Modelism - RHC Forum: Puddle Twin II XL - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4

Puddle Twin II XL From RCGroups

#91 Useril este offline   IlPadrino 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1437
  • Inregistrat: 17-January 04

Postat 01 April 2012 - 05:59 PM

Vezi postareaflorin100%, la 31 March 2012 - 03:12 PM, a spus:

"...
-900 gr tractiune cu elice 9x5 cu pak lipo 3s 2200 mah incarcat la 75%
-9300 rpm in full..."

@ Florin100%

ma bucur sa vad ca lucrurile capata forma
cred ca elicea de 9x5 e usor cam mare judecand dupa turatia de 9300 pe pack de 3
as incerca 9x4.5 , 9x4, sau chiar 8x5, astfel incat turatia sa se apropie cumva de 14000, adica aproape de valoarea Kv

apropo, ma intereseaza daca a fost nevoie sa scoti firul rosu la unul dintre variatoare, in varianta legarii lor cu cablu Y, sau ai facut mix asa cum ziceai

bafta
If You don't have enough time, than sleep faster
0728.26.93.19
0

#92 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2685
  • Inregistrat: 20-June 06

Postat 02 April 2012 - 07:35 AM

Am sa fac teste si cu 8x4 tripala. Esc-urile am sa le pun pana la urma pe canale diferite ca sa fac si mixajul cu directia. Pana una alta asa arata nacelele. Deocamdata sunt puse de forma pt poza. Mai am de tras firele prin aripa si apoi le montez definitiv.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 31032012319 (Copy).jpg
  • Imagine atasata: 31032012320 (Copy).jpg
  • Imagine atasata: 31032012321 (Copy).jpg

"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#93 Useril este offline   SerjuRO 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 887
  • Inregistrat: 23-July 09
  • Interests:Familia, aero, navo...

Postat 02 April 2012 - 07:51 AM

Super misto iese modelul tau, Florin, eu nu am avut ,,curaj" sa infoliez modelul, cu atat mai mult cu cat nu stiam daca si cum va zbura...
Legat de motoare, le-am legat pe canale diferite, adica 3 si 7 (am receptor de 8ch) dar nu am facut mixaj cu directia.............nu stiu inca daca va fi nevoie....
Cred ca modelul ar deveni foarte agil cu acest mix, mai ales daca se poate varia si turatia motoarelor odata cu directia....
Intrebare, ai facut ceva batiu la motoare sau ai lipit doar firewall ul de nacele si nacelele de aripa?
0

#94 Useril este offline   IlPadrino 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1437
  • Inregistrat: 17-January 04

Postat 02 April 2012 - 12:27 PM

@ Florin
Superba lucrare
Cat despre nacele, daca tot nu sunt lipite inca,
merita sa iei legatura cu Grig
pe vremuri taia CNC niste nacele pentru Hercules C130 (parca)
erau mai elegante si mai aerodinamice
plus ca din smirghel puteau fi aduse la diametrul unui con cu ventilatie

spor

P.S. s-ar putea ca elicea sa fie pana la urma OK - nu am observat ca packul era la 75% din capacitate
If You don't have enough time, than sleep faster
0728.26.93.19
0

#95 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 April 2012 - 05:47 PM

Vezi postareaSerjuRO, la 02 April 2012 - 07:51 AM, a spus:

Super misto iese modelul tau, Florin, eu nu am avut ,,curaj" sa infoliez modelul, cu atat mai mult cu cat nu stiam daca si cum va zbura...
Legat de motoare, le-am legat pe canale diferite, adica 3 si 7 (am receptor de 8ch) dar nu am facut mixaj cu directia.............nu stiu inca daca va fi nevoie....
Cred ca modelul ar deveni foarte agil cu acest mix, mai ales daca se poate varia si turatia motoarelor odata cu directia....
Intrebare, ai facut ceva batiu la motoare sau ai lipit doar firewall ul de nacele si nacelele de aripa?

Ma bucur ca va place! Firewall-ul l-am facut din placaj de 2 in 5 straturi si l-am lipit direct de nacela. Nu are cum sa plece de acolo pentru ca nacela e conica la varf. L-am lipit cu bison poliuretanic din ala. Nacelele nu le-m lipit inca de aripa. Nu le voi lipi pur si simplu, o sa fac legatura intre ele si aripa si prin cateva tije de carbon infipte in aripa si lipite in interiorul nacelelor. Peretii laterali le-am facut din depron de 6 si restul de 3, iar din experienta mea cu depronul nu mai e nevoie de nici o ranforsare, fortele nefiind asa de mari incat sa le smulga de la locul lor.

Aceasta postare a fost editata de florin100%: 02 April 2012 - 05:48 PM

"Odata ce ai gustat din mirajul zborului, nu vei mai putea merge pe pamant decat cu ochii ridicati spre cer"

Team Aeropower

0

#96 Useril este offline   Maverick 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 719
  • Inregistrat: 10-October 08

Postat 02 April 2012 - 06:08 PM

Felicitari Florin.
Pentru un depron cred ca nu se putea mai mult. Arata bestial.

PS. Model realizat in Ghencea cu schema de culori din Ghencea? :)
Both optimists and pessimists contribute to our society. The optimist invented the airplane and the pessimist the parachute. ~Gil Stern

If you can't fix it with a hammer you have an electrical problem.
0

#97 Useril este offline   SerjuRO 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 03 April 2012 - 08:40 PM

Tragedie in familia Twin.................la al treilea zbor am zdrobit iremediabil modelul..............
Practic am cazut victima interferentelor intre sistemul FPV in 1,2Ghz si cel RC in 2,4Ghz.............Stiam ca raza de actiune la RC se reduce drastic in acest caz dar ma gandeam ca voi tine modelul aproape si nu voi pierde legatura...........gresit..............La vreo 2-300m am ramas fara comenzi, modelul ramasese intr-un viraj la joasa altitudine , a intrat in vrie si buf..............Macar de ramaneam fara link >RC cu modelul in postura orizontala........poate plana singr si scapa..............
Partea buna e ca electronica a scapat fara nicio zgarietura, socul fiind preluat si atenuat de spuma...............
Concluzie : voi zbura cu RC in 40Mhz de acum inainte............
Ceea ce ma supara si ma i tare este ca nu am avut laptop-ul ca sa inregistrez zborul...............

PS nu stiu daca voi mai face alt Twin in viitorul apropiat dar pot spune ca am fost super multumit de evolutia sa .............

...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSC04015.JPG
  • Imagine atasata: DSC04017.JPG
  • Imagine atasata: DSC04016.JPG
  • Imagine atasata: DSC04018.JPG
  • Imagine atasata: DSC04021.JPG
  • Imagine atasata: DSC04019.JPG
  • Imagine atasata: DSC04020.JPG

0

#98 Useril este offline   roth 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 137
  • Inregistrat: 08-August 11
  • Interests:0757-593390

Postat 03 April 2012 - 10:58 PM

AAAAAAAAAAAAAUUUUUUUUUUUUU .....
Pacat sa renunti la Twin, chiar zbura foate bine........ si din cate ai spus era ascultator pe comenzi...

Aceasta postare a fost editata de roth: 03 April 2012 - 11:02 PM

get higher

G-CFOX

Phoenix 2000
Diamond 1800
Xeno multiplex
EasyStar
0

#99 Useril este offline   TUROK 

• BAGA VITEZA
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3708
  • Inregistrat: 03-February 07
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 03 April 2012 - 11:56 PM

ce se mai bucura a-l mic! :pardon:Bucurie ca are si el o jucarie ...........:huh:
ADOR VITEZA!!!
0

#100 Useril este offline   pccdtk 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1747
  • Inregistrat: 09-June 02
  • Interests:Aeromodelism ; Simulatoare RC ; Modelare 3D

Postat 04 April 2012 - 08:20 AM

Imi pare rau !!! ...sper ca dupa o vreme iti mai trece oful si faci altul . Nu prea mi-a spus multe modelul - initial - insa dupa ce l-am vazut ( in filmulete ) cum zboara ar merita refacut .
0

#101 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1247
  • Inregistrat: 17-April 09
  • Interests:aeromodelismul-zbor liber-F1A

Postat 04 April 2012 - 09:05 PM

Robert,modelul putin modificat,cu un singur motor pe pilon deasupra aripei,zboara fff.bine.Este,zic eu,f.bun pt.FPV.Este f.stabil si zboara cu viteza mica,buna pt.filmari.Eu il am de la Dululutu si sunt multumit de cum zboara.
0

#102 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 04 April 2012 - 10:08 PM

Imi pare rau pentru pierdere. Sper sa mai faci unu candva... Eu mai am putin, sper ca pana in weekend sa in scot la aer. AM lipit o nacela si am tras si firele prin aripa. Mai am de pus o nacela cand o sa se usuce lipiciu de la cealalta, adica maine dimineata cred. Acum nedumerire, la aripa sa fac prinderea ca in plan? cu doua tije de carbon in BA in centru care sa intre intr-un placaj suprot sau sa fac ca Sergiu cu 4 suruburi cu captive in fuselaj? Nu prea as vrea sa fac ca in plan ptr ca nu prea am in ce sa infig tijele de carbon in aripa, si infipte doar in spuma nu cred ca tine...

P.S. Mi-au venit si eliciile. 2x GWS 8x4 tripale L&R

Aceasta postare a fost editata de florin100%: 04 April 2012 - 10:09 PM

Team Aeropower

0

#103 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 April 2012 - 10:31 AM

Pana la urma a zburat si a zburat incredibil de misto... L-am terminat ieri dimineata si tot ieri l-am si zburat. E un model bestial, extrem de calm dar si extrem de agil. Zboara si foarte foarte slow dar si tare daca ii dai gaz. Motoarele primite de la padrino se potrivesc manusa, au rezerva de putere mare. La 50% o ia pe verticala lejer. Initial am crezut ca o sa zbor 3 minute vazand cum trag motoarele de avion dar am fost surprins sa vad ca la un zbor calm cu 3s 2200 mah zbor 15 min lejer. Mai mult ca sigur sistemul FPV o sa aterizeze pe el pentru ca modelul mi-a iesit surprinzator de usor, are sub un kg RTF (in plan il dadeau la 1,2kg). Prinderea aripii am facut-o pana la urma ca in plan. Toti colegii de zbor au fost surprinsi de avionas, nimeni nu isi dadea seama ca e o spuma, toti ziceau ca e un balsa... Per total sunt extrem de incantat de el. Va recomand cu caldura sa il construiti, e destul de usor de facut, planul nu e unul complicat si pana una alta e super FUN!!!

Poze aici ---->>> http://www.rhcforum....post__p__566435

Team Aeropower

0

#104 Useril este offline   SerjuRO 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 02 May 2012 - 08:18 AM

Bravo Florin. ma bucur nespus ca modelul zboara ok.
Ai pus 1 singur accu sau la fiecare motor cate unul, ca mine ?
Cat despre FPV, pune camera cat mai in varful botului, eu am pus-o pe cabina si nu prea era vizibilitate spre sol.....
0

#105 Useril este offline   florin100% 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 May 2012 - 09:49 AM

Eu am pus un singur pak 3s 2200 mah. Da, din pacate am observat ca e o mica problema cu vizibilitatea solului la fpv, dar o sa vad eu cum o rezolv.

Team Aeropower

0

Arata acest topic

• 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro