Modelism - RHC Forum: Cafeneaua Heli - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 35 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »

Cafeneaua Heli Discutii generale ce nu se incadreaza in alte topicuri

#361 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 05 February 2013 - 08:52 PM

Asa am citit si eu, vaselina din rulment tine cat tine si rulmentul. Am motoare care merg de ani buni si nu au nimic.

Rulmentii din Scorpion nu sunt prosti poate ca singura explicatie este temperatura prea inalta in motor, vaselina se duce, se distruge si de aceea trebuie unsi in mod constant. Oricum ar fi mie asta nu imi place.

Chestia cu temperatura inalta nu e poveste, am vazut cateva la camp si erau foarte incinse.

Vezi postareaREAL DESIGN, la 05 February 2013 - 07:23 PM, a spus:

Rulmentii nu sunt capsulati ? .. stiu de la furnizorul nostru de rulmenti pentru utilaje ca ele merg bine atata timp cat au vaselina din fabrica
ramasa in rulment ( daca se incinge rau de tot se poate "topi" si prelinge vaselina din el ) .. am intrebat : daca pun ulei e de bine ? si mi-a spus ca slabe sanse sa intre atat cat trebuie , si mai slabe sa si ramane acolo plus ca poate " spala " si putina vaselina care a mai ramas ..

Daca fac asa mi-a spus ca va trebui sa pun tot timpul si foarte des functie de utilaj si turatii ( zicea ca exista si sisteme de lagare, rulmenti care functioneaza in baie de ulei dar e altceva ...)

El recomanda schimbarea rulmentilor la cel mai mic simptom ... e si normal ca vrea sa vanda dar imi este si amic si nu cred ca ma aburea prea tare ...

0

#362 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 5482
  • Inregistrat: 24-May 08

Postat 05 February 2013 - 08:54 PM

Vezi postareafurios, la 05 February 2013 - 07:37 PM, a spus:

4. Cum ungem rulmenţii curăţaţi?

Se foloseste vaselină speciala. Nu se recomand uleiului din două motive:

- la viteză mai mare uleiul are tendinţa să se scurgă din rulment

- vaselina nu permite apei să intre atât de uşor în rulment

După ce s-au curatat si uscat complet rulmenţii, se ia o seringă şi se umple cu vaselină ( o seringă de 5 ml). Se pun două puncte de vaselină diametral opuse pe fiecare parte, la fiecare rulment. Nu e nevoie de mai mult. Apoi se invarteste rulmentul ca să se uniformizeze ungerea pe toate bilele.

Rulmenţii nu se vor mişca atât de uşor atunci când sunt învârtiţi cu mâna. Însă in sarcina nu se va simţi aşa.
E nevoie de puţin timp până când îşi dă drumul vaselina şi rulmentul se va roti liber.

Nu contest filmuletul , arata cum se procedeaza - la fel de bine putea sa puna si .. de fata mare .. nedumerirea mea era ca daca asa usor intra uleiul la doar o invartire cu mana cu atat mai usor va " zbura " de acolo la turatia la care ajunge in full .. dar era doar o parere care nu imi
apartine .. doar mi-am insusit-o pentru uzul industrial in cazul meu, si am spus-o si eu mai departe la .. cafeneaua heli ..

P.S.

In cazul meu industrial pentru temperaturi sunt rulmenti cu un indice .. eu folosesc C3 .. se pare ca au un joc mai mare in bile care dispare in momentul dilatarii lor ca urmare a temperaturii .. altfel se " umfla " muschii pe ei si se blocheaza dupa ce intai freaca la greu ..

Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 05 February 2013 - 08:59 PM

Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !
0

#363 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 05 February 2013 - 11:20 PM

Fara legatura;

Un clip cu heli clasa 800 (TT) zburat incredibil. Pe langa asta Logo Exxtrem pare heli-ul lui bunica

0

#364 Useril este offline   Ice9 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1361
  • Inregistrat: 06-April 10
  • Interests:RC Helicopters

Postat 05 February 2013 - 11:47 PM

Pai daca il dai lui Nick Maxwell...uite ce face cu adevaratul elicopter al lui bunica.
https://www.youtube....be_gdata_player
0

#365 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 05 February 2013 - 11:50 PM

Tipul zboara uluitor; Protos in garaj, 700 in mlastina, multe, multe altele.

Raptorul asta are cel mai puturos motor, OS32

Vezi postareaIce9, la 05 February 2013 - 11:47 PM, a spus:

Pai daca il dai lui Nick Maxwell...uite ce face cu adevaratul elicopter al lui bunica.

0

#366 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 February 2013 - 09:55 AM

Vezi postareaIce9, la 05 February 2013 - 11:47 PM, a spus:

Extraordinar de elegant zborul .. lent , continuu .. ca un vals ..
Zborurile hard in care nici nu apuc sa inteleg ce a facut deja nu mai ma atrag ... e o chestie nativa
a creierului in ceea ce priveste coordonarea la pilotii respectivi alaturi de mult foarte mult antrenament.

Daca lipseste insa chestia nativa antrenamentul oricat de intens ar fi tot la plafonare se va ajunge ... zic si eu ..
0

#367 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 06 February 2013 - 10:39 AM

Pacat ca nu se vede mai bine, cred ca era pe inserat. Zborul de precizie lent, F3C, a pierdut din popularitate. Acum este la moda, pe langa zborul zguduit 3D, zborul de precizie 3D, sunt destule clipuri de la competitii si ramai cu gura cascata.
0

#368 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2652
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 06 February 2013 - 10:43 AM

Vezi postareaREAL DESIGN, la 06 February 2013 - 09:55 AM, a spus:

Extraordinar de elegant zborul .. lent , continuu .. ca un vals ..
Zborurile hard in care nici nu apuc sa inteleg ce a facut deja nu mai ma atrag ... e o chestie nativa
a creierului in ceea ce priveste coordonarea la pilotii respectivi alaturi de mult foarte mult antrenament.

Daca lipseste insa chestia nativa antrenamentul oricat de intens ar fi tot la plafonare se va ajunge ... zic si eu ..

Se apropie de zborul acrobatic (competitional), dar facut cu heli mic. Total diferit de tumbele 3d.

Aceasta postare a fost editata de vlad1: 06 February 2013 - 10:46 AM

0

#369 Useril este offline   Ice9 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 February 2013 - 11:52 AM

Ma bucur cand mai vorbim si de zborul in sine si mai lasam tehnica sa se odihneasca un pic.
Preferatul meu este Kyle Dahl, care dupa parerea mea combina superb precizia cu un pic hard-core si foloseste des manevre open-sky (largi). Autorotatia din finalul clip-ului o gasesc fenomenala.

0

#370 Useril este offline   furios 

• RAPTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1172
  • Inregistrat: 30-May 08
  • Interests:Heli

Postat 06 February 2013 - 05:47 PM

Avem si raspunsul oficial Scorpion....era de asteptat sa inceapa razboiul...o fi al IV lea WW?

http://helidaily.com/wp-content/uploads/2013/02/Important-Notice.jpg

For those eligible Team Scorpion pilots and field rep, if you are interest on this exchange program, kindly download and fill the Team Scorpion Exchange program form at here and send it back to Scorpion at ps1@spihk.com and ps2@spihk.com

Promotion Period from 20Feb~31Mar 2013
T-REX 500 PRO
T-REX 600N/OS55HZ-R
T-REX 700X
T-REX 800 TOURBINE
RAPTOR 90 SE gasser
HENSELEIT 3DNT
Save the flybar !!

---------Alexe Gabriel----------
0

#371 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 06 February 2013 - 06:56 PM

E tare, sunt rai de tot astia de la Scorpion. Din pacate promotia pentru schimbat un heli Align cu altul mai tare si mai frumos se aplica doar pilotilor sponsorizati de Align (sa ridice mana ala care e pilot sponsorizat in RO). Cred ca o sa se frece menta pe forumuri legat de subiectul asta luni in sir.
0

#372 Useril este offline   narcis1974 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 27-December 12

Postat 08 February 2013 - 03:45 AM

Am mai adresat intrebarea aceasta intr-un alt topic pe acest forum,probabil in zona gresita,de aceea va rog sa imi raspundeti aici,fiind o intrebare mai generalista.

Este diferenta mare in plus intre un Spektrum dx7s si un E flite lp5dsm (e albastra) pentru a controla un Quadrocopter Blade Mqx(pe care deja il folosesc cu E-flite) ???
Spektrum m-ar ajuta mai mult in a deprinde corect anumite tehnici si sa il pilotez mai usor ???
Va multumesc.
0

#373 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 08 February 2013 - 05:48 AM

E diferenta mare. lp5dsm e o jucarie cu raza mica de actiune si programare foarte limitata. Dx7s e o statie.

Prima face 50-100 RON (sunt generos ca merge si pe simulator parca). Pentru Mqx nu e nici o diferenta.

Vezi postareanarcis1974, la 08 February 2013 - 03:45 AM, a spus:

Am mai adresat intrebarea aceasta intr-un alt topic pe acest forum,probabil in zona gresita,de aceea va rog sa imi raspundeti aici,fiind o intrebare mai generalista.

Este diferenta mare in plus intre un Spektrum dx7s si un E flite lp5dsm (e albastra) pentru a controla un Quadrocopter Blade Mqx(pe care deja il folosesc cu E-flite) ???
Spektrum m-ar ajuta mai mult in a deprinde corect anumite tehnici si sa il pilotez mai usor ???
Va multumesc.

0

#374 Useril este offline   narcis1974 

• Nou venit
  • Pip

Postat 08 February 2013 - 05:10 PM

Vezi postareastiganas, la 08 February 2013 - 05:48 AM, a spus:

E diferenta mare. lp5dsm e o jucarie cu raza mica de actiune si programare foarte limitata. Dx7s e o statie.

Prima face 50-100 RON (sunt generos ca merge si pe simulator parca). Pentru Mqx nu e nici o diferenta.

Eu momentan as fi luat Spektrum pentru a ma invata bine cu un Mqx,auzeam ca il pui in hover si sta singur in acelasi punct.Mie cu Lp5dsm se misca si daca nu butonez incontinuu,nu sta pe loc.E destul de instabil la " butonat" .Cand ma uit pe youtube si ii vad pe altii cum il manevreaza,cred ca e de la radiocomanda,bineinteles indemanarea e vitala.Invat zilnic cate ceva cu Mqx am vreo 10 ore de zbor,dar cred totusi ca un Spectrum imi va transforma "prietenia" cu Mqx in mai bine :) Dar daca as progresa mult mai repede si as avea o placere mai mare in al conduce mai lin,si mai exact in comenzi si hover,mi-as lua Spektrum.E ca la tenis de masa,degeaba incerci sa inveti si sa faci performanta cu o paleta din placaj.Cu una adevarata cu lemn separat si fetze care se lipesc,e alta senzatie,alt joc,un alt nivel si totodata iti creste motivatia.
Eu initial am vrut sa incerc sa pilotez Mpcx,dar un prieten mi-a zis sa incerc cu un Quadro pana vad cu ce se mananca...E gresit ca mi-am huat Mqx prima data? Sa imi iau mai bine Mcpx? E cu mult mai greu de pilotat decat Quad-ul?Is dezorientat total.M-as axa ori pe Mcpx sau alt heli micutz .....sau as ramane pe Mqx.
Ce ma sfatuiti sa fac ?
Merci de sfaturi.
0

#375 Useril este offline   furios 

• RAPTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1172
  • Inregistrat: 30-May 08
  • Interests:Heli

Postat 08 February 2013 - 05:43 PM

Ma tot freaca o chestie de la o vreme...un incepator sa isi ia mai intai un qad mic,dupaia isi ia un ncpx,dupaia un 130x,urmeaza un 450,un 500 si un 700 direct....pai nu credeti ca e cam lung drumul? si cam costisitor?

De cand cu plasticele astea nu mai zboara nimeni heli...

Ps.Peste cativa ani o sa ajungem sa zburam in bae cu un heli cat tigarea de mare.
T-REX 500 PRO
T-REX 600N/OS55HZ-R
T-REX 700X
T-REX 800 TOURBINE
RAPTOR 90 SE gasser
HENSELEIT 3DNT
Save the flybar !!

---------Alexe Gabriel----------
0

#376 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1551
  • Inregistrat: 22-July 11
  • Interests:computere, electronica, rc

Postat 08 February 2013 - 07:19 PM

mqx nu sta singur in hover (decit citeva secunde), are doar gyro 3d nu are accelerometre sau "nebunii" gen magnetometru sau barometru. Trebuie tot timpul sa-l zbori. Vrei un quad care sa stea, cauta unul pe care scrie stabilizare 6-axis (3 gyro + 3 accelerometru), dar nu o sa inveti prea multe cu el.

Tu decizi ce vrei, un quad sau un heli, pina la urma e (si) chestie de preferinte personale. Quad-ul e mai simplu de reparat, ai 4 motoare si 4 elici. Nu tu servo-uri nu tu swash nu tu link-uri.
USER BANNED BY ADMIN
0

#377 Useril este offline   narcis1974 

• Nou venit
  • Pip

Postat 08 February 2013 - 08:00 PM

Vezi postareaDanB, la 08 February 2013 - 07:19 PM, a spus:

mqx nu sta singur in hover (decit citeva secunde), are doar gyro 3d nu are accelerometre sau "nebunii" gen magnetometru sau barometru. Trebuie tot timpul sa-l zbori. Vrei un quad care sa stea, cauta unul pe care scrie stabilizare 6-axis (3 gyro + 3 accelerometru), dar nu o sa inveti prea multe cu el.

Tu decizi ce vrei, un quad sau un heli, pina la urma e (si) chestie de preferinte personale. Quad-ul e mai simplu de reparat, ai 4 motoare si 4 elici. Nu tu servo-uri nu tu swash nu tu link-uri.

merci DanB pentru raspuns.Acum ...,daca as vrea sa raman pe quad,sa imi iau spektrum sau raman cu E flite lp5dsm ? Cu o statie adevarata pot "stoarce"mai mult din quad ?:)
Nu as vrea sa o iau doar de dragul de a avea spektrum ci doar daca o pot folosi mai spor.Stiganas a zis ca pentru Mqx nu fac diferenta intre Spectrum dx7s si E flite lp5dsm.
0

#378 Useril este offline   Ice9 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 February 2013 - 09:20 PM

Vezi postareanarcis1974, la 08 February 2013 - 05:10 PM, a spus:

E ca la tenis de masa,degeaba incerci sa inveti si sa faci performanta cu o paleta din placaj.Cu una adevarata cu lemn separat si fetze care se lipesc,e alta senzatie,alt joc,un alt nivel si totodata iti creste motivatia.

Vezi ca ti-ai dat singur raspunsul la ultima intrebare. Cat despre mQX, quad, mCPX sau heli, e tot ca la tenis...vrei de masa sau de camp. Seamana si nu prea...este?
0

#379 Useril este offline   narcis1974 

• Nou venit
  • Pip

Postat 08 February 2013 - 09:30 PM

Vezi postareaIce9, la 08 February 2013 - 09:20 PM, a spus:

Vezi ca ti-ai dat singur raspunsul la ultima intrebare. Cat despre mQX, quad, mCPX sau heli, e tot ca la tenis...vrei de masa sau de camp. Seamana si nu prea...este?

Merci Ice9.
Raspuns simplu si la subiect.
Raman pe Mqx si imi iau Spectrum dx7i, si second daca as gasi.
O sa scriu in sectiunea care trebuie.
0

#380 Useril este offline   Ice9 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 February 2013 - 10:07 PM

Sa nu ma intelegi gresit. Mqx-ul nu o sa zboare mai bine cu DX7, dar daca o sa vrei heli, o sa vrei si statie serioasa.
0

#381 Useril este offline   narcis1974 

• Nou venit
  • Pip

Postat 10 February 2013 - 11:02 PM

In cazul unui Quad,cum e de preferat sa il zbor ca sa invat mai repede si sa il pot controla mai bine,in X(ics) sau in + (plus ).
Merci
0

#382 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2085
  • Inregistrat: 16-May 10
  • Interests:Aeromodelism

Postat 10 February 2013 - 11:20 PM

Vezi postareanarcis1974, la 10 February 2013 - 11:02 PM, a spus:

In cazul unui Quad,cum e de preferat sa il zbor ca sa invat mai repede si sa il pot controla mai bine,in X(ics) sau in + (plus ).
Merci

Fara sa fiu acuzat de subiectivism.. in icsss :D

Doar pentru ca arata mai bine si nu pentru ca are un avantaj(performata) fara de +

Plus ca toata lumea zboara X :)

Aceasta postare a fost editata de icsss: 10 February 2013 - 11:20 PM

0

#383 Useril este offline   Ice9 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 February 2013 - 11:46 PM

Anul asta se anunta "de viteza"...care merge la IRCHA? :lol:

0

#384 Useril este offline   apstudio 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 310
  • Inregistrat: 02-January 08
  • Interests:Computers, 3d Graphica, Films, Bodybuilding, Helicopters, Aircrafts, Ships

Postat 14 February 2013 - 10:43 AM

Vezi postareaIce9, la 12 February 2013 - 11:46 PM, a spus:

Anul asta se anunta "de viteza"...care merge la IRCHA? :lol:

In ce tsara se va ptrece actiunea? Ca tot am cautat la ei pe site shi nu am gasit.
The Truth Is Out There.
0

#385 Useril este offline   Ice9 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 February 2013 - 01:08 PM

Vezi postareaapstudio, la 14 February 2013 - 10:43 AM, a spus:

In ce tsara se va ptrece actiunea? Ca tot am cautat la ei pe site shi nu am gasit.

USA, baby! :)
0

#386 Useril este offline   nicolas 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 697
  • Inregistrat: 06-October 06

Postat 14 February 2013 - 01:27 PM

Vezi postareaIce9, la 14 February 2013 - 01:08 PM, a spus:

Pai explica-te si tu unde este usha asta, cum intri pe Berceni in stanga sau in dreapta? :drinks: :rofl:

Aceasta postare a fost editata de nicolas: 14 February 2013 - 01:29 PM

Its nice to be important, but its more important to be nice ...
0

#387 Useril este offline   Ice9 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 February 2013 - 01:31 PM

Vezi postareanicolas, la 14 February 2013 - 01:27 PM, a spus:

Pai explica-te si tu unde este usha asta, cum intri pe Berceni in stanga sau in dreapta? :drinks: :rofl:

...exact. Dupa care te rogi de omul de tinichea sau de sperietoare sa-ti zica mai departe cum ajungi mai exact! :lol:
0

#388 Useril este offline   Ice9 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 February 2013 - 05:26 PM

Cautam ieri niste servo-uri pentru un gimbal si am dat peste ceva interesant in cutia cu maimute...primul meu heli, cumparat de la Gigi! Ce bucuros mai eram cand l-am adus acasa....:)
Trebuie sa-ti multumesc Gigi, pentru ca ai pus 65MG-uri. Merg la fix.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG00871-20130213-2019.jpg

0

#389 Useril este offline   REAL DESIGN 

• R.D.
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 February 2013 - 07:38 PM

Vezi postareaIce9, la 14 February 2013 - 05:26 PM, a spus:

Cautam ieri niste servo-uri pentru un gimbal si am dat peste ceva interesant in cutia cu maimute...primul meu heli, cumparat de la Gigi! Ce bucuros mai eram cand l-am adus acasa....:)
Trebuie sa-ti multumesc Gigi, pentru ca ai pus 65MG-uri. Merg la fix.

Pentru putin ...

mamaaaaa si eu ce ma bucuram .... ca am scapat de el .... m-am uitat indelung pe geamul de la birou nu care cumva sa se intoarca Ice9 ... eram cu cheia in yalla si toate sursele de zgomot oprite ... sssssssssst !
0

#390 Useril este offline   apstudio 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 310
  • Inregistrat: 02-January 08
  • Interests:Computers, 3d Graphica, Films, Bodybuilding, Helicopters, Aircrafts, Ships

Postat 14 February 2013 - 08:12 PM

Vezi postareaIce9, la 14 February 2013 - 01:08 PM, a spus:

Mersi de info, cam departe. Ash merge ceva mai iaproape, de exemplu la 3d masters, care cica anul asta va fi in Kronenberg, 10 km de la Venlo.
The Truth Is Out There.
0

Arata acest topic

• 35 Pagini +
  • « Prima
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Ultima »

Raspuns rapid