Mai exista in Bucuresti vreun loc de intalnire al elicopteristilor?
Cafeneaua Heli Discutii generale ce nu se incadreaza in alte topicuri
Postat 26 April 2024 - 10:14 PM
Am si eu un Spirit GT cumpărat in toamna lui 2022, pus pe un Trex 600N. Am zburat cam doua bidoane cu el si se comportă ok unitatea, coada tine ok. Mi se pare organică in comenzi această unitate, in sensul ca elicopterul face ce ii ceri fără să iti bati prea mult capul, cand zbor imi aminteste cumva de flybar (fara sa am paddle sim activat). Mai am niste shake-uri ocazionale cand reduc pasul si se descarcă discul rotor dar am ajuns sa suspectez palele cam cheap pe care le am pe modelul ăsta. Desi stiu ca am setat corect functia rescue si se comporta corespunzator la sol nu am avut inca motivatie suficienta ca sa o si testez, cumva parca nu am incredere ca rezista accelerometrele la atatea vibratii. Folosesc un receiver frsky rxsr si e dragut ca am ceva telemetrie direct din unitate pe ecran la Tx16s, rpm motor si altitudine. Temperatura inca nu o am pentru ca am avut surpriza sa aflu ca senzorul de temperatura de la JETI nu este compatibil cu Spirit GT (nu inca), desi merge pe spirit GTR si ar putea sa il faca sa mearga si pe GT. Cam puturosi cehii astia, iar faptul ca nu ai acces in parametri mai avansati ai unitatii, gen pid-uri e cam de cacao.
SAB Goblin Kraken 700 | Scorpion 4530 540KV Limited Edition | Hobbywing 160 Platinum V4 |
Align DS820M | Scorpion Backup Guard | VBAR Neo Pro Rescue | T-Rex 600N Pro | Spirit GT | TT 53 Redline
||| || | Spektrum iX12 | || ||| Radiomaster TX16S MAX
Align DS820M | Scorpion Backup Guard | VBAR Neo Pro Rescue | T-Rex 600N Pro | Spirit GT | TT 53 Redline
||| || | Spektrum iX12 | || ||| Radiomaster TX16S MAX
Postat 02 October 2024 - 10:09 AM
Salut!
Mai zboara cineva cu elicopter ? :)
Am comandat si sper sa ajunga in curand un flight(flybarless)controller MATEK Heli
Pana atunci digest informatiile de pe Rotorflight Wiki
Cineva a mai zburat/incercat/setat rotorflight ? (cu radacini in betaflight)
Mai zboara cineva cu elicopter ? :)
Am comandat si sper sa ajunga in curand un flight(flybarless)controller MATEK Heli
Pana atunci digest informatiile de pe Rotorflight Wiki
Cineva a mai zburat/incercat/setat rotorflight ? (cu radacini in betaflight)
T-REX 450PRO FBL
OMP M1
T-REX 250 FBL
V911, V977
Piper Cub J-3 By Dululutu
F22 Raptor (depron Restie)
Cessna 400 1,4m (FMS)
EXTRA 330 36" (depron)
F4U-Baby
P40-balsa (RIP)
X4M380L, E010s
OMP M1
T-REX 250 FBL
V911, V977
Cessna 400 1,4m (FMS)
EXTRA 330 36" (depron)
F4U-Baby
P40-balsa (RIP)
X4M380L, E010s
Postat 03 October 2024 - 07:58 PM
Desi am unitatea luata chiar din preorder.... nu m-am incumetat,nu am experienta cu beta si imi e foarte greu ne fiind cu dronele.
Am studiat totusi problema,vad ca foarte multi piloti sunt foarte incantati de rezultate,zilele trecuta am vazut un test si la functia resqe...si ceva zboruri extra low rpm(1000rpm) pe un 700...cu control de gov din unitate...si pare de pe alta planeta.Momentan toata lumea zice ca nu seamana cu nici o alta unitate,unii chiar remarca asemanarea cu zborul unui heli flybar.Momentan doar brain se apropie de acel stil de zbor linear,cu umpic de inertie pe viraj si manevre in viteza,dar asta tine de gusturi.
De zburat,da se mai zboara doar ca elicopteristii au ramas foarte putini,nu se mai apuca nimeni fiind foarte dificil de zburat plus cunostinte deatul de multe pana sa ajungi la zbor(setat,reglat,eventual montat) si coarte multi renunta repede dupa primele crashuri,ne avand cine sa ii indrume.
Succes
Am studiat totusi problema,vad ca foarte multi piloti sunt foarte incantati de rezultate,zilele trecuta am vazut un test si la functia resqe...si ceva zboruri extra low rpm(1000rpm) pe un 700...cu control de gov din unitate...si pare de pe alta planeta.Momentan toata lumea zice ca nu seamana cu nici o alta unitate,unii chiar remarca asemanarea cu zborul unui heli flybar.Momentan doar brain se apropie de acel stil de zbor linear,cu umpic de inertie pe viraj si manevre in viteza,dar asta tine de gusturi.
De zburat,da se mai zboara doar ca elicopteristii au ramas foarte putini,nu se mai apuca nimeni fiind foarte dificil de zburat plus cunostinte deatul de multe pana sa ajungi la zbor(setat,reglat,eventual montat) si coarte multi renunta repede dupa primele crashuri,ne avand cine sa ii indrume.
Succes
T-REX 500 PRO
T-REX 600N/OS55HZ-R
T-REX 700X
T-REX 800 TOURBINE
RAPTOR 90 SE gasser
HENSELEIT 3DNT
Save the flybar !!
---------Alexe Gabriel----------
T-REX 600N/OS55HZ-R
T-REX 700X
T-REX 800 TOURBINE
RAPTOR 90 SE gasser
HENSELEIT 3DNT
Save the flybar !!
---------Alexe Gabriel----------
Postat 10 October 2024 - 07:20 AM
Pana la urma a sosit si al meu, doar ca varianta LITE. Montez pe un 450 in locul unui K-BAR. Mai mult pentru functia de resque am luat, sper ca pot seta. (intrebarea e, de cate ori o sa reconstruesc heliul pana dau de capat :) )
T-REX 450PRO FBL
OMP M1
T-REX 250 FBL
V911, V977
Cessna 400 1,4m (FMS)
EXTRA 330 36" (depron)
F4U-Baby
P40-balsa (RIP)
X4M380L, E010s
OMP M1