Modelism - RHC Forum: o barcuta - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

o barcuta

#1 Useril este offline   rapeanu 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 30-January 12

Postat 05 February 2012 - 10:28 PM

Fisier atasat  IMAG0294.JPG (23.78K)
Number of downloads: 148salut pe toata lumea,sunt nou pe aici,si incepator in construirea unei barcute de nadit,am inceput eu sa construesc ceva ceva,dar imi trebuie ceva sfaturi,ca altfel ese altceva,am unit doua tuburi pvc de 100,am facut acele vase pt nada,are 36/46cm,e mare?acu urmeaza sai fac puntea,unde pun toate cele,si motorul,si cred ca trebuie sa le am,inainte sa construesc puntea nu?sa tin cont si de ele ce si cum vin,am o bormasina de gaurit,sau autofiletanta,{cum se chema}pe ea scrie18 volti,e bun motorul?si cum sal pun singur? sau cu tot cu reductor?gandesc ca reductorul reduce mult rotatile,dar are forta,si sa pun o elice mai mare,sau cum o fi bine nu stiu.

Fisiere atasate

0

#2 Useril este offline   BillyBoy32 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 756
  • Inregistrat: 18-August 08

Postat 06 February 2012 - 08:55 AM

Vezi postarearapeanu, la 05 February 2012 - 10:28 PM, a spus:

am facut acele vase pt nada,are 36/46cm,e mare?

Nu "e mare" vasele tale. La cate un metru de tub PVC cat au flotoarele alea sunt sigur ca o sa-ti tina 2 kg de nada lejer...per cuva.
Incearca macar sa nu mai faci atatea greseli gramaticale!Eu ti-am dat exemplu doar una dar "este" mai multe greseli in postarea ta. Spor la bibilit.
0

#3 Useril este offline   yyulyyan 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 152
  • Inregistrat: 19-April 10

Postat 06 February 2012 - 11:13 AM

Salut in primul rand te-as sfatui sa nu incerci sa reinventezi roata ex: sunt deja scheme de componente pt constructia de navo pt nadit chiar si din p.v.c. avem.... parca 2 modele pe forum.
Legat de motor eu zic sa mergi pe motorul 755 ca este testat..... si mama lui dar depinde de tine ce vrei de la ia (performantele)
Pentru orice neclaritate si orice ai nevoie ma poti suna
Spor la bricolat :yahoo:
Niciodata sa nu-ti refuzi inima, merita sa faci orice pt tine

tel. 0723693168
tel. 0766646477
id. mess. yulyyan
0

#4 Useril este offline   rapeanu 

• Incepator
  • PipPip

Postat 06 February 2012 - 11:35 AM

Vezi postareaBillyBoy32, la 06 February 2012 - 08:55 AM, a spus:

Nu "e mare" vasele tale. La cate un metru de tub PVC cat au flotoarele alea sunt sigur ca o sa-ti tina 2 kg de nada lejer...per cuva.
Incearca macar sa nu mai faci atatea greseli gramaticale!Eu ti-am dat exemplu doar una dar "este" mai multe greseli in postarea ta. Spor la bibilit.

mersi frumos zimi ceva in legatura cu motorul si transmisia las greselele gramaticale asa stiu eu sa scriu ce vrei pt o banala barcuta de nadit sami iau si secretara
0

#5 Useril este offline   rapeanu 

• Incepator
  • PipPip

Postat 06 February 2012 - 11:55 AM

Vezi postareayyulyyan, la 06 February 2012 - 11:13 AM, a spus:

Salut in primul rand te-as sfatui sa nu incerci sa reinventezi roata ex: sunt deja scheme de componente pt constructia de navo pt nadit chiar si din p.v.c. avem.... parca 2 modele pe forum.
Legat de motor eu zic sa mergi pe motorul 755 ca este testat..... si mama lui dar depinde de tine ce vrei de la ia (performantele)
Pentru orice neclaritate si orice ai nevoie ma poti suna
Spor la bricolat :clapping:

salut nu vreau sa inventez ceva ce a fost inventat vreau doar sa fac o barcuta fiabila si solida pt ca o folosesc si pe un fluviu mai mare cam cum e dunarea si nu vreau sa o ea la vale nu vreau mare viteza doar sa aiba forta de aia vb de reductor daca este ceva de genul sau sa pun acel reductor de la bormasina si o elicie mai mare dami te rog ceva sfaturi ca motorul sami traga acea barca si acel motor ce mi lai recomandat ce elicie sai pun scrie te rog datele cum sunt la furnizor trebuie sa le comand aici in italia si nu prea ma descurc sunt foarte multe tipuri mia dat cineva un avion cadou este accidentat are tot servo telecomanda e complet doar ca are motorul pe benzina asa ca vreau sa recuperez partea electrica tot ce mi lipseste e motorul principal si transmisia eu voiam acea bormasina sa folosesc inclusiv intrerupatorul ca regulator de turatie montez un servo pe el sal actioneze dar nu stiu daca e recomandat in loc de regulator servo am destule si canale pe telecomanda
0

#6 Useril este offline   bear1 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 27-October 11
  • Interests:pescuit
    modelism

Postat 06 February 2012 - 12:40 PM

Vezi postarearapeanu, la 06 February 2012 - 11:55 AM, a spus:

salut nu vreau sa inventez ceva ce a fost inventat vreau doar sa fac o barcuta fiabila si solida pt ca o folosesc si pe un fluviu mai mare cam cum e dunarea si nu vreau sa o ea la vale nu vreau mare viteza doar sa aiba forta de aia vb de reductor daca este ceva de genul sau sa pun acel reductor de la bormasina si o elicie mai mare dami te rog ceva sfaturi ca motorul sami traga acea barca si acel motor ce mi lai recomandat ce elicie sai pun scrie te rog datele cum sunt la furnizor trebuie sa le comand aici in italia si nu prea ma descurc sunt foarte multe tipuri mia dat cineva un avion cadou este accidentat are tot servo telecomanda e complet doar ca are motorul pe benzina asa ca vreau sa recuperez partea electrica tot ce mi lipseste e motorul principal si transmisia eu voiam acea bormasina sa folosesc inclusiv intrerupatorul ca regulator de turatie montez un servo pe el sal actioneze dar nu stiu daca e recomandat in loc de regulator servo am destule si canale pe telecomanda

Chiar nu folosesti semnele de punctuatie? Inteleg ca esti in Italia si ai luat-o pe urmele lui Raducioiu dar totusi... intelege ca ne e greu sa citim.
0

#7 Useril este offline   usulica 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 417
  • Inregistrat: 13-April 09
  • Interests:modelism ( navo , auto ) , arte martiale , calatorii , colectii , carti , filme

Postat 06 February 2012 - 01:44 PM

Vezi postarearapeanu, la 06 February 2012 - 11:55 AM, a spus:

man , tu ori te prefaci ori asa vrei tu sa pari mai neajutorat? :clapping:
sincer , si eu si altii , am avea ce sfaturi sa iti dam legat de barca pe care vrei sa o faci dar momentan am mintea blocata dupa ce mi-a luat mai mult de 10 min sa descifrez ce scrii tu in cele 3 posturi ale tale :wacko:
nu e vorba numai de gramatica ci si de logica unei fraze , asta pe linga acordul predicatului cu subiectul ( necunoscut in cazul multor fraze ale tale :drinks: ) ... si asa cum a zis si bear1 nu folosesti mai deloc punctiatia si asta face ca postul tau sa fie foarte greu descifrabil! :nea:
deci daca vrei sa fii ajutat cu adevarat de cineva de aici de pe forum, eu iti sugerez sa incerci sa fii mai atent la ce si cum scrii... asta in cazul in cazul in care moderatorii nu te vor bana :clapping:
succes!
Only performance matters!!!
0722733067 / 0744977799 / 0768740960 / 0771661458
YM: cbanica1 , MSN: cbanica
0

#8 Useril este offline   laurcon 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 804
  • Inregistrat: 26-October 09

Postat 06 February 2012 - 04:25 PM

La felul in care scrii sa nu te mire faptul ca n-o sa primesti sfaturi.
E vorba de respect!
"o barca face cat o mie de posturi" - skipper
0

#9 Useril este offline   Roko1 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 172
  • Inregistrat: 26-October 11
  • Interests:pescuit,offroad

Postat 06 February 2012 - 09:20 PM

daca si cu constructia la barca se descurca la fel cum scrie,sunt curios ce o sa iasa...ce sa faci Italia este Italia.
0

#10 Useril este offline   aplered 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 93
  • Inregistrat: 24-September 11

Postat 06 February 2012 - 10:04 PM

Nu vreau sa fiu inteles gresit si nici nu incurajez pe nimeni sa scrie agramat !! Din pacate in Romania o mare parte a populatiei nu acorda importanta formei in care se prezinta mesajul, ci esentei acestuia... fiind un forum dedicat tehnicii, eu zic ca, este bine sa il ajutam cu informatiile necesare.
0

#11 Useril este offline   BillyBoy32 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 February 2012 - 11:14 PM

Vezi postareaaplered, la 06 February 2012 - 10:04 PM, a spus:

Nu vreau sa fiu inteles gresit si nici nu incurajez pe nimeni sa scrie agramat !! Din pacate in Romania o mare parte a populatiei nu acorda importanta formei in care se prezinta mesajul, ci esentei acestuia... fiind un forum dedicat tehnicii, eu zic ca, este bine sa il ajutam cu informatiile necesare.

Corect ce spui tu. Dar nu cred ca Navigator sa fie de aceeasi parere cu tine si vorba cuiva de mai sus...sa nu fie banat ca apoi e mai greu pentru el. Ce este atat de complicat sa pui o virgula macar acolo unde crezi ca s-ar potrivi sau o cratima acolo unde-i este locul, ori sa incepi fraza cu majuscula si sa pui un punct la sfarsitul ei.
0

#12 Useril este offline   BillyBoy32 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 06 February 2012 - 11:24 PM

Vezi postareaBillyBoy32, la 06 February 2012 - 11:14 PM, a spus:

Corect ce spui tu. Dar nu cred ca Navigator sa fie de aceeasi parere cu tine si vorba cuiva de mai sus...sa nu fie banat ca apoi e mai greu pentru el. Ce este atat de complicat sa pui o virgula macar acolo unde crezi ca s-ar potrivi sau o cratima acolo unde-i este locul, ori sa incepi fraza cu majuscula si sa pui un punct la sfarsitul ei?

? (ultima mea fraza era de fapt o intrebare si in graba am pus punct) :D
Scuze de dublu post.
0

#13 Useril este offline   aplered 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 93
  • Inregistrat: 24-September 11

Postat 07 February 2012 - 08:54 AM

Vezi postareaBillyBoy32, la 06 February 2012 - 11:24 PM, a spus:

? (ultima mea fraza era de fapt o intrebare si in graba am pus punct) :D
Scuze de dublu post.

Te gandesti la faza ca omul poate este "limitat "? Daca nu poate sa duca mai mult, nu stie ?!!
Nu vreau sa jignesc pe nimeni,este doar discutie generica !

Aceasta postare a fost editata de aplered: 07 February 2012 - 08:54 AM

0

#14 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 07 February 2012 - 10:12 AM

Vezi postareaBillyBoy32, la 06 February 2012 - 11:14 PM, a spus:

Corect ce spui tu. Dar nu cred ca Navigator sa fie de aceeasi parere cu tine si vorba cuiva de mai sus...sa nu fie banat ca apoi e mai greu pentru el. Ce este atat de complicat sa pui o virgula macar acolo unde crezi ca s-ar potrivi sau o cratima acolo unde-i este locul, ori sa incepi fraza cu majuscula si sa pui un punct la sfarsitul ei.

Asa este. N-am pretentia ca toti sa scrie foarte corect, e posibil ca si eu sa mai fac vreo greseala. Si nu ma refer doar la litere puse aiurea din cauza tastaturilor mici si inghesuite, a orei tarzii sau mai stiu eu caror lichide ingerate. Dar sa scrii sase randuri fara un semn macar, sau vreun aliniat, ba mai folosind si prescurtari de mirc, chat sau mess, mi se pare totusi lipsa de bun simt. Pe nici un forum "tehnic" n-am intalnit sa se tolereze asa ceva. Poate pe vreunul dedicat confectionarii burlanelor si cazanelor de tuica, ori tehnicii invatarii ursului sa danseze sa se permita.

Deci nu ma supar ca cineva nu pune cratime sau face dezacorduri, mananca vreun i sau pune unul in plus. Ma supar insa atunci cand raspunde urat la observatiile celor care vor sa-l corecteze, daca acestia nu-l jignesc. In fond fiecare scrie cat a invatat, cat a ramas lipit de el. Si ma bucur cand altii ii atrag atentia si vad ca respectivul incepe sa se corecteze. Pentru el ma bucur, caci ii va folosi candva in viata.

0

#15 Useril este offline   rapeanu 

• Incepator
  • PipPip

Postat 07 February 2012 - 07:20 PM

Vezi postareanavigator, la 07 February 2012 - 10:12 AM, a spus:

Asa este. N-am pretentia ca toti sa scrie foarte corect, e posibil ca si eu sa mai fac vreo greseala. Si nu ma refer doar la litere puse aiurea din cauza tastaturilor mici si inghesuite, a orei tarzii sau mai stiu eu caror lichide ingerate. Dar sa scrii sase randuri fara un semn macar, sau vreun aliniat, ba mai folosind si prescurtari de mirc, chat sau mess, mi se pare totusi lipsa de bun simt. Pe nici un forum "tehnic" n-am intalnit sa se tolereze asa ceva. Poate pe vreunul dedicat confectionarii burlanelor si cazanelor de tuica, ori tehnicii invatarii ursului sa danseze sa se permita.

Deci nu ma supar ca cineva nu pune cratime sau face dezacorduri, mananca vreun i sau pune unul in plus. Ma supar insa atunci cand raspunde urat la observatiile celor care vor sa-l corecteze, daca acestia nu-l jignesc. In fond fiecare scrie cat a invatat, cat a ramas lipit de el. Si ma bucur cand altii ii atrag atentia si vad ca respectivul incepe sa se corecteze. Pentru el ma bucur, caci ii va folosi candva in viata.

va multumesc frumos,pentru complimente,ideia era sa ma ajutati cu barca,dar vad ca,ati dato in lectii de limba romana,nui nimic,o sa fac si fara ajutorul vostru barca,poate ca am gresit imi cer scuze,nu am folosit acele semne,pentru ca nu am putut,problema este ca nu am scris nimic in sensul sa jignesc,si nici chear anagramat,in prima postare,si in loc de un raspuns tehnic,in legatura cu barca,am primit mustrari la cum scriu.Poate ca si noi astea fara multa carte,si care invatam ursul sa danseze,si mai facem si burlane,totusi avem aceleasi drepturi,sa intram pe aici si sa ne informam,cui nui comvine ,,e bine sa nu ne raspunda,nu sa faca rasizm,nui frumos,eu asta gandesc,,,,,,,,VA MULTUMESC,,,,,
0

#16 Useril este offline   bear1 

• Membru
  • PipPipPipPip
    modelism

Postat 07 February 2012 - 08:14 PM

Vezi postarearapeanu, la 07 February 2012 - 07:20 PM, a spus:

va multumesc frumos,pentru complimente,ideia era sa ma ajutati cu barca,dar vad ca,ati dato in lectii de limba romana,nui nimic,o sa fac si fara ajutorul vostru barca,poate ca am gresit imi cer scuze,nu am folosit acele semne,pentru ca nu am putut,problema este ca nu am scris nimic in sensul sa jignesc,si nici chear anagramat,in prima postare,si in loc de un raspuns tehnic,in legatura cu barca,am primit mustrari la cum scriu.Poate ca si noi astea fara multa carte,si care invatam ursul sa danseze,si mai facem si burlane,totusi avem aceleasi drepturi,sa intram pe aici si sa ne informam,cui nui comvine ,,e bine sa nu ne raspunda,nu sa faca rasizm,nui frumos,eu asta gandesc,,,,,,,,VA MULTUMESC,,,,,

:yahoo: :lol: :yahoo: :lol:
Te rog scrie in fiecare zi aici!
Nu am mai ras asa de la Hangover 1!
0

#17 Useril este offline   bear1 

• Membru
  • PipPipPipPip
    modelism

Postat 07 February 2012 - 08:24 PM

Daca vrei sa vezi ce au mai facut si altii din PVC da un click
aici ;
maine mai pun unele poze cu ceva idei.

Aceasta postare a fost editata de bear1: 07 February 2012 - 08:29 PM

0

#18 Useril este offline   daniel6808 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 106
  • Inregistrat: 23-February 11

Postat 07 February 2012 - 11:37 PM

:clapping:
0

#19 Useril este offline   bear1 

• Membru
  • PipPipPipPip
    modelism

Postat 08 February 2012 - 09:03 AM

Sa nu zici ca nu te ajutam... ai aici un model facut din tuburi de PVC
Fisier atasat  bateauamorceur.jpg (63.1K)
Number of downloads: 112
si aici inca unul...
Fisier atasat  dscf759.jpg (91.22K)
Number of downloads: 119
Mentionez ca nu sunt pozele mele si toate drepturile de autor revin proprietarilor acestora.
Hai spor maxim la bricolat!
0

#20 Useril este offline   NINI 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 30-May 11

Postat 08 February 2012 - 10:43 AM

Salut,
poate te ajuta asta:http://www.youtube.com/watch?v=_KPvHy8cTno
Spor.
0

#21 Useril este offline   NINI 

• Incepator
  • PipPip

Postat 08 February 2012 - 10:51 AM

Mai simplu asa.

0

#22 Useril este offline   metrix4you 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 306
  • Inregistrat: 04-May 10
  • Interests:calculatoare , electronica si mai nou navomodelism

Postat 08 February 2012 - 12:12 PM

barca din video , in mare seamana cu a mea
se poate vedea aici : http://www.rhcforum....vc/page__st__30
sper sa o termin si eu cat de curand
Toate filmuletele mele despre barcute:
http://www.youtube.c...ou?feature=mhee
0

#23 Useril este offline   mariandmd 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2161
  • Inregistrat: 04-September 07

Postat 08 February 2012 - 03:15 PM

Poate ca si noi astea fara multa carte,si care invatam ursul sa danseze,si mai facem si burlane,totusi avem aceleasi drepturi,sa intram pe aici si sa ne informam,cui nui comvine ,,e bine sa nu ne raspunda,nu sa faca rasizm,nui frumos,eu asta gandesc,,,,,,,,VA MULTUMESC,,,,,

Aaa... pai de ce nu spui asa... ca le ai cu tabla, ca-ti mai pun eu o poza poate-ti vin ceva ideii... :drinks:
Fisier atasat  frumoasa si bestia.JPG (177K)
Number of downloads: 98
0

#24 Useril este offline   Wubu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 188
  • Inregistrat: 07-November 07

Postat 08 February 2012 - 05:13 PM

Asta da evolutie.

Vezi postareamariandmd, la 08 February 2012 - 03:15 PM, a spus:

Aaa... pai de ce nu spui asa... ca le ai cu tabla, ca-ti mai pun eu o poza poate-ti vin ceva ideii... :drinks:
Atasament frumoasa si bestia.JPG

0

#25 Useril este offline   bear1 

• Membru
  • PipPipPipPip
    modelism

Postat 08 February 2012 - 06:15 PM

Vezi postareamariandmd, la 08 February 2012 - 03:15 PM, a spus:

Atasament frumoasa si bestia.JPG

=)) daca face si desfasurata la stropitoare e tare tipul....
0

#26 Useril este offline   rapeanu 

• Incepator
  • PipPip

Postat 08 February 2012 - 08:05 PM

eeeeeeeeee!!!!!!!! a mea nu arata chear asa,sper ca sunt mai priceput,ma interesa motorizarea,nu sunt lamurit cu motorasul ala asa mic,nu cred ca poate duce barca mea,dar o sa incerc si cu 755,daca ziceti voi ca merge.Dar acest regulator e bun?rookie20Fisier atasat  ESC_Rookie201.jpg (8.88K)
Number of downloads: 18
0

#27 Useril este offline   bear1 

• Membru
  • PipPipPipPip
    modelism

Postat 08 February 2012 - 08:09 PM

Vezi postarearapeanu, la 08 February 2012 - 08:05 PM, a spus:

eeeeeeeeee!!!!!!!! a mea nu arata chear asa,sper ca sunt mai priceput,ma interesa motorizarea,nu sunt lamurit cu motorasul ala asa mic,nu cred ca poate duce barca mea,dar o sa incerc si cu 755,daca ziceti voi ca merge.Dar acest regulator e bun?rookie20Atasament ESC_Rookie201.jpg

Nu.
0

#28 Useril este offline   NINI 

• Incepator
  • PipPip

Postat 08 February 2012 - 08:12 PM

Vezi postareametrix4you, la 08 February 2012 - 12:12 PM, a spus:

barca din video , in mare seamana cu a mea
se poate vedea aici : http://www.rhcforum....vc/page__st__30
sper sa o termin si eu cat de curand

Salut Metrix,
In mare seamana dar barcuta ta este o opera de arta.Astept finalul,am crezut ca ai renuntat la ea.
0

#29 Useril este offline   rapeanu 

• Incepator
  • PipPip

Postat 09 February 2012 - 07:09 PM

nu am renuntat,si arata cum arata pentru ca nui terminata,eu am pus o poza sa va faceti o ideie la cum arata,sa mi dati ceva informati cu motorizarea pe care inca nu le am gasit,ce este asa greu sami ziceti careva,,pune omule motorul ala,cu regulatorul ala,cu o baterie tipul si gata,bantui de o saptamana pe aici si nimic, o sa pun poze cand e gata,stiu ca no sa fie super,pentru ca am investit putin,dar nici de rasul altora no sa fie,
0

#30 Useril este offline   metrix4you 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 306
  • Inregistrat: 04-May 10
  • Interests:calculatoare , electronica si mai nou navomodelism

Postat 09 February 2012 - 09:59 PM

Vezi postarearapeanu, la 09 February 2012 - 07:09 PM, a spus:

nu am renuntat,si arata cum arata pentru ca nui terminata,eu am pus o poza sa va faceti o ideie la cum arata,sa mi dati ceva informati cu motorizarea pe care inca nu le am gasit,ce este asa greu sami ziceti careva,,pune omule motorul ala,cu regulatorul ala,cu o baterie tipul si gata,bantui de o saptamana pe aici si nimic, o sa pun poze cand e gata,stiu ca no sa fie super,pentru ca am investit putin,dar nici de rasul altora no sa fie,

treaba este simpla. daca citesti la mine vei gasi toate informatiile
motor: 755-40
carma: 50
elice: 50 dreapta
regulator: cumapart de la MarianDMD
acumulator: de preferabil 12v/7Ah
servo carma: s3003
servo cuve: ceva de forta HX12k , MG996 , etc
Radio ... ceva in 2.4Ghz, SpringRC , E-Fly , etc , de preferabil sa aiba 6 canale
Toate filmuletele mele despre barcute:
http://www.youtube.c...ou?feature=mhee
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro