PaunFD, la 03 October 2011 - 07:03 PM, a spus:
Unul din punctele pe care am reusit sa le ating, zic eu ca le-am atins, in interventiile mele pe acest topic: am reusit sa enerverz lume care are cu adevarat ceva de spus, lume care a venit si a spus un punct de vedere strict, la obiect, documentat, fara loc de echivoc, aratand ca ... chiar cunosc in amanunt problematica discutata, au informatiile bine sedimentate si structurate in memorie, adica adevarati profesionisti de la care fara doar si poate, eu si altii ca mine, au de invatat.
In mod cert si Stiganas, pare ca atunci cand are chef si doreste a se intrebuinta, poate exprima ceva concret, fara sa bata campii si ... stapaneste intr-o buna masura problematica discutata. Problema dumnealui si a inca catorva nume sonore care activeaza everfescent pe acest forum, din punctul meu de vedere, este ... mai are/mai au de invatat, pana sa ajunga la nivelul de cunostinte al unuia ca Allen, Protheus, AG-74-HESS si altii care demonstreaza clar clasa, stil si ... profesionalism! Partea cea mai proasta, la cum vad eu problema, este ca domniile lor, desi au un nivel de cunostinte si intelegere a problematicii ridicat, le vine greu sa creada ca mai au de invatat. Aceste randuri sunt doar o simpla observatie (care in mod cert, ii va face pe acestia sa aibe un comportament care in mod cert se va departa de ... multe).
Acuma, io, cum am spus intr-unul din primele mele posturi pe aceasta tema, sunt un nimeni, care nu si-a propus sa devina "cineva", dar care si-a propus cu sau fara Stiganas, cu sau fara Fazani, Gaste, gaini si alte asemenea surate ale paunului, sa practice acest hobby. Se intampla, ca cel putin in cazul meu, muncesc pe bune, asiduu, sa recuperez cei peste 30 de ani de intarziere, datorate unor mizerii de oameni care ... ma trimiteau la vremea respectiva, la traforaj si care m-au facut sa nu-mi placa acest hobby. Cand spun "muncesc", ma refer la faptul ca zbor de un an de zile, zi de zi, uneori chiar de mai multe ori pe zi, incercand sa ... recuperez intarzierea.
Se intampla ca aceasta discutie, este intr-un spatiu virtual, oarecum public, iar cele scrise aici, vor creea o impresie, sau alta asupra celor care doresc sa invete, sa se documenteze, sa inteleaga ceva ... din ceva, fie ca sunt ei Pauni, Gerule, Gigi contra, sau ... simpli cititori. Tot la fel youtube este plin de ... filmari in care apar crash-uri, filmari din care fiecare intelege ce vrea si ... ce poate. Nu stiu daca putem ignora si faptul ca ... avioanele se mai si prabusesc!
Curgea topicu' linistit daca nu apaream eu?! Poate ca da ... poate ca nu!
Imi cer scuze de off-topic! Sa aveti o seara excelenta!
Tam tidi !
stiganas, la 03 October 2011 - 08:13 PM, a spus:
Am zis ca nu mai scriu dar nu ma pot abtine. Dupa ce l-am tavalit bine pe Paun simt nevoia sa ii sar in aparare. Eu am inteles ce a vrut sa zica omul dar a iesit altceva.
Ca la multe alte produse din modelism sau aiurea brandul are valoare, valoare care se traduce in vanzari si, eventual, un pret mai mare. Multiplex este un brand in domeniul kiturilor ARF din spuma. De fapt este brandul de referinta. Un brand poate sa vanda un timp numai in baza reputatie. In industria auto este o chestie ciclica destul de bine documentata brand vs calitate - sunt permanent marci supra sau subevaluate.
Din cauza ca suntem o gasca mica si cei care fac comert sunt la randul lor pasionati (asta nu e rau) orice zici de produsul X sau Y e pus imediat in legatura cu magazinul care il vinde. Zici de Futaba; ai ceva cu Cornel ? lauzi Multiplex ? primesti discount de la Andrei ? in realitate nimeni nu primeste comision pentru reclama si nici nu e dat afara din magazin daca zice "de rau". Am vazut si in alte topicuri ca se ajunge foarte rapid la magazine, dealeri, preturi, adaosuri, stocuri, etc. Asta e, astia suntem, asa o sa se intample intotdeauna.
Unii construiesc cu placere, sunt artisti, au mana, au simt tehnic (poate au si un mic atelier ca in bucatarie e greu). Altii le zboara cu placere. Paun vrea sa le zboare, si eu prefer sa le zbor. Sigur nu minte si zboara in draci, e foarte posibil sa aibe deja mana mai buna dacat multi dintre noi, mana mai buna ca mine nici nu ar fi greu.
Da ce face el e una si cum scrie pe forum e alta. Pot sa il vad partipand la un concurs F3A dar la partea cu scrisul cred ca e fara speranta.
Boing.
REAL DESIGN, la 03 October 2011 - 07:42 PM, a spus:
Don Paun , daca asta crezi tu despre oamenii cu traforajul ... cei care sunt adevaratii modelisti - nu bieti ARF-isti ca mine ... taticu ai dat rau de tot cu mucii in fasole , de pereti de ce vrei tu .. da rau de tot !
Daca in loc de fazan faceai ca strutu si stateai cu capu in nisip cumintel dupa toate raspunsurile primite la toate aberatiile tale , dupa toate jignirile mai directe sau mai indirecte ... mai aveai o sansa ! ..... asa risti sa ajungi ca Gerula care sug..... pe alte meleaguri virtuale !
P.S.
Scuzati termenul .... meleaguri ...
Decenta nea Gigi.. ce dracu.
Jdreang.