Modelism - RHC Forum: Easy star (Slimstar) home-made - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Easy star (Slimstar) home-made scratch-build

#1 Guest_ktalyn15bn_*

• Grup: Guests

Postat 28 October 2011 - 09:22 PM

Am tot cautat pe net si se pare ca pana acum nimeni nu a vrut sa isi construiasca un easy star de la 0 dupa placul sau.Este drept ca un easy star nu costa foarte mult dar uneori placerea de a construi vine pe primul loc.Parca altfel te simti cand vezi ca este facut de mana ta, zboara si eventual arata si frumos.
Din pacate nu am poze din timpul constructiei, eram asa de nerabdator sa il vad prinzand forma incat nu am facut poze decat la sfarsit.
Mentionez ca am avut easy star original si pe parcurs mi-am dat seama ca are nevoie de unele imbunatatiri pe care am incercat sa le transpun in modelul facut de mine (Slimstar).

Ca si reper am ales easy starul original.
Am inceput cu aripile pe care le-am taiat la profil cu firul de nichelina.Profilul a fost luat de pe net si seamana foarte mult cu cel al easy starului original.Winglet-urile(daca le pot spune asa) au iesit unpic mai colturoase fata de cele originale, nu pot spune ca ma deranjeaza dar se putea mai bine.Le-am facut la un unghi mai mic(fata de original) pentru ca vroiam un easy star cu eleroane si atunci nu aveam nevoie de asa multa stabilitate(sper ca nu e doar o iluzie dar logica asa imi spune).Lonjeronul a fost facut din teava de aluminiu (care trage cam mult la cantar).
Apoi am trasat conturul fuselajului original de easy star pe cate 3 placi de polistiren extrudat (de 2 cm) pe care apoi le-am lipit intre ele (nu inainte de a face gauri si canale pentru cele 2 servo).Grosimea fuselajului rezultat a ajuns undeva la 6 cm deci vizibil mai subtire decat cel original (asa mi-a venit ideea de Slimstar).Spatiul din interior este numai bun pentru un acumulator lipo 3s 2800 mah + receptor + eventualul plumb.
Ampenajele au fost taiate si ele la profil.In prima faza am vrut sa fac stabilizatorul orizontal demontabil dar ma complicam destul de mult, faceam avionul mai greu de coada si asa am renuntat la idee.Deriva am facut-o muuult mai mare decat cea de pe easy starul original.
O alta diferenta ar fi ca am folosit balamale din comert, astfel ca am mai usurat munca servourilor fiind o frecare mai mica la comanda.
Prinderea capotei de fuselaj se face momentan cu skay, la fel si la imbinarea aripilor dar este ceva de moment pana imi vin magnetii neodymium.
Eleroanele vor fi mixate pt spoilere, la aterizare.
In rest alte diferente de constructie nu cred ca ar mai fi :good:

Din pacate am facut si cateva greseli, cea mai mare fiind faptul ca am uitat sa fac fuselajul mai inalt in partea cu motorul si avand o elice de 7*4 a trebuit sa tai 1-1.5 cm din fuselaj ca sa dau voie la elice sa se invarta.Asta e, asa e cand nu ai planul pe hartie si improvizezi pe moment.

Cateva date despre el asa cum este in stare finala:
Anvergura: 1400 mm
Lungime: 870 mm
Masa: 820g (nu sunt foarte multumit dar nu am avut de ales, fara un plan era mai mult la noroc unde va pica CG si cand am ajuns la final mi-am dat seama ca trebuie sa pun 60g de plumb in bot, altfel 750-760g era mai ok tinand cont ca are eleroane si un acumulator maricel)
Motor: 2826-10 1400kv
Elice: JXF 7*4 (in configuratia asta mi-a iesit la test o tractiune statica de 550-600g)
Acumulator: LiPo 3s 2800mah
Regulator: 25A

Adaug si cateva poze de ansamblu, maine o sa pun si niste poze mai detaliate.
Daca este vreme buna maine ii fac si primul zbor si sper sa ma intorc cu un filmulet fara incidente.

Wish me luck!
:huh:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 28102011459.jpg
  • Imagine atasata: 28102011458.jpg

Aceasta postare a fost editata de ktalyn15bn: 28 October 2011 - 09:23 PM

0

#2 Guest_ktalyn15bn_*

Postat 28 October 2011 - 09:24 PM

...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 28102011463.jpg
  • Imagine atasata: 28102011461.jpg

Aceasta postare a fost editata de ktalyn15bn: 28 October 2011 - 09:24 PM

0

#3 Useril este offline   adioperator 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1356
  • Inregistrat: 12-November 09
  • Interests:aeromodelism

Postat 29 October 2011 - 07:59 AM

Nu pot decat sa te felicit pentru realizare, nu stiu daca cineva pe forum a avut atata rabdare sa construiasca un Easy Star dupa planuri.
Zboruri frumosae si aterizari line!
0

#4 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2072
  • Inregistrat: 16-March 08
  • Interests:Aeromodelism, navomodelism

Postat 29 October 2011 - 08:44 AM

Dacă simţi nevoia te pot ajuta cu un plan mult mai vechi dintr-o revistă rusească în format .pdf sau am ceva transpus în format dwg. (adresa de mail: edisultan@gmail.com). Una peste alta arată frumos ceea ce ţi-a ieşit. În planul rusesc au folosit profil Epler 209. Zboruri line.
Sultan Eduard
0

#5 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1246
  • Inregistrat: 17-April 09
  • Interests:aeromodelismul-zbor liber-F1A

Postat 29 October 2011 - 10:33 AM

Foarte frumos realizat,sper sa zboare la fel de bine precum arata.Zbor super reusit sa ai cu el,BAFTAAAAA.

Ai parte de timp frumos,poate reusesti si un film.
0

#6 Guest_ktalyn15bn_*

Postat 29 October 2011 - 08:03 PM

Azi a fost o zi superba de zbor, numai buna pentru primul zbor.Sunt foarte multumit de el (se putea totusi mai bine in ceea ce priveste greutatea dar nu am ce sa-i fac). L-am probat in toate modurile posibile: planare, mixaj pt spoilere, mixaj pt flapsuri, ceva tonouri, loopinguri, zboruri pe spate, cam tot ce se poate face.Ce stie cel mai bine: ranversari :yahoo: Nici la planat nu sta asa de bine.Eh, am exagerat unpic cu el, nu e decat un motoplanor dar vroiam sa vad cam ce poate :yahoo: De planat planeaza cum trebuie dar din cauza greutatii se afunda mai repede.
In mare a meritat efortu' zic eu.Am scutit si ceva bani, mi-a placut si sa il construiesc si acum ma bucur ca si zboara asa cum as fi vrut.

Din pacate singura parte proasta pe ziua de azi a fost ca mi-am uitat camera de filmat acasa deci am filmat cu telefonul mobil...nu se vede prea bine dar ca sa va faceti o idee merita vazut.

Saptamana asta daca e vreme buna il pun la treaba la o filmare "de sus" , ca doar pentru asta l-am facut si revin cu un filmulet mai frumos.
Bafta multa tuturor si aterizari cat mai line (nu ca cea din filmulet :blush: ) graba strica treaba.

Aceasta postare a fost editata de ktalyn15bn: 29 October 2011 - 08:05 PM

0

#7 Guest_ktalyn15bn_*

Postat 29 October 2011 - 08:10 PM

Vezi postareaadioperator, la 29 October 2011 - 07:59 AM, a spus:

Nu pot decat sa te felicit pentru realizare, nu stiu daca cineva pe forum a avut atata rabdare sa construiasca un Easy Star dupa planuri.
Zboruri frumosae si aterizari line!

Mersi mult.
Nu am avut nici un plan la dispozitie, am facut doar cateva masuratori generale (lungime, anvergura si conturul fuselajului)...restu a fost improvizatie de moment oarecum.
Zboruri frumosae si aterizari line si tie !
0

#8 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8318
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 29 October 2011 - 08:11 PM

Felicitari. Culorile par cam mohorate dar poate e si din cauza pozelor.
0

#9 Guest_ktalyn15bn_*

Postat 29 October 2011 - 08:22 PM

Vezi postareastiganas, la 29 October 2011 - 08:11 PM, a spus:

Felicitari. Culorile par cam mohorate dar poate e si din cauza pozelor.

Da, au fost facute fara blitz, intr-un beci.In lumina de afara arata unpic mai vesel zic eu.Gri-ul (daca se poate numi asa) e culoarea polistirenului extrudat nu i-am facut absolut nimic, iar portocaliul parea mult mai deschis in tub dar dupa ce l-am aplicat si s-a uscat s-a mai inchis unpic.

Mai jos o poza cu EG domnului NicaJohn si Slimstarul meu.Au zburat foarte frumos in formatie.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 29102011465.jpg

0

#10 Useril este offline   edisultan 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2072
  • Inregistrat: 16-March 08
  • Interests:Aeromodelism, navomodelism

Postat 30 October 2011 - 12:59 PM

Asemanarea este mai mult decat izbitoare. Am incercat sa urc planul intr-un format mai clar, insa nu am reusit decat asta. Salutari

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: F3B_r1.jpg

Aceasta postare a fost editata de edisultan: 30 October 2011 - 01:01 PM

Sultan Eduard
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro