Modelism - RHC Forum: Incarcator Robbe - Ajutor ! - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Incarcator Robbe - Ajutor !

#1 Useril este offline   sorr 

• Dreamer
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 618
  • Inregistrat: 06-March 12
  • Interests:Reînvierea unei vechi pasiuni...

Postat 31 March 2013 - 08:10 PM

Stmati colegi, exista cineva din Ploiesti care m-ar putea ajuta la repararea incarcatorului Robbe Power Peak A4 EQ-LCD? Manualul este mai jos:
Din greseala am conectat inversat cablurile de la mufa de conectare a acumulatorului ( in manual scrie, citez: Protective functions-input side-Polarity reversal protection, output side-Polarity reversal and shortcut protection).
Cand am incercat sa incarc un acumulator, conectat corect de aceasta data, a inceput sa bipaie si ledul se aprinde asa cum apare descrierea in Capitolul 9 Fault Signalling, punctul 1. Am masurat tensiunile pe mufa de egalizare fara acumulator si am obtinut: GND-1=0.15V, 1-2=0V, 2-3=0V, 3-4=3.85V. Mentionez ca acumulatorul era cu 3 celule, si a fost conectat corect pe mufa de egalizare. Am incercat apoi un acumulator pe care tocmai il incarcasem si totul fusese OK, insa a facut la fel. Am mai incercat inca ati 2 acumulatori cere fusesera incarcati cu vreo 2 zile in urma si, la fel- bip-bip-bip-bip-bip...
Mentionez ca pe mod egalizare - vezi manualul- pare a face ceea ce trebuie.
Daca cineva ma poate ajuta v-as fi recunoscator.
Bafta tuturor.

Fisiere atasate

Cand ai incetat sa mai fii copil, ai murit demult. (Constantin Brancusi)
0

#2 Useril este offline   zgr_44 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1324
  • Inregistrat: 02-February 07

Postat 31 March 2013 - 08:53 PM

Vezi postareasorr, la 31 March 2013 - 08:10 PM, a spus:

Stmati colegi, exista cineva din Ploiesti care m-ar putea ajuta la repararea incarcatorului Robbe Power Peak A4 EQ-LCD? Manualul este mai jos:
Din greseala am conectat inversat cablurile de la mufa de conectare a acumulatorului ( in manual scrie, citez: Protective functions-input side-Polarity reversal protection, output side-Polarity reversal and shortcut protection).
Cand am incercat sa incarc un acumulator, conectat corect de aceasta data, a inceput sa bipaie si ledul se aprinde asa cum apare descrierea in Capitolul 9 Fault Signalling, punctul 1. Am masurat tensiunile pe mufa de egalizare fara acumulator si am obtinut: GND-1=0.15V, 1-2=0V, 2-3=0V, 3-4=3.85V. Mentionez ca acumulatorul era cu 3 celule, si a fost conectat corect pe mufa de egalizare. Am incercat apoi un acumulator pe care tocmai il incarcasem si totul fusese OK, insa a facut la fel. Am mai incercat inca ati 2 acumulatori cere fusesera incarcati cu vreo 2 zile in urma si, la fel- bip-bip-bip-bip-bip...
Mentionez ca pe mod egalizare - vezi manualul- pare a face ceea ce trebuie.
Daca cineva ma poate ajuta v-as fi recunoscator.
Bafta tuturor.

Si cum ai dorii ajutorul, precum Mafalda, o vrajitorie, ceva. L-ai parlit, iar pentru remediere trebuie sa ajunga in mana unui electronist. Lasa scrisul din manual, caci hartia suporta orice, iar electronica nu se face...inca in baza unui manualul de utilizare.

Aceasta postare a fost editata de zgr_44: 31 March 2013 - 08:56 PM

Lucrurile sunt simple.......noi le complicam...
0

#3 Useril este offline   sorr 

• Dreamer
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 01 April 2013 - 07:02 AM

Exact asta cautam si eu domnule @zgr-44: ajutorul unui electronist. In nici un caz pe al dumitale care esti paralel si cu gramatica limbii romane, si cu bunul simt, probabil si cu electronica. Iti multumesc pentru postare dar, te rog abtine-te daca nu ai nimic util de spus.
Bafta tuturor.
0

#4 Useril este offline   sorr 

• Dreamer
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 01 April 2013 - 01:02 PM

Multumiri domnului @Mihai_supy. Exista si oameni bine intentionati si sufletisti pe acest forum.
Problema s-a rezolvat cu ajutorul unui amic electronist. Protectia de scurtcircuit si inversare de polaritate nu a functionat (se intampla si la case mai mari), si s-a prajit o rezistenta - ceva balast parca. Acum e OK, drept pentru care topicul se inchide.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro