Modelism - RHC Forum: Preturi ... preturi ... preturi - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Preturi ... preturi ... preturi mari aici, mici dincolo ...

#1 Useril este offline   Mihai Oprescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 666
  • Inregistrat: 03-October 08
  • Interests:Aero

Postat 10 November 2011 - 09:19 PM

Salut !

Fiind nou in domeniul aeromodelistic, am remarcat diferente mari intre preturile de la noi din tara si cele practicate in afara. Exista o explicatie logica pentru faptul ca exact acelasi reper in afara este 116$ iar la noi este echivalentul a 220$ ???

Pana acum am tot cumparat din Romania, dar se pare ca se pot face economii considerabile daca se achizitioneaza din afara.

Cum comentati ? Stima !
0

#2 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 10 November 2011 - 09:25 PM

Depinde foarte mult de 'reper'. De exemplu, produsele multiplex, ca si hitec, de exemplu (si multe altele), au un pret foarte asemanator cu cele din afara. Poti sa fii mai exact ?
0

#3 Useril este offline   mizzone 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2182
  • Inregistrat: 07-May 03

Postat 10 November 2011 - 09:32 PM

Vezi postareaMihai Oprescu, la 10 November 2011 - 09:19 PM, a spus:

Salut !

Fiind nou in domeniul aeromodelistic, am remarcat diferente mari intre preturile de la noi din tara si cele practicate in afara. Exista o explicatie logica pentru faptul ca exact acelasi reper in afara este 116$ iar la noi este echivalentul a 220$ ???

Pana acum am tot cumparat din Romania, dar se pare ca se pot face economii considerabile daca se achizitioneaza din afara.

Cum comentati ? Stima !

te rugam respectuos, pune mina si citeste suficientele pagini care s-au scris aici pe marginea pietei de modelism din romania si din afara, si sintem convinsi ca vei intelege ca ai scris un subiect de genul: "am observat ca murdaria se curata mai bine daca folosesc detergent, voi ce parere aveti?"....
zau, asa...
bafta si minuni!

Aceasta postare a fost editata de mizzone: 10 November 2011 - 09:33 PM

"...NU TREBUIE CONFUNDAT ADEVARUL CU PAREREA MAJORITATII..."-Jean Cocteau
"...DACA VEI AVEA SUFICIENTA INTELEPCIUNE SI RABDARE SI VEI STA ATENT PE MALUL RIULUI, VEI PUTEA OBSERVA, LA UN MOMENT DAT, PLUTIND LA VALE, CADAVRELE DUSMANILOR TAI" -citat : -Sun Tzu -ARTA RAZBOIULUI

"...cine nu are timp, nu invinge niciodata"-Antoine de Saint d'Exupery

"Cuvintele sincere nu sunt niciodata placute, cuvintele placute nu sunt niciodata sincere" -Lao Tze

"...esential in existenta unui om ca mine este ceea "ce" GINDESTE si "cum" GINDESTE, si NU ceea ce FACE si ce SIMTE."-Albert Einstein-BUCURIA GINDIRII

NOTA: daca, intimplator sau nu, unele cuvinte sau elemente de sintaxa din postarile mele comporta dificultati de compilare pentru unii cititori, sint disponibile scurte seminarii de dezvoltare a perceptiei si comunicarii interpersonale.
de asemenea, RECOMANDAM IMPERATIV celor care se cred indreptatiti sa corecteze modul de redactare al textelor un scurt curs de ISTORIE LINGVISTICA, precum si consultarea unui Indreptar ortografic, ortoepic si de punctuatie.
0

#4 Useril este offline   Mihai Oprescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 11 November 2011 - 07:42 PM

Buna seara !

Vad ca deja unii sau suparat... ok... se poate considera topic inchis. Bafta si minuni ! (scuze pentru preluare...)

PS.

ca orice afacere, si vanzarea de produse de aeromodelism trebuie sa aibe un adaos pentru ca afacerea sa fie rentabila. Sunt de acord cu un adaos de 10-15%, nu sunt de acord cu peste 50% ... dar la urma urmei, vorba romanului " Nu e prost cel care cere ci cel care da "

Zboruri line !
0

#5 Useril este offline   Mihai Oprescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 11 November 2011 - 07:48 PM

Vezi postareaDragos Avramescu, la 10 November 2011 - 09:25 PM, a spus:

Depinde foarte mult de 'reper'. De exemplu, produsele multiplex, ca si hitec, de exemplu (si multe altele), au un pret foarte asemanator cu cele din afara. Poti sa fii mai exact ?

Un sistem de stabilizare cu OSD si GPS este ... 338$ in afara, iar la noi, exact acelasi reper este 565$ :drinks:

Alte comentarii sunt de prisos, am cel putin 3 exemple in plus la ce ma intereseaza pe mine.

Toata stima !
0

#6 Useril este offline   ARU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1427
  • Inregistrat: 15-February 08
  • Interests:aero

Postat 11 November 2011 - 08:49 PM

daca este un produs din afara de UE , se adauga la pret si taxa vamala , un transport mai scump , tva , iar in plus transferul bancar are un cost apreciabil . In UE , nu sunt taxe privind vama , etc , numai problema cu transferul bancar .
0

#7 Useril este offline   Mihai Oprescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 11 November 2011 - 09:15 PM

Vezi postareaARU, la 11 November 2011 - 08:49 PM, a spus:

daca este un produs din afara de UE , se adauga la pret si taxa vamala , un transport mai scump , tva , iar in plus transferul bancar are un cost apreciabil . In UE , nu sunt taxe privind vama , etc , numai problema cu transferul bancar .

Ca firma eu cred ca nu cumpara un singur reper, iar la 100 de repere transportul devine valoare foarte mica ... maxim 1-2$, in alta ordine de idei, daca il cumpar direct de afara este mai ieftin cu transport cu tot, un singur produs... asta era ideea. Nu ma intereseaza politica magazinelor de profil ci doar explicatia logica (daca exista) pentru preturile mai mari la anumite repere. Stima !
0

#8 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 11 November 2011 - 09:19 PM

Explicatia logica ti-a spus-o ARU dar te incapatanezi sa n-o accepti. O firma nu poate "sari" peste vama si tva. Un particular ... cum i-o fi norocul. Ce-i asa de greu de inteles?

0

#9 Useril este offline   Rower 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 394
  • Inregistrat: 13-February 11

Postat 11 November 2011 - 09:22 PM

Vezi postareanavigator, la 11 November 2011 - 09:19 PM, a spus:

Explicatia logica ti-a spus-o ARU dar te incapatanezi sa n-o accepti. O firma nu poate "sari" peste vama si tva. Un particular ... cum i-o fi norocul. Ce-i asa de greu de inteles?

Eu, la prima mea comanda de la cultivatorii de orez n-am scapat de tva. Facusem o comanda de neam prost de vreo 700 USd si erau niste pachetoaie gigant care au trezit suspiciunile vamesilor... asa ca nu e scutit oricine si oricand de astfel de taxe...
MXS-R 1,92m AGM-30cc >>> CMPro Marathon 1,80m AGM-30cc >>> Pitts Special 1,45m NGH 35cc >>> Thunder Tigre Piper J3 Cub 2,10m OS Max 91 Fx >>> Canary 40 Phoenix Models 1,6m ASP .46 7,5cc >>> Pitts Special 1,40m OS 91 FX Max 15cc >>> Cessna 182 1,6m NITROPLANE FIBERGLASS ASP.52 8,5cc >>> Sbach 342 Phoenix Models 1,42m ASP.52 8,5cc >>> Great Planes Slinger Flying Wing 1,2m >>> Extra 260 EP Jamara 1,4m AXI 2826/12 >>> Sukhoi 26M EP Jamara 1,25m AXI 2826/10 >>> Robbe Cardinal 1,5m >>> Yak 54 Extreme Flight 1,2m >>> Robbe Arcus 1,8m >>> Sebart Pitts Challenger S >>> Parkzone Stinson Reliant SR-10 1,26m >>> Thunder Tiger Yak-54 1,15m, EP Kyosho >>> Nitroplanes P-47 Thunderbolt 1,40m, ASP .52, 8,5cc >>> Phoenix Models Edge 540 1,41m, Magnum .61, 10cc >>> Graupner Extra 300 1,50m OS 91 FX Max >>> Dululutu Sukhoi 26M EP 1000mm >>> Dululutu Yak 55 EP 1,15m >>> Hitec Aurora 9 2,4GHz >>> Spektrum DX6i 2.4GHz Mode 2
0

#10 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Postari: 8333
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 11 November 2011 - 09:25 PM

Uite ca sa ne minunam in continuare:

ASW 28 ST Model:

- 68 USD
http://www.hobbyking...lider_PNP_.html

- 108 USD
http://www3.towerhob...0001p?&I=LXACFX

- 100 EUR (137 USD)
http://www.der-schwe...rt?query=asw+28

- 82 GBP (132 USD)
http://www.modelmani...de=A-STM010%09+

In principiu vinzi cat de scump poti. Mai putin Hobby King care vinde cat de ieftin poate si castiga din volum.

La exemplul de mai sus pretul in lire e neobisnuit, in genere in UK e cel mai scump.

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 11 November 2011 - 09:27 PM

0

#11 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 11 November 2011 - 09:33 PM

Sau acelasi receptor:

- 5.99 USD
http://www.hobbyking..._Sat_Port_.html

- 50 USD
http://www.horizonho...odID=SPMAR6100E

traim in capitalism. Tu esti clientul; te uiti, citesti, te uiti in buzunar; dupa aceea decizi daca vrei Acer sau Apple, de la emag sau de pe amazon.

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 11 November 2011 - 09:51 PM

0

#12 Useril este offline   emilemir 

• Search Sexy Girls from your city for night
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 879
  • Inregistrat: 04-April 10
  • Interests:discussion

Postat 11 November 2011 - 09:51 PM

totusi , la noi se sare calul cu preturile, si uite un exemplu: http://www.rc3d.ro/i...products_id=216 pretul corect va las pe voi sa il aflati !!
0

#13 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 11 November 2011 - 09:54 PM

Pretul corect e pretul pe care e dispus clientul sa il plateasca. O mica paranteza, vorbim de magazine. Pe forum corect e sa ceri cel mult cat ai platit tu (sau mai putin) pentru ca suntem din aceeasi gasca si nu facem bani unii pe spinarea altora.

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 11 November 2011 - 09:56 PM

0

#14 Useril este offline   Mihai Oprescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 11 November 2011 - 10:17 PM

Vezi postareanavigator, la 11 November 2011 - 09:19 PM, a spus:

:drinks: tareeee... nimeni nu scapa de TVA pentru simplul fapt ca iti ofera factura. Un particular plateste de fiecare data TVA, iar taxele pentru astfel de produse importate de la ochi oblici este 3,5% plm...restul e profit. Punct.
0

#15 Useril este offline   Mihai Oprescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 11 November 2011 - 10:22 PM

Vezi postareastiganas, la 11 November 2011 - 09:25 PM, a spus:

Uite ca sa ne minunam in continuare:

ASW 28 ST Model:

- 68 USD
http://www.hobbyking...lider_PNP_.html

In principiu vinzi cat de scump poti. Mai putin Hobby King care vinde cat de ieftin poate si castiga din volum.

La exemplul de mai sus pretul in lire e neobisnuit, in genere in UK e cel mai scump.

Corect... 136$ la noi... mmm 68$ + 24% = 84$ + taxe vamale 4% = 88$ ... + 60% ... ajunge la pretul din Romania... tzz.... (in conditiile in care pretul de 68$ are deja TVA .... :drinks:

Daca as avea si eu la magazin un adaos de 60% mi-ar conveni sa-i dau direct un discount de 10% asa ca de promotie... plm !

Aceasta postare a fost editata de Mihai Oprescu: 11 November 2011 - 10:22 PM

0

#16 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 11 November 2011 - 10:32 PM

Am crezut ca vorbesti serios dar acum imi pare rau ca m-am bagat. mizzone a scris cel mai bine. Cumpara de unde vrei, nu iti baga nimeni mana in buzunar.

Vezi postareaMihai Oprescu, la 11 November 2011 - 10:22 PM, a spus:

Corect... 136$ la noi... mmm 68$ + 24% = 84$ + taxe vamale 4% = 88$ ... + 60% ... ajunge la pretul din Romania... tzz.... (in conditiile in care pretul de 68$ are deja TVA .... :drinks:

Daca as avea si eu la magazin un adaos de 60% mi-ar conveni sa-i dau direct un discount de 10% asa ca de promotie... plm !

0

#17 Useril este offline   Mihai Oprescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 11 November 2011 - 11:05 PM

Topic inchis. Cumparam de unde putem. Stima !

Noi sa fim sanatosi !

:drinks:
0

#18 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2652
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 12 November 2011 - 09:01 PM

Intrebarea corecta ar fi fost: cind va fi si la noi asa (de ieftin) ?.

Capitalismul are reguli obiective si reguli subiective (se invata la anumite scoli). Regulile obiectve functioneaza implacabil indiferent daca noi le percepem sau intelegem. De exemplu falimentul e la fel indiferent ce limba vorbesti sau in ce punct esti situat pe glob. Circulatia banilor la fel, nu-i intereseaza (pe 100 eur sa zicem) ce scrie la noi in constitutie sau cum il cheama pe presedintele nostru.
0

#19 Useril este offline   emilemir 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 12 November 2011 - 10:05 PM

cand cineva indragostit de modelism va vrea sa faca ceva in tara asta fara sa se gandeasca ca maine vrea sa se imbogateasca rapid pe urma acestei ramuri.Am trait si momente in 84 cand urmaream la chioscuri revista Modelism sa nu cumva sa ratez un numar si urmaream publicatia doar sa o citesc , materiale de constructie ere zero!!
0

#20 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 12 November 2011 - 11:17 PM

Nu suntem in imobiliare. Nu s-a imbogatit nimeni in Romania de pe urma modelismului, nici incet, nici repede. Puteti sa aruncati un ochi la Ministerul de Finante sa vedeti datele contabile si va lamuriti.

Nici cei cativa care (incearca) fac bisnita pe forum nu au facut bani, cel mult au scos de inca un model.

Cand dealerii din Romania vand cat un magazin de afara nu putem spera la preturi mici. In cel mai bun caz putem spera la preturi ca in restul europei (care sunt mari). Dealerii romani pot da preturi ca Lindinger de exemplu pe seama adaosului mai mic decat are Lindinger. Cum asa ? Simplu, pretul la care cumpara ei e mai mare decat pretul la care cumpara Lindinger.

Problema dealerului roman (si a lui Lindinger) sunt magazinele din asia care vand mult mai ieftin. De ce vand aia mai ieftin ? Asta e poveste complicata.

Vezi postareaemilemir, la 12 November 2011 - 10:05 PM, a spus:

cand cineva indragostit de modelism va vrea sa faca ceva in tara asta fara sa se gandeasca ca maine vrea sa se imbogateasca rapid pe urma acestei ramuri.Am trait si momente in 84 cand urmaream la chioscuri revista Modelism sa nu cumva sa ratez un numar si urmaream publicatia doar sa o citesc , materiale de constructie ere zero!!

0

#21 Useril este offline   emilemir 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 12 November 2011 - 11:27 PM

Strefan, nimeni nu contesta calitatea produselor facute in sua, taiwan si alte tari ....... china incerca sa vanda ieftin si in cantitate mare, multe produse sunt de calitate slaba, altele acceptabile dar niciodata de top (experienta proprie) dar totusi aceste produse ieftine ne-au lansat pasiunea cu totul ca urmatoarele achizitii vor fi mai scumpe
0

#22 Useril este offline   PaunFD 

• Aeromodelist de cumetrie
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 660
  • Inregistrat: 22-November 10
  • Interests:IT, Auto engine tunning and driving, Aero - hobby.

Postat 13 November 2011 - 09:13 AM

Romania, este tara curvelor virgine!

Proprietarii magazinelor de profil din romanelica incerca si ei, marea cu degetul, daca merge si sunt guvizi, merge, daca ... nu, nu! Dar, dincolo de asta, ei au controale la care trebuie sa dea spaga (aluna, biscuitele si sucu' care-l pui pe masa controlului costa, ca de asemenea si masa si bautura de dupa orele de program), au de spaga, mai peste tot, asa cum se da in aproape orice domeniu, au dat paraindarat (datele de la registrul comertului nu sunt reale nici macar pentru spritiera sau buticu' din colt, nea Stiganas, asa ca lasati - tara curvelor virgine ... daca ai un contabil cat de cat ... la ministeru' de finante esti ca firma in insolventa si faliment de mult), au de gasit cui sa dea paraindaratul acela, pentru a realiza un raport cat mai favorabil servicii/paraindarat.

Nu sunt si nici nu vreau sa fiu si nici nu intentionez sa ma pun in pielea unui proprietar de magazin de modelism din romanica, insa, cum spuneam si mai sus, ii inteleg si-i inteleg bine. Pestele de la cap se-mpute, iar paraindaratul si spaga sunt flagelul zilelor acestea in care traim - asta este!

Discutia asta, poate dura la infinit si va fi fara nici un rezultat.
Totusi, eu observ ca portofoliul produselor expuse in aceste magazine este ... bazat pe asa numitele produse de "calitate", calitate care ... tine pana dai cu modelul de pamint (si in mod evident, mai devreme sau mai tarziu vei da cu respectivul model de pamint!!!), cum de asemenea tot calitate inseamna si perfectiunea zborului (in cazul aermodelelor), calitatate care poate justifica pretul ridicat, pana la un anumit punct, punct care sa includa si cheltuielile cu ... spaga si paraindaratu'. Se gasesc ce-i drept si portofoliul acesta a inceput sa se largeasca si produse mai ieftine, destinate celor care nu doresc neaparat sa faca performanta si nu-si doresc produse "de firma" - aflate sub imperiul mitului calitatii nemaipomenite, multe fabricate in china.
Evident ca mi-as dori ca magazinele din romanica sa vanda la fel de ieftin ca si hk, sau cel putin pretul sa nu fie dublu, dar, pe de alta parte, iarasi ii inteleg, pentru ca rulajul lor nu este atat de mare incat sa le permita, pentru ca piata modelistica este ... nu tocmai dezvoltata.
Totusi, daca s-ar dori ... eu zic ca s-ar putea atrage si mai multi clienti si rulajul lor ar fi mai mare daca preturile ar mai cobora putin.
Nu-i tocmai atractiv sa cumperi un produs pe care hk il comercializeaza la 70$, iar in romanica nu-l gasesti mai jos de 115$ si ... nu te opreste nimeni sa cumperi si tu produsul comercializat de hk, de unde-l cumpara hk!!! De fapt, te opreste, pentru ca avand renumele de firma scumpa ... iti vei face stocuri si-ti vei bloca banii in acestea, stocuri pe care ... ai sa le vinzi tu, da' mai tarziu asa ..

Relativ la ... Lindinger ala, nu-i opreste nimeni pe cei din romanica sa importe si ei, de unde importa lindinger, da' chiar nimeni nu cred ca-i opreste.
De vand magazinele din asia si/sau hk mai ieftin e o poveste complicata?! Ce Dumnezeu e asa complicat?! Dumping! Au capacitati de productie mari si ieftine, toate celelalte costuri sunt mici, astfel ca prefera sa vanda mult si ieftin, decat putin si scump, pentru a rula banii - simplu! Centuriste inocente?!

In fine, cine doreste, ii informez ca de-o bucata de vreme incoace firmele de profil externe, accepta plata nu doar prin pay-pall ci si prin Western-Union, iar procedura a devenit extrem de simpla!

Aterizari line va doresc!
"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
Ion Iliescu - Strategie si Reforma
0

#23 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 13 November 2011 - 09:47 AM

Gandire de bugetar, toti fura, toti dau spaga.

Ei bine nu toti fura, nu toti dau spaga. Cele patru mari magazine din RO: sierra, hobbyrc, phoenixmodels, autorc lucreaza 100% legal, totul trece prin contabilitate, la fel si alte magazine pe care le stiu si nu apar pe forum. Cifrele de la MF sunt corecte.

Singurii evazionisti suntem noi care cumparam din Asia si (daca avem bafta) nu platim TVA si vama sau bagam modele pe firma de consultanta sau de comert (si deducem TVA).

Dealerii din RO ar fi fericiti sa vanda la pret de hobbyking dar nu pot, ar fi fericiti sa vanda la pret de lindinger dar e foarte greu.

Solutia pe termen lung e simpla. Or sa renunte sa mai vanda articole de modelism (faliment sau reorientare spre alte domenii) si noi nu o sa ne mai plangem ca sunt preturi mari.
0

#24 Useril este offline   vld 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 244
  • Inregistrat: 20-January 08

Postat 13 November 2011 - 10:31 AM

Vezi postareaPaunFD, la 13 November 2011 - 09:13 AM, a spus:

calitate care ... tine pana dai cu modelul de pamint (si in mod evident, mai devreme sau mai tarziu vei da cu respectivul model de pamint!!!)

Domnule Paun, se pare ca este peste puterea matale de intelegere faptul ca unii nu mai dau cu avioanele de pamant. Poti crede ca unii au avioane de ani de zile care nu sunt carpite peste tot?
0

#25 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 13 November 2011 - 12:09 PM

Puterea mea de intelegere este ca din nefericire, DA, mai devreme sau mai tarziu, un avion va face cunostinta dura cu pamintul, oricat de experimentat ar fi pilotul, iar asta nu din motive imputabile pilotului! Pe principiul "se intampla si la case mai mari"!
Eu pot sa spun doar atat: sa dea Dumnezeu si Maica Domnului ca ala care zice ca n-a dat cu avionu' de pamint, dar in realitate a dat, sa aibe nevoie de citostatice + radio-terapie + morfina!!! Hai sa nu fim ipocriti! In limbaj de cartier s-ar traduce printr-un simplu: "jura-te pe ma-ta"!
Aaaa, ca n-a tavalit modelul de sa-l faca praf (desi imi este imposibil de crezut), sau ca modelul n-a iesit prea sifonat din tavaleala ... da, aia pot sa cred, da' ca nu l-a dat niciodata, nici macar odata ... sau ca nu-l va da ... mmmm sa nu exageram! Poate ca chiar o-r fi si astfel de piloti, da' nu e timpul trecut si daca nu se grabesc, o-r sa aibe timp sa-l tavaleasca ...

Nea @stiganas, hai sa nu fortam nota, hai sa nu fim curve virgine cu himenu' cusut si mii de kilometri de ... ca traim in romanica si nu trebuie sa ai "gandire de bugetar"! Acuma, daca in romanica exista o singura afacere 100% cinstita si legala, in toate aspectele legale, eu ... ma fac sclavul tau pe tot restul vietii, da' ... nu cred ca vrei sa fortam nota si vedem pe bune, cat sunt cinstite si legale afacerile respective, prin controale legale la sange dar la sange pe bune! Hai s-o lasam cum a picat si ... asta este!
Oricat de bine s-ar acoperi de hartii ... un control sigur, sigur, sigur ... gaseste ceva, de la licentele pe SO si programele computerelor din firme, pana la ... cele personale, care sunt folosite in interese comerciale si pana la ultimul NIR, BC, BT, fise de magazii si contabilitatea, avize de functionare, aviz sanitar, aviz de la pompieri, standarde ISO de calitate, etc., etc. Bugetari, bugetari, da' poate lucram si in privat ... !
Sunt convins, ca sunt printre noi, oameni care cunosc muuult mai bine care-i duda si cum se poate sa te acoperi pseudo-legala ... sau aproape legal si totul sa fie bine, pana nu deranjezi pe cine nu trebuie ...

O vorba spune ca ... ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa se-ntample! Deci lasa-ma cu cifrele MF ... te rog frumos, ca nu m-am nascut ieri si nici nu stii ce si care-i meseria mea de bugetar cum de asemenea nu stii la ce informatii am acces, cum nici eu nu stiu despre tine si sincer ... inca nu ma intereseaza si as vrea sa ramana asa!
Eu zic sa lasam promteristele cu "oamenii legii", "fiarele contorsionate", "justitia care face dreptate" si alte asemenea abureli sa-si vada de treaba si lor noi sa ... fim in lumea reala, a romaniei zilelor pe care le traim si sa nu hranim cu iluziile unei lumi perfecte, a unei societati perfecte, etc. etc.!

Eu ii apreciez, foarte mult pe cei care au magazinele acestea, pentru efortul pe care-l depun si pentru lucrurile frumoase pe care le fac, pentru hobby-ul si sportul acesta si-mi inclin capul in semn de respect in fata lor! Puteau sa-si aleaga alte si alte domenii in care sa faca bani si sa puna adaosuri, de ex. puteau sa vanda termopane si jaluzele (cum bine imi zicea cineva mai de dimineata) si sa puna adaos de 700%! Ei au ales, din vitrina cu produse, sa-si bata capul cu ... modelistii! Chiar si numai pentru asta sunt demni de respect!
E drept ca se poate si mai bine pentru cei mai lipsiti de putere financiara, sa nu fie nevoiti sa stranga prea mult din fund, pentru a-si putea permite ceva cat de cat bun, dar ... avand in vedere vremurile pe care le traim ... asta este!
Oricum, pana la urma, daca stau bine si ma gandesc, sa platesti totusi 115$ pe ceva ce-ti vine la usa, in loc sa platesti 70$ ... nu mi se pare o asa de mare gaura in stratul de ozon. E drept insa si ca atunci cand n-ai, 10 lei devin o suma impresionanta! Acuma insa nu le poti avea pe toate ... si frumos si bun si ... cu bani putini si la botu' calului ...
Unde mai pui ca indrumarile celor din/de la magazine, in multe ocazii sunt de bun simt si de mare ajutor, in multe cazuri?!

Cum spuneam, discutia poate dura si ... nu vad sensul!
S-auzim numai de bine!

P.S. propun inchiderea topicului!
"Pus astfel in lumina, ancorat in sinergia faptelor, recursul la mentalitate nu eludeaza meandrele concretului" - nu ma intrebati ce inseamna, ca n-am reusit inca sa inteleg ...
0

#26 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 13 November 2011 - 12:15 PM

Gandire de bugetar. O afacere 100% legala e o afacere in care toti banii se misca legal, in contabilitate. La un control (un alt bugetar) te amendeaza ca nu ai pus CNP-ul pe factura in stanga jos.

Cel care nu concepe ca o afacere poate sa fie 100% cinstita e cel care isi conduce afacerea (afacerile) necinstit. Cei mai banuitori sunt teparii - stiu ei de ce.

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 13 November 2011 - 12:23 PM

0

#27 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 13 November 2011 - 12:40 PM

Inca odata: in romania anului 2011 nu exista afacere 100% cinstita, chiar si numai dpdv al banilor miscati legal in contabilitate! 100% legal nu se refera doar la banii miscati "legal" in contabilitate ci si la banii miscati ilegal, pe langa contabilitate, fara de care nu stiu afacere sa supravietuiasca! Dar acest aspect este off-topic!

Pentru a nu devia si mai mult de la subiect, reiterez propunerea de inchidere a acestui topic!

Stima!
0

#28 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 13 November 2011 - 01:57 PM

Vezi postareaPaunFD, la 13 November 2011 - 12:40 PM, a spus:

reiterez propunerea de inchidere a acestui topic!

Pai de ce sa se inchida, ca sa ramana pentru posteritate numai aberatiile tale? Poate mai vrea si altul sa-si exprime frustrarile...
0

#29 Useril este offline   PaunFD 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 13 November 2011 - 05:15 PM

Mda, corect, la asta nu m-am gandit!
0

#30 Useril este offline   alex g 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 619
  • Inregistrat: 16-April 11
  • Interests:Aeromodelismul, e un hobby pe care de mult l-am admirat.

Postat 13 November 2011 - 07:10 PM

Acum fara sa ofensez pe nimeni..... ce mai intelege un incepator care vrea un sfat?
Eu am inceput cu un model de spuma, singur, dupa ce am trantit modelul de mai multe ori, dupa ca am schimbat din mod1 in mod2 schimband efectiv potentiometrele in statie, am avut acces la net, implicit la forum si la informatii pretioase, DAR INCEPUTUL l-am facut singur fara nici un ajutor. Al doilea model e tot spuma, al treilea tot, pentru ca timpul nu-mi permite sa fac unul din balsa, si apoi reperatiile unuia la fel, necesita timp. Prefer ca atunci cand am juma' de ora sa ies la un zbor, sa ma relaxez putin
Acum pentru inceput... sunt multe de pus in balanta pentru alegerea unui model: timpul ce se poate aloca, partea financiara si nivelul de performanta la care se doreste sa se ajunga.
Asteptam sfaturi pertinente si speram fara astfel de contre care nu ne ajuta cu nimic...
Stima tuturor.
Alex G:
SCOUT MX2
CESSNA 182, 1,87m
PIPER SUPER CUB, PICO CUB
WING-TIGER
TURNIGY 9X ER9X, E-FLY 6CIID, FUTABA T2R
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2