Dirijabil / Hyperblim
Postat 07 February 2012 - 12:29 PM
Cautam ajutor pentru construiea unui dirijabil/elicopter care sa fie capabil sa care o camera video(gopro2) + transmitator video + suport camera miscabil pe 3 axe
Ne dorim un dirijabil care sa fie facut din mai multe camere cu gaz astfel incat sa-l putem demonta fara sa-l desunflam (costuri mari la heliu) si sa rezolvam problema transportului, (eventual 2 dirijabile care sa formeze un intreg)
Un motor care sa asigure o viteaza ok si stabilitate in vant, eventual sa compenseze o camera de heliu mai mica.
Solutia cu elicopter + camera nu mi se pare ok din cauza riscurilor de accident destul de ridicate cand este operat deasupra oamenilor.
Am aprecia daca exista pasionati care ne pot ajuta cu realizarea proiectului, este foarte important sa fie din Bucuresi, [proiectul facand parte dintr-un proiect mult mai mare :)
daca nu am postat in sectiunea potrivita, rog un moderator sa mute postul...multumesc
Postat 07 February 2012 - 01:03 PM
---------------------------------
Aero: Spacewalker, Zaggy, Ultron, Sonic Low Wing(Termic), HK Bixler, Nemuritoru(Termic)
---------------------------------
Tx: Turnigy 9X
----------------------------------------------
Postat 08 February 2012 - 12:39 PM
orienteaza-te catre un multicipter. tri, quad, hexa, octo, depinde cat o sa vrei sa ridici pe viitor :)
/------------------------\ |~~\_____/~~\__ | | Hash84 |______________ \______====== )-+ | | ~~~|/~~ | \------------------------/ ()
Postat 08 February 2012 - 10:15 PM
hash84, la 08 February 2012 - 12:39 PM, a spus:
orienteaza-te catre un multicipter. tri, quad, hexa, octo, depinde cat o sa vrei sa ridici pe viitor =@
la un astfel de device ma gandeam la inceput, dar mi se par foarte mari riscurile de accident, dincolo de costul aparatului si al echipamentului, este riscul de a accidenta mortal o persoana...de exemplu zbor deasupra unui concert
nu se pot imbina cele 2 tehnologii, un fel de dirijabil mai puternic motorizat? astfel incat daca apare un accident, viteza de impact la sol sa fie mai mica ....sau ceva de tipul quad cu o parasuta care sa se declanseze la schimbarea pozitiei elicopterului/oprire motoare?
mi se pare o necesitate majora eliminarea riscurilor de accident :D
Postat 08 February 2012 - 10:47 PM
Sau un catarg (mast), solutie larg folosita de profesionisti, si peste 10m inaltime.
O singura observatie as avea, si e pur personala... cand vobesti de proiecte grandioase, care sugereaza si ceva financiar in spate, mi se pare cam aiurea sa ceri pareri si indemnuri la munca patriotica pe un forum de... hobbisti, adica amatori cum s-ar zice =@
Postat 09 February 2012 - 12:22 PM
renatoa, la 08 February 2012 - 10:47 PM, a spus:
Sau un catarg (mast), solutie larg folosita de profesionisti, si peste 10m inaltime.
O singura observatie as avea, si e pur personala... cand vobesti de proiecte grandioase, care sugereaza si ceva financiar in spate, mi se pare cam aiurea sa ceri pareri si indemnuri la munca patriotica pe un forum de... hobbisti, adica amatori cum s-ar zice :good:
sincer cautam pe cineva pasionat din Bucuresti (De preferabil) care sa ne ajute cu realizarea unui astfel de device, ideea face parte dintr-un proiect in care oameni pasionati fac lucruri sa se intample in diferite domenii
In general, oamenii pasionati fac lucrurile sa se intample mai bine si mai repede, de aceea am intrebat aici si nu la "ziar"
daca exista pasiune si dorinta de a realiza un astfel de proiect, partea financiara se transforma intr-un detaliu ce poate fi rezolvat.
Nu vrem sa ofensam pe nimeni, nu vrem sa profitam de nimeni, cautam doar un pasionat care este dispus sa accepte provocarea:)
Postat 09 February 2012 - 12:43 PM
E o solutie extravaganta dar singura pe care as avea curajul sa o zbor in oras fara frica .
Postat 10 February 2012 - 08:44 AM
Postat 10 February 2012 - 12:41 PM
Ahernar, la 09 February 2012 - 12:43 PM, a spus:
E o solutie extravaganta dar singura pe care as avea curajul sa o zbor in oras fara frica .
suna interesant, balonul ar fi ancorat cu un cablu si plimbat daca am vrea sa-i schimbam pozitia? pana la ce inaltime ar putea fi ridicat?
Postat 10 February 2012 - 02:29 PM
facemtreaba, la 10 February 2012 - 12:41 PM, a spus:
Inaltimea nu ar fi o problema , balonul urca cat greutatea cablului nu depaseste rezerva de sustentatie dar anticipez ca nu asta nu e deloc o problema . Ceva posibilitati de manevra ar fi teoretic posibile dar mai degraba as renunta sa ma gandesc la asta pt inceput pentru a mentine treburile simple. Ce trebuie bine inteles e ca un balon se zboara pe calm sau vant foarte usor .Pozitionezi punctul de ancorare strategic si il lasi sa se ridice .Cred ca cel mai bine ar fi sa incepi prin teste cu un balon meteo . Eu asa as face - balon meteo , camera ieftina test 1 test 2 modificam si imbunatatim .
http://www.photoblimp.ca/why.html
Postat 21 February 2012 - 07:52 PM
sa facut mult buzz in presa pe aceasta solutie,
caut pe cineva care ma poate ajuta cu constructia unui device asemanator, (nu am deloc experienta in aeromodelism) daca sunt amatori va rog pm, detaliile de orice fel se rezolva.
ma intereseaza in mare parte sa pot filma procesul de constructie, face parte dintr-un proiect mai mare
Postat 21 February 2012 - 08:30 PM
Oricum, mult mai ieftin decat exploatarea lui, cum iti suna 1000 lei pretul heliului pentru 2mc ?
Daca ai citit articolul, probabil ai vazut ca e cum am scris deja eu si Ahernar, este captiv, fara posibilitati de dirijare.
Buzz in presa :blink: unde ? buzz face numai ARCA :yahoo:
Aceasta postare a fost editata de renatoa: 21 February 2012 - 08:30 PM
Postat 21 February 2012 - 09:31 PM
renatoa, la 21 February 2012 - 08:30 PM, a spus:
Oricum, mult mai ieftin decat exploatarea lui, cum iti suna 1000 lei pretul heliului pentru 2mc ?
Daca ai citit articolul, probabil ai vazut ca e cum am scris deja eu si Ahernar, este captiv, fara posibilitati de dirijare.
Buzz in presa :) unde ? buzz face numai ARCA :)
balonul efectiv stiu ca se cumpara, la fel si device-ul care misca camera, la fel si cablul de ancorare, etc....problema apare la calcule, cat de mare trebuie sa fie balonul astfel incat sa ridice o anumita greutate? sistemul de prindere intre balon, camera, etc
Postat 22 February 2012 - 08:21 PM
Supravegherea aeriana s-a reusit mai bine din motoplanor. Costa putin, se poate zbura 'safe' si poate avea autonomie mare. Uzual, la limita de rezistenta a pilotului. A se vedea si FPV-ul.
Postat 06 March 2012 - 09:16 AM