cristake, la 01 December 2011 - 06:37 PM, a spus:
@Mizzone
Stimate DOMN,
Imi pare rau ca te faci ca nu intelegi situatia de fapt si aduci in discutii afirmatii ca "nu avem "datorii" in rc" sau "cita vreme nu mergem la concursuri pe banii dumitale" ce nu au legatura cu posturile mele de mai sus.
Am impartit lumea modelistilor in doua dupa un singur criteriu: concurenti si restul.
Daca tu, o singura persoana, nu vii la concursuri dar vrei sa ne inveti pe noi, 30-40 de insi cum sa ne comportam nu vad de ce noi, majoritatea, asa cum suntem cu bune sau rele, trebuie sa ne supunem pretentiilor tale...
Tu crezi ca te intalnesti cu Shahin si de maine totul va fi altfel? Crezi ca nu stie ce sa faca pentru a imbunatati calitatea concursurilor?
Stie foarte bine. Problema este ca de unul singur nu poate face grupe, cronometra, arbitra, penaliza...
Dupa cum s-a vazut si la EBO si cum recomanda si EFRA, sunt necesari doi arbitri (in afara de cel de la calculator) pentru a putea da penalizari, a urmari cine nu vine la ridicat, pentru a urmari tot ce se intampla pe pista si inca o persoana care sa verifice masinile dpdv tehnic. Si ca sa ai atatia oameni trebuie sa ai cu ce sa-i platesti. Si pentru ca am stat pe langa cei care organizeaza concursuri am vazut ce implicatii sunt:
- trebuie sa inchiriezi un spatiu
- trebuie sa amenajezi un traseu (sa cumperi mocheta, mantinele, sistem de cronometrare, transpondere pentru toti concurentii, sa inchiriezi un podium pe care il plimbi sute de km prin tara)
- trebuie sa faci diplome, cupe
- trebuie sa-ti platesti cazare minim 2 nopti si transport.
Toate cele de mai sus necesita bani, incasati din taxa de concurs. Ca fapt divers, la ultimul concurs organizatorii au mai scos bani din buzunar pentru a plati diferenta dintre costuri si incasari...
Dar pe tine nu te intereseaza aceste aspecte... Tu ai fixurile tale, in principiu corecte dar greu de pus in practica.
Tot ce am scris mai sus a fost pentru a te face sa intelegi de ce sunt inversunat pe cei care comenteaza dar NU vin la cioncursuri.
Sper ca nu mi-am irosit timpul de pomana. Daca nu te cunosteam iti raspundeam mult mai dur...
AM RUGAMINTEA CA IN ACEST SUBIECT SA COMENTEZE NUMAI CEI CARE IAU PARTE ACTIVA LA ACESTE CONCURSURI SI CARE AU SOLUTII REALISTE!
nu are nimeni pretentia ca se schimba totul intr-o zi. nu se pune problema sa invete cineva pe altcineva. cine poate sa invete, invata; sau aplica.
nu cred ca e chiar asa greu pentru shahin sa fie consecvent; bunaoara sa respecte un program anuntat pe zile nu cred ca trebuie doi arbitri...
daca se editeaza/aplica aceeasi politica evident paguboasa ca numai cei care vin(la concursuri) sa editeze pareri, ba mai mult, sa imparti "lumea modelistilor" in "concurenti si restul" mi se pare atit anacronic, cit si lipsit de realism sau minim pragmatism.
daca isi inchipuie cineva ca se va reusi vreodata sa se acopere cheltuielile unui concurs din taxe de participare, hm...
inca ceva ce nu inteleg: de ce ma intrebi de ce nu MAI vin la concursuri, daca afirmi ca nu conteaza parerea mea...?pe bunicu l-ai intrebat?
sa vin sa ce? sa nu stim EXACT zilele de concurs? sa nu stim orele de start sau sa asistam la limbaje triviale? nu credem ca sint atit de radicale asa zisele "pretentii"...
nici nu sint asa multe...
revin si spun: daca dumitale iti trebuie concursuri fara un program clar, fara consecventa in aplicarea lui, cu mediu sonor trivial si atitea si atitea alte tare care nu au nici pe departe vreo legatura cu etimologia semantica a notiunii de "hobby", sa fii sanatos, dar nu-ti poti permite sa ma intrebi pe mine de ce nu vin la concursuri, cind stii de fapt raspunsul...sau macar o parte din el, nu sint convins ca intelegi tot complexul motivational al implicarii mele in rc...
am arbitrat si condus nu demult doua concursuri la o clasa inedita, fara istoric prea indelungat p-acilea, care a presupus ARBITRAJ INDIVIDUAL pentru fiecare concurent in parte: nu cred ca m-a auzit cineva injurind sau jignind, nedreptatind sau favorizind pe cineva; si nu am avut nici model de organizare(era o clasa cu totul noua), nici pe cine sa intrebam; nu cred ca poate spune acum cineva ca din punct de vedere tehnic au fost atunci derapaje majore, poate doar ca pe alocuri nu am avut suficiente resurse de timp sa explicam cu mai mult lux de amanunte unele decizii, dar in mod sigur despre inconsecventa sau inexactitati nu cred ca s-a putut vorbi acolo, ba chiar ne-am "trezit" ca primim felicitari si de acolo de unde poate nu ne asteptam...
competitiile rc nu pot fi ajutate EXCLUSIV si neaparat DOAR din postura de concurent; daca ar fi numai concurenti, cine ar mai da startul sau cartonase rosii...?...si inca ceva, si spectatorii au aportul lor de necontestat la imaginea de ansamblu a unei competitii...ma rog, asta in masura in care dumneata ai abilitatea de a intelege semnificatia integrarii unei competitii intr-un context social...
va urez cit mai multe concursuri asa cum credeti ca intelegeti sau va doriti.
bafta si minuni!