andriu, la Oct 23 2009, 09:48 AM, a spus:
You are welcome to our group, but I'm disappointed to announce you the following things:
We don't have a flying field.
We don't have a club.
We only have planes and "freedom" to fly.
That is : WE LIVE IN ROMANIA.
se pare ca am starnit furtuna la iasi.
de aceea ma simt oarecum obligat sa justific cele spuse de mine:
We don't have a flying field.
la noi in iasi sunt 2 asa zise zone de zbor.
-
la aerodrom :
unde se zboara in limita a 30 m si intre zboruri 1/1, si atunci cu frica de a nu veni un ULM (ca se aude mai greu si trebuie sa fii atent )
alta problema aici este ca se zboara 1/1 toata vara, deci cand ti-e lumea mai buna nu poti zbura.
sunt de acord ca exista un club acolo si oameni interesati in dezvoltarea modelismului in iasi si "jos palaria" pentru treaba care o fac ei acolo dar cei care deja au muscat din marul aeromodelismului ce ar trebui sa faca?
unde sa-si zboare avioanele care devin din ce in ce mai mari?
toti avem servici si nu ne putem face un program de zbor dupa cursele avioanelor si dupa cel al planoarelor. eu unul nu pot.
mi-ar conveni sa merg la aeroclub sa zbor din foarte multe motive dar trebuie sa recunoastem ca nu sunt conditii.
-la Popricani:
la popricani zburam majoritatea acum
anuntam turnul, urmarim avioanele mari si zgomotoase, singurele de altfel.
e departe , asta e un mare dezavantaj dar zburam oricand.
daca bate vantul spre aeroport nu avem treaba cu avioanele pt ca aterizeaza din directia cealalta, daca bate invers sunt foaret usor de detectat de la distante mari fiind camp deschis (la aerodrom avare cand deja e muuuult prea aproape)
aici nu zboara planoare, nu deranjezi pe nimeni .... cred
in concluzie :
legal si cu acte avem unde zbura dar nu putem zbura.
"ilegal" si fara acte (doar cu anuntatul turnului) avem si unde si cand zbura.
voi ce a-ti alege?
"We don't have a club."
eu unul sunt legitimat la club dar cat am stat si am zburat acolo nu am avut absolut nici o facilitate.
nu dau vina pe nimeni si nici reprosez nimanui nimic. astea erau conditiile si le-am acceptat cu drag.
si acum cred ca sunt legitimat dar in conditiile in care nu pot zbura acolo nu vad de ce as frecventa.
sper din tot sufletul ca nu se considera ca daca e un pact intre planoarele 1/1 si aeromodele asta inseaman ca ar trebui sa-mi asum riscul de a zbura "cot la cot" cu planoarele 1/1.
deci club fara pista eu nu inteleg.
cand se va face un club, cu teren de zbor, chiar si cu orar, cu conditii, atunci voi recunoaste un club in iasi si voi incerca sa iau parte la activitatile lor.
in concluzie:
Traim in romania zilelor noastre, cu arestari printre aeromodelisti pentru detinere de metanol, fara legi, fara sustinere, fara nici o conditie oferita de a fi totul organizat si nu are sens sa negam asta.
poate ar fi mai bine daca s-ar face ceva si dupa aceea sa ne asumam meritele.
eu unul nu am primit nimic , nici sprijin , nici indrumari, de la nici un club. tot ce am primit (sprijin ) a fost de la colegii de zbor (ilegali sau nu).
daca am spus ca nu exista pista de aeromodele si ea axista (dovedit) atunci i-mi cer sincer scuze si i-mi asum greseala.
daca exista un club care pe langa "onoruri" sa mai si ofere ceva (mie de 2 ani nu mi-a oferit nimic) atunci iar i-mi cer scuze.
asta este iar un motiv pentru care nu sunt deloc mandru ca sunt roman.
mandria asta de a fi cineva fara nici o baza solida eu nu o simt nici in cele mai fascinante momente ale zborului cu modele.
in definitiv eu am spus omului sa vina si sa vada singur ce se intampla in iasi cu aeromodelele.
l-am chemat unde ma duc eu, ca doar nu era sa-l trimit la piata.
de ce l-as fi trimis la aerodrom daca eu nu ma duc acolo?
de ce trebuie sa impartim comunitatea asta in 7 daca oricum suntem putini si "haiduci"?
de ce el reprezinta un asa mare interes dar altii care zboara de ani de zile nu? si aici tind sa cred ca in fata interesului dezvoltarii modelismului sunt puse alte interese inclinate poate mai mult spre partea materiala.
nu inteleg absolut deloc "razboiul " asta popricani-aeroclub. eu unul nu vad ce am avea de impartit.
eu sunt membru la aeroclub dar zbor la pipricani.
deranjez pe cineva?trebuie sa fac reclama cuiva? recomandari fac doar din experientele proprii ! in cazul asta nu am facut nici o recomandare. i-am spus omului unde ma duc eu, si altii, ca sa stie unde sa vina sa ceara informatii dac ae interesat.
daca se mai duce lumea si prin alte parti , ma indoiesc ca a raspuns omului si vreun moderator i-a sters postul.
cine are ceva de zis sa zica.
ps: chiar nu ma mandresc nici cu faptul ca sunt roman si nici cu faptul ca traiesc in romania dar asta nu inseamna ca nu fac tot posibilul sa schimb ceva.
eu zic sa lasam "orgoliile" deoparte daca intradevar vrem sa facem ceva cu modelismul.