Modelism - RHC Forum: Hobbyking ZYX 3-Axis Flybarless System, Tarot, CopterX 3100 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hobbyking ZYX 3-Axis Flybarless System, Tarot, CopterX 3100 Unitatile FBL ieftine sunt aici

#91 Useril este offline   emilemir 

• Search Sexy Girls from your city for night
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 879
  • Inregistrat: 04-April 10
  • Interests:discussion

Postat 17 January 2013 - 09:12 PM

Buna seara , ieri am primit una bucata copterx 3x1000 si am inceput setarile de rigoare dar stupoare..........cand sa trec la trimarea servourilor din meniul unitatii fbl am descoperit ca servoul de pe ruder nu da nici un semn. Intai am banuit ca servo-ul e defect dar am pus si altele dar tot asa. Daca las sa se initializeze unitatea comenzile toate functioneaza normal si servo de coada raspunde corect la comenzi . A mai intalnit cineva aceasta simptoma?
0

#92 Useril este offline   sebica_heli 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 226
  • Inregistrat: 12-December 11

Postat 18 January 2013 - 01:36 PM

Curios, ce am patit eu este ca tot la un servo de coada nu pot sa il fac sa aibe cursa completa intr-un capat, oricat as trima servo-ul. Toate dupa un crash.
Si inca o chestie pe care inca nu i-am dat de capat este ca:
-colective pitch in programul de setup ptr unitate este invers: dau in sus de stick si pe ecram merge in jos, insa swashplate-ul merge corect. Daca dau reverse din radiocomanda nu mai pot face din directia servourilor ca swashplate-ul sa mearga corect.

Mie si frica sa zbor asa cu el, sa nu il crash-uiesc.
0

#93 Useril este offline   emilemir 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 18 January 2013 - 03:50 PM

am facut si 2 filmulete : in primul intru in meniu , intru in setarea pentru trimarea servourilor. Normal e ca atunci cand cu sticul de aileron selectezi un canal servo-ul de pe acel canal sa faca o mica miscare dar se vede ca atunci cand ajung la canalul 4 (ledul rosu de pe controler se aprinde de 4 ori) servo de coada face pe mortul.

www.youtube.com/watch?v=XaND1zh6AQ4

in al 2-lea film am lasat unitatea fbl sa se initializeze fara sa intru in setup si raspunde la toate comenzile corect inclusiv canalul 4:

http://www.youtube.c...h?v=UsZ8lVPKY24

Aceasta postare a fost editata de emilemir: 18 January 2013 - 03:53 PM

0

#94 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8326
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 18 January 2013 - 08:02 PM

Am instalat softul de Android (pe un telefon Boston abandonat pe care acum il folosec numai pentru heli cu V-bar)

Trebuie sa zic ca softul e foarte misto, arata mai bine decat cel de PC. Acu trebuie sa cumpar si interfata BT, se gaseste in multe locuri (este exact ca cea de la Vbar dar are mufa de Tarit in cap)

Nu sunt prea grabit, nu simt nevoia sa fac schimbari la unitate.
0

#95 Useril este offline   luci25gold 

• T-REX Helii
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2124
  • Inregistrat: 05-April 10
  • Interests:DOAR Elicoptere

Postat 18 January 2013 - 08:14 PM

Vezi postareaemilemir, la 18 January 2013 - 03:50 PM, a spus:

am facut si 2 filmulete : in primul intru in meniu , intru in setarea pentru trimarea servourilor. Normal e ca atunci cand cu sticul de aileron selectezi un canal servo-ul de pe acel canal sa faca o mica miscare dar se vede ca atunci cand ajung la canalul 4 (ledul rosu de pe controler se aprinde de 4 ori) servo de coada face pe mortul.

in al 2-lea film am lasat unitatea fbl sa se initializeze fara sa intru in setup si raspunde la toate comenzile corect inclusiv canalul 4:

il setezi din telecomanda ?
eu l-am setat doar conectat la pc prin cablu de date.
Ne traim viata in mare viteza, incercam sa rascumparam timpul,
insa de cele mai multe ori deciziile pe care le luam in pripa nu sunt cele mai bune!
07470130360
0

#96 Useril este offline   sebica_heli 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 18 January 2013 - 11:33 PM

Vezi postareaemilemir, la 18 January 2013 - 03:50 PM, a spus:

doar din telecomanda...multe luminite ce trebuiesc urmarite :), un cablu de conectare la pc face toti banii
maine voi avea primul zbor cu heli-ul FBL, head align DFC, unitate copter
0

#97 Useril este offline   emilemir 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 19 January 2013 - 07:50 AM

indiferent cum il setezi efectul e acelasi, unitatea e defecta
0

#98 Useril este offline   sebica_heli 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 22 January 2013 - 02:29 PM

Am reusit sa ridic de la sol elicopterul, pentru ca am servouri destul de proaste de la HK (3 dolari) am redus gain-ul de la Roll si Pitch la 28. In zona este zburabil.
Insa acum am bataie de cap cu coada, nu mai tine coada, nu mai pot sa rotesc heli-ul spre stanga. Inca nu i-am dat de capat, nu cred ca este ceva mecanic, cred ca e din vina unitatii FBL care face figuri.

Am sa o iau de la 0, resoftat unitatea si restul setup-ului.
0

#99 Useril este offline   luci25gold 

• T-REX Helii
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 22 January 2013 - 08:01 PM

Vezi postareasebica_heli, la 22 January 2013 - 02:29 PM, a spus:

Am reusit sa ridic de la sol elicopterul, pentru ca am servouri destul de proaste de la HK (3 dolari) am redus gain-ul de la Roll si Pitch la 28. In zona este zburabil.
Insa acum am bataie de cap cu coada, nu mai tine coada, nu mai pot sa rotesc heli-ul spre stanga. Inca nu i-am dat de capat, nu cred ca este ceva mecanic, cred ca e din vina unitatii FBL care face figuri.

Am sa o iau de la 0, resoftat unitatea si restul setup-ului.

ia-ti un cablu de setare
din telecomanda eu nu am reusit
cu cablu a mers din prima!!!
insa de cele mai multe ori deciziile pe care le luam in pripa nu sunt cele mai bune!
07470130360
0

#100 Useril este offline   emilemir 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 22 January 2013 - 10:10 PM

daca vrea sa-ri resofteze unitatea e obligatoriu cablul

Aceasta postare a fost editata de emilemir: 22 January 2013 - 10:10 PM

0

#101 Useril este offline   sebica_heli 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 24 January 2013 - 11:07 AM

Am cablu, am resoftat unitatea, acelasi comportament -palele rotorului coada nu formeaza un unghi suficient, din ce am citit ~ 45 de grade in sensul acelor de ceasornic si ~ 30 de grade in sens opus acelor de ceasornic.

Am inceput sa le iau prin eliminare:
-mecanica rotorului coada, am deplasat cat am putut de mult sliderul spre extremitatea axului rotorului fara a avea bind (ochiometric dpdv. mecanic unghiurile respective se formeaza, urmeaza sa le si masor)
-unitatea, am pus inca o unitate, acelasi comportament in privinta cursei servo-ului insuficienta pentru a forma unghiurile respective
-servo-ul, aici este o mica incertitudime (HK450PRO), am doar un servo care sa imi potriveasca in locasul lui sub boom, vreau sa incerc sa montez un servo direct pe coada, asa poti regla si mai exact dpdv. mecanic- pozitia servo -fara prea mult trim
-lungimea legaturii dintre servo coada si rotor coada, si asta imi da bataie de cap, stie cineva cat trebuie sa fie STD pentru un trex/hk 450 pro?

Cu stima,
0

#102 Useril este offline   takeoff 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1029
  • Inregistrat: 25-July 08
  • Interests:Elicoptere,elicoptere,elicoptere si apoi tot ce zboara...

Postat 24 January 2013 - 01:06 PM

Decupleaza tija care duce de la servo la coada,alimenteaza heli si asteapta sa se initializeze fbl,asezi echea la un unghi aprox. de 90 de grade apoi legi tija de comanda.Acum sliderul poate avea diferite pozitii,prin lungirea sau scurtarea tijei aduci sliderul in pozitia de mijloc cu un unghi de 3/5 grade spre boom.Acesta este reglajul mecanic,urmeaza stabilirea cursei din soft(banuiesc ca are asa ceva zyx) si ar trebui sa mearga.Se mai poate regla si din pozitia bilutei pe eche.Am uitat nu se foloseste trim din statie.

spor

Aceasta postare a fost editata de takeoff: 24 January 2013 - 01:09 PM

0

#103 Useril este offline   emilemir 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 26 January 2013 - 04:26 PM

alte filme ceva mai explicite cu f_____l de 3x1000:

http://www.youtube.c...h?v=iRNUqAEnNhE
http://www.youtube.c...h?v=bBHTdS3Bfyk
0

#104 Useril este offline   emilemir 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 27 January 2013 - 08:10 PM

ca o informatie, microcontrolerul de la 3x1000 e un atmel 324. Nu recomand desfacerea lui pentru ca odata desfacut e nasol sa mai infiletati 1 surub, e facut la limita si poate doar starnsa in mengnina carcasa mai reusiti. Si ma mir inca cum au reusit sa blocheze unitatea, poate citeste cineva care cunoaste aceasta problema si ne lamureste

Aceasta postare a fost editata de emilemir: 27 January 2013 - 08:12 PM

0

#105 Useril este offline   emilemir 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 01 February 2013 - 10:31 AM

sa rezolvat problema, vanzatorul e de acord sa-mi trimita un nou controler fbl, raspunsul vanzatorului: We will send you a replacement CX-3X1000 by HK post Air mail today. Please note each order can only claim replacement once. Sorry for the inconvenience caused!cea ce ma nedumereste, cu totul ca am insistat sa le trimit controlerul inapoi nu pomenesc ca ar vrea controlerul defect inapoi
0

#106 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 01 February 2013 - 11:13 AM

Nu au ce face cu el, singura lor grija e sa nu ii tragi in piept (de aceea il vor in mod normal inapoi), da au vazut ca esti serios.

In rarele cazuri cand am avut probleme magazinele din asia au fost extrem de serioase si am putut comunica cu ele spre deosebire de cele din Germania unde am avut experiente incredibile.

Vezi postareaemilemir, la 01 February 2013 - 10:31 AM, a spus:

sa rezolvat problema, vanzatorul e de acord sa-mi trimita un nou controler fbl, raspunsul vanzatorului: We will send you a replacement CX-3X1000 by HK post Air mail today. Please note each order can only claim replacement once. Sorry for the inconvenience caused!cea ce ma nedumereste, cu totul ca am insistat sa le trimit controlerul inapoi nu pomenesc ca ar vrea controlerul defect inapoi

0

#107 Useril este offline   emilemir 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 01 February 2013 - 12:28 PM

Stefan, la cate filme le-au trebuit ca sa vada si ei problema cred ca pana la urma s-au convins, cu totul ca le spuneam exact care e problema si ei i-mi spuneau ca controlerul ba trebuia setat fara servo, ba ca trebuie setat cu cablul usb. La un moment dat m-am enervat si le-am raspuns sec..... cum dracul sa setezi cursa unui servo fara sa vezi miscarea lui si mi-au dat dreptate. Sincer ieri cand am avut ultima discutie cu vanzatorul mi-au spus ca daca vreau imi inlocuieste controlerul la urmatoarea comanda dar vad ca azi mi-au confirmat trimiterea altuia nou iar dupa 10 minute mi-au confirmat ca deja e livrat
0

#108 Useril este offline   emilemir 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 28 February 2013 - 09:48 PM

acum 3 zile am primit si noua unitate 3x1000 , super satisfacut dar cand am montat-o.... aceasi problema : cand incerc sa setez canalul 4 din statie e mort. Ori canalul 4 se setaza doar prin usb si atunci ei nu au stiut asta si mi-au trimis inca o unitate ca inlocuitoare . Acum ce trebuie sa fac e sa cumpar o interfata usb si sa incerc asa, daca merge cu cablul inseamna ca canalul 4 se seteaza la noile unitati doar prin USB (nu vad logica) si am prostit un vanzator chinez
0

#109 Useril este offline   luci25gold 

• T-REX Helii
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 March 2013 - 06:06 PM

azi am vrut sa zbor.
la cimp unitatea nu a vrut de loc sa mearga.
la conectarea bateriei, coopter x 3x1000 face succesiunea de leduri si la urma ramine ledul albastru clipind,
care sincer nu stiu ce inseamna si nici nu e trecut nicaieri in manual.
ramine sa o resoftez sa vedem ce zice,
daca a mai intimpinat cineva asa ceva il rog sa posteze.

elicopterul a fost pus functional dupa zbor in cutie asta toamna si in primavara (astazi) am patit problema de mai sus
pareri?
07470130360
0

#110 Useril este offline   luci25gold 

• T-REX Helii
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 March 2013 - 08:13 PM

cred ca unitatea a "murit"
am resoftat-o cu versiunea firmware1.0 coopterx -nu adat nici un semn de viata nu se mai aprinde nici un led
am resoftat-o cu tarot zyx 3.5 -aceiasi problema la initializare clipeste ledul albastru
concluzia --alta unitate!!
07470130360
0

#111 Useril este offline   luci25gold 

• T-REX Helii
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 06 March 2013 - 08:15 PM

cred ca unitatea a "murit"
am resoftat-o cu versiunea firmware1.0 coopterx -nu adat nici un semn de viata nu se mai aprinde nici un led
am resoftat-o cu tarot zyx 3.5 -aceiasi problema la initializare clipeste ledul albastru
concluzia --alta unitate!!

sau stiti cumva ceva ce nu stiu eu?

ave-ti cumva o unitate functionala de vinzare?

Aceasta postare a fost editata de luci25gold: 06 March 2013 - 08:17 PM

07470130360
0

#112 Useril este offline   emilemir 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2013 - 11:58 AM

se pare ca a aparut si versiunea 4 scoasa de Tarot
0

#113 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2103
  • Inregistrat: 02-November 05
  • Interests:Avioane Ultrausoare, Planoare, Aeromodele , Heli

Postat 11 March 2013 - 12:57 PM

Luci25gold tu cand ai cmparat unitatea? parca citisem pe undeva ca a fost o serie mai slabuta.Eu am una din ianuarie 2012 nu am incercat-o inca dar sper sa nu fie din seria slabuta (naspa)

Ciao Sorin
0

#114 Useril este offline   emilemir 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2013 - 03:26 PM

Nu exista unitati mai slabe sau mai bune, luci25gold a cumparat unitatea de la mine acum un an parca, CopterX din decembrie anul trecut a inceput sa protejeje unitatile lor impotriva upgrade-ului de soft Tarot si nu inteleg politica lor de loc, asa au inceput ca unitatile sa se vanda prost si calitatea la fel . Vrand sa fac o afacere am cautat pe ebay o unitate facuta inainte de 2012, am gasit si am cumparat doar ca canalul 4 nu se poate regla. Am facut reclamatie si am primit o noua unitate dar aceasi problema. La o inspectie rudimentara se vede si ca suruburile nu sunt infiletate pana la capat(calitate de .....) . Am incercat cu un cablu usb si tot nu se poate regla, noroc ca la una din unitate se nimereste setarile pe canalul 4 si sper sa zboare asa. Nu recomand iar nimanui sa incerce sa regleze unitatea copterx cu softul android ca nu merge decat pe unitatile Tarot (pe unitatile copterx cu upgrade de tarot nu ma incercat)
0

#115 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2103
  • Inregistrat: 02-November 05
  • Interests:Avioane Ultrausoare, Planoare, Aeromodele , Heli

Postat 11 March 2013 - 04:50 PM

Emil, cred ca asta am citit eu, dar nu mai stiu exact, in plus sunt pe langa la setarea unitatilor FBL si de aia cred ca nu am inteles bine.A mea e probabil fabricata in 2011 am comandat-o prin 20.01.2012

Atunci solutia e sa o folosesti asa cum e? Parca Luci25Gold zicea ca are un prieten care a pus pe heli unitatea asa cum a venit si zboara super bine, mai ca ar fi tentat sa o resofteze si pe a lui la softul original.

Ciao Sorin
0

#116 Useril este offline   luci25gold 

• T-REX Helii
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 11 March 2013 - 06:11 PM

unitatea zboara bine si cu soft de tarot si cu soft original
a mea cu soft de tarot a zburat perfect un an de zile anul acesta cind am iesit cu helii la zbor nu a vrut sa se mai initializeze (clipeste ledul albastru)
eu am facut upgrade de tarot doar vazind discutiile pe forum dar zbura bine si cu softul original
07470130360
0

#117 Useril este offline   tantar 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2743
  • Inregistrat: 01-November 08

Postat 19 March 2013 - 12:09 PM

Am fost convins de MAX 500 si LUCI GOLD sa imi iau si eu o unitate (copter x 3X1000 )
Am motat'o pe PROTOS , am fost placut surprins de cum se comporta , din punctul meu de vedere EXACT LA FEL CA BEAST X
Am dat un zbor de proba pe un vant tare , din punctul meu de vedere PROTOSUL este un heli "nebun" iar combinatia cu aceasta unitate si vantul de afara m-au facut sa il zbor calm , uitati ce a iesit :

http://www.youtube.c...e&v=zexg5rUrtdg

Nu stiu cum vi se pare voua dar eu o consider o unitate foarte buna , extrem de ieftina , usor de programat si cel mai important se comporta excelent .

Aceasta postare a fost editata de tantar: 19 March 2013 - 12:13 PM

Trex 700 V BAR
FMS P-51 D MUSTANG 1700 mm
ESM F4U CORSAIR 1900 mm SAITO FA 200 R 33
JU- 87 STUKA 1920 mm
A-10 Freewing 1700 mm EDF
FMS F 4U CORSAIR 1700 mm
FW 190 HYPE
Futaba T-8FG x 2
0

#118 Useril este offline   tantar 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2743
  • Inregistrat: 01-November 08

Postat 20 March 2013 - 01:55 PM

Am mai dat si azi un zbor , aceeasi impresie ,raspunde bine .
Mai trebuiesc ceva reglaje mecanice , dar unitatea se tine bine .

http://www.youtube.c...e&v=yrPqsmPYry8

Trex 700 V BAR
FMS P-51 D MUSTANG 1700 mm
ESM F4U CORSAIR 1900 mm SAITO FA 200 R 33
JU- 87 STUKA 1920 mm
A-10 Freewing 1700 mm EDF
FMS F 4U CORSAIR 1700 mm
FW 190 HYPE
Futaba T-8FG x 2
0

#119 Useril este offline   Alexandru Diculescu 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 56
  • Inregistrat: 02-April 11

Postat 21 April 2013 - 10:01 PM

Cumparat Tarot ZYX-S. Din 4 sateliti nu merge niciunul. Receptorul AR700 nici atat. Tot cu Orange R610 m-am scos si de data asta. Ciudat a fost ca dupa ce am urmat toti pasii din soft, am trecut la setarea curbelor si m-am trezit ca s-au resetat trimurile pe swash. Am rulat iar tot programul si am dres problema. Am zburat azi 450-ul FBL DFC prima data, cu mari emotii, si spre bucuria mea se comporta excelent chiar in rafale de vant. Inca nu m-am prins cum sa pun gain-ul pe coada. Ei zic sa pun 0:28% si 1:71%. Daca pun mai mult la 0, incepe si bataie coada; daca pun 28 are o "bataie" mica. La 24 ma bate putin cand sta perpendicular pe directia vantului si vant avem din plin zilele astea. O alta problema pe care nu am mai avut-o cu Orange-ul este ca pierde semnalul pentru o fractiune de secunda, sau asa cred eu. Elicopterul sare 10 cm in sus sau in jos si led-ul receptorului incepe sa clipesca ca atunci cand il deconectez si il reconectez fara sa opresc telecomanda. Cam atat pot spune dupa 3 pack-uri.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Tarot DFC.jpg

0

#120 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 22 April 2013 - 08:28 AM

Sunt mai multe de zis:

- orice receptor Orange/Spektrum clipeste daca il reconectezi fara sa opresti statia. Pentru ele asta inseamna ca a avut o pana de curent. Trebuie sa te uiti la RX fara sa il decuplezi de la curent, dupa zbor (si fara sa pornesti zborul cu el clipind). Daca ledul e aprins fara sa clipeasca inseamna ca semnalul a fost OK.

- Din ce stiu eu trebuia sa ai satelitii gata binduiti cu statia, abia dupa aceea poate fi pus ZYX-S (pe modelul respectiv bineinteles)

- Eu am umblat la coada putin si la parametrii avansati (din soft) - de gain nu stiu ce sa zic, statia mea nu are meniu gain pe gyro, canalul 5, eu fac gain-ul din EndPoint si a ajuns sa-mi placa mult mai mult. EndPoint e o chestie universala nu ce viseaza fiecare producator in meniul de gyro.

- E usor sa resetezi trimurile de swash din greseala.

Vezi postareaAlexandru Diculescu, la 21 April 2013 - 10:01 PM, a spus:

Cumparat Tarot ZYX-S. Din 4 sateliti nu merge niciunul. Receptorul AR700 nici atat. Tot cu Orange R610 m-am scos si de data asta. Ciudat a fost ca dupa ce am urmat toti pasii din soft, am trecut la setarea curbelor si m-am trezit ca s-au resetat trimurile pe swash. Am rulat iar tot programul si am dres problema. Am zburat azi 450-ul FBL DFC prima data, cu mari emotii, si spre bucuria mea se comporta excelent chiar in rafale de vant. Inca nu m-am prins cum sa pun gain-ul pe coada. Ei zic sa pun 0:28% si 1:71%. Daca pun mai mult la 0, incepe si bataie coada; daca pun 28 are o "bataie" mica. La 24 ma bate putin cand sta perpendicular pe directia vantului si vant avem din plin zilele astea. O alta problema pe care nu am mai avut-o cu Orange-ul este ca pierde semnalul pentru o fractiune de secunda, sau asa cred eu. Elicopterul sare 10 cm in sus sau in jos si led-ul receptorului incepe sa clipesca ca atunci cand il deconectez si il reconectez fara sa opresc telecomanda. Cam atat pot spune dupa 3 pack-uri.

0

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Raspuns rapid

21 useri citesc topicul
0 membri, 21 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro