De cand ma stiu am fost pasionat de zbor si tainele lui, astfel in urma cu ceva ani am reusit sa ma inscriu la un aeroclub de planorism (Sanpetru Brasov). Astfel 5 ani am practicat acest sport superb, dar a venit si timpul in care job-ul m*a fortat sa renunt la pasiunea mea si timp de cativa ani contactul cu zborul a fost minimalizat complet...
De curand am descoperit ca aeromodelismul incepe sa fie din ce in ce mai accesibil si mi-am zis sa incerc si eu, astfel mi-am cumparat "jucarioara" ASTA. Fericit cu noua mea achizitie si bazat pe fapul ca stiu ce inseamna zborul, efecte comenzi etc. m-am dus pe camp si am facut primele zboruri... mare mi-a fost surpriza cand am realizat ca lucrurile nu sut asa de usoare si chiar daca inca nu am facut avarii serioase aparatului tot l-am trantit destul de serios cu botul de pamant (ceva fisuri dar nimic grav), cel mai dureros este cand este cu fata spre mine si comenzile sunt inversate...
Acum imi cam este teama sa ies cu el dar imi voi lua inima in dinti si cum vremea va permite voi iesi iara, analizand putin incercarile mele in comparatie cu ce am citit pe aici se pare ca greseala cea mai mare au fost comenzile ample si bruste pe care le dadeam, voi incerca sa fiu mai "domnisoara" cu el.
O alta problema: cum va dati seama cand intra in limita de viteza? De chestia asta imi este cel mai teama si am tendinta sa vin cu viteza la aterizare ceea ce imi poate fi fatal la o comanda prea ampla sau rapida... probabil doar experienta ma va invata!
Centrul de greutate este de preferat sa fie putin mai spre bot?
Poate aveti ceva sfaturi pt mine in legatura cu planorul meu!
Multumesc
Aceasta postare a fost editata de Cristi_glide: 16 August 2011 - 08:54 AM