Modelism - RHC Forum: Inca o barcuta ! - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Inca o barcuta !

#31 Useril este offline   aplered 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 93
  • Inregistrat: 24-September 11

Postat 06 February 2012 - 07:11 PM

Vezi postarearapeanu, la 06 February 2012 - 06:14 PM, a spus:

salut,aeroterma de masina?era cam mare din ce stiu eu,sa u acu ca sunt mai moderne sunt si mai mici,si merge asa direct fara un reductor ceva?

Fara nici un reductor, eu am bagat o elice de 6 in doua pale.
0

#32 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1490
  • Inregistrat: 26-September 09

Postat 07 February 2012 - 01:32 AM

Vezi postareaPescarusul Nae, la 04 February 2012 - 06:15 PM, a spus:

Intrebare :daca pe elice scrie R (dreapta),aceasta trebuie sa se invarta la dreapta la mersul cu fata,corect?

O elice pe dreapta R... se strange pe ax la inaintarea barcii.
O elice pe stanga L... se desface pe ax la inaintarea barcii.

In ambele cazuri se pune contrapiulita... dar la eliciile pe stanga se recomanda a se pune si lichid de blocare pe surub.

Spor!
Cand esti mort, nu stii ca esti mort: e greu doar pt ceilalti.
La fel e si cand esti prost.

tel: 0771 088 207

adistul@yahoo.com
0

#33 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 07 February 2012 - 01:36 AM

Vezi postarearapeanu, la 06 February 2012 - 06:14 PM, a spus:

salut,aeroterma de masina?era cam mare din ce stiu eu,sa u acu ca sunt mai moderne sunt si mai mici,si merge asa direct fara un reductor ceva?

Nu toate motoarele de aeroterma Dacia se preteaza. Doar unele... care din pacate nu prea se mai gasesc.
O sa caut ceva poze si o sa revin cu precizari.

adistul@yahoo.com
0

#34 Useril este offline   aplered 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 07 February 2012 - 12:11 PM

Vezi postareaAdistul, la 07 February 2012 - 01:36 AM, a spus:

Nu toate motoarele de aeroterma Dacia se preteaza. Doar unele... care din pacate nu prea se mai gasesc.
O sa caut ceva poze si o sa revin cu precizari.

Eu am avut norocul sa gasesc la un magazin aeroterma de Dacie cu totul la numai 70 roni, cred ca a ramas la pretul vechi.Mai am un motor de aeroterma Dacia dar la un moment dat haraie si face ca toate alea, poate trebuie schimbat setul de bucsi, nu stiu.

Aceasta postare a fost editata de aplered: 07 February 2012 - 12:12 PM

0

#35 Useril este offline   rapeanu 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 30-January 12

Postat 08 February 2012 - 07:28 PM

Vezi postareaaplered, la 07 February 2012 - 12:11 PM, a spus:

Eu am avut norocul sa gasesc la un magazin aeroterma de Dacie cu totul la numai 70 roni, cred ca a ramas la pretul vechi.Mai am un motor de aeroterma Dacia dar la un moment dat haraie si face ca toate alea, poate trebuie schimbat setul de bucsi, nu stiu.

salut,eu gandeam ca este mare cel de aeroterma,dar daca voi ziceti cai bun,de dacie sigur nu gasesc pe aici pe unde sunt eu,dar incerc de la o alta masina,mere mere nu ma costa nimic,
0

#36 Useril este offline   Pescarusul Nae 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 108
  • Inregistrat: 07-December 11

Postat 13 February 2012 - 06:29 PM

salut,
1.Este o barcuta frumoasa-culori misto,lumini de ozn.Adistu e meserias,asculta-l.Si eu am patit-o cu intratul apei pe la carma.Am rezolvat cum a zis el cu putina vaselina pusa la capetele axului carmei.Am folosit vaselina luata de la mecanici auto pt etriere(este mai putin vascoasa).Daca esti din Bucuresti si vrei,iti dau si tie.
2.Poti sa pui,te rog, poze cu elicea cu care nu mergea cu spatele langa cea cu care merge?Si eu am relativ aceeasi problema si nu pot incerca cu alte elici pt ca am ax de 3mmsi nu gasesc pt aceasta dimensiune.Poate ma ajuta cineva cu sfaturi de unde sa cumpar elici 35-45mm pt ax M3.Obelix mi-a donat cu doua pale diam 38mm dar barcuta(ORCA) nu da cu spatele.Cu elicea originala(55mm) merge bine si cu fata si cu spatele,dar se incalzeste regulatorul)

Sa vina PRIMAVARA!
0

#37 Useril este offline   aplered 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 14 February 2012 - 06:24 PM

Vezi postareaPescarusul Nae, la 13 February 2012 - 06:29 PM, a spus:

salut,
1.Este o barcuta frumoasa-culori misto,lumini de ozn.Adistu e meserias,asculta-l.Si eu am patit-o cu intratul apei pe la carma.Am rezolvat cum a zis el cu putina vaselina pusa la capetele axului carmei.Am folosit vaselina luata de la mecanici auto pt etriere(este mai putin vascoasa).Daca esti din Bucuresti si vrei,iti dau si tie.
2.Poti sa pui,te rog, poze cu elicea cu care nu mergea cu spatele langa cea cu care merge?Si eu am relativ aceeasi problema si nu pot incerca cu alte elici pt ca am ax de 3mmsi nu gasesc pt aceasta dimensiune.Poate ma ajuta cineva cu sfaturi de unde sa cumpar elici 35-45mm pt ax M3.Obelix mi-a donat cu doua pale diam 38mm dar barcuta(ORCA) nu da cu spatele.Cu elicea originala(55mm) merge bine si cu fata si cu spatele,dar se incalzeste regulatorul)

Sa vina PRIMAVARA!

Am sa fac o poza cu elicea in cupla !
0

#38 Useril este offline   aplered 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 14 February 2012 - 07:36 PM

Atasez poze cu elicea inculpata pt "Pescarusul "

Fisiere atasate

• Fisier atasat  1.jpg (93.75K)
    Number of downloads: 86
  • Fisier atasat  2.jpg (389.05K)
    Number of downloads: 91

Aceasta postare a fost editata de aplered: 14 February 2012 - 07:37 PM

0

#39 Useril este offline   DINODINO 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 57
  • Inregistrat: 16-October 11

Postat 14 February 2012 - 09:00 PM

Salut
Barcazul nu da cu spatele bine din cauza antibradisului .
Tuburile pe care le-ai facut trebuiau sa fie macar egale .
Elita barcutelor pentru plantat nu folosesc antibradis deloc ,eventual un U sau un cerc cit sa protejeze elicia si cirma ,sapoi la cum vireaza ALLEN asta nu ai nevoie de dat cu spatele decit foarte rar ,iar cind ai de luat un fir ratacit pe balta si cu plasa de tunig il absorbi .

Aceasta postare a fost editata de DINODINO: 14 February 2012 - 09:04 PM

0

#40 Useril este offline   gabibaghera 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 113
  • Inregistrat: 11-June 11

Postat 14 February 2012 - 09:14 PM

Vezi postareaaplered, la 27 January 2012 - 06:53 PM, a spus:

Le-am pus ca am avut :) Cand am facut prima oara probe cu ea am avut o elice in 3 pale de 5,5 nu stiu ce pas, problema era ca la mersul inapoi nu lucra bine ( nu prea mergea inapoi).Eu am cumparat de la cineva de forum trei buc elicii si doua axe.La telefon a zis ca se potrivesc pe ax si sunt ok. Cand a ajuns coletul am vazut ca elicea are diametrul de 5 mm si un axu este de 3 si celalalt de 2.Omu a zis ca el nu se pricepe la navo ca el face aero, ma rog, am luat teapa cu asta!
Axele amandoua crapate, asta este!! Am vrut sa zic ceva si am dat in altceva. Am schimbat elicea cu una in doua pale si acum merge si cu spatele destul de bine, cred ca pasul era de vina.

Da-ne si noua nr lui de telefon sa cumparam si noi de la el,pare om de incredere. :good:
Gabitu
0

#41 Useril este offline   aplered 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 14 February 2012 - 09:31 PM

Vezi postareaDINODINO, la 14 February 2012 - 09:00 PM, a spus:

Salut
Barcazul nu da cu spatele bine din cauza antibradisului .
Tuburile pe care le-ai facut trebuiau sa fie macar egale .
Elita barcutelor pentru plantat nu folosesc antibradis deloc ,eventual un U sau un cerc cit sa protejeze elicia si cirma ,sapoi la cum vireaza ALLEN asta nu ai nevoie de dat cu spatele decit foarte rar ,iar cind ai de luat un fir ratacit pe balta si cu plasa de tunig il absorbi .

Problema cu data inapoi a fost cand am facut proba barcutei prima oara si nu aveam nici un fel de protectie.Dupa ce am pus alta elice a dat si cu spatele, personal cred ca este din cauza pasului.
Ca si mers mi-a placut foarte mult, la prima incercare am legat un fir de lanseta de barca, tragea foarte puternic de lansata, mai mai sa ma traga in apa :)

Aceasta postare a fost editata de aplered: 14 February 2012 - 09:35 PM

0

#42 Useril este offline   DINODINO 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 14 February 2012 - 09:40 PM

Pasul are o importanta mare iar barcazele pentru nadit deja au o linie consacrata ,cei ce vor altceva decit ce este deja stiut sufera .
Eu am incercat 6 elicii pina am descoperit ce imi trebuia ,iar o elicie nu cobora sub 70 ron ,pina la urma tot DINAMIC DREAPTA DE 50 am pus ca 755 cu aia merge cel mai bine .

Aceasta postare a fost editata de DINODINO: 14 February 2012 - 09:40 PM

0

#43 Useril este offline   aplered 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 14 February 2012 - 09:46 PM

Vezi postareaDINODINO, la 14 February 2012 - 09:40 PM, a spus:

Pasul are o importanta mare iar barcazele pentru nadit deja au o linie consacrata ,cei ce vor altceva decit ce este deja stiut sufera .
Eu am incercat 6 elicii pina am descoperit ce imi trebuia ,iar o elicie nu cobora sub 70 ron ,pina la urma tot DINAMIC DREAPTA DE 50 am pus ca 755 cu aia merge cel mai bine .

Nu stiu daca ai vazut filmarea cu prima lansare, eu sunt multumit de asta pe care o am pe barca.Zic ca merge destul de bine.Atunci era mai cheala, acum are cam 8,5 kg, sigur o sa mearga mai incet.

Aceasta postare a fost editata de aplered: 14 February 2012 - 09:47 PM

0

#44 Useril este offline   DINODINO 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 14 February 2012 - 10:04 PM

Vezi postareaaplered, la 14 February 2012 - 09:46 PM, a spus:

Nu stiu daca ai vazut filmarea cu prima lansare, eu sunt multumit de asta p

Citit,vazut,apreciat. :hi: :good: :)
Imbucurator este faptul ca bricolati si ca va informati .
Ca mai dati si-o trinta daca e in limite e buna de rating ,important este ce informatii lasati dupa voi si ce inteleg incepatorii din amalgamul asta ............... bravo ,vad un profesionist ,tine-o tot asa ........nu isi mai au locul astazi doar de dragul de-aduna postari .

Aceasta postare a fost editata de DINODINO: 14 February 2012 - 10:06 PM

0

#45 Useril este offline   aplered 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 14 February 2012 - 10:24 PM

Vezi postareaDINODINO, la 14 February 2012 - 10:04 PM, a spus:

Citit,vazut,apreciat. :hi: :good: :)
Imbucurator este faptul ca bricolati si ca va informati .
Ca mai dati si-o trinta daca e in limite e buna de rating ,important este ce informatii lasati dupa voi si ce inteleg incepatorii din amalgamul asta ............... bravo ,vad un profesionist ,tine-o tot asa ........nu isi mai au locul astazi doar de dragul de-aduna postari .

Multumesc pentru aprecieri, nu sunt nici pe departe profesionist dar vreau sa ma perfectionez cu ajutorul oamenilor minunati care impartasesc din experienta lor si fara de care nu reusam sa realizez aceasta barca.Un mic amalgam este in postari pentru ca am facut greseala sa cad in "capcana" de a intra aiurea in polemica de alta natura.Promit ca am sa ma vindec :)
Fara sa vreau m-a furat un pic microbul asta de a "bricola" si deja ma gandesc sa fac alta barcuta , de data asta sa-mi fac proiectul singur.Sper sa reusesc !
0

#46 Useril este offline   Pescarusul Nae 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 15 February 2012 - 02:02 PM

Vezi postareaaplered, la 14 February 2012 - 07:36 PM, a spus:

Atasez poze cu elicea inculpata pt "Pescarusul "

salut,
Banuiesc ca asta e elicea cu care NU mergea cu spatele.Nu-mi dau seama care e diferenta fata de cea cu 2 pale,dar multumesc

pt Dinodino:
Eu nu pot proba cu alte elici pt ca axul este de M3 si nu gasesc pt aceasta dimensiune.Daca stii,spune concis si pt cei mai nestiutori(ca mine) care pas e mai bun pt viteza(banuiesc ca cel mai mare)si elicea cu pasul... nu da cu spatele.

pt Adistu:multumesc
0

#47 Useril este offline   DINODINO 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 15 February 2012 - 08:03 PM

Vezi postareaPescarusul Nae, la 15 February 2012 - 02:02 PM, a spus:

salut,
Banuiesc ca asta e elicea cu care NU mergea cu spatele.Nu-mi dau seama care e diferenta fata de cea cu 2 pale,dar multumesc

pt Dinodino:
Eu nu pot proba cu alte elici pt ca axul este de M3 si nu gasesc pt aceasta dimensiune.Daca stii,spune

Salut
De la RABOIESCH gasesti tot felul de filete din pacate pentru tine nu cred ca au adus si pe la noi ,dar cine stie ,fa si tu comanda la AUTORC si este posibil sa te serveasca baietii .

Aceasta postare a fost editata de DINODINO: 15 February 2012 - 08:07 PM

0

#48 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 16 February 2012 - 01:09 AM

Eu nu pot proba cu alte elici pt ca axul este de M3 si nu gasesc pt aceasta dimensiune.Daca stii,spune concis si pt cei mai nestiutori(ca mine) care pas e mai bun pt viteza(banuiesc ca cel mai mare)si elicea cu pasul... nu da cu spatele.

Se gasesc multe modele de elicii tip "Dog-drive" care se folosesc in general la navo de viteza de dimensiuni si pasi ... destul de diverse.
Poti face 2 adaptari pentru filet M3/dog-drive... ca sa potrivesti mai multe tipuri de elicii.
Incearca la "baietii de la viteza"... CornelP este super-baiat... si te va ajuta daca iei legatura cu el. Cam toti sunt de treba si te vor ajuta. Incearca si citeste si prin topicele lor.

adistul@yahoo.com
0

#49 Useril este offline   NINI 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 30-May 11

Postat 16 February 2012 - 09:54 AM

salut,

pt Dinodino:

pt Adistu:multumesc

Salut,
Daca vrei viteza iti trebuie o elice cu pas(pitch)cit mai mic,dar vei pierde la puterea de traciune.
0

#50 Useril este offline   cata2 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 643
  • Inregistrat: 05-November 08

Postat 16 February 2012 - 03:35 PM

Vezi postareaNINI, la 16 February 2012 - 09:54 AM, a spus:

Salut,
Daca vrei viteza iti trebuie o elice cu pas(pitch)cit mai mic,dar vei pierde la puterea de traciune.

:pardon: :drinks: :blush:
tel . 0765940409

Nu te certa niciodata cu un prost!
Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!
0

#51 Useril este offline   Pescarusul Nae 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 19 February 2012 - 08:02 PM

Vezi postareaAdistul, la 16 February 2012 - 01:09 AM, a spus:

Se gasesc multe modele de elicii tip "Dog-drive" care se folosesc in general la navo de viteza de dimensiuni si pasi ... destul de diverse.
Poti face 2 adaptari pentru filet M3/dog-drive... ca sa potrivesti mai multe tipuri de elicii.
Incearca la "baietii de la viteza"... CornelP este super-baiat... si te va ajuta daca iei legatura cu el. Cam toti sunt de treba si te vor ajuta. Incearca si citeste si prin topicele lor.

Multumes frumos.Cred ca am gasit un arbore care se termina cu filet M4 pt a putea sa incerc elici normale de navo de plantat.

Vezi postareaNINI, la 16 February 2012 - 09:54 AM, a spus:

Salut,

Eu stiam ca pasul unei elici este distanta parcursa de aceasta pe orizontala la o rotatie completa.Adica ,cu cit e pasul mai mare,cu atit e si viteza mai mare.

Vezi postareacata2, la 16 February 2012 - 03:35 PM, a spus:

;) :p :p

Cand stii ceva,spune-ne.Toti mai invatam cite ceva.

Scuze celui care a deschis topicul,barcuta e frumoasa(are ochi de japonez).Eu am crezut ca rezolv si eu problema mea,....
0

#52 Useril este offline   NINI 

• Incepator
  • PipPip

Postat 19 February 2012 - 09:39 PM

Vezi postareaPescarusul Nae, la 19 February 2012 - 08:02 PM, a spus:

Multumes frumos.Cred ca am gasit un arbore care se termina cu filet M4 pt a putea sa incerc elici normale de navo de plantat.

Eu stiam ca pasul unei elici este distanta parcursa de aceasta pe orizontala la o rotatie completa.Adica ,cu cit e pasul mai mare,cu atit e si viteza mai mare.

Cand stii ceva,spune-ne.Toti mai invatam cite ceva.

Scuze celui care a deschis topicul,barcuta e frumoasa(are ochi de japonez).Eu am crezut ca rezolv si eu problema mea,....

Uite aici cate ceva despre pasul elicei:http://epixtrade.ro/tehnic1info.html
0

#53 Useril este offline   cata2 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 21 February 2012 - 08:50 PM

Pentru viteza elica ar trebuii sa aiba pasul cat mai mare, nu mai mic. La tractiune este bun diametru mare si la viteza pasul mare. NINI nu a inteles nimic din linkul pe care l-a pus.
tel . 0765940409

0

#54 Useril este offline   NINI 

• Incepator
  • PipPip

Postat 21 February 2012 - 10:14 PM

Vezi postareacata2, la 21 February 2012 - 08:50 PM, a spus:

Pentru viteza elica ar trebuii sa aiba pasul cat mai mare, nu mai mic. La tractiune este bun diametru mare si la viteza pasul mare. NINI nu a inteles nimic din linkul pe care l-a pus.

Este posibil ca eu sa citesc invers,in acest caz te rog sa-mi explici ce as putea intelege din textul de mai jos:
" Amintiti-va aceasta regula: Pentru fiecare 2" de pas (pitch) de elice, rpm (numarul de rotatii pe minut) se va schimba cu aproximativ 400 rpm. Cu cat pasul (pitch) scade, numarul de rpm creste, si cu cat pasul (pitch) creste, numarul de rpm scade. Deci, daca vrem sa creasca numarul de rpm trebuie sa alegem o elice cu un pas (pitch) mai mic. Urmand regula, coborand la 19 pasul (pitch) ar trebui sa creasca numarul de rpm la 5300. Aceasta ar ajuta la cresterea performantei si ar mari viteza maxima"
0

#55 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 February 2012 - 03:01 AM

Conteaza sa acordezi motorul cu elicea. Daca pui la un 755 o elice cu pas mic... te c... pe el! Daca pui o elice cu pas mare pe un motor de turatie... dar fara forta... la fel.

adistul@yahoo.com
0

#56 Useril este offline   NINI 

• Incepator
  • PipPip

Postat 22 February 2012 - 07:02 AM

Vezi postareaAdistul, la 22 February 2012 - 03:01 AM, a spus:

Conteaza sa acordezi motorul cu elicea. Daca pui la un 755 o elice cu pas mic... te c... pe el! Daca pui o elice cu pas mare pe un motor de turatie... dar fara forta... la fel.

Salut,
Sunt convins ca aveti dreptate si mai ales experienta necesara pentru a sustine acest lucru,totusi ar fi binevenita si o explicatie sa intelegem si noi astia mai "mici" ce si cum.
O zi cat mai buna.
0

#57 Useril este offline   aplered 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 22 February 2012 - 09:59 AM

Vezi postareaNINI, la 22 February 2012 - 07:02 AM, a spus:

Salut,
Sunt convins ca aveti dreptate si mai ales experienta necesara pentru a sustine acest lucru,totusi ar fi binevenita si o explicatie sa intelegem si noi astia mai "mici" ce si cum.
O zi cat mai buna.

Salut uite aici un link, cred ca mai este undeva pe forum .
http://epixtrade.ro/tehnic1info.html
0

#58 Useril este offline   aplered 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 22 February 2012 - 10:09 AM

Poate ajuta pe cineva http://www.radiocont...lCalculator.php
Vad ca sunt mai multe programele pentru a calcula elicea ideala motorului.
0

#59 Useril este offline   aplered 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 22 February 2012 - 10:44 AM

Ce parere aveti ?

Fisiere atasate

0

#60 Useril este offline   cata2 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 22 February 2012 - 07:37 PM

"Urmand regula, coborand la 19 pasul (pitch) ar trebui sa creasca numarul de rpm la 5300. Aceasta ar ajuta la cresterea performantei si ar mari viteza maxima" nu tot ce zboara se mananca. O elica cu pas mic impinsa catre turatii mari duce sigur la intrarea ei in cavitatie.
tel . 0765940409

0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul
0 membri, 6 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro