Model Vlaicu Rc
Postat 26 February 2012 - 06:52 PM
Bafta!
Postat 27 February 2012 - 08:22 PM
florin100%, la 26 February 2012 - 06:52 PM, a spus:
Bafta!
Salut!M-ai facut curios dar cum ajung la arhiva...?Stiam ca nu se mai poate accesa arhiva. Te rog, da-mi cateva detalii despre constructia ta(din depron?).Multumesc!
Postat 27 February 2012 - 08:28 PM
Postat 28 February 2012 - 12:07 AM
Postat 29 February 2012 - 08:52 PM
Postat 29 February 2012 - 09:06 PM
myross67, la 29 February 2012 - 08:52 PM, a spus:
Scuze, rectific! (nu aveam de 8 mm...)
Postat 08 March 2012 - 02:19 PM
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Modele pt.simulator - RealFlight :
LazyBee;SpeedyBee;Aurora Scimitar;Sbach 342;BV 141;Heptad
Postat 08 March 2012 - 08:47 PM
MRX, la 08 March 2012 - 12:55 PM, a spus:
Nu degeaba isi facuse Vlaicu rezerva de coniac in hangar...!Pentru cine nu stie,la inceputul zborurilor cu VlaicuI,pentru a-si invinge frica,obisnuia sa bea coniac.La inceputul anului 1912 medicii i-au interzis sa mai bea din cauza problemelor de sanatate.Oricum, cu sau fara coniac ramane un mare curajos...!
Postat 19 March 2012 - 09:48 PM
Postat 20 March 2012 - 08:56 AM
myross67, la 19 March 2012 - 09:48 PM, a spus:
Timpul investit merita cu prisosinta. Arata atat de bine incat daca vei continua in acelasi 'spirit' va rezulta o macheta de exceptie.
BAFTA !!!
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Modele pt.simulator - RealFlight :
LazyBee;SpeedyBee;Aurora Scimitar;Sbach 342;BV 141;Heptad
Postat 20 March 2012 - 02:33 PM
Postat 20 March 2012 - 05:40 PM
flypol, la 20 March 2012 - 03:01 PM, a spus:
Multumesc pentru apreciere!Initial acolo a fost,la Machete F4C,insa a fost mutat(!?)...dar nu conteaza!Vlaicu II RC o sa se "nasca" aici, la Home made,Scratch Build...pentru ca asta si este:un model zburator realizat din materiale recuperate si prelucrate-adaptate(cu exceptia catorva) cerintelor proiectului!Urmaresc forumul si stiu ce "anvergura" aveti...asa ca multa bafta si spor la lucru si dumneavoastra...!
Postat 20 March 2012 - 09:18 PM
myross67, la 20 March 2012 - 02:19 PM, a spus:
1. Partea de jos a cadrului rombic, incepand de sub suportul de tabla ambutisata al motorului pana la ferura de jos, care uneste cele doua parti ale rombului, este partial profilata. Priveste cu atentie fotografiile. Scaneaza la 1200 dpi pozele din cartea d-lui Antoniu in care se vad detaliile si analizeaza-le cu atentie.
2. Sina pe care culiseaza jamba trenului nu este identica cu cea reala. In plus, atentie, nu este plasata chiar la jumatatea latimii sectiunii cadrului rombic, ci, la avionul real, cam la 1 cm din fata spre spate.
3. Ferurile de jos care unesc cele doua segmente ale cadrului rombic si patina mediana trebuiau facute dintr-o tabla mai subtire, eventual de otel nu Al.
4. Dupa cum se vede in desenul original al cadrului rombic, in partea de jos cele doua jumatati sunt unite si de o piesa de legatura. Priveste desenul si vei vedea despre ce vorbesc.
Oricum, BRAVOS!
Aceasta postare a fost editata de MRX: 20 March 2012 - 09:20 PM
Postat 21 March 2012 - 09:39 PM
MRX, la 20 March 2012 - 09:18 PM, a spus:
2. Sina pe care culiseaza jamba trenului nu este identica cu cea reala. In plus, atentie, nu este plasata chiar la jumatatea latimii sectiunii cadrului rombic, ci, la avionul real, cam la 1 cm din fata spre spate.
3. Ferurile de jos care unesc cele doua segmente ale cadrului rombic si patina mediana trebuiau facute dintr-o tabla mai subtire, eventual de otel nu Al.
4. Dupa cum se vede in desenul original al cadrului rombic, in partea de jos cele doua jumatati sunt unite si de o piesa de legatura. Priveste desenul si vei vedea despre ce vorbesc.
Oricum, BRAVOS!
Salut!Ai dreptate in toate,numai ca, asa cum am precizat,este o asamblare provizorie.Deci:
1. Cadrul rombic si patina madiana trebuie inca finisate-ma refer la partea inferioara a rombului si la capetele patinei.
2.Sina pe care culiseaza jamba trenului:nu este identica cu cea reala,stiu...dar imi este imposibil s-o realizez de la zero,la asemenea dimensiuni.Asa ca am cautat ceva care sa poata fi adaptat.Oricum,o sa mai caut.
3.Ferurile de la baza rombului le-am facut din Al...pentru ca se lucreaza mai usor.O sa incerc din tabla de otel,sa vad ce va iesi.
4.Piesa de legatura...stii cumva din ce material este facuta? Pe desen nu specifica.
Cunosc desenele din cartea d-lui Antoniu pe de rost...totusi sunt atat de putine detalii... Ma folosesc de tot ce am la dispozitie si unde ma impotmolesc,caut solutia cea mai potrivita,ca sa nu stirbesc din frumusetea acestui aeroplan...dar vreau sa si zboare!Trebuie sa folosesc materiale usoare(stim cu totii ca un aeromodel,cu cat este mai usor,cu atat va zbura mai bine).Deci,trebuie sa tin cont si de acest lucru,altfel voi avea un model impecabil ca aspect dar care va avea de pierdut la zbor.Sa auzim numai de bine si parerile tale,Marius,sunt oricand binevenite!