csjmihailiviu, la 29 November 2011 - 03:54 PM, a spus:
pai nu prea inteleg
de ce o sticla de 1L si una de 2L?
pune 2 sticle de 1 L si 2 tevi una de 2mm si 1 de 4mm
prin aia de 4 mm se scurge mai multa apa intr-un timp mai scurt dar vei avea o viteza mai mare
din cate stiu motorul papa Amperi nu Volti
uite aici mai explicit:
1) folosesti sa zicem 1 baterie 2s 5 A cu un motor care merge la 7,4V si consuma 5 A
2) folosesti o baterie 4 S tot 5A cu un motor care merge la 14,8 V si consuma 5A
in al doilea caz vei avea o autonomie dubla deoarece creste nr de rotatii si viteza dar practic ca timp bateria te va tine la fel ca in primul caz
atat examplul asta cat si cel dat de adistul sunt gresite
bateria nu trebuie privita ca un singur rezervor
imaginati-va ca bateria este formata din 2 rezervoare :
1 contine curentul inmagazinat sub forma de tensiune (volti)
2 contine curentul inmagazinat sub froma de intesitate (amperi)
motoarele sunt facute sa mearga cu un anumit nr de volti si amperi adica cu o anumita combinatie ditre cele 2 (cam cum ar fi un motor care ar merge cu un amestec de hidrogen si oxigen)
astfel in functie de constructia motorului acesta va consuma mai putini amperi la un voltaj mai ridicat sau mai multi amperi la un voltaj mai mic
un motor care are 70 W si functioneaza la o tensiune nominala de 12 V va consuma 5A
un motor care are tot 70 W (aceeasi putere) dar functioneaza la o tensiune de 24 V va consuma 2,5 A
in al doilea caz folosind o baterie 6S de 24 V si 5A la un consum de 2,5 A bateria va tine de 2 ori mai mult decat in primul caz unde va fi folosita o baterie de 12 V 5 A la un consum de 5A
astfel daca avem 2 baterii (una 2 S 5A si a doua 4S 5A) rezervorul care sa zicem ca inmagazineaza Amperii este la fel de mare (adica ambele pot inmagazina 5A), la a doua baterie insa, rezervorul care inmagazineaza voltii este de 2 ori mai mare ca la prima. De aici vine diferenta.
am stat putin sa ma gandesc si nu am gasit un motor fabricat de om care sa functioneze cu o singura substanta sau forta sau cum naiba sa-i mai zic
pentru functionare unui motor este nevoie de minim 2 substante sau forte sau cum vreti sa le ziceti care impreuna formeaza asa numitul combustibil
cam tot asa e si cu Voltii si Amperii care impreuna formeaza combustibilul sau comunul curent electric cu care functioneaza un motor electric
Aceasta postare a fost editata de csjmihailiviu: 01 December 2011 - 10:27 AM