GMFC Probleme la taiere
Postat 15 August 2009 - 01:00 PM
znecula, la Aug 14 2009, 04:58 PM, a spus:
Adica cele doua trasee (intrare si iesire) ale firului nu se suprapun.
Dupa cum se vede iese o lucrare inestetica.
Exista vreo setare in acest sens?
nu ma pricep la masini de taiat polistiren ( nu am vazut vreuna in actiune ) dar presupun ca miscarea se transmite prin suruburi ( cu sau
fara bile ) , actionarea se face cu motoare ( stepper sau servo ) ...ceva sine de ghidaj trebuie sa fie pe acolo .... Poate ai un backlash la una
din axe ... sau masina nu este aliniata corespunzator ... sau nu este suficient de rigida ....
pentru backlash , daca lucrezi cu Mach-ul de la Artsoft , poti compensa din soft ( dar numai la varianta de baza / Mach 1 ) , exista o
setare pe undeva ...dupa care setezi si viteza de compensare ( este si un filmulet pe youtube parca , cu un tip care testeaza " backlash compensation "
in mai multe situatii ...)
Pentru alte programe , chiar nu stiu , ca nu am lucrat cu altceva ....
Postat 15 August 2009 - 05:06 PM
Bafta la rezolvarea problemei si poate ne spui rezolvarea cand o fi cazul!
Aceasta postare a fost editata de bitex: 15 August 2009 - 05:07 PM
Telefon: 0721 385365
Postat 15 August 2009 - 11:57 PM
znecula, la Aug 15 2009, 03:46 PM, a spus:
Masina este precisa.
Si GMFC-ul are setari pentru pierdere de pasi, dar nu e cazul aici.
Mai astept si alte pareri.
Nu stiu solutia la problema ta, dar daca i-mi trimiti fisierul, pot sa incerc sa vad la mine cum iese. Poate reusim sa tragem o concluzie impreuna.
Aceasta postare a fost editata de VasiM: 15 August 2009 - 11:58 PM
Postat 16 August 2009 - 11:04 AM
VasiM, la Aug 16 2009, 12:57 AM, a spus:
Nu reusesc sa incarc fisierul aici.
Are doar 113kB dar nu merge.
O fi ceva cu serverul forumului?!!!
Trimite-mi te rog email-ul tau.
Stima.
Postat 16 August 2009 - 06:04 PM
Dupa cum se vede in fotografie firul tau pleaca spre stanga si urca pe exteriorul lui O : am dreptate?
daca e asa atunci cand termina litera ea este complet decupata.
deci cade in jos (poate cadea so in lateral) in spatiul lasat de firul cald, firul isi continua iesirea si taie un pic din litera
incearca genul de prelucrare grafica din desen , dureaza mai mult dar iese mai bine
Bafta si tine-ne aproape cu noutati
PS. poti lasa legaturile mai mari le tai ulterior si le slefuiesti un pic
Postat 19 August 2009 - 08:02 PM
znecula, la Aug 14 2009, 04:58 PM, a spus:
Daca am inteles bine problema ta, trebuie sa ai grija ca in programul in care iti faci grafica sa suprapui cele doua trasee. Pe langa asta, incearca sa reduci temperatura firului pentru a obtine o taietura mai curata. Intrarile si iesirile din piese se fac perpendicular (sau aproape). Am atasat un fisier de test (schimba extensia din PDF in RAR si dezarhiveaza :lol:) si daca il incerci, te rog posteaza fisierul pe care il genereaza GMFC si pune o poza cu ce obtii.
Mi-am dat cu presupusul si este posibil sa ma insel, pentru ca nu stiu nimic despre masina ta si despre programele folosite pentru grafica... As fi curios sa aflu, printre altele, ce grosime are firul si ce avans folosesti.
Bafta! :D
Test.pdf (29.21K)
Number of downloads: 169
Postat 19 August 2009 - 08:20 PM
Aztec, la Aug 19 2009, 09:02 PM, a spus:
Mi-am dat cu presupusul si este posibil sa ma insel, pentru ca nu stiu nimic despre masina ta si despre programele folosite pentru grafica... As fi curios sa aflu, printre altele, ce grosime are firul si ce avans folosesti.
Bafta! :D
Test.pdf
Cele 2 trasee sunt la 0.01 mm. Zic eu ca se suprapun.
Temperatura firului este optima.
Am facut multe teste si am ajuns la anumite concluxii.
Voi incerca fisierul dar peste vreo 3, 4 zile.Grosimea firului e de 0,25mm kantal.
Am incercat si cu 0,2, dar se rupe des.
Viteza nu pot sa spun exact cat este. Cand voi mai ajunge la 'masina' voi posta aici.
Iti multumesc!
Postat 19 August 2009 - 09:10 PM
De temperatura ti-am zis pentru ca asta am vazut in poza ta! :lol: Marginile taieturii nu mi se par netede... :D