Modelism - RHC Forum: Cum se foloseste adezivu asta? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Cum se foloseste adezivu asta? Bison Universal Hobby Glue

#1 Guest_ktalyn15bn_*

• Grup: Guests

Postat 07 September 2011 - 09:44 PM

Acum ceva timp am cumparat de la Hornbach un adeziv care se numea exact asa (Bison Universal Hobby Glue) dar arata complet diferit fata de asta care l-am luat acum (si se pare ca si lipea mult mai bine).Am fost de curand sa cumpar si nu mai aveau, asa ca am luat ce am gasit cu acelasi nume (a se vedea in poza).Scopu: vreau sa lipesc 2 bucati de elapor una de alta.

Problema e ca nu lipeste de nici un fel, am incercat in diverse moduri: am aplicat pe o suprafata, le am unit si le am lasat asa, am aplicat pe ambele suprafete, le am unit si le am lasat asa, apoi exact aceleasi metode doar ca le am unit, apoi le am dezlipit, le am lasat 1-2 minute si apoi le am lipit de tot si le am lasat.Nici una din metode nu imi fixzeaza cum trebuie.Nu inteleg deloc cum ar trebui folosit si nici pe el nu scrie nimic.

Daca are cineva asa ceva si stie cum se foloseste rog sa ma invete si pe mine.

Multumesc anticipat!

Catalin.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 07092011277.jpg

Aceasta postare a fost editata de ktalyn15bn: 07 September 2011 - 09:47 PM

0

#2 Useril este offline   SerjuRO 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 887
  • Inregistrat: 23-July 09
  • Interests:Familia, aero, navo...

Postat 08 September 2011 - 08:01 AM

Salut Catalin,

Greseala ta e ca ai luat varianta SOLVENT FREE............recomandata pentru aplicatii casnice, nu aeromodelism....si care are nevoie de uscare libera, gen materiale poroase, hartie, lemn.
Varianta cu solvent miroase ca Prenadezul de pe vremuri si se foloseste la fel ca acesta, adica se pune un strat subtire pe amandoua suprafetele, se lasa la uscat 2 minute si apoi se tine presat cateva ore...
Eu folosesc de cativa ani varianta cu solvent la depron si nu numai cu mare succes....

Da o fuga si cumpara varianta corecta.
0

#3 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 08 September 2011 - 11:07 AM

Sticla era mult mai practica inainte, acum aplicatorul ala nu prea mai ajuta la nimic. Poate facem o petitie la bison :good:
0

#4 Useril este offline   oachidori 

• F22 Raptor Fan
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2393
  • Inregistrat: 05-August 09
  • Interests:Aeromodele, Modelare 3D

Postat 08 September 2011 - 12:01 PM

Vezi postareaDragos Avramescu, la 08 September 2011 - 11:07 AM, a spus:

Sticla era mult mai practica inainte, acum aplicatorul ala nu prea mai ajuta la nimic. Poate facem o petitie la bison :)

Eu mi-am pastrat o sticla din alea vechi!! :rofl: :rofl:
Olivian Diaconescu

Radio:
Multiplex Royal Pro 16 2.4GHz
Aero:
BADAN Kit - Yak55M 2.8m; MVVS116NP; Rezo RE2 MTW
EXTREME FLIGHT - Extra 300 2.3m; MVVS58 Prosport; Rezo -MVVS
MULTIPLEX - Funcub;Parkmaster;Funjet Ultra2
FREEWING - F22 Xicoy X45 Jet
ROBBE - Mistral 2.0m
F22 depron
AERONAUT - Triple RES 2.0m
Auto:
TRAXXAS - E Revo 1/16
ARRMA - Typhon 6S
0

#5 Guest_ktalyn15bn_*

Postat 08 September 2011 - 05:50 PM

Vezi postareaSerjuRO, la 08 September 2011 - 08:01 AM, a spus:

Salut Catalin,

Greseala ta e ca ai luat varianta SOLVENT FREE............recomandata pentru aplicatii casnice, nu aeromodelism....si care are nevoie de uscare libera, gen materiale poroase, hartie, lemn.
Varianta cu solvent miroase ca Prenadezul de pe vremuri si se foloseste la fel ca acesta, adica se pune un strat subtire pe amandoua suprafetele, se lasa la uscat 2 minute si apoi se tine presat cateva ore...
Eu folosesc de cativa ani varianta cu solvent la depron si nu numai cu mare succes....

Da o fuga si cumpara varianta corecta.

Salut,

Chiar acum m-am intors de la hornbach.Nu avea alta varianta decat asa, fara solventi.Dar daca are solventi nu topeste din material?
Oricum, de data asta mi-am luat altceva, dar nu stiu daca nu cumva si asta e fara solventi.(poza mai jos) Pe asta care l-am luat acum scrie ca dupa 24 ore are rezistenta de 60kg/cm patrat, ceea ce mi se pare a fi perfect.Acum ramane de vazut.Numai ca nici asta nu stiu cum ar fi mai bine sa-l folosesc.Pe el scrie ca aplici pe o suprafata, presezi 10 secunde.Dar nu inteleg mai departe, il lasi asa sau il desprinzi, il lasi 10 minute si il pui la loc? Pareri?

...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 08092011278.jpg
  • Imagine atasata: 08092011279.jpg

0

#6 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 08 September 2011 - 07:10 PM

Pai daca vrei sa lipesti elapor, de ce ai luat adeziv pentru lemn? Mai bine luai tot de la bison, tot universal hobby, dar varianta cu solventi (nu topeste polistirenul).
Am cumparat si eu varianta fara solventi, dar e naspa.
Acum folosesc UHU alleskleber, pentru ca nu ma ajuta deloc sticla de la bison (si nu mi-am pastrat una veche). E cam acelasi lucru.
0

#7 Guest_ktalyn15bn_*

Postat 08 September 2011 - 07:48 PM

Scrie pentru lemn, dar totodata scrie si pentru polistiren.Vazusem si eu ceva de la UHU, dar costa dublu si avea doar 20 ml.

Cu asta care l-am cumparat acum am lipit acum vreo 2-3 ore 2 bucati de polistiren exdrudat pentru proba.La o prima vedere pare ca tine destul de bine.Oricum, clar mai bine decat ala primu.Producatorul spune ca in 24 de ore se intareste complet.Deci, ramane sa astept pana maine seara si apoi trag de ele sa vad cat de mult rezista.Poate am noroc si am nimerit ceva bun.Daca nu, asta e.Nu am de ales, iau acel UHU.Dar cred ca asta ultimu va fi bun.
0

#8 Useril este offline   casper20 

• Lifetime Beginner
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3622
  • Inregistrat: 09-June 07

Postat 08 September 2011 - 09:22 PM

Din cate am inteles Bison Universal Hobby Glue pe care il stim noi cu solventi nu se va mai comercializa si se trece definitiv pe varianta ECO fara solventi.
Eu am un prieten care este distribuitor al firmei care comercializeaza marca Bison in tara si ma rezolvat cu 3 sticlute de 200ml care sper sa ma tina cativa ani.
Prabusirea este o aterizare necontrolata..................sau nu?

FPV is not a crime!

Hitec Optic 6 Spectra 35MHz sinteza
FrSky 2.4GHz modul
Easy Glider BL
FW 190 A8
P 51D Mustang
IAR 80
ME 163

Tel: 0741-931.767
0

#9 Guest_ktalyn15bn_*

Postat 09 September 2011 - 04:16 PM

Revin cu raspunsu asa cum am zis.
Din fericire asta e mult mai bun.Am tras de ele si s-au desfacut destul de greu.Poate nu o fi fost 60kg/cm patrat dar este de ajuns pentru ce imi trebuie mie.

@Casper60
S-ar putea sa ai dreptate pentru ca eu nu am gasit deloc cu solventi.Nici ieri cand am fost si nici acum vreo 2 luni cand l-am luat pe ala fara solventi.

Aceasta postare a fost editata de ktalyn15bn: 09 September 2011 - 04:16 PM

0

#10 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9330
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 09 September 2011 - 06:28 PM

Va rog sa ma scuzati si sa nu va suparati pe mine, dar solventii dizolva. Un material se topeste din cauza temperaturii.
Multa, multa bafta.
0

#11 Guest_ktalyn15bn_*

Postat 09 September 2011 - 06:46 PM

Vezi postareadan_mitea, la 09 September 2011 - 06:28 PM, a spus:

Va rog sa ma scuzati si sa nu va suparati pe mine, dar solventii dizolva. Un material se topeste din cauza temperaturii.
Multa, multa bafta.

De asta am intrebat si eu daca nu cumva dizolva.
Probabil ca depinde si in ce cantitate se gaseste in adezivu respectiv.Daca e putin, posibil sa topeasca dar nesemnificativ.
Parerea mea :pardon:
0

#12 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 10 September 2011 - 06:25 AM

Elaporul se lipeste numai cu cianoacrilat (superglue) d-ala cel mai subtire, eventual cu activator. Alti adezivi dau chix intrucat elaporul nu este altceva decat polipropilena expandata, adica un material greu de lipit. Pt lipit se procedeaza astfel: se da cu activator pe una din suprafete iar pe cealalta cu CA, apoi se imbina.
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#13 Guest_ktalyn15bn_*

Postat 10 September 2011 - 11:57 AM

Vezi postareaMLGore, la 10 September 2011 - 06:25 AM, a spus:

Elaporul se lipeste numai cu cianoacrilat (superglue) d-ala cel mai subtire, eventual cu activator. Alti adezivi dau chix intrucat elaporul nu este altceva decat polipropilena expandata, adica un material greu de lipit. Pt lipit se procedeaza astfel: se da cu activator pe una din suprafete iar pe cealalta cu CA, apoi se imbina.

Nu contrazic, eu cand mi-am luat easy starul cu cianoacrilat l-am imbinat si nu s-a topit deloc.
Problema este ca il poti folosi numai acolo unde este "indicat" sa il folosesti adica acolo unde trebuie lipit atunci cand vine in cutie.Daca se rupe si pui exact acelasi cianoacrilat care l-ai folosit cand l-ai imbinat, iti topeste din material .Nu stiu de ce dar mie asa mi s-a intamplat.De asta am evitat sa iau cianoacrilat ca sa il lipesc cand mi s-a mai stricat.Drept este ca nu am folosit activator si nici nu stiu ce face mai exact. :rolleyes:
0

#14 Guest_ktalyn15bn_*

Postat 10 September 2011 - 12:03 PM

Vezi postareadan_mitea, la 09 September 2011 - 06:28 PM, a spus:

Multa, multa bafta.

Scuzele de rigoare, in prima faza credeam ca v-ati referit la altceva.:rolleyes:
Nu mai am optiunea de edit sa inlocuiesc "topit" cu "dizolvat" dar promit ca data viitoare am grija sa pun cuvantul care trebuie. :drinks:

Aceasta postare a fost editata de ktalyn15bn: 10 September 2011 - 12:06 PM

0

#15 Useril este offline   MLGore 

• Dream Team Forever
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2332
  • Inregistrat: 08-March 04

Postat 11 September 2011 - 12:07 AM

Vezi postareaktalyn15bn, la 10 September 2011 - 11:57 AM, a spus:

Nu contrazic, eu cand mi-am luat easy starul cu cianoacrilat l-am imbinat si nu s-a topit deloc.
Problema este ca il poti folosi numai acolo unde este "indicat" sa il folosesti adica acolo unde trebuie lipit atunci cand vine in cutie.Daca se rupe si pui exact acelasi cianoacrilat care l-ai folosit cand l-ai imbinat, iti topeste din material .Nu stiu de ce dar mie asa mi s-a intamplat.De asta am evitat sa iau cianoacrilat ca sa il lipesc cand mi s-a mai stricat.Drept este ca nu am folosit activator si nici nu stiu ce face mai exact. :)

Cianoacrilatul NU dizolva elaporul! Sigur vorbim de Elapor si EasyStar si nu de vreo clona facuta din EPS ?
Modelism = 10% zbor + 90% lipici
Cand o zbura A.R.C.A.! © 2010 All rights reserved.
0

#16 Guest_ktalyn15bn_*

Postat 11 September 2011 - 12:17 AM

Vezi postareaMLGore, la 11 September 2011 - 12:07 AM, a spus:

Cianoacrilatul NU dizolva elaporul! Sigur vorbim de Elapor si EasyStar si nu de vreo clona facuta din EPS ?

Nu este clona sigur, este Easy Starul cel de la Multiplex.
De acord, nu il dizolva decat in situatia care am spus-o: in cazul in care se rupe si pui cianoacrilat pe ruptura respectiva.Nu dizolva mult bineinteles, dar nu as putea spune nici ca e imun la cianoacrilat.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

913Creative.ro