Modelism - RHC Forum: Problema Trex 450 PRO - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Problema Trex 450 PRO coada "trepideaza" stanga-dreapta (1-2 cm) din cand in cand...

#1 Useril este offline   Paul Sarstiuc 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 202
  • Inregistrat: 20-February 11
  • Interests:motociclete, RC elicoptere, calculatoare, VoIP (SIP+H.323), Avaya IP Office, Avaya Aura solution.

Postat 26 September 2011 - 01:19 PM

Hello,
La ultimele 4-5 zbori am observat ca elicopterul, dupa ce il ridic de la sol, din cand in cand (din ce in ce mai des), coada face stanga-dreapta cativa centimetri... Daca stau cu el in aer fara sa ii dau comenzi e OK, insa cand fac ceva brusc (il ridic mult/rapid, stanga/dreapta brusc) atunci coada face stanga-dreapta si intotdeauna am vazut ca tinda sa faca dreapta (codita miscandu-se mai mult stanga).

Intrebare: Care ar fi problema si cum o pot rezolva?

Multumesc anticipat,
Paul
Rãu, cu suflet bun!
Align T-rex 450 PRO with AR8000 & Telemetry TM1000
Blade mCP x
Multiplex Easy Star II RR with AR600
Multiplex Easy Star II RR with AR6200 (new one)
Spektrum DX8
0

#2 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2651
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 26 September 2011 - 08:18 PM

Eu as studia in ordine:

- orice joc sau vibratie pe coada
- agatarea tijei de comanda in distantieri
- curatarea axului cozii
- vibratii centrale (tracking)
- viteza de rotatie la punct fix
0

#3 Useril este offline   furios 

• RAPTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1172
  • Inregistrat: 30-May 08
  • Interests:Heli

Postat 26 September 2011 - 09:01 PM

Eu as lua la puricat mai degraba rulmenti de la cardan,din ce imi dau eu seama ai o curba lineara si la turatie putin mai mica sau cand motorul forteaza putin in transmisie incepe sa se gripeze un rulment,teoretic daca pui o curba de genul...0-80-80-80-80 oare tot asa face?incearca.
T-REX 500 PRO
T-REX 600N/OS55HZ-R
T-REX 700X
T-REX 800 TOURBINE
RAPTOR 90 SE gasser
HENSELEIT 3DNT
Save the flybar !!

---------Alexe Gabriel----------
0

#4 Useril este offline   Paul Sarstiuc 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Interests:motociclete, RC elicoptere, calculatoare, VoIP (SIP+H.323), Avaya IP Office, Avaya Aura solution.

Postat 26 September 2011 - 11:28 PM

Vezi postareafurios, la 26 September 2011 - 09:01 PM, a spus:

Eu as lua la puricat mai degraba rulmenti de la cardan,din ce imi dau eu seama ai o curba lineara si la turatie putin mai mica sau cand motorul forteaza putin in transmisie incepe sa se gripeze un rulment,teoretic daca pui o curba de genul...0-80-80-80-80 oare tot asa face?incearca.

Am un singur rulment la cardan insa am mai cumparat unul (pe care l-am ridicat azi de la posta)...
O sa incep cu inceputul, cu ceea ce stiu, adica sa verific componentele. Cat despre statie... nu stiu sa umblu la ea, ea fiind reglata de colegii de pe aeroportul din Chitila... :drinks:

LE: Cred ca si mai bine o sa vin Sambata pe aeroport si sa primesc niste ajutor ca prea multe nu stiu sa fac (in afara de a verifica componentele! :yahoo:

Aceasta postare a fost editata de Paul Sarstiuc: 26 September 2011 - 11:29 PM

Rãu, cu suflet bun!
Blade mCP x
Spektrum DX8
0

#5 Useril este offline   furios 

• RAPTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1172
  • Inregistrat: 30-May 08
  • Interests:Heli

Postat 27 September 2011 - 07:49 AM

Sa iti fie rusine,ar fi trebuit sa mananci manualul,de atata timp nu sti sa iti setezi statia,inseamna ca ii iei pe cei de la Chitila de prosti.Eu personal (sa zicem) ca ai fi venit la mine cu problema ta...iti transmiteam prieteneste a iti iei jucariile si sa te joci in alta parte.

Am fost "criticat" de uni colegi cand mi-am facut regulamentul ala de la sectiunea de zbor mai ales pentru fraza in care nu ajut "colegi" decat de 3 ori,tot acolo spuneam ca eu reglez doar elicopterele,NU umblu in statii,NU invat pe nimeni sa zboare heli,macara atat pot face si cei care au pretenti de chiloti heli...sa isi invete meniul statiei si sa isi zboare jucariile.
Asta a fost doar o paranteza la subiectul tau.
T-REX 500 PRO
T-REX 600N/OS55HZ-R
T-REX 700X
T-REX 800 TOURBINE
RAPTOR 90 SE gasser
HENSELEIT 3DNT
Save the flybar !!

---------Alexe Gabriel----------
0

#6 Useril este offline   Paul Sarstiuc 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 27 September 2011 - 03:54 PM

Vezi postareafurios, la 27 September 2011 - 07:49 AM, a spus:

de atata timp nu sti sa iti setezi statia,inseamna ca ii iei pe cei de la Chitila de prosti.

GREŞIT, nu am timp! Job stresant, copil mic acasă ... sunt doar două capitole din viaţă care nu imi permit să aloc atât de mult timp acestui hobby pe cât aş dori. Se poate observa că lipsesc weekenduri de pe "aeroport" deşi e frumos afara! Dacă aş fi avut timp aş fi făcut multe însă, acum, nu se poate - toate la timpul lor. Dacă nu pot fi ajutat, nu e nici o problemă; verific ceea ce ştiu / am invăţat până acum şi dacă face la fel atunci îl pun în vitrină şi când o să am timp o să citesc şi manualele...
Rãu, cu suflet bun!
Blade mCP x
Spektrum DX8
0

#7 Useril este offline   luci25gold 

• T-REX Helii
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2124
  • Inregistrat: 05-April 10
  • Interests:DOAR Elicoptere

Postat 23 October 2011 - 04:29 PM

ce esc ai?ai fi foarte curios daca ti-as spune ca la anumite esc -uri conteaza pe unde duci firul la rx(deasupra sau dedesupt).am patit si eu odata cind din motive de estetica am dus firul pe deasupra esc-ului in loc sa-l duc pe dedesupt.rezultatul la acc bruste elicopterul se intorcea la 180 grade.
cu setarile pe statie nu pot sa te ajut . am futaba.

Aceasta postare a fost editata de luci25gold: 23 October 2011 - 04:30 PM

Ne traim viata in mare viteza, incercam sa rascumparam timpul,
insa de cele mai multe ori deciziile pe care le luam in pripa nu sunt cele mai bune!
07470130360
0

#8 Useril este offline   Paul Sarstiuc 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 06 November 2011 - 11:46 PM

Vezi postarealuci25gold, la 23 October 2011 - 04:29 PM, a spus:

ce esc ai?ai fi foarte curios daca ti-as spune ca la anumite esc -uri conteaza pe unde duci firul la rx(deasupra sau dedesupt).am patit si eu odata cind din motive de estetica am dus firul pe deasupra esc-ului in loc sa-l duc pe dedesupt.rezultatul la acc bruste elicopterul se intorcea la 180 grade.
cu setarile pe statie nu pot sa te ajut . am futaba.

Il am pe cel stoc, cumparat de la fastlad, RCE-BL35X.
Problema nu o am din totdeauna ci a aparut din "senin" dupa ceva zboruri!
L-am desfacut bucati si refacut. Problema nu mai este "asa de sesizabila" dar se mai simte cand si cand...

Multumesc pentru ajutor! (Acuma ca a venit toamna o sa ma dau mai putin cu Trex450-ul si mai mult cu mCPx-ul! :nea: - am fost azi pe aeroportul din Chitila si era un vant... Trex-ul l-am ridicat de 2 ori si l-am aterizat cu greu. Cu mCPx-ul a fost mai usor: il ridicam si cand nu mai mergea opream motorul si il lasam sa cada in iarba! :lol:)
Rãu, cu suflet bun!
Blade mCP x
Spektrum DX8
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

Raspuns rapid

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro