Modelism - RHC Forum: Hovercraft(aeroglisor) - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 10 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Hovercraft(aeroglisor)

#151 Useril este offline   vas86 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 44
  • Inregistrat: 24-February 04

Postat 29 August 2004 - 11:54 PM

mersi mult bitex.... Acuma sincer sa ti zic arata urat de tot.... da se vede ca e facut in totalitate de mine spre deosebire de comisie (Procopiu) care a crezut ca e facut de altcineva....(nu vreau sa barfesc comisia da stiu eu bine ce se intampla pe acolo).... revenim la subiect... date tehnice ... eu stiu ... e rezultatul discutiilor de pe forum... + electronica( care e simplista) 4 tranzistoare in punte ...2 tr pentru comenzi.... partea cea mai draguta dar complet inutila e circuitu' care imi da pe portu' paralel viteza de rot a motorului ... tot ce va pot spune tehnic vb e sa cu numparati niciodata tranzist BD cu dioda de protectie imcapsulata... se ard in aprox 1 min. nu am pus bateriile pe el ca sunt 2 caramizi de vreo 10kg si .... ata ete(2*12V la aprox 1-2 A consuma mititelu ...sincer nu mai stiu bine ar treb sa verific din nou... dar l am retras din uz ca e invechit moral ) :)
PS: nu m am gandit in prima faza ca pun o camera pe el da cand am vazut ca e mai usor in fata si se lasa un pic ... nu a mai contat.. m am dat si io mare si tare ...
---------------
0

#152 Useril este offline   vas86 

• Incepator
  • PipPip

Postat 30 August 2004 - 12:06 AM

am uitat ceva sa va zic.... MA VOI ATI AUZIT DE C++? Ce labview... acuma sincer sa ti zic programelu nu mere in NT si 2000 ...da nu mai conteaza...
pe langa programarea portului care e f usor mai urmeaza:
proceduri pt PCX uri(sa arate bine) , WAV-->>Sound Blaster(sa se auda bine), mouse si alte treburi
asa ca scrie mai Vlade mii de linii de program pe langa constructia mititelului...
Intreba cineva de scheme... mai cine are nevoie de interfatari pt orice sa se faca auzit aicea la mine
vasiliuvlad2003@yahoo.com si mai vb .
Deci concluzie daca vrei doar sa te joci cu portu .... incearca in c++ e simplu... nu stiu cum e lab view asta ..

Aceasta postare a fost editata de vas86: 30 August 2004 - 12:07 AM

0

#153 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 30 August 2004 - 01:31 AM

Nu vorbeam de LabVIEW pentru comandat portul ca la ce ai facut tu nu e cazul. Ziceam de un servotester sau o statie de radiocomanda realizata soft in ceva. Acel ceva poate fi LabVIEW, Delphi, VB, Visual C++ sau ce-o mai fi, ca sunt multe.

Cum zici tu "programelul", merge foarte bine si in NT si 2000 daca descarci un executabil de pe net si-l rulezi. Afli tot de pe net ce face acel executabil.

Sunt fan "C" mai mare ca tine, de cand am ajuns cu nasul la tastatura, asa ca n-ai sanse sa ma impresionezi, ca stiu ce face si ce nu face C-ul, cu sau fara "++".
Candva o sa ajungi sa te joci tu in LabVIEW ca sa poti face o comparatie. Pe langa grafica si alte alea, scapi si de miile de linii cum ziceai tu acolo.

Daca tot zici de interfatari, ia baga un link cu o schema pentru 3 motoare pas cu pas, unipolare, la 4 amperi pe faza si minim 50 volti, ieftina si buna! Ca de scheme cu un tranzistor si un releu nu cred ca are nimeni nevoie.
Spor la treaba!
Ca tot mi-am adus aminte de ceva, unele modele ies singure din uz, spre deosebire de altele care arata la fel de frumos si dupa 20 de ani de activitate.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#154 Useril este offline   vas86 

• Incepator
  • PipPip

Postat 31 August 2004 - 10:46 PM

off off mai mai....deci vrei sa chinui motoarele pas cu pas ... ok . fie.... aicea experienta mea se opreste la motoarele cu 4 faze din imprimante....floape etc.... si am schema functionala pt alea.....plus interfatare f f simpla... daca imi faci o f lunga descriere adica.... cate faze are.... daca ai incercat sa le comanzi manual si ce a iesit.... Hz de lucru... si ... nu e nevoie sa iti insir io... tot ...Am mai incercat sa comand unu cu 2 faze da la ala nu i am facut parca o interfata...(lasa ma sa ma uit mai bine ca eu sunt f dezordonat)... acuma sincer nu ma sperie nici un motor pas cu pas bun(ars ma cam sperie ca nu stiu de unde sa le iau mai ales daca am nev de o pereche) acuma sincer nu ai ce pierde daca mai imi dai niste date tehnice... doar un pic de timp...
apropo de C++ si Labview..... io cu Lab view NU am lucrat si am zis asta.... sory daca ati inteles altceva....
in C++ am facut tot ce am enumerat + alte prostii... asa ca daca ati lucrat in C stiti despre ce e vorba...un program de genu asta se face intr o noapte daca ai toate procedurile clasele etc... puse la punct de mai din timp.Ati zis de executabilul ala....hmmm VREAU SI EU PLEASE!!!!!.....( scurt pe 2)
SFAT PT MOTOARE PS CU PS: eu ma apuc sa fac un cablaj pt comanda motorului... da e posibil sa fie o schema f stufoasa.... asa ca... propun sa cautati drivere gata facute e mai simplu asa (zic eu)si mai usor ... si la propiu si la figurat..
DORINTA : trimiteti totusi niste date pt motor ... cine stie oi fi io BLOND da poate ...mai fac si eu ceva bun
0

#155 Useril este offline   vas86 

• Incepator
  • PipPip

Postat 01 September 2004 - 12:37 PM

ce prost sunt
m am documentat ieri asa ca imi spui cate faze ai si iti fac
daca ai 4 am un Driver (netestat , eu fac comanda cu un numarator si un decodificator) dar schema e f simpla si mai putin stufoasa
daca ai cu 6 respectiv 8 iti fac io o schema asa ca da mi date despre el si se rezolva.....
P.s: daca e cu 2 faze se rezolva si asta la urma urmei pot face o deplasare st respect dreapta cu un registru in care am incarcat "3"(1 1)
P.S2 : nu stiu daca voi reusi sa fac sa mearga si 1/2 step
0

#156 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 01 September 2004 - 12:48 PM

Multumesc pentru ajutor, nu e chiar asa grava problema. Mai scap si eu ciocanul de lipit pe cate o placa uneori. E drept ca rar, dar sunt impotriva exploatarii minorilor...
Daca tot folosesti softul in C++ nu vad de ce te mai chinui cu registri si cu deplasari.... Concret, te-ai gandit la ceva componente? Sunt scumpe? Ai pe acolo prin sertare? Curiozitatea...
0

#157 Useril este offline   vas86 

• Incepator
  • PipPip

Postat 01 September 2004 - 01:57 PM

pt 4 faze ai nev de un ck adica 2 NU uri, un numarator bidirectional in hexa adik MMC40193 si un decodificator + 4 tran +4 diode... si cateva rez pe ici pe colo(prin baze) si nu e scump cred ca toate com intra in 100 000 CEL MULT.... daca vrei o schema de genu asta o am ... si e si testata...
daca ai 4 faze treb sa le comanzi astfel
1000
0100
0010
0001
etc
asa am facut eu
daca ai doua
1100
0110
1001
e o deplasare a lui 3 prin reg
... si 1/2 step
1000
1100
0100
0110
0010
0011
0001
1001
pt 4 faze
e o combinatie intre numarator si deplasare prin reg
de ce fac asa
pai portu paralel are 8 i/o
si poate mai am nev de alti biti pt altceva
cel mai simplu se comanda 2 motoare pe portu paralel
pui 8 tr si faci un programel si ai rezolvat problema
0

#158 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 01 September 2004 - 02:35 PM

Hai sa-ti spun si eu o smecherie sa scapi de acele tranzistoare. Cumpara circuitul ULN2803 si nu mai folosi nici un alt circuit. Semnal dai din soft ca te pricepi. Cu un circuit comanzi 2 motoare sau 1 motor foarte puternic.
0

#159 Useril este offline   vas86 

• Incepator
  • PipPip

Postat 01 September 2004 - 10:35 PM

vrei sa mi spui mie ca ulm2803 tine un curent de 5,6 A? si vreo 12 V?
hmmm al dracului circuit .....parerea mea
0

#160 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 01 September 2004 - 10:45 PM

Nu tine decat 0,5A pe fiecare iesire!!!
Poti lega in paralel cate doua si rezista la 1A fara probleme. N-am incercat sa merg cu mai multe in paralel ca nu stiu cum este cu racirea. Posibil sa nu reziste.
Oricum, un motor la 1A e suficient de cele mai multe ori. Am exagerat cand am zis "foarte" puternic.
E doar puternic.
E preferabil sa folosesti varianta cu comanda fiecarui motor cu PAS si DIRECTIE (step/dir), ca merg 4 motoare pe LPT foarte usor.
0

#161 Useril este offline   vas86 

• Incepator
  • PipPip

Postat 01 September 2004 - 11:05 PM

chiar si un amper mi se pare mult sincer... ci e din plastic?(greu de crezut ca tine 1 A daca e din plastic)
circuitul asta e un driver? sau am 4 intrari si ii dau eu semnalele?
eu prefer totusi(m am gandit un pic) TRANZ du dioda separata tot frumos ca la carte... ca.... am luat eu un bd care avea protectia incorporata si s a ars tr.. asa simplu cutr si dioda e mai sfant
faci cu ci cand depinzi de spatiu dar in rest.....nu mai conteaza....
P.S: Acuma cum am ajuns de la Aeroglisor la motoare pas cu pas nu stiu....... dar oricum nu mai conteaza
P.S 2: ar fi mai bine sa deschidem un subiect la tehnice ca poate mai sunt oameni ce cauta explicatii pe tema asta si nu se asteapta sa le gaseasca la aero
0

#162 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 02 September 2004 - 01:24 AM

Putem sa ne mutam la CNC, ca acolo am mai discutat de motoare pas cu pas si e cam liniste in ultima vreme. In circuitul ala sunt 8 "darlingtoane" cu dioda cu tot. Practic ai doar alimentarea, 8 intrari si 8 iesiri. Si ca pret e pe undeva pe la 15.000+TVA. Tine ce-i scris pe el. Iti amintesc eu cum am sarit la motoare pas cu pas. Am plecat de la cele comandate de tine pe aeroglisorul tau, ti-ai pus la dispozitie cunostintele, am inceput sa discutam, am intrebat eu de o schema mai serioasa pentru 3 motoare si am ajuns la asta. Continuam la tehnice, in CNC, chiar daca exista riscul sa se spuna ca unele s-au mai discutat. Vreau sa discutam si acum. Daca esti din Iasi, poate iei legatura cu Picatot (poate accepta), ca ai ce invata de la el.
0

#163 Useril este offline   vas86 

• Incepator
  • PipPip

Postat 02 September 2004 - 11:59 AM

ok cnc.... hmm picatot nu stiu daca ma primeste http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif ca am mai vb cu el.... stiu ca am f multe de invatat de la el dar ... eu stiu ce as putea oferi eu in schimb... eu stiu "cam" de toate deci cu alte cuvinte nu stiu nik.... asa ca cel mult pot sa stau pe capul lui cam degeaba....pt el zic caci pt mine ar fi ceva....
cu el am incercat o treaba cu un cnc... nu stia daca un motor pas cu pas e destul de bun. pt ce are el nev...
acuma nu stiu......inafara sa l enervez cred ca nu am facut nik bun... asa ca.. nu stiu....
ci-ul ala suna bine ... numai sa l gasesc.... pt 20000 merita sa incerc sa l folosesc...
stii cumva de cine e facut ca poate gasesc si o foaie de catalog pe net?
0

#164 Useril este offline   Newton15 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 29-February 04

Postat 02 September 2004 - 12:42 PM

Teo poze nu am dar in programul creat de el il controla. Pc tinea loc de telecomanda. Pe interfata pc urau 4 sageti ca la tastatura: el il controla fie apasand clic pe o sageata sau cu sagetile de tastatura.
0

#165 Useril este offline   Newton15 

• Incepator
  • PipPip

Postat 02 September 2004 - 12:45 PM

Sal vas86 nu stiu daca ma mai tii minte dar am participat si eu la concursul acela cu un material de constructii foarte usor; ai luat vreun premiu?. Cel mai reusit hovercraft.
0

#166 Useril este offline   Newton15 

• Incepator
  • PipPip

Postat 02 September 2004 - 12:53 PM

Si eu invat C++ la scoala dar sunt abia in clasa a 10-a si inca nu am invatat cu interfatagrafica.Poti sami dai si mie programul? Ti-as fi recunoscator.
apropo nici proectul meu nu a placut comisiei.
0

#167 Useril este offline   vas86 

• Incepator
  • PipPip

Postat 02 September 2004 - 12:53 PM

mai .... ce sa zic ... mersi... ca in perioada asta mi au murit laudatorii
sau au plecat .... am mers pana la urma pe tara.. cu mititelu' si acolo am luat cu stiu ce premiu fantoma(nu Procopiu).. ma bucur ca ti a placut sincer....(sau spui si tu asa...)
sincer nu te mai tin minte .... hmmmm eram preocutat de firele mele atunci....am venit mai devreme ca stiam ce ma asteapta.....
la faza nationala s a buisit micutu(in mijloacele de transport in comun @#$@@!##$# <=injuratura..... era super inghesuiala si ata ete) l am reparat in fata comisiei .... atuncea a fost o zi plina... daca iti povestesc nu m ai crede cu siguranta
ai mai facut modele (aero)? esti al doilea care e mai aproape de iasi..... si nu strica sa luam leg ...
0

#168 Useril este offline   Newton15 

• Incepator
  • PipPip

Postat 02 September 2004 - 12:57 PM

vas86 nuai incercat sa controlezi si un aeromodel prin PC, ma intrebam si eu.
0

#169 Useril este offline   vas86 

• Incepator
  • PipPip

Postat 02 September 2004 - 12:58 PM

daca vrei iti fac un program pt ce iti trebuie... in general nu dau programele aiurea... si daca vrei sa asisti la o mica barfa ai sa intelegi si de ce..... nu am nik cu tine personal da e totusi munca de ani de zile pusa acolo.....ACUMA SINCER DACA STIU CA ESTI BAIAT SERIOS ITI DAU FARA NICI O PROBLEMA.......
daca ai nevoie de un program ... doar spune... si il fac...
dar il dau fara programu' sursa... dar execu si fisierele din jur ce trebuie sa le foloseasca programu' sunt ale tale
0

#170 Useril este offline   vas86 

• Incepator
  • PipPip

Postat 02 September 2004 - 12:59 PM

vad ca esti on line daca ai messeger baga si tu vasiliuvlad2003 pe lista ta... am net acasa...asa ca nu e nici o problema
0

#171 Useril este offline   Newton15 

• Incepator
  • PipPip

Postat 03 September 2004 - 10:16 AM

Eu nu am net acasa dar trec din cand in cand pe la sala.
Eu eram "pinguinul" ala mic la pantaloni la dunga si vesta.Sincer ma bucur ca ai ajuns pe tara si de program momentan n-am nevoie, daca am sa am nevoie te voi apele. Lucian_arustei@yahoo.com sau nice_luck@k.ro
0

#172 Useril este offline   teo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 466

Postat 04 September 2004 - 06:46 PM

Fratilor incercati sa vorbiti pe subiect! si asa e foarte stufos :rolleyes:
Avion, cu motor...ia-ma si pe mine-n zbor..
0

#173 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 04 October 2004 - 02:41 AM

Iata o jucarie interesanta....parerea mea.

Fisiere atasate

0

#174 Useril este offline   flying123 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 132
  • Inregistrat: 29-December 03

Postat 04 October 2004 - 05:09 AM

Detin aceasta jucarie. Nu pot spune daca merita sau nu pentru ca nu stiu ce preturi aveti voi. Pot sa spun ca vine cu un pack de 9.6V super slab, 2 canale ne-proportionale (intrerupatoare inainte si revers), 2 motoare gen speed 150, bataie la statie cam 50m si o distractie pe cinste mai ales pe reflux...
Pe langa hovercraft am mai cumparat o statie 2 canale Rangen 2N special pentru el, un pack 9.6V 2100mAh, 2 motoare speed400 si urmeaza 2 variatoare. Cand o sa am timp o sa montez toate alea sus si o sa cer si niste sfaturi despre ce ma doare...
In rest e o experienta deosebita, mai ales financiara!

toate cele bune

Aceasta postare a fost editata de flying123: 04 October 2004 - 05:10 AM

0

#175 Useril este offline   Picatot 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 839
  • Inregistrat: 05-June 04

Postat 04 October 2004 - 07:33 AM

Si eu am unul similar dar zace! L-am incercat dar motorul de sustentatie pare mult prea mic, iar fara un accu teapan merge numai 5 minute!
Sa nu existe confuzii!
mesaj normal, off topic, inutil ; off topic dar util ; off topic, important .
0

#176 Useril este offline   One 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 192
  • Inregistrat: 22-July 03

Postat 04 October 2004 - 11:08 AM

Se gaseste in Ro. la Conex electronic: Velleman Cod 14896. 1.890.000 lei
Banuiesc ca la pretul asta nu e mai mult decat o jucarie pt. copii.
Citez:
Trei motoare electrice comandate prin telecomanda cu 9 functii, pe frecventa 27 MHz. Raza de acoperire cca. 25m (in camp deschis).
Include: *baterie 9V pentru telecomanda;
*baterie acumulatori 9.6V NiCd pentru navomodel si
*adaptor retea pentru incarcarea acumulatorilor.
Autonomie de cca. 7-13minute
Dimensiuni 330x270x180mm.
Masa: 2.5kg.
Pentru a inventa ceva ai nevoie de o imaginatie bogata si o gramada de gunoi. Thomas A. Edison (1847 - 1931)
0

#177 Useril este offline   djcontrol 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 25-April 05

Postat 25 April 2005 - 03:29 PM

Sal all as vrea sa fac si eu un Hovercraft si nu stiu exact cum sa fac perna acea de aer de jos si din ce material ar fi mai bine ?
Imi putetii face ceva poza la o perna de aia de de jos sam dau seama cum sa fac eu am inecrcat sa fac si mi-a data intr-o parte :D(
O poza pls sau un raspuns pls
TEO ajutama am vazut ca tu te stii cu astea
0

#178 Useril este offline   teo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 03 August 2005 - 06:45 PM

la mamaia, in vara asta se numara hovercraft-urile :wub:
o sa apara din ce in ce mai multe...o invazie :rolleyes:
in sfarsit am gasit pe cineva din Galati care chiar s-a pus pe treaba si a facut un hovercraft de 2 persoane echipat cu motor hirth 100 cp

Fisiere atasate

0

#179 Useril este offline   teo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 03 August 2005 - 06:50 PM

l-a facut mai 'dupa ureche' luandu'se mai mult dupa un model HOVPOD si alte planuri de pe net.
oricum important este ca, chiar funcioneaza si are performante bune, mai ales cu un asa motor
120 km/h pe apa
90 km/h pe iarba,denivelari
la viteza mai mare, devine instabil

Fisiere atasate

• Fisier atasat  hov2.JPG (51.14K)
    Number of downloads: 213

0

#180 Useril este offline   teo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 03 August 2005 - 06:56 PM

destul de manevrabil. ca solutie constructiva, flotabilitatea este asigurate de un fel de pungi etanse din fuste...celelalte modele au niste compartimente etanse in structura.

din pacate l-am gasit destul de tarziu, dupa ce isi terminase primul model, dar acum lucram la unul de 4 persoane, echipat cu acelasi motor. o sa venim cu el la Mamaia in jur de 20 august, asa ca rezervati-va bilete :rolleyes:

Fisiere atasate

• Fisier atasat  hov3.JPG (20.97K)
    Number of downloads: 223

0

Arata acest topic

• 10 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic