Sorin l-a castigat la tombola la Rapa Rosie acum vreo 2 ani, banuiesc ce wabo a fost cel care l-a pus la bataie, a stat pe la un prieten in cutie ceva timp, Sorin l-a luat inapoi si a lipit aripile (meserias), l-a abandonat si in final l-a donat.
Eu sunt fericitul beneficiar. Am promis ca pun ceva poze pe forum si asta fac.
Planorul nu a fost popular si este dintr-o epoca de tranzitie. Are aripile din polistiren placat cu balsa infoliate (superb lucrate), control RE si un fuselaj ciudat din plastic ceva gen PET frumos turnat.
Este electric si are 2m anvergura.
Motivul pentru care cred ca nu a avut succes este partea electrica. Cu un motor periat 600, un pak baban NiCd si 2 servo standard + pak de receptie era o caramida de 1400g.
Cantarit kitul are 700g (fuselajul e cam greu). Eu cu un motor mic si puternic, pak lipo si 2 servo de 12g sper sa-l scot pe la 950g, in linie cu planoarele moderne de 2m.
Suprafata data de Graupner in prospect cred ca e gresita, aripa este practic identica cu a unui radian, mai mare ca un EzGlider.
Nu ma grabesc dar totusi sper sa-l termin anul asta.
Ce postez eu acum are doar valoare istorica, kitul nu mai exista de ani buni, cred ca si la Wabo il batea praful. Poate fi util daca deschide apetitul pentru planoare de 2m, din ce in ce mai populare in special in competitii LMR (limited motor run). Cateva poze de inceput care spun tot. De zburat cred ca o sa zboare super.
Fisiere atasate
-
IMG_3663.jpg (90.02K)
Number of downloads: 198 -
IMG_3660.jpg (133.74K)
Number of downloads: 194 -
IMG_3659.jpg (88.88K)
Number of downloads: 205