Drona FPV
Postat 06 January 2012 - 01:19 PM
Dupa o pauza de sarbatori, m-am apucat iar de munca....
Am placat fuselajul aproape complet, lucru migalos si incet pt un incepator...
Am acoperit cu folie aripile si suprafetele de comanda, eleroane, flapsuri, ampenaj, cu ajutorul psihic si fizic (fierul de calcat) al lui OldBoy.
Folia a mers relativ bine pt un incepator, zic eu dar am avut mici probleme cu formarea cutelor si bulelor de aer la suprafetele curbe...astept cu groaza ,,impanzirea" fuselajului.......
Dupa placarea si slefuire, am dat cu stucko fuselajul, urmeaza slefuirea bine de tot pt usurare...
De cantar inca nici vorba, practic imi e groaza de ce va spune...
Tot pt usurarea modelului am renuntat la trenul de aterizare care cantarea 220gr...........Am montat o patina de brad pe burta modelului urmand sa pun si o bechie ulterior.
Alt pas important e faptul ca am ,,scos" semnal RSSI dint-un receptor Corona cu sinteza, am masurat deja variatia tensiunii la iesire dar inca nu am ajuns sa il cuplez la OSD.
Modificarea receptorului e foarte delicata datorita dimensiunii pieselor SMD....multi cica si-au distrus RX urile incercand asta.
Ce sa mai zic, atasez cateva poze...
...
...
...
...
...
...
Postat 06 January 2012 - 01:33 PM
SerjuRO, la 06 January 2012 - 01:19 PM, a spus:
Alt pas important e faptul ca am ,,scos" semnal RSSI dint-un receptor Corona cu sinteza, am masurat deja variatia tensiunii la iesire dar inca nu am ajuns sa il cuplez la OSD.
Modificarea receptorului e foarte delicata datorita dimensiunii pieselor SMD....multi cica si-au distrus RX urile incercand asta.
Multi cica si-au distrus modelele zburand cu receptoare Corona...
Sper ca faci un range test realistic al sistemului RC inainte de a il ridica.
Postat 10 January 2012 - 02:30 PM
Cred ca va trebui sa scurtez boom-ul pt ca nu voi zbura cu 2 lipo de 5000mah.............si oricum modelul va fi greu de tot atunci...
Ca sa balansez modelul am pus in bot vreo 700gr de lest......
Aceasta postare a fost editata de SerjuRO: 10 January 2012 - 02:30 PM
Postat 10 January 2012 - 08:54 PM
SerjuRO, la 10 January 2012 - 02:30 PM, a spus:
Cred ca va trebui sa scurtez boom-ul pt ca nu voi zbura cu 2 lipo de 5000mah.............si oricum modelul va fi greu de tot atunci...
Ca sa balansez modelul am pus in bot vreo 700gr de lest......
700gr !!!!!!? Enoooorm!
Trebuie sa gasesti o solutie si sa repozitionezi electronica si pack-urile pentru echilibrare.
Poate folosesti si al doilea lipo dupa cat stiu eu are vreo 600g si scapi de lest (inutil) si castigi autonomie.
Totusi am o nelamurire: de ce ai facut un fuselaj asa mare pentru o camera video asa de mica (sau nu e cea finala)
Daca folosesti o camera mai mare (mai grea) se mai schimba lucrurile pe acolo.
Numai bine!
Bafta in continuare!
Postat 10 January 2012 - 11:37 PM
Raspund punctual :
Am un pack pt motor 4s3300mAh 380gr si un pack 3s1000mah pt OSD si VTX de 80gr.
Am pus tot ce am avut electric pe model in partea din fata........degeaba......
Fuselajul este proiectat ,,generos" datorita elicii de 10 inchi care e nevoie sa incapa pe langa boom si pentru potentiale upgrade uri, pack-uri mari, GoPro, etc....
In stare de zbor, greutatea este 2400grame, din care 1750grame are modelul in sine.
Ma voi apuca sa scurtez boom-ul pt a aduce CG-ul unde doresc, intrucat nu vreau sa pun lipo sau lest in pus fata de ce am acum.....
Postat 13 January 2012 - 02:11 PM
-fuselajul mi se pare foarte scurt. Se pierde din stabilitate, lucru esential, as spune, pentru o platforma de filmat.
-comenzile ampenajelor, subtiri si curbe, nu-mi inspira incredere. Ma tem sa nu ai suprafete de comanda ''moi''.
In rest arata foarte frumos, felicitari.
Multa, multa bafta.
Postat 22 January 2012 - 06:18 PM
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Modele pt.simulator - RealFlight :
LazyBee;SpeedyBee;Aurora Scimitar;Sbach 342;BV 141;Heptad
Postat 22 January 2012 - 07:12 PM
pccdtk, la 22 January 2012 - 06:18 PM, a spus:
In stadiu actual 1/3 din coarda aripi, dar au fost montate doar camera si acumlatori, celelalte ingrediente, esc, osd, receptor, emitator video vreau oricum sa le montez cat mai in fata, cred ca se va centra fara probleme
Postat 23 January 2012 - 10:42 AM
Ampenajul meu este mai usor clar si luat altfel, si fuselajul a iesit mai usor, pt ca de aia a tb sa scurtez asa mult.........
Singura explicatie poate fi acumulatorul meu de 4s3300mAh.........mai usor decat cel de 4s5000mAh al lui Oldboy.........
PS as fi preferat clar sa pot lasa boom-ul si eu asa de lung........
Postat 23 January 2012 - 12:13 PM
SerjuRO, la 23 January 2012 - 10:42 AM, a spus:
Ampenajul meu este mai usor clar si luat altfel, si fuselajul a iesit mai usor, pt ca de aia a tb sa scurtez asa mult.........
Singura explicatie poate fi acumulatorul meu de 4s3300mAh.........mai usor decat cel de 4s5000mAh al lui Oldboy.........
PS as fi preferat clar sa pot lasa boom-ul si eu asa de lung........
Ai posibilitatea sa muti motorul mai in fata? Incearca provizoriu sa-l pui deasupra pe aripa si vezi cat castigi. Din cate am vazut in spatele panoului de foc,paralel mai ezista un panou. Daca poti prinde motorul pe el e ok.
Postat 23 January 2012 - 12:27 PM
flaviu p, la 23 January 2012 - 12:13 PM, a spus:
Da, Flaviu, observatia e corecta, la Oldboy motorul este bagat in fuselaj cu totul, si avand 150gr, sigur ajuta la CG.
Eu nu prea mai am ce face, boom-ul e taiat si totul e lipit....sper sa zboare acceptabil asa scurt....
Postat 13 February 2012 - 02:04 PM
http://www.rhcforum....7288-pushy-cat/
Aripa fiind in sageata, centrul de greutate pica mult inspre ampenaje, in spatele bordului de fuga (ma refer la zona centrala). Motorul este asezat in centrul de greutate.
Multa, multa bafta.
Postat 10 March 2012 - 08:49 PM
Multumit de primul zbor ambele au zburat bine din prima.
Cu al meu mai rau la decolare, modelul a iesit un pic greu 2850gr, am nevoie de un ajutor la decolare mai sprinten, steli2k la prima decolare a fost OK la a doua a inceput sa se inmoaie, dar dupa ce este in aer zboara super. De la aproximativ 400 m am planat 4-5 minute, aterizari la picior ( ale lui Gita Muresan caci eu port 39 :drinks: ).
Sper ca cei care au facut sa puna si poze.
Postat 10 March 2012 - 10:56 PM
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Modele pt.simulator - RealFlight :
LazyBee;SpeedyBee;Aurora Scimitar;Sbach 342;BV 141;Heptad