Cateva ``repere`` despre organizatorul principal al intalnirii, culese dintr-un articol de ziar:
De la elev la Palatul Copiilor, la multiplu campion mondial
Pentru că stătea aproape de parcul Trivale, Marian Popescu a venit la Palatul Copiilor „ca orice copil care vine şi astăzi aici. Eram pe vremea aceea foarte mulţi băieţi pe stradă şi am venit împreună la Palatul Copiilor. Am avut şansa să dăm aici de un profesor, Gheorghe Sorescu, care a ştiut să ne îmbolnăvească, să ne transmită pasiunea pentru zbor. Noi, toţi băieţii, ne uitam pe cer cînd zburau avioanele şi ne doream foarte mult să ne urcăm într-un avion. El (profesorul Sorescu - n.r.) nu avea foarte multe cunoştinţe despre aerodinamică, dar efectiv ne-a deformat către bine“. Efectele acestei deformări s-au văzut repede în viaţa şi în cariera maestrului Popescu. „În 66, eu eram campion naţional de seniori, deşi aveam doar 16 ani“. De atunci, titlurile, diplomele, trofeele şi, într-un cuvînt, realizările s-au ţinut lanţ. Are peste 100, mult peste 100 de titluri de campion naţional şi 6 titluri de campion mondial. Este de 4 ori campion al Cuperi Mondiale, de două ori campion mondial cu echipa naţională a României şi de 3-4 ori campion european. „După o vîrstă, nu le mai ţii minte, nu pentru că sînt extraordinar de multe, ci pentru că nu mai contează. Sînt acolo“, mai spune profesorul, care, pe lîngă acestea, are realizări mult mai mari precum alţi campioni pe care i-a „deformat spre bine“ şi cu care se poate mîndri. A lăsat un pic de pasiune în fiecare. Astăzi, aceştia sînt oameni de bază în corporaţiile în care lucrează. Cum a reuşit să-i îmbolnăvească pe cei care au trecut prin atelierul lui ne spune chiar el: „Diferenţa între un profesor de şcoală şi un profesor de la Palatul Copiilor este foarte mare, pentru că eu trebuie să ştiu să-mi atrag copii cărora să le placă ceea ce fac eu, ce le predau aici. Un copil, dacă vine de plăcere, învaţă foarte uşor“.
Pe lîngă faptul că este profesor la Palatul Copiilor, Marian Popescu mai este şi laureat al Sportului Românesc, vicepreşedinte al Federaţiei Române de Aeromodelism, Cetăţean de Onoare al municipiului Piteşti.
După cum uşor se poate constata, Marian Popescu este unic în România nu doar prin performanţele obţinute, ci mai ales prin implicarea sa în acest sport. Este în prezent singurul român care deţine cea mai înaltă distincţie a aeromodelismului: diploma Alphonse Penaud. „Această diplomă este cea mai înaltă distincţie şi este greu de obţinut. Ea se oferă o dată pe an unui sportiv care a obţinut de trei ori consecutiv titlul de campion mondial“, explică el în timp ce arată diploma. Este o onoare pentru sportul românesc.
Intalnire aeromodelistica Pitesti (aerodromul Geamana 30 octombrie)
Postat 02 November 2011 - 10:54 PM
Era o emisiune la un post TV ..... JOS PALARIA ...... asa trebuie sa procedam in fata unor asemenea compatrioti !
In rest noi .. poate doar daca apelam la serviciile unui copiator color ca sa "intram "in posesia unor astfel de diplome , distinctii !
In rest noi .. poate doar daca apelam la serviciile unui copiator color ca sa "intram "in posesia unor astfel de diplome , distinctii !
Warn Warn Warn Warn Warn Warn .. for ever !