Modelism - RHC Forum: Proiect avion polistiren - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Proiect avion polistiren

#1 Useril este offline   galion 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 16-June 11

Postat 26 October 2011 - 03:27 PM

Salut.As vrea sa construiesc un avion din polistiren cu un servo luat de pe o masina teleghidata.Am vazut niste filmulete cum pot taia aripile cu sarma de nichelina etc. dar nu cunosc un proiect al avionului.As vrea si eu niste schite,lungimea fuselajului anvergura aripilor grosimea,inaltimea acestora etc.De asemenea vreau sa stiu cu ce clei pot imbina piesele de polistiren intre ele,ca am vrut mai demult sa-mi fac o barcuta si am lipit placi intre ele cu prenandez si s-au facut gauri in ele.Mai jos e o poza cu servo-ul care vreau sa-l folosesc.Motorul de la elice e putin mai mare decat cel din poza.Acumulatorii cantaresc 75g,sunt de 7,2v la 700mAh.Deci cu tot cu acumulatori pe avion cu motorase si servo o sa-si poata lua zborul?Astept pareri si bine-nteles proiecte.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Image0315.jpg

0

#2 Useril este offline   florin_group 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 56
  • Inregistrat: 17-May 11
  • Interests:Aeromodelism

Postat 26 October 2011 - 04:39 PM

salut,

pentru inceput iti recomand sa construiesti u Izicraft sau un Blu baby din depron. Pentru a taia depronul iti trebuie un cutter cu lama ascutita. nu te complica cu nichelina pentru ca iti trebuie indemanare, exercitiu. ce vezi pe youtube, sunt oameni cu multa experienta, care taie cu nichelina. polistirenul, depronul se lipesc fie cu universal hobby glue cu capac verde de la bison, fie cu bison poliuretanic monocomposit care se gaseste la un bidon galben de 70 cl parca.
servouri iti trebuie de 9 grame, era un tp pe site care vindea 8 buc cu 60 lei. cauta si vb cu el sa-ti dea 4 buc daca mai are, e pomana...
spor la construit!
0

#3 Useril este offline   protheus 

• 日本語
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1719
  • Inregistrat: 26-August 07
  • Interests:Cate un pic din fiecare domeniu.

Postat 26 October 2011 - 06:04 PM

Ce e pe directie la masinuta aceea e doar un motor, nu e un servo si motorul de propulsie de la acea masina nu are destula putere sau greutatea destul de mica sa ridice un avion de la sol.
 "Pai, impartim egal totul, o jumate tu, o jumate eu si o jumate Ion."  
0

#4 Useril este offline   ilie F1A 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1247
  • Inregistrat: 17-April 09
  • Interests:aeromodelismul-zbor liber-F1A

Postat 26 October 2011 - 08:06 PM

Cred ca ar fi bine pt.inceput, sa te documentezi in ce priveste aeromodelismul.Cel putin invata partile [denumiri] componente ale unui aeromodel si ce rol au in functionarea[zborul] modelului.Sunt destule topicuri pe forum care te pot ajuta.Dupa aceea te poti apuca de constructia unui model.Sustin si eu sa construiesti un Blue Babby,este un model f.bun pt.incepatori,fiind docil.Este un topic cu el unde gasesti toate amanuntele,"Un zbor reusit cu BB pe Chitila" sau cam asa ceva,la Coltul incepatorului,mai sunt inca doua. Oricum primul zbor obligatoriu cu cineva cu experienta,asta sa nu muncesti degeaba.Multa BAFTAAAAA.
0

#5 Useril este offline   galion 

• Nou venit
  • Pip

Postat 26 October 2011 - 08:35 PM

de taiat cu firul de nichelina am mai taiat,am mai fost cu mult timp in urma la aeromodele si am construiot planoare din bambus etc asa ca stiu in mare ce ins un avion si cu ce se mananca.tocmai am spus despre motor ca-i ceva mai mare decat ala din poza,deci nu ala va fi motorul.Despre servo,eu ceea ce vreau sa fac e sa iau placa aia verde de pe masina si sa o montez pe avion,simplu zic eu.Problema-i ca nu am un proiect al unui avion.Am sa ma uit pe topicurile care mi le-ati recomandat.Oare o sa poata zbura avionul meu?Sau slabe sanse..........?
0

#6 Useril este offline   galion 

• Nou venit
  • Pip

Postat 26 October 2011 - 08:39 PM

din cate am mai citit eu pe aici pe forum se foloseste pentru aripa polistiren expandat iar pentru fuselaj extrudat.corect?
0

#7 Useril este offline   galion 

• Nou venit
  • Pip

Postat 26 October 2011 - 08:49 PM

:drinks:(((( nu-mi deschide arhiva aia.stiti de unde pot lua proiectul ptr avionul ala din alta parte?
0

#8 Useril este offline   rad_gaby 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 673
  • Inregistrat: 19-September 08

Postat 26 October 2011 - 08:49 PM

Vezi postareagalion, la 26 October 2011 - 08:35 PM, a spus:

am construiot planoare din bambus

Cum erau alea de bambus? RC sau "fire and forget"?
0

#9 Useril este offline   galion 

• Nou venit
  • Pip

Postat 26 October 2011 - 09:10 PM

scuza-ma is nebun de cap,din lemn de balsa vroiam sa spun:))).planoare:D
0

#10 Useril este offline   galion 

• Nou venit
  • Pip

Postat 26 October 2011 - 09:22 PM

hai ca am reusit sa deschid aia dar..............acolo-mi arata piesele,dar nu vad nici o dimensiune nimic :|.
0

#11 Useril este offline   galion 

• Nou venit
  • Pip

Postat 26 October 2011 - 09:31 PM

hai ca am reusit sa deschid aia dar..............acolo-mi arata piesele,dar nu vad nici o dimensiune nimic :|.
si care sunt sunt scrise cu galben si nu se vede nik:|
0

#12 Useril este offline   dululutu 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1476
  • Inregistrat: 14-July 09

Postat 27 October 2011 - 12:32 AM

Vezi postareagalion, la 26 October 2011 - 09:31 PM, a spus:

si care sunt sunt scrise cu galben si nu se vede nik:|

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: BB_33_cotat.jpg

0

#13 Useril este offline   CiprianGL 

• ex PILO
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 769
  • Inregistrat: 12-June 10
  • Interests:Aeromodelism,IT,PC games

Postat 27 October 2011 - 06:42 AM

Amice,
Degeaba construiesti matale un avion,caci daca pui o amarata de electronica de masinuta o sa se faca praf cat ai clipi.Iti trebuie o statie,un receptor,2 servo,un regulator brushless si un motor brushless(pentru mai multa putere) si un acumulator lipo.Citeste te rog pe forum,ca numai eu am mai zis de vreo zece ori ce si cum...:pardon:

Aceasta postare a fost editata de CiprianGL: 27 October 2011 - 06:43 AM

Bafta,Cipi.
tot ce zic este doar o parere...
Modele:
1) Easy star
2)P-51D Mustang Art-tech
0

#14 Useril este offline   galion 

• Nou venit
  • Pip

Postat 27 October 2011 - 01:41 PM

merci man,am sa tin cont.zici ca nu se ridica de la sol,ha?
0

#15 Useril este offline   florin_group 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 56
  • Inregistrat: 17-May 11
  • Interests:Aeromodelism

Postat 27 October 2011 - 03:23 PM

salut,

cu electronica din masinuta nu se va ridica. iti trebuie piese dedicate pentru aero. daca nu ti se pare complicat poti comanda de pe HK tot ce ai nevoie, tot ce iti trebuie e un cont pay pal. ideea e ca trebuie sa faci o investitie, 2 servo de 9 gr 4$; un motor outrunner 7-10$; un esc 7-15$; un lipo 2s sau 3s 5-10$;o statie 20-30$ si dupa aceea maruntisuri, tije de metal, suruburi, lipici, depron, bete de bambus... trebuie sa investesti ceva... la inceput dar merita.
0

#16 Useril este offline   L.E.Gall 

• ex Triple Crash
  • PipPipPipPip
  • Postari: 237
  • Inregistrat: 02-April 11
  • Interests:navo+aero
    preferate veliere si planoare

Postat 28 October 2011 - 06:36 PM

Stimati colegi de forum.Dupa cum a explicat Ciprian mai sever si Real design mai didactic, trebuie sa tinem seama si de calitatile de pilot rc ale lui galion.Daca cu ce are la indemina reuseste sa ridice modelul la 10-15cm de sol tot ese mai bine decit cum faceam eu anul trecut in aprilie- mai cin ridicam modelul la 4-7m nu reuseam sa-l tin in aer si dupa 5-7 secunde era zob din lipsa de pilot si cu adrenalina la maxim.Sau ati uitat domnilor de emotiile de incepator?
L.E.Gall
0

#17 Useril este offline   L.E.Gall 

• ex Triple Crash
  • PipPipPipPip
  • Postari: 237
  • Inregistrat: 02-April 11
  • Interests:navo+aero
    preferate veliere si planoare

Postat 28 October 2011 - 07:00 PM

Era vorba despre florin_group.Daca prinde colegul nosrtu gustul aerului atunci sigur va investi in tot sistemul de"a sta in aer".Nu mai am desenul,era tras la imprimanta fotografia unui Butterfly,de la pasarea din ciuc,cu care am invatat eu sa stau in aer,ceva banal dar foart practic Daca nu este urgent ,saptamina viitoare, la inceput, am sa-l pun pe hirtie si ti-l trimit.Primul l-am facut pe la 75 cm,a urmat80,90 si 98cm la o greutate de 150-180g,cind am hotarit ca pot trece la nivelul urmator cel cu eleroane.
L.E.Gall
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro