Ramane de gandit fizarea capotei la locul ei. Probabil doua holzsuruburi, probabil aracet.
PS. Frumusetea unui astfel de proiect este adaptarea si de ce nu in ultimul rand inovatia. Fiind aproape de final imi dau seama ca modelul meu incepe sa semene cu un "pilon racer" desi nici de departe nu este asa ceva. Ce mi-a placut la construirea lui ca e foarte simplu, si nu necesita scule sofisticate. Eu am folosit o rigla de plastic, un cutter (din ala ieftin) si cateva lame de ras, si nu in ultimul rand fierul de calcat ala vechi, fara aburi, iar ca materiale asa cum a facut-o si initiatorul topicului o sa le postez si eu:
- balsa 1 mm - 3 placi; - placari
- balsa 2 mm - o placa; - profilele
- balsa 3 mm - o placa; (doar inceputa) - profilele centrale, baghete si podeaua cabinei
- balsa 5 mm - o placa (doar inceputa) - baghete si capota motorului
- baghete pin 3x3 - 3 bucati; (una am reusit sa o rup cand am slefuit-o) - BA si BF - aste cred ca mergeau si din balsa, tinand cont ca eu le-am placat
- baghete pin 3x5 - 2 bucati - lonjeroanele aripii
- aracet - aproape doua butelcute de 60 de grame.
- folie - 2m - solarfilm (un metru rosie - a ramas foarte putin, si un metru alba. ramasa mai mult de jumatate).
- tija otel 1mm - doua bucati - doamne ce casanta e, pana la urma am zacut "Z"-utile la cald)
- tija de otel 3mm pentru trenul de aterizare.
Toate astea au fost sub 100 de lei.
gandul meu incepe sa zboare la proiectul urmato---ceva de genul:
Aceasta postare a fost editata de Mihai_supy: 22 November 2011 - 07:46 PM