Am o propunere de concurs cu Alula (inspirata de o discutie cu Cataero) asa ca va rog putina concentrare.
Concursul se desfasoara simultan (Man on man)
Timpul de lucru este 10 minute (poate fi si 15 minute)
Fiecare concurent face cate lansari poate.
Fiecare zbor este cronometrat (chiar de concurent ca suntem gentelmani).
Un helper noteaza fiecare timp (unul singur e suficient, concurentul striga: Gore 47 secunde si helperul noteaza in tabel)
Daca Alula se duce inafara terenului (adica naibii in porumb) zborul este trecut cu zero secunde.
La sfarsitul timpului de lucru se face media de timp a zborurilor pentru fiecare. Cel care a stat cel mai mult in aer in medie castiga.
Am propus acest format pentru ca e greu sa faci timpi lungi cu Alula si fiecare zbor in parte e o loterie caci lansarea e jos; eu stau in aer cam 20-30 secunde fara termica. Dar fiecare termica prinsa si lucrata constiincios mareste zborul la 50-60 secunde (si chiar mai mult).
Asta inseamna cu dupa 10 (sau 15) minute vor fi destule lansari ca sa se vada care e mai maestru la lucrat termica (sau macar are brate mai vanjoase).
Eu zic ca poate fi foarte haios, nu tine mult, nu trebuie sa ai bafta de un zbor norocos.
In Bucuresti suntem vreo 7 cu alula. Suntem destui. Mai mult, eu nu am nici o problema sa o imprumut pe a mea asa ca de fapt pot concura mult mai multi decat sunt alule (dar tot cate 7 odata).
Cum suna ?
Aceasta postare a fost editata de stiganas: 23 October 2012 - 09:08 PM