Modelism - RHC Forum: Electroeroziunea in conditii de amator - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Electroeroziunea in conditii de amator cum o pot face?

#1 Useril este offline   Marius 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 161
  • Inregistrat: 10-September 08

Postat 10 January 2012 - 04:57 PM

Vreau sa fac o matrita din aluminiu sau otel mai complicata si am citit undeva despre electroziune sau eroziune alectrica, mi-sa parut destul de usor de realizat ceea ce vreau eu prin metoda aia, am inceput sa caut informatii despre cum pot realiza asa ceva in conditii homemade dar tot ce am gasit erau carti si referate pentru ingineri
Asa ca m-am gandit sa intreb pe forum unde stiu ca gasesc mai tot timpul un raspuns competent, asadar daca ma poate ajuta cineva cu ceva sfaturi despre realizarea unei asemnea instalatii si folositea ei la nivelul de amator anume a utilizat cineva asa ceva si daca as vrea detalii tehnice.
Ma intereseaza si cam cat de scumpa ar fi o asemenea instalatie,daca se poate realiza "homemade" si cat de fina ar fi suprafata rezultata in urma unei asemenea prelucrari
Multumesc de atentie acordata.
0

#2 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 12 January 2012 - 05:19 AM

Uite aici cate ceva:
http://www.modelengi...2011.12.html#tt

La ''Tech Tip of the Month''
Multa, multa bafta.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 12 January 2012 - 05:22 AM

0

#3 Useril este offline   Marius 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 161
  • Inregistrat: 10-September 08

Postat 12 January 2012 - 04:49 PM

Multumesc dan_mitea, destul de usor de realizat instalatia descrisa acolo iar schema cu bobina cred ca o pot realiza.
Ceea ce descrie acolo ii mai mult pentru gaurit dar daca stau sa ma gandesc cate burghie de 1 mm am rupt in otel tare si de cate ori am avut nevoie de o gaura mai mica in diametru de 1 mm si m-am chinuit cu burghie improvizate fara sa stiu de asemenea masinarie sa cat de usor ar fi sa fac intr-un otel tare un capat de surub mai deosebit pentru care nu am cheie, ii super tipul asta de prelucrare daca imi reuseste
Dupa ce mi-ai trimis tu acolo am inceput sa caut pe google in engleza "Build an EDM" si gasit inclusiv piese de minimotoare cu reactie facute cu asa ceva iar taierea aia cu fir iarasi este f utila, nu as mai avea nevoie de freza strung si alte utilaje, in gluma as putea spune ca as castiga bani buni cu o asemenea masinarie inchiriata la spargatorii de seifuri )
O sa fac una experimental iar daca imi iese continui oricum f utila mi-ar fi o asemenea masinarie.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro