Intilniri la ZBOR in IASI A inceput ......
Postat 09 November 2008 - 08:29 PM
Emilare, la Nov 9 2008, 07:47 PM, a spus:
Dupa mai mult de o luna de zile de munca, astazi, in sfarsit am scos la zbor ceea ce in viitor as vrea sa fie tractorul de planoare. Facut dupa un plan de cessna 150, care am constatat mai tarziu ca nu este prea bun, aveonul acu' seamana cu vilga, piper, decathlon si alte multe trainere http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif . Nici o problema in sensul asta, pentru ca azi am vazut ca se comporta asa cum am vrut : zbor linistit, decolare usoara, usor sensibil la comenzi. Bineinteles, motorizarea este ridicol de mica pentru masa lui. Magnum de 7,5 cc :D la o greutate pe care inca nu o stiu cu exactitate. Cu siguranta are destul peste 5 kile. Dar la urma urmei, la o incarcatura de aprox 65g/dmp, cred ca se incadreaza in limite rezonabile. Cateva date tehnice : Aripa am construit-o in sistemul meu "clasic" :D :D http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/tongue.gif , polistiren placat cu balsa si intaritura de aluminiu. Structura fuselajului este tot "clasica", baghete de brad invelite in balsa de 1mm. Ampenajele ( fixe si mobile ) la fel ca si aripa, polistiren placat cu balsa. De unde greutatea finala ? Nu stiu, si nici nu stiu cat ar trebui sa cantareasca un aveon de dimensiunile astea :D . Motorul fiind mult prea usor pt dimensiunile modelului, a trebuit sa adaug, si nu e greseala, 1 kg de plumb, da, exact, un kilogram de plumb. Daca as fi avut la dispozitie un benzinar de 26 cc nu ar mai fi aparut aceasta problema. Oricum, mai am foarte mult de lucru la aveon, iar primul lucru schimbat va fi motorul.....apoi trenul de aterizare :D ....si infrumusetare.....
Cat de repede o sa postez fotografii
nu pot decat sa te felicit, dar cu 7,5 nu o sa tragi planoare.da jos cat se poate din kilogramul de plumb si pune macar un 26cm3 metanol daca nu ai bani de altceva.
Postat 09 November 2008 - 08:41 PM
Postat 09 November 2008 - 09:11 PM
Spor in continuare si bafta !
Postat 09 November 2008 - 09:57 PM
Postat 10 November 2008 - 02:03 PM
Nu inteleg o chestiune.. zici "polistiren placat cu balsa si intaritura de aluminiu" .. intaritura de aluminiu e in aripa sau sunt hobanele alea ?
Postat 10 November 2008 - 05:18 PM
Emilare, la Nov 9 2008, 08:41 PM, a spus:
Pai nu tii minte ca noi, bucovinenii, cu o mana de oameni am tinut piept la invazii. Tot ce facem noi e incredibil, dar adevarat :o . Inca un caz de cartea recordurilor, mai ales ca e capabil cu acel motoras sa faca si acrobatie. Un model grozav, facut "ca la carte", cu exceptia motorului de proba. Sa fie sa aiba o viata lunga si multe planoare trase la activ.
Stima si respect
Postat 10 November 2008 - 08:15 PM
#2416 Guest_shake_*
Postat 10 November 2008 - 08:20 PM
Postat 11 November 2008 - 10:56 AM
protheus, la Nov 10 2008, 05:18 PM, a spus:
Stima si respect
Daca motorul este Raduga chiar este o performanta.Felicitari Emilare,frumoasa scula.
bafta
Postat 12 November 2008 - 05:18 PM
Emilare, la Nov 12 2008, 02:16 PM, a spus:
Eh, asa mai merge, deabia astept sa vad si zbor 3D cu tractorasul (glumeam si eu un pic). Viata lui o sa fie frumoasa cu asa o "inima" si o sa traga bine la planoare si nu numai.
Felicitari pentru un alt proiect reusit. Fie sa aiba viata lunga si indestulata.
Stima si respect
Postat 12 November 2008 - 05:45 PM
Un motor STIHL de motocoasa primit de la Cezar ( multumiri calde din suflet ). Nu stiu exact cati cp are, dar pe mine m-a speriat putin azi. Degaja forta bruta ! :) :D
P.S. - He, he, he, ce satisfactie ai cand mergi la benzinarie si umpli bidonul de 5 litri cu numai 17,5 lei :) .... fata de, .. nici nu vreau sa ma mai gandesc cat e o canistra de metanol. :)
Later edit: ... mai costa cativa banuti si uleiul :)
Aceasta postare a fost editata de Emilare: 12 November 2008 - 05:49 PM
Postat 12 November 2008 - 06:02 PM
Spune-mi te rog ce bujie e pe el? Ma intereseaza in mod deosebit si fisa de bujie, daca e cu bujie de 15 (cred ca asa se masoara) o sa caut si eu bujii si fise dinalea pt mvvs-ul meu la care i-am busit putin fisa.
Calin