Modelism - RHC Forum: FEDERATIA ROMANA DE MODELISM - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 8 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »

FEDERATIA ROMANA DE MODELISM

#121 Useril este offline   Marius Cobra 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 17
  • Inregistrat: 28-January 12

Postat 29 January 2012 - 09:30 PM

Vezi postareaAndi Alex, la 29 January 2012 - 08:29 PM, a spus:

Singura activitate sportiva legala, e cea sub indrumarea federatiei.
Restul e un hobby.
Sportivii doar cei legitimati, restul sunt hobbysti.
Din mailul si discutiile de la hpi pot spune ca si ei sprijina federatia, ceea ce mi se pare un fapt firesc.

Adica eu ca sa fac drift legitimat ca sportiv in legalitate cu toate obligatiile si avantajele ce deriva din asta unde trebuie sa ma inscriu? La Federatie? La club? La hpi?
0

#122 Useril este offline   prisi 

• scale addicted
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1299
  • Inregistrat: 03-January 08
  • Interests:Automodelism,motociclism,parapantism,caiac,ciclism

Postat 29 January 2012 - 09:33 PM

eu tot nu inteleg ce se vrea de la topicul asta.zau.
care-i problema?
baietii de la cluj am vazut ca au 'suparat'pe cineva care e inscris pe undeva.de ce?
nu are voie a se chema campionat national?scrie undeva?legea si articolul.punct.
cred ca discutam prea mult si degeaba.
ALEX spune exact care ti-s supararile si nu ne mai lua cu vorba multa si putine intelesuri.
care e problema daca eu vreau hobby?daca sunt hobbyst vreau si eu sa ma intalnesc cu cineva sa dau o tura doua de pista,trebuie musai federatie si una alta?
hai sa o lasam asa,si cand o veni federatia cu o oferta mai bogata si mai atragatoare atunci o sa ne inscriem.
pana atunci lasati-ne sa ne bucuram de HOBBY-urile noastre.
If it is to be it is up to me
0

#123 Useril este offline   rallyman 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 440
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 29 January 2012 - 09:39 PM

"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI
sper ca-mi dai voie sa-ti folosec citatul altfel
DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA INTELEGE MULTE DIN INTMPLARILE SI ACTIUNILE CE TE INCONJOARA .
Ori cum multe raspunsuri in topicul asta

Aceasta postare a fost editata de rallyman: 29 January 2012 - 09:41 PM

L'ennui dans ce monde, c'est que les idiots sont sûrs d'eux et les gens censés pleins de doutes
Les bons bateaux ne donnent aucune intelligence à leur propriétaire, et seul le talent permet d'être devant.
0

#124 Useril este offline   Marius Cobra 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 17
  • Inregistrat: 28-January 12

Postat 29 January 2012 - 09:47 PM

Vezi postareaprisi, la 29 January 2012 - 09:33 PM, a spus:

eu tot nu inteleg ce se vrea de la topicul asta.zau.
care-i problema?
baietii de la cluj am vazut ca au 'suparat'pe cineva care e inscris pe undeva.de ce?
nu are voie a se chema campionat national?scrie undeva?legea si articolul.punct.
cred ca discutam prea mult si degeaba.
ALEX spune exact care ti-s supararile si nu ne mai lua cu vorba multa si putine intelesuri.
care e problema daca eu vreau hobby?daca sunt hobbyst vreau si eu sa ma intalnesc cu cineva sa dau o tura doua de pista,trebuie musai federatie si una alta?
hai sa o lasam asa,si cand o veni federatia cu o oferta mai bogata si mai atragatoare atunci o sa ne inscriem.
pana atunci lasati-ne sa ne bucuram de HOBBY-urile noastre.

eu sincer as vrea sa stiu care sunt caile de urmat pentru cineva care are de gand sa duca asta la un nivel mai sus decat hoby de`aia si intreb

o oferta mai bogata si mai atragatoare miile alea de euro cum ti se par?? ti`ar strica
0

#125 Useril este offline   Dom*PROFESOR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1301
  • Inregistrat: 17-April 02

Postat 29 January 2012 - 09:55 PM

Salut forumisti,
Multumin Alex Crangu de prezenta ta pe forum si mai ales multumim pentru deschiderea pe care o are acum federatia la doleantele noastre, fapt fara precedent.Avem incredere in capacitatea ta de decizie, in faptul ca esti un om tanar si bine pregatit si mai ales ne bazam pe marea mostenire pe care o ai de la tatal tau , marele Popa Crangu.
Sunt mahnit ca Dl Mizzone nu simte noul val de schimbare si continua cu vechile frustari, unele indreptatite, altele personale.
Acum sa vedem daca am priceput despre ce este vorba cu federatia:
1: F.R.Md sprijina doar performanta prin organizarea de campionate Nationale.Sunt sigur ca aceste campionate vor suferi o schimbare radicala prin ceea ce inseamna onestitate, transparenta, spirit de competitie, fair play, atmosfera placuta.Acest lucru se va face sunt convins prin aplicarea standardelor internationale in ce priveste arbitrarea, arbitri in sine, tehnica de evaluare. Stim bine ce s-a intamplat in ultimii ani dar nu am uitat vechile competitii.
2. Scopul campionatelor NATIONALE este repet formarea de loturi nationale care pot participa la campionate europene si mondiale unde reprezinta Romania. Evident tot pe cheltuiala proprie dar in caz de rezultate meritorii Federatia poate deconta unele cheltuieli prin ANS poate chiar in totalitate.
3. In ce priveste calitatea de sportiv legitimat la un club afiliat Federatiei aici se pot discuta multe in ce priveste implicarea materiala a clubului cum s-a zis pana acum: diurne, scoateri din productie, indemnizatii lunare, dotari , sponsorizari…..
Referitor la initiativele private cum sunt pistele private. O sa treaca timpul, o sa aiba loc acolo multe competitii private, nationale, internationale ce vor aduce sigur mandrie si faima pe plan local. Dar asta in timp.Noi construim lumea acum , nu am mostenit nimic de la inaintasii nostri. Asa au fost vremurile. Si nimic nu o sa-I retina pe proprietari cand ajunsi de faima si glorie , la batranete , o sa doneze sa zicem Federatiei pista sau clubul. Imi doresc foarte mult ca dupa cei peste 30 de ani de cand fac modelism sa vad o federatie puternica si bogata , datorita efortului nostru, al comunitatii modelistice in principal.Poate va avea si un sediu nou, modern , tot prin efort privat asa cum au tarile avansate, cu sala de cursuri pentru antrenori, arbitri si de pregatire a loturilor si de ce nu aerodrom, balta, circuit privat de masini.
O sa spuneti de ce avem nevoie de federatie? Oare clubul meu privat nu face competitie, nu se poate duce cand vrea la alte competitii internationale? Ba da , poate face asta si fara federatie si este bine sa o faca de cate ori are ocazia pentru a creste numarul de membri hobisti care platesc si cotizeaza la magazinul privat sau pista privata. In schimb valorile adevarate trebuiesc descoperite si sprijinite de cineva iar daca rezultatele la campionatele mondilale si europene se confirma putem vorbi de istorie, mandrie nationala si glorie.Si asta va fi federatia. Incarcata de istoria pe care au facut-o mentorii nostri eu vad scopul principal al Federatiei sa ne transporte in calatoria noastra prin timp cu mandrie si onestitate.

PER ASPERA AD ASTRA!
Live to fly!!!!!
Subiectul JURNAL DE ZBOR este initiat de Dom*PROFESOR la 1 septembrie 2003
0

#126 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2182
  • Inregistrat: 07-May 03

Postat 29 January 2012 - 10:45 PM

mai tavitza, tu sigur ai fost utecist fruntas...ma rog, asta o fi fost optiunea ta...dar in ceea ce priveste rc-ul actual...si mai cu seama ala federal...
chiar crezi ce spui/scrii?
te credeam ceva mai pragmatic...
intrebare directa: la cite amenajari private de facut rc ai contribuit sau cotizat matale?
ne dezamagesti...
bafta si minuni!

Aceasta postare a fost editata de mizzone: 29 January 2012 - 10:50 PM

"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI

"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

#127 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1126
  • Inregistrat: 25-April 03

Postat 29 January 2012 - 11:57 PM

Am urmarit cu interes acest subiect si am tot ezitat sa intervin dar dupa ce mi s-a ridicat mingea la fileu, nu mai pot sa ma abtin. La inceput subiectul mi-a cam lasat un gust amar intrucat discutiile s-au orientat preponderent spre sectiunea auto (cinste lor!)insa im momentul in care a capatat din nou un caracter modelistic general, unele afirmatii pur si simplu m-au cam socat!

Citeaza

Poate imi spui si mie porumbelule ce cluburi sunt la : Valcea, Covasna, Botosani, etc.

Citeaza

Drama modelismnului in tara asta este faptul ca nu sunt cluburi in toate judetele. Sau nu stiu eu?

Vai-vai! Este mai mult decat trist daca aceasta este modul de adresare si pozitia unui oficial care trebuie sa reprezinte acesta ramura sportiva. Daca nu ma insel, o asociatie sportiva ca sa se afilieze Federatiei va trebui sa parcurga cativa pasi iar un pas premergator este inscrierea in Registrul Sportiv. Scuzati dar nu eu sunt platit sa rasfoiesc tabelele care se gasesc AICI. Multe asociatii nici macar aici nu s-au inscris, pentru ce? Ar fi fost mai interesant daca ati fi fost cu lectia facuta inainte de initierea acestui post.

Citeaza

E adevarat ca la aero cei mai buni sunt CSU Pitesti? Tot de stat sunt.

Felicitari celor de la CSU Pitesti dar ne spuneti si noua la ce clasa? Fara a ofensa pe cineva si fara a injosi o oarecare clasa aeromodelistica dar totusi traim in era digitala si nu am auzit o vorba despre ramura R/C si din pacate problemele majore acolo se manifesta.

Citeaza

Singura activitate sportiva legala, e cea sub indrumarea federatiei.
Restul e un hobby.
Sportivii doar cei legitimati, restul sunt hobbysti.

Cat timp la nivel national nu exista o alta autoritate care sa-i reprezinte pe modelistii muritori de rand si care sa le asculte doleantele legate de detinerea legala a combustibilului sau a asigurarii de raspundere civila in modelism, sa nu va asteptati ca lucrurile sa se schimbe. Cat timp modelistul de rand nu se simte sprijinit in a gusta latura competitionala a acestui hobby, nici el si nici clubul in care este inscris nu va plati cotizatia anuala Federatiei. Pentru ce?

Citeaza

Da. Problema e ca raman la stadiul de nelegitimati, fiindca aud tot felul de baliverne de la unii care ori sunt nestiutori, ori rauvoitori si care oricum, nu fac un bine modelismului ca sport.

Balivernele s-au spus exact in acest subiect si din pacate scopul atins este cat se poate de contraproductiv. Apropo, stiti cumva de unde a plecat ideea organizarii unui campionat "cu caracter" national (ca sa nu ne legam de ce-a inregistrata la OSIM...) in categoria F3A pentru "nelegitimati"?

I-a dati o cautare pe forum si veti gasi si motivele pentru care s-a infiintat. Cat timp un campionat national se materializeaza intr-un concurs care se tine o singura zi pe an, nu cred ca mai are rost sa discutam.

Mai recititi odata fraza de mai jos. Dupa parerea dvs. cum suna?

Citeaza

Cluburile sunt afiliate la federatie si primesc bugete functie de priceperea antrenorilor si presedintilor si dau bani la sportivi si federatie.

Cu stima si consideratiune.
0

#128 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5662

Postat 30 January 2012 - 12:38 AM

Vezi postareamvpricop, la 29 January 2012 - 03:01 PM, a spus:

Sunt doua cluburi de modelism de stat in Bucuresti, cu bugete de in jur de 100000 Euro pe an.

Zi-mi si mie ce cluburi au bugetele astea? Unde scrie ca au sumele astea (macar proximativ), ca eu n-am gasit inca informatii, sa ma lamuresc. Din ce surse au banii? Sunt curios. Posteaza si tu un link, ceva scanat dupa un articol de ziar, ceva sa para credibil.
Apropo, cine nu te lasa sa mergi sa te inscrii la unul din ele?

Pentru ca am priceput intr-un tarziu ce vrei sa spui, o sa-ti raspund detaliat la problemele care te macina, legate de Sportul Studentesc, in alt subiect. Doar sa caut pozele pe care le ceri...

Aceasta postare a fost editata de bitex: 30 January 2012 - 01:49 AM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#129 Useril este offline   Andi Alex 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 62
  • Inregistrat: 23-September 11

Postat 30 January 2012 - 01:54 AM

Din pacate, fiind la sectiunea automodelism, acest topic este pentru automodelisti. Ceilalti sunteti off topic. Scuze domnule Zozo. Cred ca nepriceperea mea este evidenta pentru dumneavoastra. Eu vorbeam despre cluburi afiliate existente in acele zone ale tarii.
Campionate nationate organieaza doar federatiile nationale, restul pot fi concursuri sau competitii nationale.
De acum incolo va voi ignora atat pe dumneavoastra, cat si pe domnul Mizzone. Reactiile dumneavoastra sunt absurde si uneori, patologice!
Modelismul international reprezinta si altceva in afara de RC, indiferent de dorinta dumneavoastra. Faptul ca practicati modelismul RC la nivel de hobby, pentru ca legal asta faceti, sunteti amatori, nu va da un statut special.
Scuzati-mi umila afirmatie si, sau formulare. Eu din pacate scriu mai dificil, fiind in fata unui telefon
0

#130 Useril este offline   Andi Alex 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 30 January 2012 - 02:16 AM

Tot ceea ce am zis de sume de bani este real. Depinde de club si rezultate... Oricum in 99 la suta din cazuri, sportivii cluburilor afiliate au avantaje materiale si nu platesc, ca entitati fizice, bani nici catre federatie cici catre cluburile unde sunt afliati.
Daca vreti sa faceti hobby eu nu ma opun. Modelismul este un mod de relaxare.
Daca vreti sa faceti sport, actionati firesc, legal. Legitimati-va in cluburile federatiei sau faceti-va propriul club, afiliat federatiei. Toti sportivii din tara asta, indiferent de sportul practicat sunt legitimati in cadrul unei federatii.
Eu atat am avut de spus si ma retrag mai ales datorita unor frustrati care cred ca doar ceea ce fac ei, cu toate ca ceea ce fac este execrabil din punct de vedere al nivelului competitional, este sublim. Prea multe cazuri patologice!
Cine a vrut sa inteleaga a inteles.
Eu nu am mintit cu nimic si nu am nici un interes personal. Doar vroiam sa dezvolt modelismul, ca sport. Se pare ca aici nu e locul potirvit.
Sa nu interlegeti ca am abandonat, sau ca m-ati infrant, dar sunt scarbit. Cineva va vrea binele si voi raspundeti cu scuipat!
Daca mai aveti nelamuriri va astept la federatie!

Din punctul meu de vedere acest topic se poate inchide, pentru ca una din partile implicate (federatia) se retrage din discutii si nu cred ca este normal ca topicul sa ramana deschis pentru ca unii sa ii injure pe cei care s-au retras. Multumesc.

PS. Astept injuraturi :) din partea celor redusi, care cred ca asa rezolva ceva. Oricum, eu va inteleg pe toti, functie de intelect.

Bafta in activitate!
0

#131 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Postari: 5662

Postat 30 January 2012 - 03:21 AM

Imi cer scuze ca ma cam amestec in probleme poate mai putin putin cunoscute mie, dar le zic si eu din auzite. Adica auzite de aproape 30 de ani... Si cand am inceput sa le aud, nu eram prescolar, ca sa nu se inteleaga gresit ca am inceput modelismul la 4-5 ani. Asta ca tot intreaba unii colegi.

Sportivii se inscriu in cluburi sau asociatii sportive, care la randul lor sunt afiliate federatiei. Sau ar putea fi afiliate, ca sa nu generalizez. Dupa anumite formalitati, acele institutii se pot afilia federatiei daca se ajunge la concluzia ca asa e mai bine. Si e mai bine. Asta nu le impiedica sa organizeze ceva separat, fara patronajul federatiei. Si nici nu le obliga sa organizeze ceva anume, daca sunt afiliate.

Banii alocati cluburilor sau asociatiilor sportive pot proveni din mai multe surse, si de regula se incepe cu fonduri alocate de la bugetul primariei din localitatea de bastina, pana la ce se poate obtine de la sponsori. E logic ca totul depinde pe cine ai in spate (sa zicem ca de palmares) si pe cine ai in fata ca deschizator de usa...
E anacronic sa vorbesti in 2012 de cluburi de stat si cluburi particulare. Aproape toate au personalitate juridica (adica se poate si fara dar nu stiu cine prefera varianta fara personalitate juridica), toate sunt ca niste societati comerciale. Presteaza o activitate pentru comunitate si pot primi ceva pentru asta. De regula primesc bani sau avantaje materiale.

Cluburile particulare de care se tot vorbeste pe aici parca sunt de masochisti care nu vor sa apeleze la eventualii bani alocati legal, din bugetul de stat, pentru sport. Ca si cum ar fi o rusine sa-i foloseasca, daca legea le permite sa-i primeasca. Au membrii lor destui bani sa se descurce si fara ajutor de la stat. E bine asa, e un gest nobil, patria le va fi recunoscatoare. Banii care ar fi putut sa-i primeasca vor intra la rubrica urmatoare din bugetul primariei, adica la intretinere gradini publice, parcuri, zone verzi, baze sportive si de agrement. E problema lor. Parca eu daca sunt legitimat la Sportul Studentesc, nu am bani sa-mi platesc participarea la concursuri sau restul taxelor catre federatie sau pe unde mai e nevoie? Sau daca sunt la un club care foloseste banii statului (adica ai nostri obtinuti din taxe si impozite) nu pot contribui la ceva legat de modelism? Sau are cineva impresia ca primesc ceva gratuit de la club? Gresesc putin, DA, clubul imi plateste taxele de participare la concurs si anumite cheltuieli cand apar, legate de concursuri. Dar nu ajung sa beneficiez de ele daca nu sunt printre sportivii care merita sa participe la acele concursuri. Nimic nu este gratuit.

Poate multi cred ca cine e la un club "de stat" are asigurate cheltuielile si doar face ceva ca sa le suga in liniste. Nu-i chiar asa. Pentru acei cativa bani primiti din fondurile de stat (n-am auzit pe nimeni sa spuna ca sunt suficienti), primiti de la primarie, trebuie sa aduci rezultate. Ba mai mult, esti intrebat inca de la inceputul anului cate medalii si de care o sa aduci in anul respectiv, ca si cum ai fi Mafalda. Cu toate astea, desi e riscant, bati palma cu "statul" si incerci sa te tii de cuvant. Ei ti-au dat banii, tu le-ai adus rezultatele, toata lumea e aproape fericita...

Intrebati cati dintre sportivii unui club din Bacau care participa la auto captive nu dorm in picioare prin gara (pentru singura etapa de campionat care mai exista), de bine ce le este. Dupa multi, ar fi o solutie: sa se lase de modelism daca nu au bani sa doarma la Hilton.

Statul aloca bani primariilor si ministerelor si de acolo banii se impart. Cautati pe net bugetele primariilor sa vedeti cate primarii au la rubrica SPORT, alocati zero lei. Si de ce este situatia asa.
La fel de multe primarii, au alocate acolo sume frumusele. Totul depinde de activitatea clubului de modelism (de regula in cadrul unei institutii mai mari), care la randul ei este integrata in comunitate. Ca e mancatorie, ca sunt interese, ca e cu para-ndarat-ul de rigoare. e alta treaba, pentru alt subiect.
Dar toate astea nu au nici o treaba cu federatia.
Eu tot o tin pe a mea, ca fiind oarecum for superior, federatia ar trebui sa ma reprezinte in raport cu statul. Nu ma intereseaza arbitrajul sau cronometrul, piciorul de cucoana cu pantofi cui aflat pe pista, pentru asta exista regulamente.
La noi nu e simplu, una e o federatie (sa zicem de fotbal) unde poti pune piciorul in prag si alta e aia de modelism unde toata lumea stie ca ne ocupam cu jucarii.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 30 January 2012 - 09:37 AM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#132 Useril este offline   MUGUREL. 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 744

Postat 30 January 2012 - 07:22 AM

Salutare Dl Andi,

pe forumuri se scriu multe si bune si rele, mai mult rele despre federatia de modelism, daca acum sunteti la federatie, treceti la fapte si demonstrati contrariul. Fceti ceva real, palpabil pentru modelistii din Romania, legitimati sau neligitimati. Din neligitimati se vor naste viitorii campioni -legitimati. Dati atentie si modelismului de masa. Si un sfat pentru viitor: faceti/traduceti regulamentele internationale de modelism si publicatile pe site, organizati concursurile conform acestora, dati dovada de corectitudine si transparenta. Numai si numai atunci federatia va avea o imagine buna in randul modelistilor. Daca doriti putem dialoga si pe telefon 0744620446.

Cu stima
Mugurel
0

#133 Useril este offline   zozo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1126
  • Inregistrat: 25-April 03

Postat 30 January 2012 - 08:37 AM

Citeaza

Din pacate, fiind la sectiunea automodelism, acest topic este pentru automodelisti. Ceilalti sunteti off topic. Scuze domnule Zozo.

Credeam ca Secretarul General al Federatiei are in vizor toate ramurile, nu doar cea de automodelism.

Citeaza

De acum incolo va voi ignora atat pe dumneavoastra, cat si pe domnul Mizzone.

Va multumesc, simpatia fata de Federatie nu s-a schimbat cu nimic. Vom ramane la stadiul in care am fost si pana acum, niste hobbysti.

Din punctul meu de vedere am aflat ceea ce am dorit si discutia se va termina aici. Bafta in continuare!
0

#134 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 January 2012 - 12:00 PM

Vezi postareazozo, la 30 January 2012 - 08:37 AM, a spus:

Credeam ca Secretarul General al Federatiei are in vizor toate ramurile, nu doar cea de automodelism.

Va multumesc, simpatia fata de Federatie nu s-a schimbat cu nimic. Vom ramane la stadiul in care am fost si pana acum, niste hobbysti.

Din punctul meu de vedere am aflat ceea ce am dorit si discutia se va termina aici. Bafta in continuare!

nene zozo, te salutam cu respect...si subscriem intru totul la ideile matale.
chiar nu speram sa mai existe redute independente, uite ca se poate...
cit despre "ignoranta" programata in comunicare din partea federala, nu este nimic nou, asa este inca de cind s-au confirmat, cu subiect si predicat, strachinile in care calca tanti federatia de mult timp incoace...insasi abordarea prezentului subiect este adiacenta cu nesimtirea aroganta si prejudecata de tip "...l'état cést moi!...", cita vreme am mai precizat ca pe marginea acestei idei s-au scris sute de rinduri si zeci de subiecte si dezbateri, care nu cred ca au fost nici macar lecturate sumar de catre federali, daramite sa mai si ia aminte ceva...va ramine tot asa si nu se va schimba nimic semnificativ, pina cind nu va intelege sa tina cont ca nu-si mai poate permite aceasta ignorare, cita vreme evidentele realitatii sint cu totul si cu totul altele decit rigola federala...
sa traiesti nene cezarm cind ai timp si drum in partea asta de tara de astept sa "vampirim" un ceai, ca fea sau de ce nu o bere RC...he-he!
cit despre rc, se face, si fara federali, si cu siguranta mult mai simplu, mai onest si mai fara incrincenari...
bafta si minuni!

Aceasta postare a fost editata de mizzone: 30 January 2012 - 12:01 PM

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

#135 Useril este offline   Dom*PROFESOR 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1301
  • Inregistrat: 17-April 02

Postat 30 January 2012 - 05:27 PM

SI DACA....
Si daca domnule Micu ideile tale gasesc raspuns la federatie? Ai incercat cu noua conducere sa discuti? Incrancenarea ta este de inteles dupa atatia ani in care s-a batut apa in piua.Incerci sa pui problema in mod serios si sa nu te mai superi ca vacarul pe sat? Scrie aici o scrisoare deschisa catre federatie si pune in mod logic si coerent toate problemele.Si Daca se rezolva?, SI DACA se schimba ceva pentru comunitatea modelistica? Momentan toti suntem ignorati dar nu suntem ignoranti si pepermisivi la nesfarsit. Eu zic sa incerci. Sa nu crezi ca cineva cu capul pe umeri de aici nu incearca sa schimbe ceva, toti vrem! inclusiv Alex Crangu pentru care ar trebui sa-ti ceri scuze.SI DACA?
Stima, Ing.Dan Octavian (si nu tavitza ca nu am supt de la aceeasi tatza )

PS am sa incerc prin toate caile posibile Mizzone sa fi CONSILIER la federatie asta pentru ca imi doresc sa fi ascultat.Inchipuiesteti ca ai fi acolo ca factor de decizie. Ce ai face?
PER ASPERA AD ASTRA!
Live to fly!!!!!
Subiectul JURNAL DE ZBOR este initiat de Dom*PROFESOR la 1 septembrie 2003
0

#136 Useril este offline   Kitty 

• RC Addict
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4563
  • Inregistrat: 11-July 08
  • Interests:RC,Cars.....

Postat 30 January 2012 - 07:23 PM

dupa 5 pagini de topic,nu s-a ajuns la nici o concluzie,dar mai ales LA NICI O PROPUNERE din partea noastra,dar si mai mult cel care a deschis topicul a decis sa se retraga.e drept ca am observat ca pe aici sunt multi "gica contra",fara sa am cu nimeni nimic,insa in loc sa venim cu solutii si idei,bagam bete in roata.poate odata cu deschiderea cluburilor si asociatiilor catre federatie,s-ar schimba si atitudinea federatiei.ce ziceti?daca federatia e inversunata in abordari,am putea noi sau cluburile sa facem niste propuneri concrete?clar,de discutat se poate discuta pina murim,fara sa se rezolve ceva,cu toate astea sustin ca reprezentantul federatiei,sa nu abandoneze asa usor,chiar daca este atacat el si fgederatia justificat sau nejustificat

Axial SCX10.3
Absima Sherpa
Axial Base Camp
0

#137 Useril este offline   MUGUREL. 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 30 January 2012 - 07:59 PM

Salutare,

nu s-a schimbat nimic la federatie? Ba da, acum avem planoare zbor liber si ce o mai fi, ca atat au regulamente pe site, restul nu conteaza asa ca totul e vorba unor clasici in viata "can can". Deci restul capul la cutie.
Si aceeasi atitudine fara de cuvinte........... Daca esti impotriva sau ai ceva de spus poti vorbi singur ca oricum pe noi nu ne intereseaza si nu te bagam in seama.
Asa ca ma bucur ca nu am mai pierdut timpul gandind sa merg la concursuri si sa construiesc modele din ce in ce mai bune, nu spun de care ca suntem la automobilism si se supara domnul federal pe mine

O seara modelistica placuta si ne mai auzim!

Mugurel

PS Chiar sunt dezamagit, mai bine ramanea Pitts ca macar ne obisnuisem unii cu altii, ajung sa trag concluzia : ce vremuri frumoase au fost! :good:
0

#138 Useril este offline   robert15 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1167
  • Inregistrat: 21-September 04
  • Interests:veliere rc, mountain bike,

Postat 30 January 2012 - 08:05 PM

kitty,aici ai dreptate....mereu cand va exista o discutie legata de federatie se va ivi mizzone care va fi contra.se stie aversitatea lui fata de federatie,dar cand vin unu,doi si il intreaba de rezultate se face ca nu mai aude.sa propuna el solutii la ce s-a discutat aici daca tot e asa citit.
Stamate Robert, CSU Galati

sunt perfect sanatos.....mi-au spus vocile
0

#139 Useril este offline   FlorinSS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Firme
  • Postari: 1287
  • Inregistrat: 29-June 09
  • Interests:Speed and Fun

Postat 30 January 2012 - 08:11 PM

ok ... dupa finalizarea disputelor sper ca domnii " hobbysti " au inteles cum sta treaba in Romania cu modelismul (aici era vorba numai de auto)
Este greu , este scump , suntem mult in urma altor tari la auto (asa cum a spus si domnul Diesel) DAR trebuie sa incercam sa mergem mai departe .
Cine vrea sa continue cu automodelismul ca Hobby , le doresc succes si multa distractie (asa vor ei , nu trebuie sa ii convingem noi)
iar celor care doresc sa mearga mai departe, sa devina sportivi ii rog sa incerce sa caute un club , sa vorbeasca cu antrenorul de acolo si bafta in concursuri .
Dupa cate vad Federatia va incerca ca creeze un mediu propice dezvoltarii automodelismului, magazinele incearca sa ajute, pilotii incearca sa se dezvolte cu mijloacele care le au totul depinde de vointa .......

De la anul va exista inca un circuit permanent la Frumusani, unde va veti putea antrena linistiti pentru performante deosebite, abia astept sa vad un campion european din Romania la Auto .

Sper ca la anul sa avem cel putin 10 cluburi active in campionatul National , si cel putin 30 piloti pe clasa in competitii. dupa aceea vom vedea ce mai facem ...

Bafta Tuturor
0

#140 Useril este offline   MBM 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 43
  • Inregistrat: 02-March 11
  • Interests:MODELISM

Postat 30 January 2012 - 09:51 PM

Desi nu sunt implicat inaceasta activitate la aceasta scara cred ca multi si au vanturat frustrarile pe un topic fara legatura!
Dl Alex nu a cerut nimanui sa se legitimeze sa vina sa faca ceva sau alt ceva ,simpla deschidere a acestui post a fost pt ca cei antrenati in aceste competitii sa aibe unde propune si discuta ceva! Cel putin atat am inteles eu! Cat despre Mizzone si restu care sau simtit lezati , cred totusi ca nu au parte de ceva pasarica acasa si isi varsa frustrarile unde pot!
0

#141 Useril este offline   cristake 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 672
  • Inregistrat: 01-December 07

Postat 30 January 2012 - 10:11 PM

Stimati colegi de suferinta,

Intrucat in acest week-end am fost plecat la un concurs, azi am descoperit acest subiect foarte dezbatut.
Mi se pare total neconstructiva atitudinea celor care au sarit la gatul omului fara sa-si spuna concret ofurile si sa astepte un raspuns din partea lui. Cand nimeni nu va asculta era mai bine?!? Macar nu mai se lamenta lumea degeaba...
Acum cand cineva va intreaba ce va doare si este dispus sa va asculte de ce trebuie omorat? Nici asa nu este bine!

Andi Alex va rugat sa spuneti ce va doriti in legatura cu hobby-ul nostru iar voi ati dezgropat mortii...

Va propun sa ii acordam o sansa pana la proba contrara. Deci:
- spuneti ce nu este asa cum ar trebui sa fie si exprimati pareri constructive pentru remedierea deficientelor
- aveti rabdare cu Alex, poate daca veti fi intelesi va reusi sa faca ceva pentru acest sport

Pe Alex l-as ruga sa:
- ne spuna ce si-a propus sa faca pentru sportivi/cluburi in calitate de secretar general FRMd
- sa organizeze intalniri periodice cu sportivii (cei care venim cu bani de acasa pentru a participa la concursuri, pentru a sustine activitatea federatiei) pentru a asculta propunerile noastre, si daca acestea sunt corecte sa tina cont de ele
- sa alinieze regulamentele nationale la cele internationale (EFRA la automodele) si sa nu tolereze incalcarea acestora in nici un fel

Sper ca la anul sa nu fim dezamagiti si sa constatam ca lucrurile evolueaza intr-o directie normala!
Proud member of MRT Club
0

#142 Useril este offline   ACHIMOTO 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 286
  • Inregistrat: 21-June 09
  • Interests:All technical devices.
    Club: C.S.T.A. Bucuresti

Postat 30 January 2012 - 10:42 PM

Buna seara, de departe ultimul post al lui Cristake este cel mai bun de pana acum, propun ca cei care sunt contra sau au de platit polite personale sa uite, sa-l lase pe noul secretar FRMD sa raspunda la intrebarile lui Cristake. :clapping:
I-a lucrurile asa cum vin, pentru ca te conduc exact acolo unde trebuie sa ajungi....
0

#143 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 30 January 2012 - 11:02 PM

Cu toate ca s-a mai discutat, eu am doar doua of-uri deocamdata, desi primul nu ma mai afecteaza de ceva vreme:
1. Intrarea in legalitate odata pt. totdeauna a combustibililor pe baza de metanol.
2. Posibilitatea legala ca modelistul sa-si faca asigurare de raspundere civila, pt. ca nu am inteles inca cine raspunde in caz de accident la unul dintre concursurile organizate oficial de FRDM (de ex. c.n. F3A)
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#144 Useril este offline   MUGUREL. 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 31 January 2012 - 07:13 AM

Am spus dar ma repet:

1 Regulamente traduse pentru toate ramurile modelismului. SI RESPECTATE.
2 Tranparenta in concursuri, adica sa fie afisate permanent toate rezultatele pe probe si cele intermediare.
3 Deschidere fata de cei care nu sunt legitimati.

Si salutul unui clasic in viata:
Bafta si minuni!

Mugurel
0

#145 Useril este offline   Andi Alex 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 31 January 2012 - 11:42 AM

Ok...
O sa raspund doar domnilor Cristake, Achimoto, Dm si Mugurel ;
1. Pana acum, am incheiat parteneriate cu firmele, cu avantaj reciproc. Asta in avantajul participantilor, care vor primi premii, materiale, automodele, etc. Daca vom fi suficienti vom incerca sa tinem taxele de participare pe loc, atat timp cat se vor strange suficienti bani pentru organizare adecvata.
2. Inalnirile le vom avea ca si pana acum, la concursuri, unde promit ca voi veni. Deci, cum ne-am inatlnit pana acum de vom intalni si de acum incolo. Sunt deschis la sugestii.
3. Regulamentele tin de comisii, de cei alesi de voi la plenare sa va reprezinte. Voi depune eforturi pentru adoptarea regulamentelor EFRA, asa cum am facut si pana acum. Cei prezenti la sedinta tehnica a CN de onroad termic, imi cunosc pozitia vis-a-vis de regulamente.
4. Problema combustibililor este una delicata. S-au facut si se vor mai face eforturi din partea federatiei, pentru a o rezolva.
5.In caz de accident, raspunde in principal organizatorul. O asigurare ar creste taxele considerabil. Costurile sunt enorme si datorita numarului mic de legitimati, nu gasesti deschidere la societatile de asigurare. Daca va creste numarul de legitimati o vom rezolva. Oricum, trebuie stiut ca ne-am interesat deja de acest aspect.
6. Regulamentele intra sub incidenta comisiilor. Incercam sa rezolvam.
7. La toate concursurile la care am fost eu s-au afisat rezultate intermediare. Asta tine de fiecare delegat federal. Daca nu se afisaza si va intereseaza, solicitati asta la fata locului. Suntem deschisi la dialog si normalitate.
8. Te rog sa fii mai explicit in ceea ce priveste deschiderea fata de nelegitimati.
Multumesc pentru intrebarile bine puse si astept injuraturi pe adresa redactiei.
0

#146 Useril este offline   smk 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 598
  • Inregistrat: 05-May 09

Postat 31 January 2012 - 11:52 AM

Intrebare, va avea federatia vreun aport la concursurile private din calendarul competitional, va trimite un arbitru sa ajute? Va incerca sa promoveze?
Garajul:
Mugen MBX6 - Ninja JX
HB Cyclone TCX - Tekin RS Pro
HB Cyclone TC - LRP SXX Stock Spec
Associated B44 - LRP SXX Stock Spec
Serpent 1/12 - Tekin RS Pro
0

#147 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 January 2012 - 01:04 PM

Vezi postareaDom*PROFESOR, la 30 January 2012 - 05:27 PM, a spus:

SI DACA....
Si daca domnule Micu ideile tale gasesc raspuns la federatie? Ai incercat cu noua conducere sa discuti? Incrancenarea ta este de inteles dupa atatia ani in care s-a batut apa in piua.Incerci sa pui problema in mod serios si sa nu te mai superi ca vacarul pe sat? Scrie aici o scrisoare deschisa catre federatie si pune in mod logic si coerent toate problemele.Si Daca se rezolva?, SI DACA se schimba ceva pentru comunitatea modelistica? Momentan toti suntem ignorati dar nu suntem ignoranti si pepermisivi la nesfarsit. Eu zic sa incerci. Sa nu crezi ca cineva cu capul pe umeri de aici nu incearca sa schimbe ceva, toti vrem! inclusiv Alex Crangu pentru care ar trebui sa-ti ceri scuze.SI DACA?
Stima, Ing.Dan Octavian (si nu tavitza ca nu am supt de la aceeasi tatza )

PS am sa incerc prin toate caile posibile Mizzone sa fi CONSILIER la federatie asta pentru ca imi doresc sa fi ascultat.Inchipuiesteti ca ai fi acolo ca factor de decizie. Ce ai face?

primo: s-ar putea sa fie cam dificil sa ajung eu consilier( he-he!!!) la federatie, afirmatia asta ori s-a vrut o gluma penibila, ori e o manifestare literara destul de ciudata/regretabila, ce nu denota altceva decit lipsa de informare actualizata vis-a-vis de status-ul actual ...cit priveste ce si cum sa se faca, daca ar fi fost sa se schimbe, s-ar fi schimbat ceva-ceva, in atitia ani, nu mai credem povesti...

secundo: nu cumva era normal ca in contextul aparitiei noii conduceri federale sa fi existat DEJA un program pe baza caruia aceasta sa fi fost instalata? cu alte cuvinte, noua conducere ne asteptam sa aiba deja CLAR ce are de facut, altfel, nu ne imaginam de ce a mai aparut?!!! asa, de dragul de a fi, pur si simplu? adicatelea, mai simplu: nu era normal sa vina cineva care sa fi stiu macar cam cum stau treburile, sa fi inteles/CITIT macar deja ce trebuie si mai ales ce NU? asa, cum e acum, ni se pare ca federatia va fi manageriata intr-un proces de calificare la locul de munca...adica vii sa conduci federatia, da-nveti pe parcurs cum sta treaba?pai, in cazul asta, o sa asteptam mult si bine ...

terto: cam tardiva pretentia talica de apelare pompoasa si malitioasa, mie "tavitza" mi te-ai prezentat, "tavitza" ramai...a incerca acuma sa-ti spun altfel, e ca si cum m-ai pune sa ma duc cu sacou si papion la cimp, la zbor...

bafta si minuni!

0

#148 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 31 January 2012 - 02:10 PM

Vezi postareastamate, la 30 January 2012 - 08:05 PM, a spus:

kitty,aici ai dreptate....mereu cand va exista o discutie legata de federatie se va ivi mizzone care va fi contra.se stie aversitatea lui fata de federatie,dar cand vin unu,doi si il intreaba de rezultate se face ca nu mai aude.sa propuna el solutii la ce s-a discutat aici daca tot e asa citit.

distinse(???!!!, nu va cunosc, dar totusi...) domn: nu va doresc, sincer, decit sa aveti ocazia ca, in urma unui eveniment/concurs d-asta "federal", sa duceti cit puteti de repede, pe brate, cu o rana deosebit de grava la cap si cu hemoragie accentuata, pe oricare din cei mai buni prieteni ai dumneavoastra, si sa asteptati macar jumatate din cit am asteptat eu pe holurile spitalului de urgenta, si v-as ruga mai apoi sa ne impartasiti macar jumatate din trairile acumulate cu astfel de ocazie...sintem foarte curiosi ce abordare a-ti mai avea...
sa va fie rusine!
p.s.: valabil si pentru cel care-si zice "MBM", pe care nu-l cunosc, nu stiu daca are chiar astfel de prieteni, dar, daca tot s-a "bagat in seama", macar sa faca un efort de imaginatie, ca se pare ca poate...
bafta si minuni!

Aceasta postare a fost editata de mizzone: 31 January 2012 - 02:13 PM

0

#149 Useril este offline   Andi Alex 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 31 January 2012 - 04:33 PM

Vezi postareamizzone, la 31 January 2012 - 02:10 PM, a spus:

distinse(???!!!, nu va cunosc, dar totusi...) domn: nu va doresc, sincer, decit sa aveti ocazia ca, in urma unui eveniment/concurs d-asta "federal", sa duceti cit puteti de repede, pe brate, cu o rana deosebit de grava la cap si cu hemoragie accentuata, pe oricare din cei mai buni prieteni ai dumneavoastra, si sa asteptati macar jumatate din cit am asteptat eu pe holurile spitalului de urgenta, si v-as ruga mai apoi sa ne impartasiti macar jumatate din trairile acumulate cu astfel de ocazie...sintem foarte curiosi ce abordare a-ti mai avea...
sa va fie rusine!
p.s.: valabil si pentru cel care-si zice "MBM", pe care nu-l cunosc, nu stiu daca are chiar astfel de prieteni, dar, daca tot s-a "bagat in seama", macar sa faca un efort de imaginatie, ca se pare ca poate...
bafta si minuni!

Incidentul nefericit a avut loc la navo, acum cartiva ani, lui Gheorghe Sucs, care este si acum legitimat la CS West Arad, deci nu a considerat ca federatia e de vina.
Cand traversezi piata sau apa in timpul cursei se poate intampla orice.
In toamna, la un concurs al unei entitati private un ridicator s-a ales cu un picior rupt, pentru ca a traversat pista intr-un moment neprielnic, deci accidentele nu au legatura cu federatia.
Asta nu am spus-o pentru Mizzone, care dupa cum vad e si nesimtit. Se leaga de rezultatele altora, dar cand il intrebi de ale lui se face ca ploua si arunca cu noroi. O fi avand probleme... Ma stii... Unii au cu ficatul... Altii cu ficapul...

Aceasta postare a fost editata de Andi Alex: 31 January 2012 - 04:35 PM

0

#150 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 31 January 2012 - 04:37 PM

Cand dai exemple e bine sa le dai pana la capat. Spui exact concursul, anul, cine a fost lovit, cum, eventual daca a fost discutat pe forum dai un link. Altfel sunt doar povesti cu trairi.

Vezi postareamizzone, la 31 January 2012 - 02:10 PM, a spus:

sa va fie rusine!
bafta si minuni!

0

Arata acest topic

• 8 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »

15 useri citesc topicul