F3A 2012 28-30.09 Geamana-Pitesti
Postat 21 October 2012 - 05:03 PM
De-acum inainte, pozam toate chefurile si gratarele de dupa sau din timpul concursului, ca sa vada lumea ca ne e bine...
Pe care l-am prins cu pizza-n gura, click!
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Und Papier fuer der Fund!
Postat 21 October 2012 - 05:52 PM
mvpricop, la 21 October 2012 - 05:03 PM, a spus:
De-acum inainte, pozam toate chefurile si gratarele de dupa sau din timpul concursului, ca sa vada lumea ca ne e bine...
Pe care l-am prins cu pizza-n gura, click!
...mai ales pe aia cu putzza-n gura, aia trebuie pozati mai abitir ...
Postat 21 October 2012 - 06:38 PM
mvpricop, la 21 October 2012 - 04:47 PM, a spus:
In poza vedeti unii dintre participantii de la Iasi, 2012. Erau si de Aeropower in zona.
La Bacau am avut o cina cu totii, concurenti, arbitri.
La Iasi anul trecut deasemeni.
Deci, ne-am descurcat intre noi si totul a fost bine.
Numai ca nu am pozat totul. Cine a crezut ca nenea Gigi o sa ne faca neoameni si nebuni, doar pentru ca nu stie el de ce-am facut pe la concursuri?
Cine vrea sa stie mai mult, sa se bage in competitii, nu doar in discutii.
Imi cer scuze daca nu s-a inteles .. trebuia o poza cu dineul de la Geamana in urma CN F3A 2012.
In rest Domnul Pricop aveti dreptate :
Doar cei implicati si cu pricepere , doar cei cunoscatori ai regulamentelor : FAI , Rutiere, etc au drept sa posteze , sa scrie pe orice FORUM din lume si mai mult .. ar trebui ca nici o persoana de pe planeta sa nu aiba dreptul sa isi aleaga ca hobby decat ceea ce este strict legat de pregatirea profesionala .
Adica doctorii sa intepe lumea in cur cu acul de seringa prin metrouri .. ce draq sa caute la avioane .. frizerii sa se tunda singuri in oglinda si sa numere firele de par debitate - nu ?
Impartirea lumii in cei ce se pricep si cei ce doar se baga nepricepandu-se la nimic este corecta si trebuie legiferata.
A te pricepe la bunul simt insa e greu ca asta nu se invata in scoala ...
Poate ne spuneti in alte tari cum este organizat modelismul la nivel national ca io nu ma pricep si poate multi ca mine ?
P.S.
Daca doriti sa dezbateti in regim de Simpozion Stiintific problemele organizatorice din modelism exista varianta :
- ecusoane cu poza si lantisor cu bilute
- National Arena , Sala Palatului, Polivalenta sau Ciresica inchiriat
Participare doar pe baza de invitatie, delegatie si ati evitat pe cei fara Doctorat in domeniu - pe forum apar neispraviti ca mine dar mai putin periculosi ca cei indiferenti care stau linistiti .. " pe mine nu ma intereseaza .... "
Si ce e mai rau e ca .. eram de partea voastra .. semn ca cititi pe sarite domnul inginer sau cercetator .. scuze daca iar gresesc ..
Da nu e bine domn inginer ! Nu e bine ! Parca nici pe dumneavoastra nu prea v-am vazut pe la modelodrom dupa infiintare ... sau e departe de casa ? - dar pe un priceput si pasionat in materie parca nu l-ar fi rabdat inima sa nuea macar o tura doua pe acolo ....
Ajungem tot la gandurie ascunse in spatele zambetului larg lat lung sau cum o fi si la intersu' poata fesu ...
Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 21 October 2012 - 06:43 PM
Postat 21 October 2012 - 06:50 PM
Concurati, faceti ceva. Veniti la cupe, la CN, ca participant. Gasiti-va sau faceti un club privat. Nu sunteti prea batran. Dl. Craioveanu le zboara la 78 de ani.
Aveti avion de F3A. Sta degeaba pe perete.
Faceti-va parte a circuitului, daca vreti sa influentati lucrurile (asta nu inseamna ca va inregimentati). De dincolo de gard e mai usor, desigur.
Scrieti mult prea mult, pe langa ce-ati putea face si nu cred ca bucurati prea multi.
Eraser, la fel. Vino la concursuri, daca simti ca ai chemare si ai nu stiu cate avioane in lucru. Nu ne mai criticati de pe margine, ci din interior. Va fi mai obiectiv.
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Postat 21 October 2012 - 06:56 PM
Si e foarte bine caci in felul asta orice cititor al acestui forum care are mai mult de un neuron activ a inteles exact ce s-a intamplat, cine e OK si cine e de ocolit.
elicopterele mele http://www.rhcforum....-mele-stiganas/
Postat 21 October 2012 - 07:15 PM
Competitia ma intereseaza. Unde s-a intamplat, am fost in 2012:
-F3A - 3 buc., Iasi, Aeropower, Bacau
-Rachete - 4 buc., Buzau, Buzau(da, de doua ori!), Kaspichan(Bulgaria), Slovacia(Camp. Mondial)
-F3J - 1 buc., CN Brasov
-F3P - 2 buc., Bacau, Bacau
Am numarat 10 evenimente, plus doua "fun-fly" de la poalele RR, pana langa Dunare.
Cred ca am batut toate recordurile cu prezenta la evenimente RC.
Sa faca si altii si apoi sa ne spuna cum e.
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Postat 21 October 2012 - 07:40 PM
Bizu, tu ai neuroni din belsug.
Postat 21 October 2012 - 08:05 PM
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Postat 21 October 2012 - 08:07 PM
stiganas, la 21 October 2012 - 07:40 PM, a spus:
Esti amabil...
Partea adoua insa, ramine.
Nu inteleg de ce dintr-o lupta intre cluburi, nu-i asa, de la care cluburi membrii nu primesc nimic, nu-i asa, se ajunge la o balacareala generala, pierzind din vedere faptul, esential, zic eu, ca totul este HOBBY; adica, facultativ. Face fiecare ce poate, cind poate, cu cit poate. Fiecare are disponibil limitat de timp, intelegere in familie si mai ales, bani.
Ce tine de calitatea umana a fiecaruia este oricum, discutabil.
In fine, nu doream decit sa-mi exprim amaraciunea.
Nu-mi moare niciun idol. Stiu exact de ce respect sau nu pe fiecare.
Voi?
PS. acum am vazut ca ce am scris se crede bascalie...
Subtire
Aceasta postare a fost editata de bizu: 21 October 2012 - 08:09 PM
Postat 21 October 2012 - 08:23 PM
mvpricop, la 21 October 2012 - 07:15 PM, a spus:
Competitia ma intereseaza. Unde s-a intamplat, am fost in 2012:
-F3A - 3 buc., Iasi, Aeropower, Bacau
-Rachete - 4 buc., Buzau, Buzau(da, de doua ori!), Kaspichan(Bulgaria), Slovacia(Camp. Mondial)
-F3J - 1 buc., CN Brasov
-F3P - 2 buc., Bacau, Bacau
Am numarat 10 evenimente, plus doua "fun-fly" de la poalele RR, pana langa Dunare.
Cred ca am batut toate recordurile cu prezenta la evenimente RC.
Sa faca si altii si apoi sa ne spuna cum e.
Domnul Pricop , stimate coleg .. de forum .. nu tin nimanui cont ( ar insemna sa am o agenda cu notite si nu am ) dar am simt de observatie.
Asa am observat o ura fara margini intre modelisti si lasam de o parte Federatia, Arbitrii, Oficiali ... ura fara margini intre noi ... asa zisii colegi.
Adica .. buey .. ne "iubim " intre noi ca dracii .. ura, invidie .. le-am mai enumarat mai sus ca asa scriu eu mult si prost
si intristez in loc sa bucur .. lumea .. mai am putin de tot pana devin bufon sa ii fac sa rada.
Barfe la tot coltu' si urate , raca intre terenuri de zbor, cenzurari pe forumuri intr-un mod sau altul
Eu asta am tot incercat sa netezesc .. si m-am dus si colo si colo cat am putut si cat am avut chef - dar am facut-o fara interes m-am dus din
placere , dar si din curiozitate ca e in firea omului , curiozitatea ducand la progres.
Dispare placerea insa cand esti asociat cu " cvratetul " sau cu alt clan ... ca la asta am ajuns .. la clanuri ceea ce denota primitivism dar daca esti conciliant treci cu vederea - majoritatea nu reusesc , nu doresc , contrele probabil le tin un nivel crescut de adrenalina si le da o stare de ... etno - botanice .
Eu stiu un lucru .. am mers cu placere la CN-urile alea de neligitimati.
Nu m-am dus cu nici un gand de izbanda , ca doar nu plecam la Rovine .. am mers din placerea de a fi alaturi de colegi la inca o zi de zbor
fie arbitrata fie nu, si mi-as fi dorit ca anul urmator sa fim 100 asa incat domnul Marius sa faca scurta la mana taiand chitante cu taxa de participare
iar Domnii Silviu si Andrei .. scurta la gat de cat ar fi stat cu ochii pe cer sa noteze .
Si... am fost doar trei .. datorita cui ? Federatiei ? aha aha .. Arbitrilor ? bleahhh ... nu ! - datorita noua .. toata toamna si iarna ne-am dat mari pe forum ca venim si ... am venit .. fix 3 ( trei ) . Locul I Locul II Locul III ( unii chiar nu au putut din cauza slujbei lor care i-a tinut la datorie )
Cinste voua sau celor care au organizat etapele de Cupa Romaniei si la fel de multa cinste .. celor care au participat .. cu conditia sa respecti participarea.
Eu stiu un lucru ... ma duc la nunta cuiva , eee , atunci din respect ma imbrac frumos - las acasa ciorapii orange fosfor si pantofii verde neon .. e chestie de obraz chit ca nu ma simt in largul meu cu cravata de gat .
La fel si la un concurs de F3A .. domnul Pricop .. imi pregatesc modelul, imi invat programul .. atat cat ma pricep si cat ma duce pe mine bibilica , neuronul
ala care mi-a mai ramas stingher .
Dumneavoastra ... avion ioc ( ca tot am vorbit de Rovine - cica asa se spune pe turceste - ioc ) , antrenament si invatat programul .. ioc
Tot e bine .. ca stiu un coleg care din "mult respect" pentru concurs, concurenti , arbitrii a lasat avionul slobod pe cer privirea fiind'ui atintita pe foaia cu figurile din mana helper-ului .
E atitudinea unui cantaret care isi minte publicul cu un frumos .. play back .. pai e frumos domnul meu ?
Daca vreti participare mai numeroasa de ce nu organizati si participare pe " persoana fizica care este " .. nu imi place sa fiu intr-un club .. nu am fost membru de partid, nu am fost sef de pluton, nu am avut functie in UGSR si nici presedinte de bloc nu imi place - L I B E R vrea sa fiu .... uraaaaaa !
doar pioner m-au prins ..
P.S.
Exista Explicatieeee !
Poti fi priceput la foarte multe ( asa la nivel competitional ) adica : avioane, planoare, rachete, trotinete doar daca :
- ori esti GENIU ... ( Napoleon )
- ori clona Ceausescu ( ca ala se pricepea la toate ) .
De Napoleon nu v-am vazut pomenind pe forum dar cu Ceausescu sunt multe replici .. asa ca ... da io scriu mult doar sa ma bag in seama ca nu ma pricep ..
P.S. la P.S.
Io nu ma mai bag .. fie de capul vostru ca prefer cand ma intalnesc cu un coleg sa ma salut si sa ne povestim ultimile bancuri nu sa spun :
" - am fost in vizita la cutare sa lucram la un model !
- aolooooo ! ai grija sa nu scapi ceva pe jos ! "
asta mi s-a intamplat - replica - nu scapatul pe jos ca nu simt nici o jena .. si cica suntem din breasla ... MISTO ar fi zis Iri ...
Bafta in viitor !
Nu am facut nici o bascalie dar trebuie sa stii sa citesti ce scriu eu .. din pacate nu am inca o tastatura cu accent de al lui Fane Babanu
Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 21 October 2012 - 08:28 PM
Postat 21 October 2012 - 09:15 PM
Dar am si eu o intrebare, mai in gluma, mai in serios...
Chiar o sa castige Racasanu si la machete? (sau in fine o clasare in primii 4)
Pana mea, nu tin partea nimanui, va cunosc pe toti, nu invidiez pe nimeni...
Nu particip la F3A ca nu stiu sa zbor(eu la aterizare nu nimersc pista, ci brazda sau cartofii), si nici machete nu am desi mi-as dori.
Dar daca as participa la un asemenea concurs, unde sa vina Racasanu(nu am nimik cu baiatu'), as sari cu picioarele pe Mininag si l-as baga pe gat la aia care l-au primit in concurs! Nu as face asta ca nu-s chiar atat de diliu dar asa ar merita.
Ce pana mea e circul asta?
"I have always said i'd rather crash a pretty plane than fly an ugly one..." Dave F.
Postat 21 October 2012 - 09:42 PM
mvpricop, la 21 October 2012 - 09:21 PM, a spus:
Cu el am concurat si sper sa o fac in continuare.
Da dar la etapa cupei desfasurata la Adunati mi-ati spus Domnul meu ca nu ati avut model, ca a fost imprumutat de la unul din concurenti si ca nici programul nu l-ati exersat din lipsa de timp lucru regasit in locul ocupat pe fisele de arbitraj - deci ...... play back .
Cand Tanase de la Steaua da pe langa basica .. intregul stadion il huiduie desi sunt simpatizantii clubului Steaua cei care fac asta ... cum ar fi eu sa ma inscriu intr-un club si sa dau cu mucii in fasole intr-un concurs - spre exemplu sa imi uit ochelarii acasa si sa strig in gura mare :
" Taureteeee .. sa moara mama .. zi'mi si mie unde e avionu si in ce pozitie .. Taureteeee !!!! "
.. mie unul mi-ar fi rusine sa ma mai uit in ochiii colegilor de club asa ca .. lasa-ne bre sefu si pe noi sa ne dam cu parerea buna sau rea ..... ca
poate va ajutam in a depasi momentul, poate intelege si cine trebuie din exemplificarile astea pastelate cate ceva ..
Postat 21 October 2012 - 10:40 PM
John, la 21 October 2012 - 01:39 PM, a spus:
Nici nu ma asteptam sa fi original, macar o data ai fi putut incerca.
Cat despre sedinta, ca vad ca te roade:
1. Normal ca nu puteam accepta varianta cu 2 arbitrii+ 2 pafaristi pt ca era acelasi lucru ca atunci cand ne-ar fi arbitrat doar pafaristii. Daca vrei ca oamenii care au arbitrat la Pitesti sa devina arbitrii pe viitor de ce nu te ocupi de problema asta?
2. Cum nu am putut fi deacord cu formula de arbitraj propusa de tine si d-l Popescu, nu avea nici un sens sa stabilim alta data de desfasurare a concursului.
Si o intrebare: Stii care-i diferenta intre un vapor si un cacat ?
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
Postat 21 October 2012 - 11:08 PM
De cand s-a infiintat acest club am urmarit sa punem umarul si sa ridicam nivelul acestei competitii prin implicare directa la toate concursurile F3A organizate de FRMD, cat si la concursurile organizate de celelalte cluburi din tara.
Prin implicare directa ma refer la faptul ca am tratat cu seriozitate aceste competitii, achizitionand modele performante dedicate acestei clase, am format o echipa puternica din oameni pasionati si inimosi antrenandu-ne sustinut pe tot parcursul sezoanelor; am construit de la zero un teren de zbor care indeplineste toate conditiile necesare desfasurarii activitatii aeromodelistice, fiind invitat orice practicant al acestui hobby; de asemenea am organizat mai multe editii de F3P Indoor Challenge, unde nivelul competitional a crescut de la editie la editie, ajungand sa fim aproape de nivelul international.
Ne cerem scuze daca prin munca si perseverenta noastra la un moment dat am si castigat pe merit, si lucrul acesta nu poate fi contestat de nimeni.
Pentru cei de buna credinta, cat si pentru echipa F3A Aeropower promit ca nu ne vom opri aici, continuand sa mentinem ridicat nivelul acestei competitii, si nu voi lasa pe nimeni, indiferent de cine ar fi, sa-si bata joc de munca noastra si de ceea ce am realizat pana acum.
Aceasta postare a fost editata de Focke: 21 October 2012 - 11:12 PM
Postat 21 October 2012 - 11:10 PM
Habar nu aveti despre ce e vorba si nu puteti intelege nimic, privind o singura data.
Orice vedeti aici nu are legatura cu nelegitimatii la care tot faceti referinta, peste tot pe unde scrieti.
Anul trecut am donat un avion Angel unui coleg de club.
L-a imprumutat celor de la Iasi. Mi l-au dat si mie sa concurez la ei.
Le-am facut cadou 4 baterii 6s 4400mAh.
Primul zbor a fost slab, apoi totul s-a legat, desi slabut.
Am interactionat placut cu juniorul Cristi. Eu am incercat sa zbor cu comenzile lui, foarte mari, apoi el a incercat cu comenzi mai mici, desi antrenorul s-a opus. Ne-a facut bine la amandoi.
La Aeropower, n-am terminat avionul. Acelasi coleg de club, mi-a imprumutat avionul lui.
L-am zburat amandoi. Mi-am facut programele, am primit incurajari si concluzii de la Dragos si arbitri, cum ca am progresat de la zborul preliminar la cele propriu-zise.
Transferul de avion ne-a facut bine la amandoi, mie si colegului pentru ca a inceput sa se invete si el cu comenzi mai mici, am capatat incredere unul in altul, ne-a apropiat.
Trebuie sa traiesti momentele astea, ca sa intelegi.
Ideea ca nu stiam programul este complet falsa. Il stiam (nu-l zburasem niciodata, e o mare diferenta), altfel nu faceam nimic, nici nu concuram. Am invatat programul la simulator din primavara.
Helperul doar te ajusteaza, nu-ti zice cum se face figura, nici macar denumirea completa, ca nu este timp. Iti reaminteste figura spunand primul cuvant din denumire.
Dar nu ai de unde sa stii lucrurile astea, daca nu concurezi si doar stai pe margine.
Intr-adevar, la reglement scrie ca n-ai voie sa iei avionul altuia.
La cupe, se mai fac derogari. Sunt convins ca organizatorii ambelor cupe au fost multumiti ca am concurat cu ceva - si n-a fost Minimag.
Sunt si mai convins ca ar fi fost nemultumiti daca n-as fi concurat deloc. Ca un privitor e nemultumit, n-am ce sa-i fac...
Nu era etapa de cupa mondiala, campionat european sau mondial.
La Bacau am incercat avionul nou, in seara de dinainte de concurs. N-am facut nici un program complet cu el.
In concurs am facut 3 zboruri complete (da, cu snapuri si vrii de zero, etc.). De fapt la toate cele 3 cupe. M-am straduit si am facut cat am facut.
Nimeni nu si-a afisat nemultumirea sau dispretul dintre cei implicati.
Ce-am prestat era arbitrabil, nu de neinteles. Sunt fise de concurs cu note, se pot vedea.
Deasemeni, la Bacau si Aeropower(daca nu ma insel), cei de la Iasi au folosit un avion in comun: Dragos si Cristi.
Deci nu sunt eu singurul vinovat de sfidarea lui nenea Gigi.
Acuma Dragos de Iasi lucreaza la un model de 2m. La anul au doua avioane eligibile.
Daca nu concuram doi insi anul asta, eu si juniorul Cristi, era mai bine pentru sportul asta?
Suntem amatori, voluntari. Nu avem nici o obligatie/contract sa fim ultra pregatiti.
Avem doar obligatia sa fim eligibili ca avion si ca pilotaj.
Totul e abordabil, de asta, Sorin/Typer, poti incerca. Nu e o crima sa nu faci bine linia dreapta intre doua sferturi de tonou.
Iese greu, chiar campionul se plange.
Dupa un numar de programe facute in 4 ani de concursuri(io), nu trebuie foarte mult antrenament ca sa faci un program nou, chiar daca nu iese de campion.
Mie imi face placere sa merg si sa concurez. Sa fiu in carti, intre cei eligibili. Ca ies ultimul sau penultimul, nici o problema.
La competitiile mari, este si program la prima vedere, pentru finalisti. Se poate spune ca aia n-au ce cauta acolo, ca n-au exersat programul necunoscut?
Da, nenea Gigi ar putea sa o spuna si pe asta.
Deci, va puteti apuca multi de sportul asta, nu e pentru SuperMan.
V-am dat detalii despre eforturile noastre de a fi in sportul asta.
Sper ca aveti o imagine mai completa, dar o sa vina Gigi iar cu fotbalul, cu steaua lui care nu rasare, etc.
Io le zbor pentru popor!
Schaum vor dem Mund,
Postat 22 October 2012 - 05:17 AM
MLGore, la 21 October 2012 - 10:40 PM, a spus:
Sa nu-l mai tin in tensiune pe Ionica: Vapor n-ai mai mancat!
Tovarasu' Brezeanu, tin sa-ti reamintesc ca tot scandalul asta (si de aici si de la sedinta) nu ar mai fi avut loc daca tu nu ai fi cerut schimbarea datei stabilite in primavara din 30.09.2012 in 20.10. 2012. Pe langa faptul ca ai reusit acest lucru cu o motivatie cel putin hilara (auzisei tu in Iulie cum ca o sa ploua la sfarsitul lui Septembrie) nici macar nu ati (nu am trecut la politeturi, ma refer la toti membrii comisiei si d-aia am trecut la plural) fost in stare sa publicati data respectiva (aici pe forum aparea al doilea week-end din octombrie iar pe site-ul federatiei aparea campionatul de F3C in 20.10) ca sa nu mai spun ca nu ati anuntat cluburile asa cum ar fi fost frumos sa o faceti, pt. ca nici dracu'nu sta sa caute din luna in luna pe site-ul FRMD sa vada daca nu a mai pus-o Ionica de vreo schimbare. Decizia de inlocuire a arbitrilor a fost bomboana pe coliva si picatura ce a umplut paharul.
Eu m-am convis, esti cel mai mare mancator de "vapoare" pe care-l cunosc personal, altii mai mari nu am vazut decat pe la TV. Esti individualist, pt. tine nu contezi decat tu si nimeni altcineva. Toate deciziile pe care le-ai luat in calitate de membru al comisiei de aero ce ar trebui sa fie reprezentantul a tot ce inseamna RC le-ai luat sau propus doar daca-ti conveneau tie. Tin sa-ti aduc aminte ca Pamantul e suficient de inteligent pt. a se invarti in jurul axei nu in jurul lui Brezeanu Ion.
Acestea fiind spuse iti urez succes si un viitor stralucit in politica, pt. ca ai toate calitatile (mancator de vapoare, manipulator, coarda, mincinos).
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
Postat 22 October 2012 - 08:06 AM
MLGore, la 21 October 2012 - 10:40 PM, a spus:
Cat despre sedinta, ca vad ca te roade:
1. Normal ca nu puteam accepta varianta cu 2 arbitrii+ 2 pafaristi pt ca era acelasi lucru ca atunci cand ne-ar fi arbitrat doar pafaristii. Daca vrei ca oamenii care au arbitrat la Pitesti sa devina arbitrii pe viitor de ce nu te ocupi de problema asta?
2. Cum nu am putut fi deacord cu formula de arbitraj propusa de tine si d-l Popescu, nu avea nici un sens sa stabilim alta data de desfasurare a concursului.
1. Exact cum era de asteptat nu cred ca este cazul sa incerc sa te fac sa intelegi pt ca perceptia ta asupra realitatii este deformata. Succint - commpetitorii in nici o competitie sportiva, de orice fel, nu aleg arbitrii .Daca tu inca ai sperante ca se pot face astfel de aranjamente esti liber sa speri in continuare.
2. Schimbarea datei concursului nu are nici o legatura cu esenta problemei asa ca nu o mai da cotita. Vi s-a dat posibilitatea sa alegeti o data si nu a-ti facut-o. Cuiul lui Pepelea era de fapt cine va arbitreaza,si cu asta am incheiat orice polemica cu tine.Cine a inteles a inteles cine nu, poate sa se faca in continuare ca nu intelege. Exista si alte persoane cu simtul realitatii (vezi postul lui Dragos)si care se pot exprima civilizat in clubul Aeropower cu care cred ca se poate purta un dialog constructiv.
Pt cine are simtul realitatii intelege foarte bine ca intr-o competitie nu se aleg arbitrii de catre competitori,sau poate da in liga lui Mitica ca doar traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.
Cu stima,
John
Postat 22 October 2012 - 08:08 AM
1 - nu eu am inceput - imi exprimam nemultumirea de ce a iesit, de ce au facut unii colegi - punct
2 - nu v-am pomenit numele si nu v-am atacat - punct
3 - ca si in alte posturi " priceputii " baga pumnul in gura celor ce sunt NEpriceputi ci doar bagatori in seama .. va rog .... National Arena, ecuson de gat ... si ati rezolvat in mod academic.
4 - vorbiti de Ceausescu dar vad ca acum v-ati bucura sa mi se stearga posturile considerate aberatii
- nu sunt aberatii ci doar o alta forma de exprimare .... mai putin de lemn.
5 - nu ati reusit decat sa deviati esenta topicului de parca ar fi o lupta Pricop V.S. Nea'G. -
de parca ati fi de cealalta parte a baricadei ...
Tot istoricul asta insirat cu low rate - hight rate.. abureala .. nu schimba situatia :
- fara model propriu
- fara macar un zbor de antrenament ( stiti cate zile se antrenau ceilalti colegi de concurs ai dumneavoastra ? tocmai din cauza seriozitatii , profesionalismului in care priveau si abordau competitia .... puteau sa se distreze pe Lipscani in timpul asta
Eu zic asa .. hai sa stopam diversiunea ca nu ii ajuta pe colegii nostrii asa cum nu ii ajuta nici pe bravii machetisti celelalte discutii strict de specialisti.
Daca ati avea putere de concentrare ati gasi foarte multe lucruri punctuale in aberatiile mele.
P.S.
Exista mai multe forme de a te exprima si ati expune ideile ..
ex. - un talk show elevat gen Robert Turcescu sau unul exotic gen Florin Calinescu .. preferam ultima
varianta fara a o exclude pe prima.
De ce ? - simplu .. reusea sa detensioneze atmosfera, descretea fruntile si lumina mintile aburite de ura si pornire ( politica in cazurile acelea ) desi lucrurile dezbatute erau serioase.
Postat 22 October 2012 - 08:22 AM
John, la 22 October 2012 - 08:06 AM, a spus:
Tot succint:
Cine a ales arbitrii de la Pitesti? Cine i-a instruit?
John competitorul ,sau John din comisia de aero?
Postat 22 October 2012 - 09:09 AM
Intrucat am participat si eu cu totul intamplator la acea sedinta celebra de comisie am constatat ca au fost 4 sau 5 invitati dedicati zborului F3A fara drept de vot. Acuma dintre membri comisiei cu drept de vot erau: Brezeanu care stie foarte bine ce inseamna F3A, Marinaru si el cunoscator iar restul dl Popescu Marian, Draghici Florin, Vintileanu Simeon , Salistean Viorel maestri in zborul liber, Marius Conu si Vitikan.Se observa clar cum problemele dureroase ale unei frumoase clase de aeromodele este dirijata atat tehnic cat si decizional de oameni care se ocupa exclusiv cu altceva, recte zborul liber, si care nu cunosc nici comunitatea, nici problemele si orgoliile acesteia.
Cer si sustin cu tarie infiintarea imediat de SUBCOMISII pe clase de aeromodele in care fiecare categorie sa-si gestioneze singura destinul. Si cum totul pleaca de la bani insist ca si financiar aceste subcomisii sa se gestioneze obligatoriu singure adica sa incaseze banii de la taxele de participare de la cupe si nationale, sa atraga sponsori direct catre ramura si nu banii intrati in federatie sa fie amestecati la gramada. O comisie dedicata va sti mult mai bine UNDE, CAND si cu CINE vor avea loc competitiile de radiocomanda.
PS: aceeasi problema este si la zborul captiv, la barci si la masinute
Live to fly!!!!!
Subiectul JURNAL DE ZBOR este initiat de Dom*PROFESOR la 1 septembrie 2003
Postat 22 October 2012 - 09:24 AM
SILVIU66, la 22 October 2012 - 08:22 AM, a spus:
Cine a ales arbitrii de la Pitesti? Cine i-a instruit?
John competitorul ,sau John din comisia de aero?
In nici un caz nu am ales eu arbitri-daca asta te doare.
Eu m-am ocupat de instruirea lor teoretica si practica, asa cum m-am ocupat sa fii si tu instruit acum 4 ani de zile, la fel cum m-am ocupat de oricare alt arbitru ce a necesitat instruire pt arbitraj RC, cu aceleasi documente si mijloace tehnice.
Regulamentul si principiile de arbitraj sint aceleasi pentru toti , conteaza doar sa le respecti.
Cu stima ,
John
Postat 22 October 2012 - 09:54 AM
John a vrut sa arate ca se poate face un concurs oficial fara concurenti si arbitrii si pe partea oficiala se pare ca a reusit, pe forum (adica in cadrul comunitatii) mai are de lucru sa ne convinga ca totul a fost OOOOOK.
Daca era la fel de zelos la F4C se tinea si acolo concursul.
John, la 22 October 2012 - 08:06 AM, a spus:
Pt cine are simtul realitatii intelege foarte bine ca intr-o competitie nu se aleg arbitrii de catre competitori,sau poate da in liga lui Mitica ca doar traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.
Cu stima,
John
Postat 22 October 2012 - 09:59 AM
.
Asta nu inseamna ca sunt de acord cu tot circul pe care l-ai facut.Cit despre un dialog constructiv cu tine nici nu mai poate fi vorba.
Postat 22 October 2012 - 10:43 AM
Focke, la 22 October 2012 - 09:59 AM, a spus:
.
Asta nu inseamna ca sunt de acord cu tot circul pe care l-ai facut.Cit despre un dialog constructiv cu tine nici nu mai poate fi vorba.
Cred ca la circul facut ar trebui sa cauti mai aproape in gradina proprie pe initiatorii acestuia plus ajutoarele oficiale si neoficiale si sa tragi singur concluzia daca au adus un beneficiu activitatii voastre ca si club,si activitatii F3A in general.
Referitor la dialog : cred in continuare ca se poate face ceva constructiv in acest sens. Daca refuzi orice dialog din start nu stiu ce ar mai fi de discutat si atunci regret ca nu putem ajunge la un numitor comun care sa aduca beneficii F3A-ului autohton.
Cu stima ,
John
Postat 22 October 2012 - 10:56 AM
John, la 22 October 2012 - 09:24 AM, a spus:
Eu m-am ocupat de instruirea lor teoretica si practica, asa cum m-am ocupat sa fii si tu instruit acum 4 ani de zile, la fel cum m-am ocupat de oricare alt arbitru ce a necesitat instruire pt arbitraj RC, cu aceleasi documente si mijloace tehnice.
Regulamentul si principiile de arbitraj sint aceleasi pentru toti , conteaza doar sa le respecti.
Cu stima ,
John
Este adevarat ca odata in urma cu 4 ani mi-ai facut un instructaj scurt despre arbitrajul F3A,dar pe vremea aceea federatia inca nu avea arbitri specializati( adica neinscrisi in nici un club si nici inscrisi ca si concurenti in concursul respectiv)
Era acolo Andrei Petre ,care doar anul acesta a notat/evaluat doar anul acesta de cel putin 80 de ori programul P-13 strict dupa regulamentele FAI.De ce nu a instruit el arbitrii? avand in vedere faptul ca in mod cert are o experienta mai mare in arbitraj decat tine.
Concurentul nu are voie sa-si aleaga arbitrii,dar dupa cum vad concurentul trebuie sa-i instruiasca.
Postat 22 October 2012 - 11:07 AM
SILVIU66, la 22 October 2012 - 10:56 AM, a spus:
Era acolo Andrei Petre ,care doar anul acesta a notat/evaluat doar anul acesta de cel putin 80 de ori programul P-13 strict dupa regulamentele FAI.De ce nu a instruit el arbitrii? avand in vedere faptul ca in mod cert are o experienta mai mare in arbitraj decat tine.
Concurentul nu are voie sa-si aleaga arbitrii,dar dupa cum vad concurentul trebuie sa-i instruiasca.
Federatia avea si atunci si are si acum arbitri la fel de specializati,si instruiti la fel. Dupa cum s-a si demonstrat recent nr de evaluri pe un program anume nu te face mai arbitru decit pe altii. Asta ar insemna ca nu mai aducem arbitri noi niciodata ca doar cei mai vechi sint in stare sa arbitreze.
Poate il si intrebi pe Andrei inainte de a mai posta minciuni pe aici ca mie mi s-a luat sa raspund la aberatii. Vezi ca instructajul l-am facut impreuna cu Andrei. Intreaba inainte sa postezi e mai cinstit asa, ori ai facut cursuri de manipulare a maselor la Antena 3.
Cu stima,
John
Aceasta postare a fost editata de John: 22 October 2012 - 11:09 AM
Postat 22 October 2012 - 11:11 AM
Daca la inghesuial in tramvai te mai pricopsesti cu unportofel ... agentul iti arata calea
Daca arbitrii din Liga lui Mitica ( ca tot sa adus vorba ) sunt taxati de comisie si saliveaza in
fluier prin liga a III a
Eeeee .. in cazul acestui circ nu exista cadru legal de rezolvare ?
Expunerea pe forum a fost buna doar asa ca sa ne mai " cunostem " intre noi si eventual sa stim
ce prieteni ne facem in rest se transforma in perpetum mobile .. nu se va mai opri niciodata sau ...
.. 1907 .. mana pa furci si topoare ..
Imi cer scuze pentru modul de a pune problema .. nu e stiintific si suna a bascalie despre un lucru serios dar esenta e aceeasi .. exista cadrul legal de rezolvare a situatiei sau .. furca frateee !
P.S.
ar mai fi o solutie .. Barosso , Viviane Redding sau direct la Merkel .. ca doar suntem cetateni , avem drepturi ... vis avis de Antena 3
Aceasta postare a fost editata de REAL DESIGN: 22 October 2012 - 11:12 AM
Postat 22 October 2012 - 03:11 PM
John, la 22 October 2012 - 11:07 AM, a spus:
Poate il si intrebi pe Andrei inainte de a mai posta minciuni pe aici ca mie mi s-a luat sa raspund la aberatii. Vezi ca instructajul l-am facut impreuna cu Andrei. Intreaba inainte sa postezi e mai cinstit asa, ori ai facut cursuri de manipulare a maselor la Antena 3.
Cu stima,
John
Informatia fix de la el o am ,si dateaza din data de 19.10 seara.Daca el m-a dezinformat asa am scris si eu.
Poate numesti cativa din arbitrii specializati pe care ii avea federatia si atunci si acum.Din cate tin minte in momentul in care am dat examen la federatie,cineva de acolo spunea ca suntem primii care am facut acest lucru.
Dupa aceea putem cauta prin arhive la federatie,sa vedem daca e chiar asa cum spui tu.
Am mai remarcat ceva:raspunzi numai la ce iti convine si iti pica bine.Te-am intrebat civilizat ce note a dat Andrei la notele contestate de tine.Ai evitat raspunsul diplomatic,probabil ca la Andrei inca mai ai ceva interese.
Trebuie sa remarci o stare de fapt si anume-asa cum tu ai putere si aliati sa influentezi comisia de aero si sa intorci cum iti convine tie orice concurs te intereseaza ,la fel am si eu aceasta putere aici pe forum.Cu toate astea te-am lasat sa postezi ce doresti,cum doresti, sa ne numesti corupti,platiti si spaguiti fara sa intervin in mesajele tale.
Suna cumva a fair-play?
De ce oare o comunitate intreaga nu te crede?
A, stiu, am facut cursuri de manipulare la antena 3.