Modelism - RHC Forum: Dirijabil / Hyperblim - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Dirijabil / Hyperblim

#1 Useril este offline   facemtreaba 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 06-February 12

Postat 07 February 2012 - 12:29 PM

salutare,

Cautam ajutor pentru construiea unui dirijabil/elicopter care sa fie capabil sa care o camera video(gopro2) + transmitator video + suport camera miscabil pe 3 axe

Ne dorim un dirijabil care sa fie facut din mai multe camere cu gaz astfel incat sa-l putem demonta fara sa-l desunflam (costuri mari la heliu) si sa rezolvam problema transportului, (eventual 2 dirijabile care sa formeze un intreg)

Un motor care sa asigure o viteaza ok si stabilitate in vant, eventual sa compenseze o camera de heliu mai mica.

Solutia cu elicopter + camera nu mi se pare ok din cauza riscurilor de accident destul de ridicate cand este operat deasupra oamenilor.

Am aprecia daca exista pasionati care ne pot ajuta cu realizarea proiectului, este foarte important sa fie din Bucuresi, [proiectul facand parte dintr-un proiect mult mai mare :)

daca nu am postat in sectiunea potrivita, rog un moderator sa mute postul...multumesc
0

#2 Useril este offline   R3dD3vil 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 1076
  • Inregistrat: 01-September 10
  • Interests:Avioane, elicoptere si orice zboara

Postat 07 February 2012 - 01:03 PM

eu am experimentat ceva asemanator, dar cu un balon unflat cu gaz metan:D nu prea a reusit
MultiRotor: MultiWii Quad

---------------------------------

Aero: Spacewalker, Zaggy, Ultron, Sonic Low Wing(Termic), HK Bixler, Nemuritoru(Termic)
---------------------------------

Tx: Turnigy 9X

----------------------------------------------
Imagine postata
0

#3 Useril este offline   facemtreaba 

• Nou venit
  • Pip

Postat 07 February 2012 - 01:27 PM

Vezi postareaR3dD3vil, la 07 February 2012 - 01:03 PM, a spus:

eu am experimentat ceva asemanator, dar cu un balon unflat cu gaz metan:D nu prea a reusit

cred ca heliu este solutia, metanul face boompoc prea repede...eventual aer cald

Aceasta postare a fost editata de facemtreaba: 07 February 2012 - 01:28 PM

0

#4 Useril este offline   hash84 

• DreamTeam member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2183
  • Inregistrat: 28-November 06

Postat 08 February 2012 - 12:39 PM

uita de dirijabil. nu il poti controla pe vant. oricat de slab.
orienteaza-te catre un multicipter. tri, quad, hexa, octo, depinde cat o sa vrei sa ridici pe viitor :)
    /------------------------\              |~~\_____/~~\__  |
    |        Hash84          |______________ \______====== )-+
    |                        |                      ~~~|/~~  |
    \------------------------/                         ()
0

#5 Useril este offline   facemtreaba 

• Nou venit
  • Pip

Postat 08 February 2012 - 10:15 PM

Vezi postareahash84, la 08 February 2012 - 12:39 PM, a spus:

uita de dirijabil. nu il poti controla pe vant. oricat de slab.
orienteaza-te catre un multicipter. tri, quad, hexa, octo, depinde cat o sa vrei sa ridici pe viitor =@

la un astfel de device ma gandeam la inceput, dar mi se par foarte mari riscurile de accident, dincolo de costul aparatului si al echipamentului, este riscul de a accidenta mortal o persoana...de exemplu zbor deasupra unui concert

nu se pot imbina cele 2 tehnologii, un fel de dirijabil mai puternic motorizat? astfel incat daca apare un accident, viteza de impact la sol sa fie mai mica ....sau ceva de tipul quad cu o parasuta care sa se declanseze la schimbarea pozitiei elicopterului/oprire motoare?

mi se pare o necesitate majora eliminarea riscurilor de accident :D
0

#6 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19176
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 08 February 2012 - 10:47 PM

Un balon ancorat.
Sau un catarg (mast), solutie larg folosita de profesionisti, si peste 10m inaltime.

O singura observatie as avea, si e pur personala... cand vobesti de proiecte grandioase, care sugereaza si ceva financiar in spate, mi se pare cam aiurea sa ceri pareri si indemnuri la munca patriotica pe un forum de... hobbisti, adica amatori cum s-ar zice =@
... cu picioarele pe pamant ...
0

#7 Useril este offline   facemtreaba 

• Nou venit
  • Pip

Postat 09 February 2012 - 12:22 PM

Vezi postarearenatoa, la 08 February 2012 - 10:47 PM, a spus:

Un balon ancorat.
Sau un catarg (mast), solutie larg folosita de profesionisti, si peste 10m inaltime.

O singura observatie as avea, si e pur personala... cand vobesti de proiecte grandioase, care sugereaza si ceva financiar in spate, mi se pare cam aiurea sa ceri pareri si indemnuri la munca patriotica pe un forum de... hobbisti, adica amatori cum s-ar zice :good:

sincer cautam pe cineva pasionat din Bucuresti (De preferabil) care sa ne ajute cu realizarea unui astfel de device, ideea face parte dintr-un proiect in care oameni pasionati fac lucruri sa se intample in diferite domenii

In general, oamenii pasionati fac lucrurile sa se intample mai bine si mai repede, de aceea am intrebat aici si nu la "ziar"

daca exista pasiune si dorinta de a realiza un astfel de proiect, partea financiara se transforma intr-un detaliu ce poate fi rezolvat.

Nu vrem sa ofensam pe nimeni, nu vrem sa profitam de nimeni, cautam doar un pasionat care este dispus sa accepte provocarea:)
0

#8 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 739
  • Inregistrat: 20-December 08

Postat 09 February 2012 - 12:43 PM

Si eu zic ca nu e bine sa fie dirijabil ci doar un balon ancorat .Balon cu o forma de dirijabil si aripioare la coada ca sa fie stabilizat partial in bataia vantului.Sub el o gondola cu ap foto pe montura cu 2 axe (suficient , axa nr trei se rezolva in software ).Camera se manipuleaza cu un sistem fpv legat direct la ap foto sau cu camera in paralel(pentru incadrare). Ca solutie constructiva ar fi interesant daca s-ar face un shelet rigid usor , acoperit cu un strat textil in care sa indesati baloane cu heliu de petrecere . Din pacate din cate am vazut eu si alea pierd heliul destul de usor dar probabil exista solutii de imbunatatire a etansarii la capatul de umplere.

E o solutie extravaganta dar singura pe care as avea curajul sa o zbor in oras fara frica .
HK500GT ,EZGlider twin ,Mini Tricopter
0

#9 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 February 2012 - 03:49 PM

Bine ai revenit, Ahernar :)
0

#10 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 February 2012 - 08:44 AM

Eh , mai trec din cand in cand pe-aici . Vad ca ati evoluat mult . Am un mic proiect in minte (multirotor cu redundanta) daca am timp si bani sa ma apuc de el am sa-l pun pe forum .Alt lucru care ma preocupa e imbunatatirea razei de actiune la multirotoare.
0

#11 Useril este offline   facemtreaba 

• Nou venit
  • Pip

Postat 10 February 2012 - 12:41 PM

Vezi postareaAhernar, la 09 February 2012 - 12:43 PM, a spus:

Si eu zic ca nu e bine sa fie dirijabil ci doar un balon ancorat .Balon cu o forma de dirijabil si aripioare la coada ca sa fie stabilizat partial in bataia vantului.Sub el o gondola cu ap foto pe montura cu 2 axe (suficient , axa nr trei se rezolva in software ).Camera se manipuleaza cu un sistem fpv legat direct la ap foto sau cu camera in paralel(pentru incadrare). Ca solutie constructiva ar fi interesant daca s-ar face un shelet rigid usor , acoperit cu un strat textil in care sa indesati baloane cu heliu de petrecere . Din pacate din cate am vazut eu si alea pierd heliul destul de usor dar probabil exista solutii de imbunatatire a etansarii la capatul de umplere.

E o solutie extravaganta dar singura pe care as avea curajul sa o zbor in oras fara frica .

suna interesant, balonul ar fi ancorat cu un cablu si plimbat daca am vrea sa-i schimbam pozitia? pana la ce inaltime ar putea fi ridicat?
0

#12 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 10 February 2012 - 02:13 PM

Arunca, daca vrei, o privire aici:
http://www.google.ca.../www.phodia.com
Multa, multa bafta.
0

#13 Useril este offline   Ahernar 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 February 2012 - 02:29 PM

Vezi postareafacemtreaba, la 10 February 2012 - 12:41 PM, a spus:

suna interesant, balonul ar fi ancorat cu un cablu si plimbat daca am vrea sa-i schimbam pozitia? pana la ce inaltime ar putea fi ridicat?

Inaltimea nu ar fi o problema , balonul urca cat greutatea cablului nu depaseste rezerva de sustentatie dar anticipez ca nu asta nu e deloc o problema . Ceva posibilitati de manevra ar fi teoretic posibile dar mai degraba as renunta sa ma gandesc la asta pt inceput pentru a mentine treburile simple. Ce trebuie bine inteles e ca un balon se zboara pe calm sau vant foarte usor .Pozitionezi punctul de ancorare strategic si il lasi sa se ridice .Cred ca cel mai bine ar fi sa incepi prin teste cu un balon meteo . Eu asa as face - balon meteo , camera ieftina test 1 test 2 modificam si imbunatatim .

http://www.photoblimp.ca/why.html
0

#14 Useril este offline   facemtreaba 

• Nou venit
  • Pip

Postat 21 February 2012 - 07:52 PM

ohttp://www.theverge.com/2012/2/21/2813780/japan-nhk-balloon-aerial-camera

sa facut mult buzz in presa pe aceasta solutie,

caut pe cineva care ma poate ajuta cu constructia unui device asemanator, (nu am deloc experienta in aeromodelism) daca sunt amatori va rog pm, detaliile de orice fel se rezolva.
ma intereseaza in mare parte sa pot filma procesul de constructie, face parte dintr-un proiect mai mare
0

#15 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 21 February 2012 - 08:30 PM

Balonul nu se face, se cumpara, pentru ca nu e asa scump cat ai crede.
Oricum, mult mai ieftin decat exploatarea lui, cum iti suna 1000 lei pretul heliului pentru 2mc ?
Daca ai citit articolul, probabil ai vazut ca e cum am scris deja eu si Ahernar, este captiv, fara posibilitati de dirijare.

Buzz in presa :blink: unde ? buzz face numai ARCA :yahoo:

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 21 February 2012 - 08:30 PM

0

#16 Useril este offline   facemtreaba 

• Nou venit
  • Pip

Postat 21 February 2012 - 09:31 PM

Vezi postarearenatoa, la 21 February 2012 - 08:30 PM, a spus:

Balonul nu se face, se cumpara, pentru ca nu e asa scump cat ai crede.
Oricum, mult mai ieftin decat exploatarea lui, cum iti suna 1000 lei pretul heliului pentru 2mc ?
Daca ai citit articolul, probabil ai vazut ca e cum am scris deja eu si Ahernar, este captiv, fara posibilitati de dirijare.

Buzz in presa :) unde ? buzz face numai ARCA :)

balonul efectiv stiu ca se cumpara, la fel si device-ul care misca camera, la fel si cablul de ancorare, etc....problema apare la calcule, cat de mare trebuie sa fie balonul astfel incat sa ridice o anumita greutate? sistemul de prindere intre balon, camera, etc
0

#17 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2648
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 22 February 2012 - 08:21 PM

O idee de studiat: hidrogen, se obtine usor din electroliza apei, costa neglijabil.
Supravegherea aeriana s-a reusit mai bine din motoplanor. Costa putin, se poate zbura 'safe' si poate avea autonomie mare. Uzual, la limita de rezistenta a pilotului. A se vedea si FPV-ul.
0

#18 Useril este offline   nicajohn 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 20-August 06
  • Interests:aeromodele

Postat 06 March 2012 - 09:16 AM

Până calculați, socotiți, plănuiți, priviți aici ... http://webcultura.ro...iale-romanesti/
pasarile fac oua si din ele ies pui iar avioanele fac oua de aluminiu si ies aeromodele....din intelepciunile lui fiu-meu<span style='font-size:8pt;line-height:100%'> </span><!--coloro:red--><span style="color:red"><!--/coloro--> <!--colorc--></span><!--/colorc-->
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro