Modelism - RHC Forum: MODIFICARE DISTANTA WIRELESS SONAR - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

MODIFICARE DISTANTA WIRELESS SONAR

#31 Useril este offline   C&RDINODINOWOODFAN 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 30-September 12
  • Interests:Constructii de tot felul , Pescuit Sportiv ,Drift

Postat 02 December 2012 - 03:04 PM

... si ala de le-a sters a pus videoclip cu muzica din SPACE JAM ... cel putin asta era la mine cind accesam forumul .
0

#32 Useril este offline   iancu_ydh 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 48
  • Inregistrat: 22-January 11

Postat 03 December 2012 - 09:48 PM

nici o miscare pe aici de ceva vreme, probabil ca oar nu merge forul, postez mai mult de proba sa vad daca apare. sper sa ne lase in treaba noastra maestrii netului sa faca altceva mai bun din cunostintele lor
0

#33 Useril este offline   iancu_ydh 

• Incepator
  • PipPip

Postat 09 December 2012 - 12:10 PM

nici un meserias in ale electronicii nu vrea sa ajute la rezolvarea ecestui mit. caut si tot caut pe toate site-urile in diferite tari si singura solutie care este prezenata, de a intinde antenele elicoidale ale tx si rx peste tot. nu ma pricep la electronica dar nu cred ca e o solutie eficienta asta..haideti sa revenim la subiect si sa gasim o solutie , presupun un amplificator ceva, o schema de construit detaliata sau de cumparat de undeva, ceva exemple de unde , cum sau in ce fel. fara rezolvare, sonarul rf15 ramane doar obiect de decor pentru barcuta de pescuit , din pacate
0

#34 Useril este offline   C&RDINODINOWOODFAN 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 December 2012 - 01:41 PM

Salut
Treburile sint simple ... daca fiecare obiect ar fi cumparat pentru specificatiile pentru care a fost creat , atunci nu ar mai fi nici un deranj
Fa si tu ca cei de la H .. E .. D .. iati barca gonflabila , pune barcazul sa te remorgheze si afli in direct cum sta treaba cu fundul lacului .

Aceasta postare a fost editata de C&RDINODINOWOODFAN: 09 December 2012 - 01:43 PM

0

#35 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3542
  • Inregistrat: 25-May 08
  • Interests:Navo

Postat 09 December 2012 - 04:20 PM

Corect,ce nu inteleg ,cu sonarul in dinti sau prin observare directa? si ce te faci daca nu te lasa cu gonflabila? da parca ziceai ca faci o camera video subacvatica cu...bla,bla sau era doar asa o conferinta de presa ,ca multe altele ?
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#36 Useril este offline   C&RDINODINOWOODFAN 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 09 December 2012 - 06:28 PM

Vezi postareamanolo, la 09 December 2012 - 04:20 PM, a spus:

Corect,ce nu inteleg ,cu sonarul in dinti sau prin observare directa? si ce te faci daca nu te lasa cu gonflabila? da parca ziceai ca faci o camera video subacvatica cu...bla,bla sau era doar asa o conferinta de presa ,ca multe altele ?

Daca te lasa sa plantezi te lasa si cu barca gonflabila ... cu gonflabila e problema Dumneavoastra DON MANOLO .
Cit despre proiectele cu filmari subagvative , acesta nu este de interesul Dumneavoastra ... in cada unde va dati Dumneavoastra cu navomodelul sau pe sifonier se vede cu ochiul liber , iar de proiectele mele am tot timpul sa le pun in opera , important era sa nu ratacesc ideea cum ati ratacit dumneavoastra bunul simt

Aceasta postare a fost editata de C&RDINODINOWOODFAN: 09 December 2012 - 06:29 PM

0

#37 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 December 2012 - 08:27 PM

Probabil ca raspunsul dat unui coleg este plin de intelepciune,daca putea sa se duca cu barca nu mai intreba de sonar wiresles.
Pe cite balti ,unde ai voie cu navomodelul ai voie cu gonflabila?pe unele nici noaptea nu ai voie cu navomodelul.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#38 Useril este offline   SHADYYY1111 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 71
  • Inregistrat: 15-November 12

Postat 09 December 2012 - 09:31 PM

Printre topicele pierdute se afla si o constatare de a mea la acest subiect , si de aceia doresc sa revin. Am si eu un sonar fara fir cu ,,ratusca ,, la care am
incercat sa -i maresc distanta de emisie folosind largirea spirelor antenei elicoidale din interior , dar rezultatul a fost dezamagitor si nu avea cum sa fie altfel .In primul rand pentru a avea o putere radianta mai mare pe antena este nevoie de un curent si tensiune de alimentare mai mare ( ce vreti de la o pila ca 2032 de 3v, insasi schimbarea lungimi antenei elicoidale din sonda duce automat la o dereglare a adaptari impedantei acesteia cu etajul final de RF (care la frecventa de 433 Mhz este critica),si implicit apar pierderi de semnal in radio frecventa .Si de multe ori o Scadere a distantei de emisie . Dupa parerea mea , nu trebuie unblat la ,, ratusca ,, , mai degraba se va cauta ca unitatea de comanda (cea cu displayul)sa aiba o sensibilitate mai mare , deci acesteia i se va adauga un ampificator de semnal , cu cat mai puternic si zgomot scazut este mai bine.Un amplificator folosit ca repetor ( display -amplificator - senzor (ratusca), ar fi de preferat unul bidirectional (in ambele sensuri gen CATV s-au ceva asemanator).Sa facem un exercitiu : din cosmos vin semnale foarte slabe care nu pot fi receptionate decat cu instrumente (telescoape)foarte sensibile , asa ca daca sonda noastra are o putere de emisie de 10 mw ea poate (sa zicem )fi receptionata cu un aparat de sensibilitate 150mv de la 40m , dar daca sensibilitatea de intrare a aparatilui nostru este de 15mv atunci si distanta de comunicare intre cele doua dispozitive creste proportional .
0

#39 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 09 December 2012 - 10:06 PM

Vezi postareaSHADYYY1111, la 09 December 2012 - 09:31 PM, a spus:

Printre topicele pierdute se afla si o constatare de a mea la acest subiect , si de aceia doresc sa revin. Am si eu un sonar fara fir cu ,,ratusca ,, la care am
incercat sa -i maresc distanta de emisie folosind largirea spirelor antenei elicoidale din interior , dar rezultatul a fost dezamagitor si nu avea cum sa fie altfel .In primul rand pentru a avea o putere radianta mai mare pe antena este nevoie de un curent si tensiune de alimentare mai mare ( ce vreti de la o pila ca 2032 de 3v, insasi schimbarea lungimi antenei elicoidale din sonda duce automat la o dereglare a adaptari impedantei acesteia cu etajul final de RF (care la frecventa de 433 Mhz este critica),si implicit apar pierderi de semnal in radio frecventa .Si de multe ori o Scadere a distantei de emisie . Dupa parerea mea , nu trebuie unblat la ,, ratusca ,, , mai degraba se va cauta ca unitatea de comanda (cea cu displayul)sa aiba o sensibilitate mai mare , deci acesteia i se va adauga un ampificator de semnal , cu cat mai puternic si zgomot scazut este mai bine.Un amplificator folosit ca repetor ( display -amplificator - senzor (ratusca), ar fi de preferat unul bidirectional (in ambele sensuri gen CATV s-au ceva asemanator).Sa facem un exercitiu : din cosmos vin semnale foarte slabe care nu pot fi receptionate decat cu instrumente (telescoape)foarte sensibile , asa ca daca sonda noastra are o putere de emisie de 10 mw ea poate (sa zicem )fi receptionata cu un aparat de sensibilitate 150mv de la 40m , dar daca sensibilitatea de intrare a aparatilui nostru este de 15mv atunci si distanta de comunicare intre cele doua dispozitive creste proportional .
...total eronat !!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#40 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 December 2012 - 10:11 PM

Consideratiile sint intr-o masura corecte ,problema ar fi ca daca maresti sensibilitatea receptiei,vei receptiona semnale cu "gilci" ,eu m-am jucat (montat)cu un sonar de carponizer care ratusca e alimentata din exterior iar semnalul cules prin intermediul unui cablu coaxial intra intr-un amplificator de 433mhz si astfel crescind puterea de emisie receptia sa zic asa fiind clasica.Distanta de receptie fiind intre 300si 400m.Acum,modificarile facute la RF15 se fac tot in acest sens in regim DIY ,atit la noi cit si in afara fiecare adoptind diverese solutii, solutii care au necesitat timp investit si bani si din acest motiv nu se gaseste documentatie la "liber"
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#41 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 December 2012 - 10:25 PM

Vezi postareamanolo, la 09 December 2012 - 10:11 PM, a spus:

Consideratiile sint intr-o masura corecte ,problema ar fi ca daca maresti sensibilitatea receptiei,vei receptiona semnale cu "gilci" ,eu m-am jucat (montat)cu un sonar de carponizer care ratusca e alimentata din exterior iar semnalul cules prin intermediul unui cablu coaxial intra intr-un amplificator de 433mhz si astfel crescind puterea de emisie receptia sa zic asa fiind clasica.Distanta de receptie fiind intre 300si 400m.Acum,modificarile facute la RF15 se fac tot in acest sens in regim DIY ,atit la noi cit si in afara fiecare adoptind diverese solutii, solutii care au necesitat timp investit si bani si din acest motiv nu se gaseste documentatie la "liber"
..."consideratiile" bat campiile de pretutindeni, exista module in 433-915 mhz sau 2,4ghz, alimentate la 1,5v si acopera 2-3 km timp de o saptamana emisie continua, module care lucreaza la 3v gasesti cu gramada iar o scurta informare asupra receptorului care echipeaza RF15 , recte rx5500 ,iti arata clar faptul ca nu ai ce cauta cu letconul prin zona !!!
0

#42 Useril este offline   SHADYYY1111 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 10 December 2012 - 01:51 AM

Vezi postareaipsihi, la 09 December 2012 - 10:06 PM, a spus:

...total eronat !!!

?!
0

#43 Useril este offline   iancu_ydh 

• Incepator
  • PipPip

Postat 12 December 2012 - 08:29 AM

o prima concluzie cat de cat clara, ar fi, deci, ca e nevoie de un modul de amplificare pt 433,92 mhz adaptat la ratusca, fara alte modificari la receptor,eventual o adaptat un conector pentru o antena externa ( asta m-am gandit eu ca ar putea aduce un plus la calitatea semnalului receptionat, rog sa ma corectati daca gresesc, nu am cunostine in domeniu).o pagina cu acest modul de amplificare ,care ar functiona, ar fi de mare ajutor ( cel putin pentru a se orienta in ceata un necunoscator) ca amplificatoare sunt multe dar ...
0

#44 Useril este offline   SHADYYY1111 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 12 December 2012 - 09:27 AM

La asta m-am gandit si eu , fara a se umbla la unitatea de comanda (displayul). Daca se intervine la ratusca si se introduce o mufa greutatea acesteia creste ( am vazut la cineva care pusese o antena de roouter si se mira de ce nu mai pluteste ratusca), cu toate ca ,,ar,, fi o posibilitate dar in aceasta situatie ratusca trebuie fixata pe un navomodel de plantat , la un pescaj cu apa aproape de cel normal din fabricatie (cu toate ca in acest caz am unele rezerve ce ordin tehnic,in privinta adaptarii optime a antenei cu amplificatorul de radio).O alta solutie pe care indraznesc sa o spun ar fi:- o unitate externa (a treia ) care sa preia semnalul de la ratusca ( gen wireless acces point), sa-l amplifice ,si sa-l emita cu o putere mult mai mare . acest mod nu mai implica interventie la sonar.Sau recuperarea de la in dispozitiv performant (gen spionaj)a parti de emisie (care de multe ori asigura minim 3-400 m )si adaptarea la ratusca cu reglajele care se impun .Soluti pot fi multe dar depinde cum putem sa le implementam in practica la nivel de amator .
0

#45 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 December 2012 - 11:59 AM

Am si eu o curiozitate ,la ce pret gasiti un RF15 ?

Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#46 Useril este offline   SHADYYY1111 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 12 December 2012 - 12:57 PM

Vezi postareamanolo, la 12 December 2012 - 11:59 AM, a spus:

Intra aici ...http://www.magazinpescuit.ro/sonda-pentru-sonar-humminbird-rf15-rf35-p-3240.html ....pentru sonda
pentru sonar complet aici ...http://www.magazinpescuit.ro/sonar-portabil-humminbird-smartcast-rf15-p-1390.html

Aceasta postare a fost editata de SHADYYY1111: 12 December 2012 - 01:01 PM

0

#47 Useril este offline   manolo 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 December 2012 - 02:41 PM

Ok ,cam 1000 ron complet ,si cam cit credeti ca va costa modificarea sau gata modificat.
Barcute intinse!
Tel. 0744915775
0

#48 Useril este offline   SHADYYY1111 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 12 December 2012 - 03:55 PM

Nu am ideie , Ia legatura cu maestrul ipsihi , poate cunoaste domnia sa .

Aceasta postare a fost editata de SHADYYY1111: 12 December 2012 - 03:56 PM

0

#49 Useril este offline   iancu_ydh 

• Incepator
  • PipPip

Postat 12 December 2012 - 04:24 PM

tocmai din cauza ca e destul complicata modificarea ( cel putin pt mine) si costisitoare, tind sa ma orientez pe zi ce trece la asta http://www.servovend...-ff918-wl.html. , este mai ieftin si vine deja pt aprox 300 m . mie oricum nu-mi trebuie mai mult de 200-250 m ca nici nu se mai vede barcuta la mai multi metri, chiar daca e vopsita cu rosu si galben fluorescent. am vazut ca e montat pe mai multe barcute din comert si se vand si separat la magazinele care vand barcute momitoare , la preturi maai mari decat pe pagina de mai sus, exemplu aceeasi marca http://www.electroca...ndas/sondas.htm
0

#50 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 December 2012 - 05:11 PM

....la totalfishing.ro ,RF15e costa 1066 ron, modificarea costa intre 100 si 200E , bate undeva intre 300m si 5km, in functie de modul si alimentare !!!
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro