IAR 22 no.2 Proiect de iarna (optimist)
Postat 24 December 2011 - 05:36 PM
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Modele pt.simulator - RealFlight :
LazyBee;SpeedyBee;Aurora Scimitar;Sbach 342;BV 141;Heptad
Postat 24 December 2011 - 07:59 PM
Sarbatori fericite mestere cu maini de aur.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 24 December 2011 - 07:59 PM
Postat 24 December 2011 - 08:45 PM
Poate ne vedem luni la mine in FAUR sa facem o petrecere cu baietii din cartier dar pot sa vina toti aeromodelistii.
Astept tlf. ca e in semnatura.
Deja am musafiri pe Domni, Porumbeu ,Rocco,Eba, te astept DL. Dragos.
IAR 80
JU-A702.
YAR832
Tlf.0744493927
Postat 25 December 2011 - 02:03 AM
Bafta si spor in continuare si in anii care vin.
Numai bine
:yahoo:
Postat 24 January 2012 - 07:58 PM
Am mai trebaluit un pic la interior, astfel incit sa-l pot inchide si sa trec la finisaje exterioare.
Pun poze cu scaunele, facute pe "schelet" din teava argintata de alama si acoperite (nu foarte izbutit) cu piele. Aici cred ca voi apela la un meserias pentru ca nu ma descurc. Nici masina de cusut nu vrea sa ma ajute. Daca e pe forum cumva, omul de care am nevoie si este dispus, as fi recunoscator.
Mai departe, rezervorul, de 230ml si-a gasit locul. Pozele
PS. Capotajul in zona primului panou va fi taiat felii si apoi lipit pe curbura necesara.
Aceasta postare a fost editata de bizu: 24 January 2012 - 07:59 PM
Postat 24 January 2012 - 08:05 PM
Contrapanourile care apar in poze cam pe unde ar veni bordul nu au alt rol decit sa ma ajute la montajul bordului; n-au nicio treaba cu rezistenta.
La urmatoarea postare voi fi in situatia de a decide partile placate si cele impinzite. Chiar vreau ajutorul vostru; neexistind documentatie clara, o parere este de mare folos. Am incercat sa ma inspir de la alte aparate din epoca dar vreau si parerea voastra.
Spor tuturor
Postat 24 January 2012 - 08:31 PM
Balsa de acoperire din spatele pilotului, inclusiv carenajul, pina la coada, de 1mm.
Tot ce acopera de acolo pina la elice va fi (sau este deja) balsa de 1,5mm.
Balsa cu decuparile posturilor de pilotaj au fost formate la abur si vopsite deja la interior cu alb. Unde am decupat balsa, am "glazurat" cu epoxi ca sa nu fie slaba la finisare.
Zona aripii va fi tot cu balsa de 1,5.
Pe spate (spre coada), structura pinzata va fi simulata cu doua baghete de balsa de 1x3 (sau 1,5, sa vad cum vine mai bine) pe fiecare latura.
Balsa de 1,5 este in principiu, acolo unde ma astept sa nu fi pinza ci vopsea.
Capota va fi pe cadre de placaj (1,5 sau 2mm) placate cu balsa de 1,5 si cu fibra voal de 25g. Va avea "usi" functionale...:(
Bafta
Aceasta postare a fost editata de bizu: 24 January 2012 - 08:33 PM
Postat 24 January 2012 - 09:31 PM
George
Postat 24 January 2012 - 09:59 PM
gicosu, la 24 January 2012 - 09:31 PM, a spus:
Asta da incurajare. Daca zici ca sint ok, poate le las asa, mai ales ca, in pozitia finala nu mai sint vizibile din toate unghiurile.
Sint un pic ingrijorat cu impinzirea pentru ca nu am mai facut-o pina acum. Nu stiu cit de bine-mi vor iesi racordarile la "placaj" vopsit.
Oricum, prima data voi face probe altundeva decit pe avionas.
Spor
Postat 28 January 2012 - 03:47 PM
Le voi lipi dupa ce aranjez exteriorul; slefuire, chit, slefuire, ca sa nu ma incurce la manipulare. Oricum, lucrarile vor merge mai incet pentru ca temperatura din balcon este descurajanta...
Va rog sa criticati fara mila.
Stiti vorba: orice cioara isi vede puiul vrabie; din motivul asta am nevoie de critici.
Spor tuturor
Postat 28 January 2012 - 04:34 PM
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Postat 28 January 2012 - 05:46 PM
Postat 28 January 2012 - 06:27 PM
gicosu, la 28 January 2012 - 05:46 PM, a spus:
E ca la SU26. Chiar mai solid. Anvergura aici e un pic mai mare cit si greutatea va fi cu un Kg mai mare dar sper sa tina.
SU ul a rezistat la "abuzuri"; asta va fi tratat cu blindete sau cel putin asa voi incerca.
Aceasta postare a fost editata de bizu: 28 January 2012 - 06:27 PM
Postat 29 January 2012 - 02:37 AM
http://www3.towerhob...p?&I=LXB355&P=7
Exista si varianta pentru fabric:
http://www3.towerhob...p?&I=LXB353&P=7
Multa, multa bafta, mestere.
Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 29 January 2012 - 02:40 AM
Postat 15 February 2012 - 01:52 PM
Prima data am incercat cu adeziv Oratex; este ok dar la Koverall (te-am ascultat si aici!) am obtinut rezultate foarte bune cu lac nitro nediluat.
Fiind o activitate complet noua pentru mine, am facut citeva teste inainte de actiunea finala pe avion.
Practic, am realizat pentru profundor un sablon de hirtie, apoi am decupat cu margini generoase koverall ul. Am lucrat fiecare fata pe rind astfel: pinza asezata la pozitie si tinuta cu citeva cirlige de rufe (slabe ca sa nu afecteze lemnul) apoi cu o pensula fina am trasat conturul cu lac nitro nediluat. Am insistat cu pensula pina s-a netezit acceptabil. NU am dat cu lac pe bordul de fuga si nici pe nervuri pentru ca folia incalzita sa-si gaseasca pozitia fara sa traga de structura. Dupa uscare, pret de o tigara, am incalzit folia cu heat gunul alternativ pe cele doua fete pina la obtinerea rezultatului dorit. Verificat alinerea, ok. Cu un cutter cu lama noua (nu e momentul sa va "scumpiti") am decupat excesul de pinza ghidat de o rigla metalica. In final am obtinut o suprafata de lipire de 4...5mm cu contur bine definit. Sper ca micul "sant" rezultat sa fie scos la finisarea generala. Peste pinza am pensulat un lac diluat la jumatate. Rezultatul in poze:
PS: Am folosit un spritz chit alb la spray; vopsea este numai la zona de articulare.
Aceasta postare a fost editata de bizu: 15 February 2012 - 01:54 PM
Postat 15 February 2012 - 02:00 PM
Am mai inchis "burta" in zona aripii si acum trag sa pot lipi profundorul ca sa pot definitiva cu adevarat fuselajul.
Din pacate spray ul de spritz alb s-a terminat asa ca pina nu gasesc altul (mi-a placut mult) e posibil sa ma apuc de capota si de aripi. Cred ca totusi va fi capota.
Poze:
Aceasta postare a fost editata de bizu: 15 February 2012 - 02:00 PM
Postat 15 February 2012 - 02:08 PM
Iti multumesc si sa ai parte de multa, multa bafta, mestere.
Postat 03 March 2012 - 07:18 PM
Intre timp insa, am acoperit si directia si am pregatit-o pentru finisare finala si montaj. Nu am reusit sa folosesc o singura bucata de pinza dar nu se vede rau imbinarea. Asta pentru ca am vrut sa fac tot cu lipire pe contur si fara rupere pe bordul de fuga. Poze.
Postat 03 March 2012 - 07:21 PM
Postat 03 March 2012 - 07:25 PM
Ca structura, este ce vedeti in poze plus fibra de 40g, chit si spritz. Smirghel la greu si nu e inca gata. Mai am de tras cu 400 si mai mult.
Aerisirile stantate au fost facute cu trei baghete de 1,5 balsa stratificate si formate la umezeala pe "borcan". Nu cred ca puteam gasi o metoda mai grea...
Postat 03 March 2012 - 07:26 PM
Spor tuturor
Postat 04 March 2012 - 02:25 PM
Modele FPV
Piper-Wot4
Modelare 3D
Postat 01 April 2012 - 09:58 AM
Am mai lucrat cu pauze, dar cu folos. Am terminat cele doua semiaripi, pregatit bord (uri) placare partiala cu fibra a fuselajului, definitivare capota motor.
Fuselajul va fi complet tras in fibra (unde nu e pinza) dar numai dupa ce verific /ajustez racordarea celor doua semiplanuri; va trebui sa montez, in sfirsit, si ampenajele.
Am gasit piele eco cu textura, culoare si maleabilitate corespunzatoare si am refacut scaunele si tetiera pilotului. Pe o piesa de test am facut si un manson cum vor fi cele de delimitare a posturilor de pilotaj si iese bine. Adezivul este un cauciuc lichid la spray. Asadar, pozele cu facerea aripii:
si...
Postat 01 April 2012 - 09:59 AM