Modelism - RHC Forum: Motorizare brushless - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Motorizare brushless super OK ? ... sa speram ca da

#91 Useril este offline   bel 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 402
  • Inregistrat: 02-August 08

Postat 05 December 2011 - 11:15 PM

Eu ma asteptam sa vod o comparatie intre BL si periat , oricare ar fi ele , dar pe o baza comuna , adica:
aceiasi barca , acelasi ax , aceiasi elice , aceiasi baterie ....

si abia apoi sa se faca comparatia , prin consum , care consuma mai putin va face mai multe ture ...

Aceasta postare a fost editata de bel: 05 December 2011 - 11:16 PM

0

#92 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 06 December 2011 - 07:44 AM

Vezi postareabel, la 05 December 2011 - 11:15 PM, a spus:

Eu ma asteptam sa vod o comparatie intre BL si periat , oricare ar fi ele , dar pe o baza comuna , adica:
aceiasi barca , acelasi ax , aceiasi elice , aceiasi baterie ....

si abia apoi sa se faca comparatia , prin consum , care consuma mai putin va face mai multe ture ...

Si eu tot asa ceva asteptam sa vad. Dar bazat pe experienta practica, pe lac si nu pe teorie sau cada de baie. Daca nu a experimentat cineva inca, poate la anul o s-o faca.
O sa curat cat de cat pe aici.

Revin.

Din pacate, recitind inca o data tot topicul, ma vad nevoit sa-l mut la tomberon. Pe prima pagina, in afara de primele postari in care sand man isi anunta intentia, ar trebui sa sterg toate celelalte postari. Intentia lui a ramas in aer din momentul in care a fost intrebat de ce e secretos si nu spune ce "motor BL personalizat" a ales sa foloseasca in test si au inceput discutiile in contradictoriu. Culmea e ca si acestea au deviat spre alte teme ca explicarea diferentei intre acumulatorii cu numar diferit de celule facand analogie cu sticle pline cu lichide. Apoi pe pagina a doua ar trebui sterse toate postarile, ca si pe pagina a treia, de altfel.

Ma simt dator totusi sa trag niste concluzii: Sand man, tu te pierzi in explicatii, probabil nu citesti totul cu atentie si retii doar unele lucruri. In plus, o mai zic odata si sustin cu tarie ca tu ai o obsesie in a te lua de Adistul. Am controlat si pe alte topice si nu pierzi ocazia. Mai ai si obiceiul de a vrea sa ai tu intotdeauna ultimul cuvant. Daca cineva nu-ti mai raspunde, sa stii ca nu inseamna ca ai avut tu dreptate ci ca respectivului i se face lehamite sa mai insiste sa te lamureasca unde gresesti (e valabil si la mine cand am zis ca e mai scumpa solutia cu echiparea barcutei in exces, adica motor si ESC de putere mai mare si acumulator pe masura, deci cu energie mai mare la care tu ai intors-o pe acumulator de aceeasi energie dar tensiune mai mare si curent mai mic).
Pacat de observatiile si explicatiile pertinente ale unora dintre colegi dar sper sa ma inteleaga dece am trimis acest subiect la Tomberon: intr-un fel erau offtopice.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 06 December 2011 - 08:37 AM

0

#93 Useril este offline   sand man 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 167
  • Inregistrat: 18-January 10

Postat 06 December 2011 - 09:24 AM

Vezi postareanavigator, la 06 December 2011 - 07:44 AM, a spus:

Si eu tot asa ceva asteptam sa vad. Dar bazat pe experienta practica, pe lac si nu pe teorie sau cada de baie. Daca nu a experimentat cineva inca, poate la anul o s-o faca.

Exact asta urma sa fac, asa cum am mai spus, daca discutia a luat alta directie nu e vina mea.

Am facut o trimitere la acest subiect exact pe tema eficientei unui motor BL, si mihailiviu si adistul s-au inflamat.

Nu pot eu sa controlez in vreun fel inflamatiile unora.

Faci ce vrei, esti moderator, sa spui ca am deschis topicul ca sa inflamez pe nu stiu cine, e de domeniul s.f., cel care a inceput sa posteze bazaconii, inclusiv atacuri la persoana, e Adistul oricine poate vedea asta.

In privinta restului afirmatiilor tale ma abtin de la comentarii.

Aceasta postare a fost editata de sand man: 06 December 2011 - 09:25 AM

“Keep the voltage high ”
0

#94 Useril este offline   sand man 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 06 December 2011 - 09:33 AM

Vezi postareanavigator, la 06 December 2011 - 07:44 AM, a spus:

(e valabil si la mine cand am zis ca e mai scumpa solutia cu echiparea barcutei in exces, adica motor si ESC de putere mai mare si acumulator pe masura, deci cu energie mai mare la care tu ai intors-o pe acumulator de aceeasi energie dar tensiune mai mare si curent mai mic).

... in privinta asta, imi dai voie sa am si eu o opinie?

Aceea ca nu e nevoie de un acumulator cu energie mai multa ci de aceeasi cantitate de energie in cazul alimentarii la tensiune mai mare. Apoi am spus ca pretul watului ora e acelasi indiferent din ce acumulator provine.

o zi buna!

Aceasta postare a fost editata de sand man: 06 December 2011 - 09:35 AM

“Keep the voltage high ”
0

#95 Useril este offline   sand man 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 06 December 2011 - 12:40 PM

Nu ca mi-ar pasa prea mult de faptul ca subiectul asta a fost mutat aici, dar nu prea-mi place cind lucruri de genul asta se petrec datorita modului arbitrar in care se iau uneori deciziile pe forum.

Am citit in subiectul care descrie menirea sectiunii asteia urmatoarele:

"Din pacate am fost nevoiti sa deschidem acesta categorie, spre regretul nostru...

Desi Regulile de conduita ale membrilor comunitatii RHC.ro contin la punctul 3: "Nu sunt permise mesaje ofensatoare impotriva altor membri", se pare ca nu toti membrii au citit aceste reguli, ce sa mai speram la respectarea lor."

Explicatiile moderatorului pentru gestul sau, n-au nici o legatura cu ce scrie mai sus, ceea ce ma pune un pic pe ginduri.

Nu sint pomenite mai deloc mesajele ofensatoare si motivul este destul de evident, ele nu au fost in nici un fel sanctionate de catre moderator la timpul potrivit, cu o singura exceptie .

Are cineva vreo parere despre chestia asta?

Aceasta postare a fost editata de sand man: 06 December 2011 - 12:43 PM

“Keep the voltage high ”
0

#96 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 06 December 2011 - 12:47 PM

Cred ca pretul watt-ului e acelasi cand il platim noi la cel care aduce sarma in casa. In rest, e mult diferit atat cand in bagi in ceva cat si cand il scoti...
Una e sa incarci cu un incarcator de 1500 lei si alta e cu un incarcator de 50 lei acelasi acumulator.
Privind acumulatorii, una e sa scoti 100W din LIPo de 300 lei si alta cand o faci din Pb-acid de 35 lei.
Importanta e pasiunea. (Dar halatul, cat e halatul?)
N-am putut urmari toata discutia, mi-as dori sa ai dreptate. E suficient daca te legi de 2-3 formule elementare si tii cont ca rezistenta infasurarii motorului e constanta. Ce se intampla cu curentul si cat e puterea cand modifici tensiunea, vezi cu formulele in fata. Cineva le-a si scris mai devreme. Si n-ar fi rau de vazut si ceva date despre motor, alea care se cam dau sub forma de grafice. Dupa aia e usor de intuit daca si cum functioneaza motorul.

Multa bafta!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 06 December 2011 - 12:59 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#97 Useril este offline   sand man 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 06 December 2011 - 01:29 PM

Raspunsul tau nu e un raspuns la intrebarea mea, dar bun si asta.

Referitor la pretul energiei din accu ma refeream la acei accu pe care ii folosim cei mai multi dintre noi, mai ales la barcile de nadit, accu li-po ieftini si suficient de buni pentru necesitatile noastre.

La preturi m-am uitat abia acum si surpriza :
http://www.hobbyking..._Lipo_Pack.html
4,54 US dollar pentru 1Wh pentru 5s
http://www.hobbyking..._Lipo_Pack.html
6,5 US dollar pentru 1Wh pentru 3s

La accu din linkurile lui Dan Mitea exista o diferenta de pret dar e destul de mica o,4 dolar pe Wh in defavoarea accu la tensiune mai mare.

In ce priveste graficele si formulele, crede-ma, am evitat sa le dau sau sa fac vreo referire la ele pentru ca unii fac migrene cind aud de asa ceva. Am fost acuzat pe un alt forum ca vorbesc din formule si diagrame in loc sa pun aparatul de masura la treaba. Daca se respecta subiectul propus la inceput cel cu comparatia intre motoare am fi ajuns in mod inevitabil si la asa ceva.

Aceasta postare a fost editata de sand man: 06 December 2011 - 01:34 PM

“Keep the voltage high ”
0

#98 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 06 December 2011 - 03:50 PM

Se intampla des sa facem compromisuri, nu se moare din asta. E greu de crezut, dar abia am reusit sa renunt la partea din mesaj care te interesa. Si e mai bine asa.
Cred ca e corect cum spui, dar as face altfel socoteala.
As compara pentru ambele variante preturile.

Sa ziceam ca m-ar interesa comparatia intre un acumulator 2S la 5000 mAh si 2 acumulatori 1s la 5000 mAh pe care urmeaza sa-i leg in serie, ca sa obtin aceeasi tensiune si capacitate.

Varianta cealalta care ar fi? Sa dublezi tensiune si sa injumatatesti amperajul? Adica 1S la 5000 mAh sau 2 buc 1S dar la 2500 mAh? N-am comparat preturile in toate variantele dar ar fi o problema cu motorul. Revin cu ideea ca trebuie calculata puterea in ambele cazuri mentinand rezistenta bobinajului constanta.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 06 December 2011 - 03:52 PM

0

#99 Useril este offline   sand man 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 06 December 2011 - 06:10 PM

Vezi postareabitex, la 06 December 2011 - 03:50 PM, a spus:

Se intampla des sa facem compromisuri, nu se moare din asta. E greu de crezut, dar abia am reusit sa renunt la partea din mesaj care te interesa. Si e mai bine asa.

Am retinut, ma bucur ca ai spus asta, in felul asta mai intram in normalitate.

In legatura cu energiile :) , dupa cum vad eu lucrurile, ca sa nu vorbim discutii, fiecare isi poate alege cum vrea sursa de energie la o tensiune suportabila de catre motor si la capacitatea care i se pare suficienta .

In general la accu de la HK functioneaza principiul de care aminteam eu, cel cu ambalajul. Cu cit sint mai multi acumulatorii(adica ambalaje mai multe) cu care aduni o capacitate, cu atit e mai scump, fata de varianta in care aceeasi energie e stocata intr-un singur accu( un singur ambalaj) la tensiune mai mare.

Cei din linkurile lui D.M. socotesc exact pe dos, la ei cu cit ambalajul e mai putin cu atit e mai scump. O fi si asta o smecherie, ii priveste.

Cele bune!

P.S.

In legatura cu motorizarea eu n-am nici un fel de nelamuriri, functioneaza bine mersi de mai mult de un an, stiu exact si de ce, i-am invitat si pe ceilalti ca in loc sa se inflameze sa afle de ce lucrurile stau asa si nu altfel.

Subiectul era insa altul, asa cum spuneam imi doream o discutie despre modul in care alegem un motor BL. Dupa cum s-a vazut n-a vrut nimeni sa participe la discutie si din cauza asta am lasat subiectul sa moara incet. Asta pina la aparitia lui csjmihailiviu cu a sa intrebare neinteligibila.

Aceasta postare a fost editata de sand man: 06 December 2011 - 06:13 PM

“Keep the voltage high ”
0

#100 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 06 December 2011 - 09:46 PM

...pretul wattului' it's up' de ala care-l vinde, acelasi rahat se vinde la preturi de scobitoare sau de cristal swarovsky in functie de brand si de vanzator, personal consider ca cel mai accesibil este cel cu plumb tinand cont de raportul pret/putere/nr de incarcari, nu am vazut inca li-po sa duca 4-500 de incarcari !!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#101 Useril este offline   sand man 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 07 December 2011 - 08:37 AM

... da, si discutam de pretul aluia care-l vinde de la el din pravalie,

nu de cei care le vind celor de la pravalie, din fabrica.
“Keep the voltage high ”
0

#102 Useril este offline   sand man 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 07 December 2011 - 08:45 AM

... pretul aluia care-l vinde de la el din pravalie e facut dupa cum il taie pe el capul, se vede destul de clar care e ratiunea la aia la care wh e mai scump daca e la tensiune mai mare.
“Keep the voltage high ”
0

#103 Useril este offline   catarata 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 03-September 08

Postat 07 December 2011 - 08:10 PM

[quote name='navigator' timestamp='1323150289' post='530169']
O sa curat cat de cat pe aici.

Da' peste a prins careva anul asta?Ca pe ce balta te duci toata lumea are barci dar peste nu prea prinde nimeni!
0

#104 Useril este offline   sand man 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 08 December 2011 - 11:19 AM

Urez oaspetilor, bun venit in tomberon, atmosfera e placuta si din ce-am constat pina acum , bitex e o gazda primitoare.

Putem continua discutia aici, nici vorba sa ne simtim stinjeniti de numele dat sectiunii acesteia.

E posibil ca aici sa avem parte, in continuare, de filmulete mult mai simpatice si in functie de dispozitia participantilor la citeva explicatii.

...un filmulet, ca prim exemplu in acest sens, barcuta facuta de mine cu motorizarea care a provocat nasterea teoriei sticlelor ,tevilor si borcanelor si teoria celor 2 substante sau forte adica voltii si amperii:

“Keep the voltage high ”
0

#105 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 08 December 2011 - 12:05 PM

Vezi postareasand man, la 08 December 2011 - 11:19 AM, a spus:

si din ce-am constat pina acum , bitex e o gazda primitoare.

Nu te lua dupa aparente...

Legat de explicatiile cu apa, "borcanele" si curentul, nu e nici o problema daca ajungi la un rezultat.
Sper sa nu ma auda nimeni. Si eu foloseam o explicatie asemanatoare cu lichidele cand trebuia sa-i explic juniorului ce-i cu curentul electric. si nu era timp de prea multe detalii. Zicem ca cineva toarna continuu apa printr-un furtun (cu palnia ca fie si simplu de inteles cum o face). Diferenta de inaltime intre capetele furtunului, cel de sus si cel de jos, spuneam ca-i cam ca tensiunea (ca ma ajutau si termenii: diferenta de inaltime, diferenta de potential, diferenta de tensiune...). Cu grosimea furtunului explicam de intensitate.
Si poti prosti pe moment un copil de 4 ani. Daca vrei sa vada si de putere, ii torni apa "in" cap in toate variantele posibile. De mai sus sau de mai jos, cu o cana mica sau cu ligheanul. Eventual merge aruncata si o cana de apa direct in fata sa-i arati cum e cand te curentezi.
Dupa cum banuiesti, nu preicepea mare lucru despre curent, dar reuseam sa-l spal fara sa-si mai aduca toate jucariile in baie, sa am ce strange dupa el.

Felicitari pentru tot ce faci! Ti-as ura asta chiar daca nu ai face nimic. Nu e efort asa mare din partea mea...
Frumoasa barcuta, mai scurteaza textul de la sfarsit. Citind mesajele de pe forum se vede ca ceva nu se potriveste. Ori realizarea, ori ajutorul primit de la ceilalti modelisti.

Spor la treaba!
0

#106 Useril este offline   sand man 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 08 December 2011 - 12:14 PM

... si ceva despre cele doua forte amperii si voltii? ...nimic? :) :D :D

E o concluzie cam pripita cea legata de nepotriviri. Ajutorul chiar a existat, majoritatea mesajelor ... sa le spun asa ... cam scandaloase care mi-au fost adresate au aparut dupa ce barcuta si motorizarea a fost facute cunoscute, nu aici ci pe un alt forum, acum decedat, fie-i tarina usoara.

Aceasta postare a fost editata de sand man: 08 December 2011 - 12:15 PM

“Keep the voltage high ”
0

#107 Useril este offline   EBA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 956
  • Inregistrat: 09-April 09
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 08 December 2011 - 01:31 PM

Vezi postareasand man, la 08 December 2011 - 11:19 AM, a spus:

Urez oaspetilor, bun venit in tomberon, atmosfera e placuta si din ce-am constat pina acum , bitex e o gazda primitoare.

Putem continua discutia aici, nici vorba sa ne simtim stinjeniti de numele dat sectiunii acesteia.

E posibil ca aici sa avem parte, in continuare, de filmulete mult mai simpatice si in functie de dispozitia participantilor la citeva explicatii.

...un filmulet, ca prim exemplu in acest sens, barcuta facuta de mine cu motorizarea care a provocat nasterea teoriei sticlelor ,tevilor si borcanelor si teoria celor 2 substante sau forte adica voltii si amperii:

Salut.Scuze ca ma bag si eu ca musca-n lapte :) .Interesanta barca.Ceva iesit din tipare.Ar fi fost interesant un review despre ia.

Cum spunea colegul nostru BITEX,spun si eu.SUCCES in tot ceea ce faci.
SUNTEM FUDULI
0

#108 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 14-January 09

Postat 08 December 2011 - 05:53 PM

Pentru a lamuri unele confuzii legate de tensiune si curent propun urmatoarea analogie, asemanatoare cu cea a lui bitex insa mai riguroasa :

Furtunul e desigur conductorul, apa reprezentand electronii de conductie. Tensiunea echivalenta in acest sistem reprezinta presiunea apei, iar intensitatea reprezinta debitul.
Cu siguranta veti fi surprinsi afland ca un circuit(sistem) format din furtune respecta intocmai legile lui Ohm si Kirchhoff. :blush: De fapt cam toate cele de la curent electric se respecta, facand abstractie insa de fenomenele de interactiune electromagnetica(nu avem bobine aici).

De exemplu, un furtun mai lung si mai subtire va avea rezistenta mai mare, rezistorul in particular fiind o sectiune in furtun de suprafata mai mica (invers proportionala cu rezistenta).
Generatorul este o pompa centrifugala. Dioda este de fapt o supapa cu bila si arc (caderea de tensiune va fi constanta). Tranzistorul un sistem de 2 supape, desigur este cunoscuta clasica analogie cu un robinet.
Posibil ca se poate construi un echivalent pentru orice componenta electrica/electronica insa lucrurile mai departe se complica.

Aceasta postare a fost editata de Zen: 08 December 2011 - 05:57 PM

It's difficult to make things simple!
0

#109 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 08 December 2011 - 06:11 PM

Pai tot presiune este si la mine, dar explicata mai pe intelesul juniorului meu. Am anticipat pericolul si evitat sa explic cum se creeaza presiunea si implicit ce e aia o pompa de presiune, ca stiam ce ma asteapta. Toate la timpul lor.
Daca e s-o luam pe bune, chiar exista si se invata in scoala o analogie electromecanica. Poate ca au si cei cu apa una a lor sau pot fi amestecate.
0

#110 Useril este offline   Zen 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 14-January 09

Postat 08 December 2011 - 06:15 PM

Da, diferenta de inaltime e proportionala cu presiunea. In felul asta construim si un condensator :blush:. Cu observatia ca nu ar merge in curent alternativ intrucat inertia apei ar altera comportamentul, in timp ce in cazul electric electronii au masa si deci inertie neglijabila.

Aceasta postare a fost editata de Zen: 08 December 2011 - 06:17 PM

It's difficult to make things simple!
0

#111 Useril este offline   sand man 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 December 2011 - 08:09 AM

@EBA

Multumiri pentru urari si aprecieri, stai pe-aproape ca sa vezi ce n-ai vazut, motorizarea este si ea una foarte aparte.

cele bune!
“Keep the voltage high ”
0

#112 Useril este offline   sand man 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 December 2011 - 08:13 AM

Acum ca e clar pentru toata lumea care e, in analogia asta, corespondenta logica si corecta intre diversele marimi, s-ar putea spune ca un punct de pornire mai sanatos in pomenita teorie ar fi fost, de exemplu, corespondenta:

forma geometrica diferita a sticlelor -- diferenta de presiune-- diferenta de tensiune
“Keep the voltage high ”
0

#113 Useril este offline   sand man 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 December 2011 - 08:56 AM

Vezi postareacatarata, la 07 December 2011 - 08:10 PM, a spus:

Da' peste a prins careva anul asta?Ca pe ce balta te duci toata lumea are barci dar peste nu prea prinde nimeni!

Dom'le se mai intimpla si asa ceva, mai ales daca barcuta pe care o ai iti e la fel de credincioasa ca un catelus, ...asa cum e a mea.

:)

Aceasta postare a fost editata de sand man: 09 December 2011 - 08:57 AM

“Keep the voltage high ”
0

#114 Useril este offline   sand man 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 09 December 2011 - 06:43 PM

Vezi postareabitex, la 02 December 2011 - 10:42 AM, a spus:

Ai gasit formularea asta pe undeva ("impulsuri de curent")? Posteaaza un link sa vad explicatia.

Vezi postareasand man, la 02 December 2011 - 05:34 PM, a spus:

Asa mi-a trecut mie prin minte sa-i spun aplicarii la bornele unui consumator a unei tensiuni electrice pentru o durata de timp extrem de scurta.
Cred ca se intelege destul de bine ce-am vrut sa zic chiar daca nu e limbaj de specialitate.

P.S.
Eu sint chimist daca chestia asta poate fi luata ca o scuza.

:D

Tot in categoria lamuriri , ... iata si un link catre spusele cuiva numit PROFESOR. E vorba acolo de variatorul care "variaza curentul in impulsuri".

http://www.rhcforum....ndpost__p__7502

cele bune!

Aceasta postare a fost editata de sand man: 09 December 2011 - 06:45 PM

“Keep the voltage high ”
0

#115 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 10 December 2011 - 12:28 AM

Vezi postareasand man, la 09 December 2011 - 06:43 PM, a spus:

Tot in categoria lamuriri , ... iata si un link catre spusele cuiva numit PROFESOR. E vorba acolo de variatorul care "variaza curentul in impulsuri".

http://www.rhcforum....ndpost__p__7502

cele bune!

E profesor pentru cum a explicat si pentru ca a facut-o, nu pentru acurateatea stiintifica a explicatiilor. La alea nu ma amestec, nici acum, cu atat mai putin nu o puteam face in 2003.
Are un stil aparte, te poate invata lucrurile fara sa-ti dai seama. E inca un PROFESOR !
Daca vrei explicatii riguroase mai cauta niste subiecte. Exista unul tare de tot! In ala o sa gasesti mai mult SPECIALISTUL din om, si mai putin profesorul... Dar nu-l mai gasesti cu "impulsuri de curent".

Daca nu gresesc, notiunea de regulator de curent provine de la faptul ca acel dispozitiv mentine CURENTUL constant indiferent de tensiunea aplicata la intrare dar are ca facilitate, posibilitatea de a regla valoarea curentului.
Adica ar fi o sursa de curent, cu posibilitati de reglare a curentului.
Curentul este efectul aplicarii tensiunii la borne. E logic ca prin consumator, curentul va fi variabil (aproape in impulsuri daca te incalzeste denumirea asta), in functie de impulsurile de tensiune.
Parca si tu ai postat un grafic cu variatia curentului in functie de tensiune.
Daca I=U/R si R este constant, se intelege ca asa cum ziceam ca avem o tensiune variabila, si curentul va fi tot variabil.
Dar variatorul se numeste de tensiune nu de curent. Pentru ca daca schimbi sarcina, curentul va fi altul, deci nu-l controlezi.

Prin variatorul de curent, daca schimbi sarcina, curentul va fi acelasi, cat l-ai reglat. Poate nu gresesc mult daca as zice ca e un limitator de curent, doar ca limita e reglabila.
Nu poti spune ca ai reglajul curentului atat timp cat el depinde de consumator.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 10 December 2011 - 01:08 AM

0

#116 Useril este offline   sand man 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 December 2011 - 07:59 AM

Zen ar trebui sa-ti raspunda. Regulatorul e variator de curent e afirmatia lui, nu a mea.

Linkul l-am dat doar pentru ca acolo se vorbeste de "curent in impulsuri", ceea ce ar fi cam acelasi lucru cu impulsuri de curent si n-a avut nimeni nimic de obiectat, dimpotriva.

"Impulsuri de curent " nu e deloc o eroare atit de regretabila, de fapt, , insotita de definitia pe care am dat-o nu prea vad sa fie o eroare . Cel mult e o stingacie a unui nespecialist.

Aceasta postare a fost editata de sand man: 10 December 2011 - 08:02 AM

“Keep the voltage high ”
0

#117 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 10 December 2011 - 10:06 AM

Nu raspund nimanui, vorbesc sa treaca timpul, fac miscare de degete in loc de inviorarea de dimineata.

Tensiunea la care e legat consumatorul este in impulsuri si implicit curentul prin el este sau poate fi cam tot in impulsuri. Sigur ai vazut grafice cu tensiunea si curentul printr-un consumator alimentat in impulsuri.
La variatorul de tensiune, tensiunea echivalenta este varaiabila dar controlata, (ramane asa cum o stabilesti din PWM, indiferent de consumator ). In schimb curentul prin consumator nu este controlat, el depinde de consumator (de rezistenta lui).
La variatorul de curent, curentul prin consumator este controlat riguros, indiferent de consumator.

E normal ca la o variatie de tensiune sa ai si o variatie de curent, Daca ajungi la impulsuri de tensiune poti ajunge si la impulsuri de curent. Doar ca variatoarele de tensiune regleaza tensiunea efectiva la care e legat consumatorul pe cand cele de curent regleaza curentul care trece prin el. Ala care are ca efect obtinerea de impulsuri de curent e nu e variator de curent. .

Poate s-ar intelege mai usor daca in loc de variator am folosi cuvantul regulator.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 10 December 2011 - 01:20 PM

0

#118 Useril este offline   sand man 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 10 December 2011 - 03:36 PM

Vezi postareabitex, la 10 December 2011 - 10:06 AM, a spus:

Poate s-ar intelege mai usor daca in loc de variator am folosi cuvantul regulator.

... ok, sper si eu ca si tine, sa se inteleaga mai usor.

Din categoria "mult mai simpatice" :rofl: , un filmulet cu asamblarea si dezasamblarea ozeneului.

cele bune !
“Keep the voltage high ”
0

#119 Useril este offline   sand man 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 12 December 2011 - 06:48 PM

... si, pentru ca e demontabila, un sonar ceva mai performant a fost destul de simplu de atasat

Imagine atasata: DSCN0251.JPG

Imagine atasata: DSCN0257.JPG

E vorba de o varianta despre care s-a discutat, transmiterea imaginii displayului sonarului cu camera + transmitator video. Sonarul e de un Piranhamax 180, cu sonda tri-beam :shok: .
“Keep the voltage high ”
0

#120 Useril este offline   citric 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 55
  • Inregistrat: 23-May 11
  • Interests:Navomodele pentru nadit

Postat 18 December 2011 - 02:59 AM

@sand_man , felicitari pentru barcuta ,@bitex :clapping: mortala faza cu distragerea atentiei celui mic in cada , ai mai putea da niste exemple similare , sa zicem , sa le placa cartea ce varianta ai alege ? :good:
0769.210.804
Bucuresti Sector 5
0

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

18 useri citesc topicul
0 membri, 18 vizitatori, 0 utilizatori anonimi