Modelism - RHC Forum: Planor sau motoplanor - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Planor sau motoplanor balsa - in jur de 2 m anvergura.

#31 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5156
  • Inregistrat: 16-December 10

Postat 08 January 2012 - 08:32 PM

Desi cica duminica e lasata fara munca, eu am mai muncit cate ceva...

Mai intai, o zi superba de zbor...(azi am zburat doar electric, cateva ore, cu mica mea flotila electrica).

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMAGE_00098.jpg

0

#32 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2012 - 08:34 PM

Vezi postareailie F1A, la 08 January 2012 - 06:45 PM, a spus:

Salut,de ce nu ai facut nervurile in pachet? Se faceau mai repede si nu iti trebuia CNC.Din fotografii,mi se pare cam mare distanta dintre nervuri,poate ma insel.Spor la constructie.

am observat nitel mai tarziu postul asta..

- Distanta dintre nervuri este exact ca in planurile de la Mitja.
- Profilele le-am facut unul cate nul si le-am slefuit pe cele care trebuiau sa fie la fel in bloc.
0

#33 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2012 - 08:36 PM

Si ajuns acasa, m-am luat iarasi de munca. CE sa fac daca imi place sa pierd timpul cu balsa asta???
inceputurile extradosului:
Imagine atasata: IMAGE_00105.jpg

o mica poza cu eleroanele...asa..sa vedem daca se potrivesc:
Imagine atasata: IMAGE_00110.jpg
0

#34 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2012 - 08:38 PM

Si inca cateva poze:
Carenajele centrale:
Imagine atasata: IMAGE_00111.jpg
Imagine atasata: IMAGE_00114.jpg
0

#35 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2012 - 08:42 PM

Incercare de forme...care se pare ca nu-mi ies...vad eu dupa ce le slefuiesc pe rotund pe toate...:

Imagine atasata: IMAGE_00113.jpg

ori ies cum imi place, ori le dau jos.

Maine, scoatem aripile de pe plasa, si daca e vreme frumoasa, ies in spatele blocului la slefuit, ca in casa...stiu pe cineva care nu agreaza slefuitul...iar in cada..nu prea iese. Daca nu e vreme, ne apucam de ampenaje sau de fuselaj.

Aceasta postare a fost editata de Mihai_supy: 08 January 2012 - 08:42 PM

0

#36 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2012 - 08:56 PM

Ce nu-mi place la constructia asta, pana acuma, este ca toate piesele sunt mici. E migala multa sa se potriveasca. trebuie folosit mult smirghel. Ideea cu incastrarea placarilor in profile chiar mi-a placut. Scuteste multa munca cu acele fasii pe nervuri.
Ar mai fi totusi un mre semn de intrebare...imbinarea aripilor. In planuri sunt lipite si lipitura e ranforsata cu panza. Se pune marea intrebare daca imbinarea o sa fie destul de rezistenta.
Inca nu stiu cu ce sa lipesc aripile una de alta...(am la dispozitie adeziv poliuretanic sau aracet. Inca nu stiu ce voi folosi. Probabil poliuretanic, si panza. (cel mai probabil chestia aia de se pune la rigips la imbinari - tesatura de fibra de sticla). Am tot citit si nu am gasit detalii..
PS..stiu un planor, rosu, care are doar aripile lipite...si zboara ok...ce-i drept ca nu a facut inca nici un looping...sau nu am vazut eu.
0

#37 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 08 January 2012 - 09:04 PM

Tie iti trebuie tesatura de fibra de sticla. Aia de la materiale de constructii nu e buna. Cauta pe google 'fibra de sticla tesatura 80g' si o sa gasesti un magazin din Romania. Tot de acolo iti iei si rasina pentru lucrul cu fibra de sticla. Dozajul rasinii cred ca merge cu o pipeta gradata (eu folosesc un cantar sensibil).
Lipirea aripilor o poti face cu orice adeziv de lemn. Rezistenta principala va sta in fibra de sticla.
Vezi aici un articol:
http://www.airfieldm...g_panels/04.htm

PS. Daca ai folosit mult smirghel, inseamna ca e o problema. La structura nu ar trebui sa ai nevoie. Ori nu au fost bine taiate, ori au fost la alta scara. Nu stiu ce sa zic, dar nu suna bine.

Aceasta postare a fost editata de Dragos Avramescu: 08 January 2012 - 09:05 PM

0

#38 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2012 - 09:19 PM

Pai cum sa tai bordul de fuga? sau eleroanele? ca sunt triunghiulare, 4x15mm si apoi slefuit triunghiular..aproape, de fapt ontinuarea profilului. Profilele sunt mici...de tot..si le-am taiat mai mari si le-am slefuit la dimensiunile din plan... Apoi s-au potrivit perfect.
Asta e marea slefuiala...de care vorbeam...
0

#39 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2012 - 09:26 PM

Merci pentru articol. In sfarsit ideea. Panza si epoxi.
La mine, pentru ca trebuie sa fi original, o sa fie...etamina si adeziv poliuretanic. Va iesi la fel..
0

#40 Useril este offline   vld 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 244
  • Inregistrat: 20-January 08

Postat 08 January 2012 - 09:48 PM

Cred ca ai tinut cont la executie ca partea de sus a aripii trebuie sa fie plana si ca varful trebuie sa fie putin torsionat:

Fisiere atasate

0

#41 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2012 - 09:59 PM

Noroc ca inteleg ce vrei sa spui. Pai e logic. Incidenta oricarei aripi trebuie sa scada inspre extremitate. Normal ca am tinut cont.
Imagine atasata: IMAGE_00105_explicatii.JPG

PS...numai sa fie suficient..oricum e deja prea tarziu, ca aripa e aproape uscata deja...

In planurile lui Guppy 2 scrie de 2mm...si la mine cam asa iese...(desi eu il construiesc pe Gupy 1)

Aceasta postare a fost editata de Mihai_supy: 08 January 2012 - 10:01 PM

0

#42 Useril este offline   bizu 

• ---
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 996
  • Inregistrat: 14-June 03
  • Interests:Aeromodele

Postat 08 January 2012 - 10:06 PM

Vezi postareaMihai_supy, la 08 January 2012 - 09:26 PM, a spus:

Merci pentru articol. In sfarsit ideea. Panza si epoxi.
La mine, pentru ca trebuie sa fi original, o sa fie...etamina si adeziv poliuretanic. Va iesi la fel..

Fa mai intii o proba pe altceva. Dupa mine nu poate sa fie bine dar oricum, sa nu testezi pe munca de pina acum.
Daca-ti iei rasina si voal de 40...80g/mp e o investitie dar vei folosi din ele fara indoiala. Nu se strica si sint tare utile.
Daca nu te lasa inima sa cumperi si rasina tot acum, macar voalul si o seringa de Epoxi 5 minute. Te vei chinui din cauza viscozitatii mari dar, asta e.

Spor

PS. Daca ziceai la "misto", mi-am luat-o...
0

#43 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 January 2012 - 03:45 PM

la ce scoruri au ...voi improviza eu ceva. cu cat as da pe fibra si intaritor l-as motoriza cu Roxxy. Imbinarea o sa fie cu panza si epoxi sau panza si adeziv poliuretanic. Pe vremuri le imbinam cu panza si aracet si tineau. Daca au tinut la un A2 apoi la piticania asta...
Am comandat si folia - alba si sosu transparent. Combinatia de culori va ramane deocamdata asta pentru toate modelele ce le construiesc.

PS. Azi am listat planurile lui Gupy, pentru ca urmeaza fuselajul si ampenajele. Am ramas surprins, imi imaginam ce a mult mai mare. Practic ate 150 cm anvergura si doar 80 de cm lungime. Motorizarea va fi mai mult ca sigur tot Turnigy park 300. Conul, daca nu dau de alti bani o sa fie unul de aluminiu eloxat (30x3,2x....cat o fi el) pe care il am pe Filius. (iar filiusul va primi o elice de Minimoa, 11x6) Pale am 8x4, 9x5 si 10x6, 8x4 e cam maximul pentru 3S pentru motorasul asta. Greutatea esimata e undeva pe la 500 de grame, iar tractiunea motorului e cundeva pe la 350 de grame. Vedem. Daca nu merge, apoi mergem la magazin si-l motorizam cu ceva de genul Turnigy 2209, care de mult imi face cu ochiul...

Aceasta postare a fost editata de Mihai_supy: 09 January 2012 - 03:47 PM

0

#44 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 January 2012 - 07:35 PM

Astazi, multumita prietenilor, am gasit si bowden si niste tije de otel mai grosute. Am (nu eu, cu amicii mei) taiat piesele din placaj. Eu am dat aripa jos de pe plansa, si nu prea sunt multumit. Iarasi trebuie slefuit. Nu s-a torsionat deloc, dar pare totusi cam firava.

PS...doamne cat praf se face...
0

#45 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 January 2012 - 10:24 PM

Slefuit la greu la BA al aripilor, la unghiul de imbinare la centrul aripilor, la eleroane. Ies foarte bine toate, pana la urma, doar rabdare trebuie.
Aripile..desfacute de pe "placa de construit"..
Imagine atasata: IMAGE_00117.jpg
Imagine atasata: IMAGE_00119.jpg

Spre surprinderea mea aripile sunt destul de solide, chiar daca sunt subtiri. Cand o sa fie infoliate o sa fie beton. Totusi nu m-am putut abtine si am mai bagat balsa de 1mm intre lonjeroane.

PS - Marea problema o sa fie servomecanismele eleroanelor, care (am AS100 si niste turnigy) sunt cam fixe. Grosimea aripii in zona acestora este de 12mm toata (2mm sunt numai placajele din balsa) iar servomecanismul AS100 are 11 mm. Maine o sa incerc sa mai scad un mm slefuind un servo mai vechi, sa vedem ce se intampla...daca nu, se va vedea pe intrados, si e negru, ca rosu nu am vazut...desi parca erau unele Tiny S de pe la Multiplex. Ramane de vazut. Din cate stiu cel mai important lucru la o aripa de planor este extradosul, doar ca se vede cel mai mult intradosul. La mine se vor vedea doua dracii negre pe intrados!!!! Dar parca vad eu ca pun niste hartie colorata sub folie si le maschez cumva. Mai e si posibilitatea unui capac, din placaj de un mm, pus peste balsa care placeheaza zona...doar ca va iesi in afara. Gasesc eu o solutie, si pana la urma asta e farmecul - cautarea unei solutii. Varianta cea mai simpla - alte servouri, slim, doar ca costa destul de mult. Studiem , analizam si decidem...
0

#46 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 January 2012 - 10:28 PM

Dupa ce am scris cam ce am postat...cred ca e nevoie de o clarificare....legat de rigiditatea aripilor...
Aripile far fragile dar in realitate sund solide pentru dimensiunile lor. Impreuna nu depasesc 60 - 70 de grame in faza asta. Cred ca cel mai greu lucru e cablul prelungitor al servourilor.
Maine o sa le cantaresc, daca le termin terminatiile alea de care chiar mi-e groaza!!!...iarasi slefuit si praf!!
0

#47 Useril este offline   Motorrad 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 440
  • Inregistrat: 29-May 09

Postat 09 January 2012 - 11:31 PM

Eu am folosit Turnigy 1440A pentru eleroane, au 9 mm grosime, intra la fix si sunt 3.39$ la chinezi.
Speed 3D
Guppy MKII
Spitfire IX
Me 109G
--------------------------------------
JIF 65
Springer Tug
Salupa vietnameza
1/10 Tamiya BMW Z4 M Coupe Racing - electric
1/10 Carson VW Scirocco - termic
Have fun - repeat as needed
0

#48 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 January 2012 - 12:04 AM

da..si o sa vina peste o luna...
Merci, vad eu ce si cum...
0

#49 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 January 2012 - 10:39 PM

Dupa doua zboruri reusite cu termicul si unul , asa in amurg cu Banditul, am ajuns acasa inghetat sufiient de bine sa imi doresc o baie fierbinte, dar, cheful de aeromodele nu m-a lasat, asa ca un dus scurt si la treaba.

Profundorul - da oare de ce e asa de nasol de gaurit balsa?...pana la urma, cu niste freze de lemn, invartite cu mana, un cutit de modelism si smirghel, uf ce de smirghel (si inca nu am ajuns la fuselaj, unde va fi intr-adevar de slefuit).

M-am apucat apoi cu pasi marunti, da repezi de ampenaje. Ce nu am respectat din plan - ampenajul orizontal nu va fi invelit cu balsa. (nu cred ca e necesar - o sa-l intareasca folia). Am folosit bahete de 4x6 totul din balsa.

Apoi iarasi slefuit - la directie, care e din doua foi de un mm si niste triunghiulete mici pe post de nervuri - iarasi smirghel.

Cateva poze:
Ampenajul orizontal cu profundorul - care ma cam bate bandul sa-l mai scobesc, si sa-l mai scap de cateva grame
Imagine atasata: IMAGE_00121.jpg

Directia cu ampenajul vertical, care va fi si el placat cu balsa de un mm. Daca nu avea bowdenul ala, nu cred ca-l placam, desi aici cred ca e necesar.
Imagine atasata: IMAGE_00123.jpg
0

#50 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 January 2012 - 10:41 PM

Poza cu ce am mesterit pana acuma:
Imagine atasata: IMAGE_00125.jpg

PS. - m-m apucat de varfurile aripilor - iarasi smirghel. oar ca aici e migala, si dupa o ora de stat in baie, si slefuit, tot nu-mi place cum ies. Mai slefuim maine.
0

#51 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 January 2012 - 09:25 PM

M-am apucat de fuselaj. Taiat piesele, restuidiat planul sa inteleg cm vine coada aia....si am modificat-o. La mine o sa iasa fuselajul mai gros cam cu 3-4 mm in diametru in zona derivei. Am gresit facand cutia unde vine tubul dreptunghiulara in interior (ar fi trebuit sa fie trapezoidala, dupa tubul meu). Daca pot trai cu asta pana maine dupamiaza ramane asa, daca nu, refac coada (partea de jos a ei). Tubul meu e tonconic si de aici problema. Are 9 mm in fata si cam 7 mm la coada. (asta l-am putut recupera dintr-o undita pe care, odata, am at o groaza de bani, si daa nu a prins peste, pentru ca s-a rupt la prima sedinta de pesuit, atunci macar sa zboare).
Balsa din care am facut partile laterale ale fuselajului mi s-a parut foarte moale, asa ca va trebui sa ranforsez cumva zona unde se aseaza aripile. ( cate o fasie de balsa de 2mm lipita pe interior cu adeziv poliuretanic, o sa faca zona aia suficient de rigida).

In rest - aripile sunt gata de infoliere, ampenajul orizontal gata si el, maine e gata si cel vertical.
Imagine atasata: IMAGE_00126.jpg

PS. azi am pierdut vremea studiind o varianta cu aripi demontabile. Marea intrebare este daca se merita sa mai pun cateva zeci de grame (doua tuburi in ficare aripa si doua sarme de otel, una de 3mm si una de 2, lungi cam de 12 cm) pentru a avea o aripa demontabila - adica mai multe piese de carat, dar mai mici. Nu vreau sa va spun cum e cand merg la zbor, cate drumuri trebuie sa fac, cu bidoane, cutii, aripi, fuselaje s.a.m.d. La fel, daca pot trai pana maine, cand voi incerca sa lipesc aripile (sau sa le fac sistemul de imbinare) atunci ....deocamdata nu stiu..
0

#52 Useril este offline   bizu 

• ---
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 996
  • Inregistrat: 14-June 03
  • Interests:Aeromodele

Postat 11 January 2012 - 09:42 PM

Vezi postareaMihai_supy, la 11 January 2012 - 09:25 PM, a spus:

Marea intrebare este daca se merita sa mai pun cateva zeci de grame (doua tuburi in ficare aripa si doua sarme de otel, una de 3mm si una de 2, lungi cam de 12 cm) pentru a avea o aripa demontabila

Daca-ti incape in masina intreaga, nu merita. E singurul criteriu, zic eu.
Plus ca, avind semiaripile gata deja si fara sistem demontabil integrat, te vei chinui sa-l faci.
Mai mult, te vei misca mai repede la cimp.

Spor

PS. In fine, lipirea pe banc va da un rezultat precis. Daca te apuci acum sa bagi fiare, bete si alte alea va mai fi aceeasi incidenta?
0

#53 Useril este offline   ionutz_csu galati 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 338
  • Inregistrat: 15-October 07

Postat 11 January 2012 - 09:44 PM

bravo bravo , frumoasa lucrare,

am facut si eu un gupy ceva timp in urma , mi a placut acest planor foarte mult dpdv al dimensiunilor, fiind mic il puteai cara/zbura in locuri relativ mici, mai ales ca am reusit "sa l slabesc" aproape 100gr fata de cel original (din plan).
spor la lucru.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: SANY0442 (Large).JPG
  • Imagine atasata: SANY0442 (Large).JPG

0

#54 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 January 2012 - 11:21 PM

Vezi postareabizu, la 11 January 2012 - 09:42 PM, a spus:

PS. In fine, lipirea pe banc va da un rezultat precis. Daca te apuci acum sa bagi fiare, bete si alte alea va mai fi aceeasi incidenta?

Un sistem de ansamblare a aripilor nu modifica unghiul de incidenta absolut deloc. Partea centrala nu e placata pei intrados, ai am amanat placarea tocmai pentru a lua o decizie. De icnaput in masina, incape doar in picioare, in spatele scaunelor.
Daca va exista o imbinare a aripilor, apoi va fi o sama de otel ce va intra in tuburi (montate in interiorul aripii). La Filius am asa ceva si e ok - Sarmele de otel (cam 12 cm cea de 3 mm si cam 8 cea de 2 intra in aripi in tuburi de bronz) tin aripile din balsa de 5mm pline de 180 cm fara probleme. Singura problem va fi apoi fixarea aripi pe fuselaj. La Filius e cu elastice. Aici...elasticele ar strica aspectul....
0

#55 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 12 January 2012 - 12:37 PM

Ca sa prinzi aripile de fuselaj, poti folosi un sistem cu tije de carbon in bordul de atac (la 5 mm de incastrare) si suruburi la 2/3 din coarda (adica mai spre bordul de fuga). Fiecare semiplan are o tija si un surub. Tijele sunt lipite de aripi, ies cam 1 cm si se infig in gauri date in fuselaj (faci un panou de placaj). Suruburile se prind tot intr-un panou de placaj (o placa, orizontala, in care poti prinde niste piulite captive). Prima nervura trebuie ranforsata (laminezi mai multe nervuri, cel mai bine)
Mie nu-mi place ideea cu tija de otel, pe motive de greutate. Faci cum crezi.
0

#56 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 January 2012 - 03:19 PM

Profile laminate, carboane, suruburi....cata munca.....

Pana la urma o sa lipesc aripile, si o sa renunt la un sistem de imbinare. Doar ca o sa am o problema cu transportul, sper sa incapa in masina. O sa verific inainte. Daca nu incape (aripa ansamblata) in picioare in spatele pernelor, le fac demontabile.

PS. pentru ca am fost intrebat de planuri, google sa traiasca..ca el le-a gasit. Daca le vrea cineva, i le dau cu cea mai mare placere. (sunt planurile lui Guppy 1, alea free).

Aceasta postare a fost editata de Mihai_supy: 12 January 2012 - 03:21 PM

0

#57 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 January 2012 - 08:26 PM

Am inceput sa montez fuselajul....deloc usor, dar nu imposibil. Cred ca ar fi trebuit sa iau pana la urma un tub de 6mm. O sa iasa, pana la urma, mai gros in zona cozii, dar cum inca nu mai exista nici un Guppy in Buzau (de care sa stiu) nu se va vedea diferenta. Ziua primului zbor se apropie.
Motorizarea, deocamdata un TP 2410-12, care cu elice 11x7 cica trge 550 grame. Elicea mea e 11x6 (low cost - elice de Minimoa de la Art-tech), si voi incerca zborul cu 2S 860mah. Motorizarea de tipul asta e poate cea mai proasta alegere, dar, bugetul fiind foarte strans, va trebui sa ma descurc cu ce am. Altceva nu mai am disponibil. Daca nu merge, demontam de pe altul, si vorbesc aici despre un 2825 care cu 11x7 si 2s trage 560 de grame, pe aobatul Speed 400. Motorul Towerpro are 59 de grame si consuma maxim 9 A, iar 2825-ul are 47 de grame si consuma ceva mai mult. Amble motoare au sub 3 cm diametru (atata va fi gaura in fuselaj si cam aceeasi inaltime TP-ul are si suportul de prindere).

Concluzia serii - pun motorul TP si o sa aterizez cu grija (mai am inca un ax de schimb, ca mi-am luat ca disperatul, fiind primele mele motoare brushelless). O sa fac primul zbor lansat din mana fara elice, cu acumulatorul putin mai in fata, (asa am facut si cu Filiusil)pentru verificarea stabilitatii zborului planat si eventuale reglaje brute la tijele de comanda. apoi punem elicea si incercam sa luam inaltime...da pana atunci mai este.

Pozele din seara asta
Fusleajul la uscat:
Imagine atasata: IMAGE_00131.jpg

Sta langa Bandit- de parca ar vrea sa-i ia motorul - un Turnigy park 300
Imagine atasata: IMAGE_00132.jpg
0

#58 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 January 2012 - 08:29 PM

Motorizarea disponibila:
Imagine atasata: IMAGE_00139.jpg

Aripa - pana la uram am lipit-o (un tub mic de carbon pe interior ca rigidiza lipitura (poliuretanic peste el, lipit de placa dintre lonjeroane) - dar asta dupa ce verificam cum incape in masina:
Imagine atasata: IMAGE_00138.jpg
0

#59 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 January 2012 - 09:49 PM

O zi intreaga de slefuit - incat am inebunit toata casa!!!..si nu am terminat... Am montat deriva pe fuselaj, cu zeci de masuratori sa fie totul perfect. Apoi, toata seara am slefuit botul ala astfel incat sa se potrivesca cu conul elicii - care e de 35mm. Apoi - alta munca la panoul parafoc, motorul fiind unul cu prindere pe soate. Ce e cel mai haios ca m-am chinuit sa laminez botul - si sa creez un bloc din 6 piese de 6 mm - care a disparut pana la urma - facandu-se aschii ca sa faca loc motorului. Apoi panoul parafoc - care mi-a luat cam 25% din spatiul pentru acumulator. Am mai reusit sa montez si servourile din fuselaj. Mine dupa ce se usuca, ies in curte la tara si slefuiesc fuselajul la forma finala. Acolo doar Rex sa aiba ceva de obiectat, dar el de regula doar latra...

PS
- in principiu de maine ii dam hainute. ca in seara asta nu mai am chef.
- incepe sa prinda forma - o forma superba. Ma bucur ca am ales modelul asta.
0

#60 Useril este offline   Mihai_supy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 January 2012 - 09:58 PM

Dupa ce am scris postul anterior - nu m-am putut abtine - si i-am facut ...asa....primele poze in pielea goala...
Imagine atasata: IMAGE_00141.jpg
Imagine atasata: IMAGE_00142.jpg
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

12 useri citesc topicul
0 membri, 12 vizitatori, 0 utilizatori anonimi