corn, la 11 February 2012 - 04:54 PM, a spus:
La numarul 47, figurile 01, 02, 03 ni se spune sa dam intai cu stuc (traducerea lasa de dorit - in romaneste se
spune chit) apoi cu vopsea de astupat porii (si apoi alternativ din nou cu cele doua, pana se corecteaza
imperfectiunile).
Parerea mea este ca teoretic trebuie dat intai bine cu vopsea de astupat porii si apoi cu chit, trebuie ca si
lemnul aflat sub chit sa fie tratat.
Ce ziceti de asta?
Salut!
Poti sa ne explici te rog termenul de "vopsea de astupat porii". De asemenea intrebarea mea este daca o pot folosi si pentru tenul meu; am porii destul de mari. :)
Serios acuma, chitul de lemn se foloseste direct pe ... ei bine, no sa ma crezi... lemn. Asta ca sa rectifici eventualele defecte. Poti incerca sa astupi "porii", dupa aceea, folosind ceva lac, mai ales ca acesta ajuta si la impermeabilizare, apoi un strat de grund. si la final stratul final de vopsea. S-a mai discutat asta! Nu lua totul din revista mot-a-mot, caci traducerea lasa intr-adevar de dorit.
De asemenea ma alatur apelului facut si de alti colegi: cititi forumul si documentati-va. Multe dintre aceste aspecti au mai fost discutate (doar) de cateva zeci de ori pe acest forum. Incercati sa invatati sa folositi functia "Search" dupa cuvinte cheie in topicurile specificate, aceasta ajuta la eficientizarea obtinerii informatiei cautate.
http://www.rhcforum....earch_in=forums Aici puteti folosi si criterii avansate de cautare. E mai greu, dar nu se poate sa vina totul asa ... mura'n gura!
Cu stima!
Emil
Aceasta postare a fost editata de FullMetalJacket: 11 February 2012 - 05:16 PM