Ieri am luat si eu un kit de EZ de la HobbyRC. Mai dureaza pana ma apuc de construit (va fi platforma FPV si trebuie sa cantaresc de mai multe ori si sa lipesc o data :good: ). La o prima analiza am constatat ca au respectat multe din doleantele utilizatorilor de EZ 1:
- spatiu mai generos la interior (am bagat o baterie de 3S 5000mAh :) ) fara insa a subtia peretii prea mult. Totodata a fost largita deschizatura canopiei si de aceea intra usor bateriile mari.
- nu stiu sigur dar botul mi se pare ca are o forma mai ascutita decat varianta 1 (probabil fiind nou si neavand cazaturi in bot :) )
- conectarea mufelor de la servo eleroane cu cele din fuselaj se face elegant, ca la Easy Glider
- in sfarsit si-au seama ca servo pentru directie si profundor fusesera supradimensionate inutil la versiunea 1 si acum locasurile sunt pentru niste servo mai mici (categoria nano)
- au aparut niste solutii noi pentru ramforsarea botului: niste canale longitudinale pe interior in care se lipesc tuburile albe de plastic in genul celui care tine tija de servo.
- capace din spuma care acopera servourile de directie si profundor, demontarea lor permitand accesul facil la servo dupa montare.
- referitor la demontarea profundorului nu stiu cand de fiabila va fi solutia in timp, de la montarea si demontarea repetata, insa am vazut ca sunt niste piese de plastic care se lipesc peste spuma si asigura o fixare buna a pieselor (sper).
- acces facil la compartimentul motor prin adaugarea unui capac semirotund de plastic. Inca nu m-am uitat la elicea pliabila sa vad cu ce diametru de ax ar merge dar cu noul sistem de prindere cred ca s-a largit foarte mult gama de motoare care se potrivesc.
- spuma are aceeasi calitate de al Multiplex
Dupa ce voi achizitiona servo si camera FPV voi face teste de pozitionare CG pentru a vedea cam ce baterie as putea sa folosesc.
Aceasta postare a fost editata de Florinelu: 08 March 2012 - 08:56 AM
Cand eram mic, nu erau din astea... acum recuperez :)