Lajos, la 04 November 2011 - 10:06 PM, a spus:
Anvergura: 3595 mm
Lungimea totala: 1540 mm
Profunzimea aripii: 220+190+105 mm
Greutate gol: 2260 gr
Greutate totala: 3188 gr
Supraf.aripii: 63,90 dm2
Supraf.amp.oriz. 6,77 dm2
Supraf.totala: 70,67 dm2
Inc.pe supraf.totala: 45,11 gr/dm2
Inc.pe supraf.aripii: 49,89 gr/dm2
Diferenta de incidenta aripa/ampenaj orizontal 2 grade
Centrul de greutate la 35% de la bordul de atac la baza aripii.
Profilul aripii HQ/3,5/12
Profilul ampenajului orizontal 8% simetric
un aeromodel realizat foarte frumos. Va rog sa ma ajutati cu cateva detalii si recomandari astfel incat sa pot construi si eu unul asemanator.
Pentru a scurta durata de realizare a modelului, asi dori sa realizez aripa din polistiren extudat (35gr/dmc; taiata cu fir cald) si armata cu 2 tevi de carbon si acoperita cu folie autoadeziva, ampenajul orizontal si stabilizatorul vertical din policarbonat de 4-6 mm armat cu teava de carbon (6 mm), fuselajul din teava de carbon (20 mm- de la undita) completat cu polistiren sau policarbonat.
- Cea mai mare temere este legata de rezistenta aripi; Din experienta dvs credeti ca este suficient de rezistenta o aripa din polistiren extudat armata cu tevi de carbon si acoperita cu folie autoadeziva (estimez o greutate de 800-900g)?
- Confirmati va rog ca profilul de aripa este cel de la http://www.ae.illino...lots/hq3512.gif
- Am inteles cum se realizeaza diedru de 2grade, insa nu stiu daca aripa principala este detasabila si care este solutia de montare si prindere. Va rog detaliati modul de prindere si asigurare a aripii in diedru/ fuselaj
- Am observat ca aeromodelul a 'luat' in greutate cca 900 g ca urmare a adaugarii electronicii. Va rog sa imi comunicati ce motor ati folosit, ce elice si ce acumulator.
Multumesc anticipat,
Daniel