M-am hotarit sa incerc si un
Hovercraft. Dupa lungi cautari pe net am inceput prin a face proiectul (conceput de mine) prin a adapta ce am vazut pe alte planuri. Vreau sa-l pun si pe apa dar marea majoritate planurilor aveau motorul si elicea de lift montate intr-un "tub" ce comunica direct cu fundul modelului si am vazut la hovere mai mari ca aveau cite o fanta pe lateral care umfla fusta si crea perna de aer , sistem ce as vrea sa-l aplic,daca functioneaza, pe modelul meu.
Lungime 240mm
Latime 150mm
Inaltime (cu tot cu elicea de mars) 140mm
Material: polistiren extrudat de 3mm(este cel ce se pune sub parchet) si carbon de 1,5mm
Motoare: 1 motor Robbe seria 180 (pt. mars) elice de 5 inch, cred ca este prea mare una mai mica n-ar strica
1 motor mini-Z (lift) pe un duct fan de 48mm
Acumulator : 2 x Lipo 2S 800mA
Esc: Regulator LiPo Fly 14 (pt. mars)
Radio: TX: Dx3S
RX: Micro 3500
Fusta: pentru probe dintr- punga de plastic mai gros si apoi una din pinza
Problema 1 este ca nu stiu daca se asigura debitul de aer prin cele 2 fante de a ridica modelul. Dca a nu o sa gauresc in dreptul elicei fundul hoverului.
Problema 2 pe care o am este ca ca motorul de Mini-Z se alimenteaza maxim la 5-6V, consuma pina la3A, accumulatorul este un lipo de 2S. M-am gindit si la un BL 2030 dar nu am gasit un esc suficient de mic. Am ceva idee de cum as putea face, adica intre esc si acumulator sa montez un BEC dar greutate Bec-ului este dubla fata d cea a esc-ului.
Daca aveti observatii sunt bine venite
Aceasta postare a fost editata de Zue: 13 November 2009 - 09:39 PM