maxima.
Se poate face ceva ??
Postat 26 February 2012 - 05:37 PM
Va pot face un device mic, de ex cu pic12f675 in care sa aveti cursa logaritmica. Acesta se intercaleaza intre iesirea din receptor si intrarea esc. Daca aveti un programator de pic-uri la indemana , va dau o schema si ne apucam de treaba.Incercam cateva variante pana o gasim pe cea care va satisface.
Tel : 0768080180
Postat 19 August 2012 - 10:07 PM
Hurloi Grigore, la 23 February 2012 - 03:48 PM, a spus:
Ma ajuta cineva ?
Stima
Ma ajuta cineva ?
Stima
Vreau si eu sa fac un esc la fel. O schita ceva? Principiu? Toate cele bune!
zagi12,SKY RUNNER
Turnigy 9X V2, ACOMS Technisport V 27 MHz, HPI TF-3
homemade 50cc car
Turnigy 9X V2, ACOMS Technisport V 27 MHz, HPI TF-3
homemade 50cc car
Arata acest topic
Pagina 1 din 1